Šis spalvingas, aromatinis tailandietiškas daržovių kario receptas gali būti vegetariškas, tačiau jis nesinervina į skonį. Kreminis kokosų pienas ir tailandietiška raudona kario pasta sukuria puikų pagrindą švelniems baklažanams, traškioms daržovėms ir kvapniam Tailando bazilikui.
Šio patiekalo grožis yra jo universalumas. Galite lengvai pakoreguoti prieskonių lygį naudodami mažiau kario pastos, o daržoves galima pakeisti atsižvelgiant į tai, ką turite savo šaldytuve.
Turiu pasakyti, kad nors per pastaruosius kelis mėnesius labai mėgau mūsų „Thai Red Curry Chicken“ receptą, aš nelabai praleidžiu mėsą, kai valgau šią vegetarišką versiją!
Padarykite tai savo
Geriausia šio kario recepto dalis yra tai, kiek jis pritaikomas. Čia yra įvairūs būdai, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonio nuostatas ar tiesiog tai, ką turite po ranka:
- Sureguliuokite prieskonių lygį: Aš raginu 1 pilną skardinę (4 uncijos/115 g) čia esančios kario pastos, kuri duoda aštrų karis! Asmeniškai jis neturi man bėgti už stiklinę pieno ar nieko, tačiau kiti teigė, kad prieskonių lygis buvo per daug! Jei esate vengtas prieskonių ar nesate tikri, pradėkite nuo ½ A skardinės ar net mažiau.
- Pakeiskite daržoves: Nors man patinka čia išvardytos daržovių derinys, nedvejodami eksperimentuokite su tuo, ką turite po ranka. Cukraus žirniai, sniego žirniai, kūdikių kukurūzai, maži saldžiųjų bulvių ar sviestinio riešutų moliūgų, šparagų, grybų, žiedinių kopūstų kubelių ir brokolių. Kiekvienai jūsų pakeistoms daržovėms recepte nurodytos sumos, nurodytos kaip vadovas, skirtas įvertinti svorį/tūrį, kurį reikia naudoti.
- Pridėkite baltymų: Augaliniuose baltymuose galite pridėti tofu-tiek tvirtą tofu, geriausia kepti keptuvę ar sojos pufus, kurie buvo supjaustyti per pusę. Jei ieškote daugiau baltymų, skaitykite mūsų kokosų kario krevetes ir tailandietišką raudonos kario vištienos paruošimo metodus.
- Garnyras ar ne: Man patinka pridėti pjaustytų žemės riešutų gale, kad būtų šiek tiek papildomo skonio, traškumo ir baltymų. Tačiau galite jų praleisti, jei turite alergiją žemės riešutams arba tiesiog neturite jų po ranka.
- Pakeiskite žuvies padažą: Akivaizdu, kad žuvies padažas nėra vegetaras. Jei norite gaminti patiekalą veganišką/vegetarą, pakeiskite sojos ar veganišką žuvies padažą.
- Naudokite kitą baziliką: Nesijaudinkite, jei nerandate Tailando baziliko. Nors jis prideda ypatingo skonio, įprastas bazilikas veiks žiupsneliu. (Aš žinau, kad ten yra žmonių, kurie nesutiktų. Bet aš mieliau norėčiau naudoti saldų italų baziliką šiame patiekale, o ne jame neturėti baziliko.)
- Palengvinkite padažą: Norėdami, kad patiekalas būtų lengvesnis, pakeiskite daržovių ar grybų atsargas iki pusės kokoso pieno. (Arba naudokite lengvą kokosų pieną.) Jei patiekalą gaminate kaip parašytą, gausite tą prabangų, restorano stiliaus kario padažą, kurį mes visi mėgstame.
Receptų užrašai ir patarimai
Yra keletas papildomų patarimų, kaip nepamiršti šio recepto:
- Nors jūs galite jį palikti, aš mėgstu naudoti kinų baklažanus šiam receptui. Skirtingai nuo itališkų baklažanų, kinų baklažanai turi subtilesnę odą ir švelnų minkštimą. Tai tikrai sugeria visus tuos gražius kario skonius. Tai galite rasti daugelyje Azijos maisto prekių parduotuvių kartu su Tailando baziliku.
- Nepraleiskite žingsnio, kad pirmiausia tinkamai pritvirtintumėte baklažanų. Šios papildomos kelios minutės suteikia tą gražų karamelizaciją, kuri prie galutinio patiekalo prideda dar vieną skonio sluoksnį. Tai taip pat užtikrina, kad turite švelnų baklažaną!
- Kai pridėsite kokosų pieną, laikykite karį švelniai troškinant. Jei leisite per daug energingai virti, kokosų pienas gali suskaidyti ir tapti grūdėtas.
Dabar pereikime prie recepto!

Recepto instrukcijos
Įkaitinkite „WOK“ arba didelę ketaus/anglies plieno keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies, kol jis tik pradės rūkyti. Įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir paskleiskite, kad apsemtų. Įpilkite baklažanų ir maišykite kepkite maždaug 7 minutes, kol baklažanai lengvai paruduos ir švelniai. Šio proceso metu lašinkite šiek tiek daugiau aliejaus, jei baklažanas atrodo sausas, ir stenkitės laikyti jį viename sluoksnyje, kad jis būtų iš visų pusių. Perkelkite baklažaną į indą ir atidėkite.


Virš vidutinio silpno ugnies į keptuvę įpilkite likusio 1 šaukšto aliejaus, kartu su česnaku ir imbieru, ir kepkite 1 minutę iki kvapo.

Padidinkite šilumą iki vidutinio aukšto, įpilkite kario pastos ir dar minutę pakepkite. Įmaišykite cukrų.

Įpilkite svogūno, paprikų, cukinijų, šparaginių pupelių, bambuko ūglių ir veganiškų žuvų padažo (arba sojos padažo/įprasto žuvies padažo) ir kepkite 3 minutes, kol daržovės pradės švelnėti.



Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įpilkite kokosų pieno ir baklažanų. Atneškite užvirti. (Nuo šio momento laikykite kario prie troškimo. Venkite jo per daug verdant, arba kokoso pienas gali suskaidyti.)

Troškinkite 4 minutes arba tol, kol daržovės taps traškūs. Įmaišykite Tailando baziliką, kol suvystys.


Jei norite, papuoškite supjaustytais žemės riešutais ir patiekite ant garuojamų ryžių.


Tailando daržovių karis
Šis spalvingas, aromatinis tailandietiškas daržovių kario receptas gali būti vegetariškas, tačiau jis nesinervina į skonį. Kreminis kokosų pienas ir tailandietiška raudona kario pasta sukuria puikų pagrindą švelniems baklažanams, traškioms daržovėms ir kvapniam Tailando bazilikui.

Tarnauja: 4
Paruošimas: 25 minutės
Virkite: 20 minutės
Iš viso: 45 minutės
Užkirsti kelią ekranui tamsėti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite „WOK“ arba didelę ketaus/anglies plieno keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies, kol jis tik pradės rūkyti. Įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir paskleiskite, kad apsemtų. Įpilkite baklažanų ir maišykite kepkite maždaug 7 minutes, kol baklažanai lengvai paruduos ir švelniai. Šio proceso metu lašinkite šiek tiek daugiau aliejaus, jei baklažanas atrodo sausas, ir stenkitės laikyti jį viename sluoksnyje, kad jis būtų iš visų pusių. Perkelkite baklažaną į indą ir atidėkite.
-
Virš vidutinio silpno ugnies į keptuvę įpilkite likusio 1 šaukšto aliejaus, kartu su česnaku ir imbieru, ir kepkite 1 minutę iki kvapo. Padidinkite šilumą iki vidutinio aukšto, įpilkite kario pastos ir dar minutę pakepkite. Įmaišykite cukrų.
-
Įpilkite svogūno, paprikų, cukinijų, šparaginių pupelių, bambuko ūglių ir veganiškų žuvų padažo (arba sojos padažo/įprasto žuvies padažo) ir kepkite 3 minutes, kol daržovės pradės švelnėti. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įpilkite kokosų pieno ir baklažanų. Atneškite užvirti. (Nuo šio momento laikykite kario prie troškimo. Venkite jo per daug verdant, arba kokoso pienas gali suskaidyti.)
-
Troškinkite 4 minutes arba tol, kol daržovės taps traškūs. Įmaišykite Tailando baziliką, kol suvystys. Jei norite, papuoškite supjaustytais žemės riešutais ir patiekite ant garuojamų ryžių.
Patarimai ir pastabos:
Pastaba: informacija apie mitybą neįeina pasirenkamas žemės riešutų garnyras.
Mitybos faktai
Kalorijos: 384Kcal (19%) Angliavandeniai: 21g (7%) Baltymas: 6g (12%) Riebumas: 34g (52%) Sočiųjų riebalų: 20g (100%) Polinesočiųjų riebalų: 4g Mononesočiųjų riebalų: 8g Trans riebalai: 0,04g Natris: 193mg (8%) Kalis: 685mg (20%) Pluoštas: 6g (24%) Cukrus: 11g (12%) Vitaminas A: 5499Iu (110%) Vitaminas C: 41mg (50%) Kalcis: 106mg (11%) Geležis: 5mg (28%)