Hokkien Char – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Hokkien Char yra troškintas makaronų patiekalas su kiauliena, krevetėmis ir daržovėmis pikantiškame sojos padaže. Tai Penang Hokkien Char receptas yra greitas, naminis ir paruoštas vos per 30 minučių!

Hokkien Char Mee

Hokkien Char yra vienas iš tų klasikinių patiekalų, kurių šaknys yra Fudziano provincijoje, Kinijoje. „Hokkien“ reiškia ten šnekamą tarmę, o Malaizijoje jis vartojamas apibūdinti kinų palikuonis iš Fudziano, kurie apsigyveno Pietryčių Azijoje, ypač tokiose vietose kaip Malaizija ir Singapūras. Penange, iš kurio esu kilęs, „Hokkien Char“ yra vienas iš mano mėgstamų makaronų patiekalų, o jis yra mėgstamiausias prekybos centruose.

Šis patiekalas taip pat vadinamas Hokkien Char Mee (kas pažodžiui reiškia „Hokkien kepti makaronai“) – tai ant maišymo keptų makaronų patiekalas, patiekiamas pikantiškame padaže, dažnai kartu su sambal belacan, kad būtų suteikta papildoma priemonė. Penange jis paprastai gaminamas iš geltonų makaronų ir ryžių vermišelių, virti lengvesniame, kvapniame padaže. Sambal belacanas puikiai tinka makaronams pagardinti.

Jei kada nors buvote „Char Hor Fun“ kioske Penange, tikriausiai esate su tuo susidūrę Penang Hokkien Charnes šie pardavėjai paprastai siūlo įvairius makaronų patiekalus, tokius kaip Hokkien Char, E-Fu makaronai ir Char Hor Fun. Tai vienas iš tų patiekalų, kurių nenorėsite praleisti.

Tai mano paprastas Hokkien Char receptas – mėgaukitės sodriais, aromatingais Penango skoniais patogiai savo namuose!


Įvairių rūšių Hokkien makaronai

Penang Hokkien Char patiekiamas su sambal Belacan.Penang Hokkien Char patiekiamas su sambal Belacan.

Štai kaip palyginamos skirtingos Hokkien makaronų versijos:

  • Hokkien Char (Penangas): Šis klasikinis wok keptų makaronų patiekalas yra skirtas tobulai suderinti skonius. Geltonųjų makaronų ir vermišelių mišinys kepamas su kiauliena, krevetėmis ir daržovėmis pikantiškame sojos padaže. Jis yra dūminis, kvapnus ir patenkinamas kiekvienu kąsniu!
  • KL Hokkien Mee: Pagalvokite apie tai kaip nuoširdesnę, drąsesnę versiją. Tiršti geltoni makaronai yra kepti su kiauliena, krevetėmis, daržovėmis ir kiaulienos taukais sodriame tamsiame sojos padaže, suteikiant jam tą gilų, pikantišką skonį, kuris prilimpa prie jūsų.
  • Singapūras Hokkien Mee: Šis lengvesnis ir puikiai subalansuoja geltonus makaronus ir ryžių vermišelius. Keptas su krevetėmis ir kalmarais, paprastai patiekiamas pikantiškame sultinyje su sambal ir išspaustu žaliosios citrinos gabalėliu, kad pridėtų tą kvapą.
  • Penang Hokkien Mee: Tai mano absoliutus mėgstamiausias. Svarbiausias dalykas yra sodrus, aštrus krevečių sultinys – jis guodžia ir pilnas skonio. Su geltonų makaronų ir ryžių vermišelių, sultingų krevečių, kiaulienos ir kietai virto kiaušinio deriniu – tai patiekalas, kurio niekada negaliu atsigaivinti.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai Hokkien Char.Ingredientai Hokkien Char.
  • Aliejus – naudokite augalinį aliejų.
  • Česnakai
  • Kiauliena – naudokite kiaulienos mentę arba kiaulienos nugarinę.
  • Krevetės
  • Žuvies rutuliukai – kaip pakaitalą galite naudoti ir žuvies pyragus.
  • Choy sum / kiniškų garstyčių žalia – galite pakeisti kiniškais brokoliais (gai lan) arba bok choy.
  • Pupelių daigai
  • Geltoni makaronai – jei nerandate Hokkien geltonųjų makaronų, lo mein makaronai būtų puikus pakaitalas.
  • Vermišeliai
  • Aš esu gluosnis
  • Saldus sojų padažas – kaip pakaitalą galite naudoti įprastą tamsų sojų padažą arba karamelės padažą.
  • Vanduo
  • Baltieji pipirai
  • Kepti askaloniniai česnako traškučiai – galite pasiimti parduotuvėje nusipirktų keptų askaloninių česnakų traškučių daugelyje Azijos bakalėjos parduotuvių, o jei norite, pasigaminkite patys namuose!

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.

Kaip pasigaminti keptų askaloninių česnakų traškučių: Norėdami juos pagaminti, askaloninius česnakus supjaustykite plonais griežinėliais, pakepinkite karštame aliejuje, kol jie taps auksiniai ir traškūs, tada nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte papildomo aliejaus.


Kaip pasigaminti Hokkien Char

Hokkien char mee dubenyje.Hokkien char mee dubenyje.

Gerai, įkaitinkite wok ant stiprios ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Kai aliejus bus gražus ir karštas, suberti susmulkintą česnaką ir maišydami kepkite, kol nuostabiai kvepės. Dabar įmeskite kiaulienos griežinėlius, krevetes ir žuvies rutuliukus– Tiesiog pakepinkite juos maišydami, kol jie iškeps maždaug iki pusės. Kitas, įpilkite choy sum, pupelių daigų, makaronų ir vermišelių. Greitai viską perbraukite mentele, kad viskas susimaišytų.

Dabar supilkite sojos padažą, saldų sojų padažą (kecap manis), vandenį ir šlakelį pipirų miltelių. Viską maišykite, kol makaronai taps gražūs ir iškeps – tik būkite atsargūs ir nepersistenkite. Kai viskas bus tobula, išplakite ir pabarstykite tais traškiais keptais askaloniniais česnakais už tą papildomą traškėjimą. Nepamirškite patiekti su nedideliu Sambal Belacan ant šono, kad šis pikantiškas smūgis! Mėgaukitės!


Geriausio Hokkien Char Mee paslaptys

  • Aš dažniausiai einu liesa kiauliena kaip nugarinė ar mentė – pagal šį receptą jis yra švelnus, kvapnus ir puikiai tinka plonais griežinėliais. Jei trokštate ko nors sotesnio, kiaulienos pilvas suteikia neįtikėtino skonio, nes balansas yra mėsos ir riebalų.
  • Kad ir kokį pjūvį pasirinktumėte, tiesiog supjaustykite gražiai ir plonai todėl jis greitai iškepa ir gražiai susimaišo su makaronais ir padažu.
  • Čia, JAV, ne visada galiu rasti Malaizijos tirštas sojos padažas arba karamelinis padažas, turintis tą tobulą saldumo užuominą. Vietoj to naudoju Indonezietiškas saldus sojų padažas– tai puikus pakaitalas. Jei esate Malaizijoje, pasinaudokite vietiniu tirštu sojos padažu, kad pasiektumėte geriausių rezultatų. Nerandate kecap manis? Jokių problemų! Kiniškas tamsus sojos padažas taip pat veikia; tiesiog pridėkite žiupsnelį cukraus kad subalansuotų skonį.
  • niekada nepraleiskite keptų askaloninių česnakų traškučių– jie suteikia puikų traškumą ir pikantišką smūgį, kuris patiekalą pakelia į kitą lygį. Kai pritrūksta laiko, tai pasiteisina parduotuvėje pirktos, bet jei turėsiu akimirką, pasidarysiu pati.
  • Nepraleiskite Sambal Belacan! Viršuje esanti lėkštė suteikia puikų aštrų smūgį, kuris viską perkelia į kitą lygį.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu paruošti kokius nors ingredientus iš anksto?

Taip. Galite iš anksto supjaustyti kiaulieną, paruošti krevetes ir supjaustyti daržoves. Net ir askaloninius česnakus galima apkepti iš anksto, tad kai ateina laikas virti, viskas yra paruošta.

Ar galiu gaminti su visais makaronais ir be vermišelių?

Taip, galite gaminti Hokkien Char su visais geltonais makaronais! Nors tradiciniame recepte dažnai derinami geltoni makaronai ir ryžių vermišeliai, naudojant tik geltonus makaronus vis tiek bus skanus patiekalas. Tekstūra bus šiek tiek kitokia, tačiau ji vis tiek bus kvapni ir patenkinama.

Ar galiu recepte praleisti žuvies rutuliukus?

absoliučiai! Galite visiškai praleisti žuvies rutuliukus arba pakeisti juos žuvies pyragais.

Kaip laikyti ir pašildyti likučius?

Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve ir jie išliks iki 2 dienų. Kai būsite pasiruošę valgyti, įmeskite juos į karštą wok arba keptuvę su šlakeliu vandens, kad padažas atgytų ir atnaujintų skonį.

Ar galiu užšaldyti likučius?

Užšaldymas nėra geriausias makaronų pasirinkimas, nes atšildyti jie gali tapti purūs. Geriausia juos virti šviežius, kad būtų puikus kąsnis!

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 858 kalorijos vienoje porcijoje.

Hokkien char makaronai su krevetėmis, kiauliena ir žuvies rutuliais.Hokkien char makaronai su krevetėmis, kiauliena ir žuvies rutuliais.

Ką patiekti su Hokkien Char

Malaizijos gatvės pirklių maisto šventei rekomenduoju šiuos receptus:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, naršykite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas – užsiprenumeruokite mano naujienlaiškį ir sekite mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

  • 2 šaukštai aliejus
  • 2 gvazdikėliai česnako, malta
  • 2 uncijų (60 g) kiauliena, supjaustyti griežinėliais
  • 6 krevetės, išlukštenti ir sunaikinti
  • 4 žuvies rutuliukai, supjaustyti griežinėliais
  • 2 uncijų (60 g) choy sum / kiniškų garstyčių žalia, supjaustyti 2 colių ilgio
  • 4 uncijų (125 g) pupelių daigai
  • 6 uncijų (175 g) geltoni makaronai, nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti
  • 6 uncijų (175 g) vermišeliai, pamirkyti šiltame vandenyje, kol suminkštės, nuvarvinti
  • 2 1/2 šaukštai Aš esu gluosnis
  • 1 1/2 šaukštai saldus sojos padažas, saldus sojos padažas
  • 3/4 puodelis vandens
  • 3 brūkšneliai maltų baltųjų pipirų
  • Kepti askaloniniai traškučiai

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite wok keptuvę ant stiprios ugnies ir įpilkite kepimo aliejaus. Aliejui įkaitus, suberkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus. Sudėkite kiaulienos griežinėlius, krevetes ir žuvies kukulius ir maišydami kepkite, kol jie iškeps. Tada įpilkite choy sum, pupelių daigų, makaronų ir vermišelių, greitai išmesdami visus ingredientus mentele.

  • Įpilkite sojos padažo, saldaus sojų padažo (kecap manis), vandens ir baltųjų pipirų ir maišykite, kol makaronai išvirs, atsargiai, kad neperkeptumėte. Iškepkite ir papuoškite keptais askaloninių česnakų traškučiais. Nedelsdami patiekite su sambal belacano gabalėliu.

  • Aš dažniausiai einu liesa kiauliena kaip nugarinė ar mentė – pagal šį receptą jis yra švelnus, kvapnus ir puikiai tinka plonais griežinėliais. Jei trokštate ko nors sotesnio, kiaulienos pilvas suteikia neįtikėtiną skonį, nes balansuoja mėsa ir riebalai.
  • Kad ir kokį pjūvį pasirinktumėte, tiesiog supjaustykite gražiai ir plonai todėl jis greitai iškepa ir gražiai susimaišo su makaronais ir padažu.
  • Čia, JAV, ne visada galiu rasti Malaizijos tirštas sojos padažaskuri turi tą tobulą saldumo užuominą. Vietoj to naudoju Indonezietiškas saldus sojų padažas– tai puikus pakaitalas. Jei esate Malaizijoje, pasinaudokite vietiniu tirštu sojos padažu, kad pasiektumėte geriausių rezultatų. Nerandate kecap manis? Jokių problemų! Kiniškas tamsus sojos padažas taip pat veikia; tiesiog pridėkite žiupsnelį cukraus kad subalansuotų skonį.
  • niekada nepraleiskite keptų askaloninių česnakų traškučių– jie suteikia puikų traškumą ir pikantišką smūgį, kuris patiekalą pakelia į kitą lygį. Kai pritrūksta laiko, tai pasiteisina parduotuvėje pirktos, bet jei turėsiu akimirką, pasidarysiu pati.
  • Nepraleiskite Sambal Belacan! Viršuje esanti lėkštė suteikia puikų aštrų smūgį, kuris viską perkelia į kitą lygį.

Patiekimas: 2žmonių, Kalorijos: 858kcal, Angliavandeniai: 120g, Baltymai: 33g, Riebalai: 27g, Sotieji riebalai: 4g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 12g, Trans riebalai: 0.1g, Cholesterolis: 69mg, Natris: 1866 mmg, Kalis: 331mg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 14g, Vitaminas A: 17TV, Vitaminas C: 45mg, Kalcis: 129mg, Geležis: 4mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Garuose virti kiaulienos šonkauliukai su raudona fermentuota pupelių varške

„Crockpot“ vištienos dubenys su geltonais ryžiais ir kalendros pesto receptu