Garuose virti kiaulienos šonkauliukai su raudona fermentuota pupelių varške


Garuose virti kiaulienos šonkauliukai su rauginta raudonųjų pupelių varške yra puikus paruošiamas kinų patiekalas įtemptam savaitės vakarui.

Išvakarę pamarinuokite šonkauliukus ir padėkite į šaldytuvą. Kai grįšite iš darbo, įdėkite juos į garintuvą, įkaitinkite ryžių viryklę, blanširuokite keletą žalių daržovių ir gausite nepaprastai skanų, greitą ir paprastą patiekalą!

Niekada nevirto garuose šonkaulių?

Nors kiaulienos šonkauliukai dažnai skrudinami, kepami ant grotelių arba rūkomi, Kantono kulinarai mėgsta juos garinti. Garuose kepti kiaulienos šonkauliukai (kantoniečių k. zing paai gwat) yra skanus patiekalas, kurį galima greitai ir lengvai paruošti. (Jei reikia patarimų, kaip nustatyti garintuvą, peržiūrėkite mūsų įrašą „Kaip garinti maistą – 3 būdai, kaip nustatyti garintuvą“).

Palikti per naktį marinuotis, šonkauliukai suminkštėja ir pasisavina skonį. Jie taip pat iškepa vos per 20 minučių, nes yra nedideli kąsnio dydžio gabalėliai.

Svarbu pažymėti, kad garuose kepti šonkauliukai neturi subyrančios tekstūros, kurios daugelis amerikiečių ieško ant grotelių keptų, skrudintų ir rūkytų šonkauliukų. Atvirkščiai, šonkauliukai vis dar turi šiek tiek kąsnio, o tai mums labiau patinka (daugiau minčių apie tai rasite Judy’s ant grotelių keptų šonkauliukų recepte)! Jie yra sultingi, o marinate esantis kukurūzų krakmolas suteikia kiaulienai šilkinę tekstūrą po kepimo.

Daugelis iš jūsų esate girdėję apie „Dim Sum“ garuose ruoštus atsarginius šonkaulius su juodosiomis pupelėmis. Tai pati labiausiai paplitusi ir populiariausia garuose virtų šonkaulių versija. Mūsų receptas buvo vienas iš pirmųjų, kurie internete pasirodė dar 2014 m., ir taip, jo skonis yra toks pat, kaip savaitgalio restoranuose!

Taip pat paskelbiau garuose keptų česnakų šonkauliukų su Taro receptą – skanų variantą. Šis receptas yra mūsų naujausia versija, pagardinta kvapnia raudona fermentuota pupelių varške.

Skirtingi kiaulienos šonkaulių gabalai paaiškinti

Gali būti, kad jus šiek tiek supainiojo visi maisto prekių parduotuvėje siūlomi šonkaulių iškirpimai, todėl dabar išsiaiškinkime tai.

Yra du pagrindiniai kiaulienos šonkaulių tipai: kūdikių šonkauliukai ir šonkauliai.

Kūdikių nugaros šonkauliai nupjaunami iš šonkaulių dalies, esančios arčiau stuburo. Kita vertus, atsarginiai šonkauliai nupjaunami arčiau kiaulės pilvo – nuo ​​tos vietos, kur baigiasi kūdikio nugaros šonkauliai, iki pat šonkaulių galiukų.

Kūdikių nugaros šonkauliai yra mažesni, švelnesni ir paprastai brangesni nei atsarginiai šonkauliai.

Atsarginiai šonkauliai yra didesni ir riebesni. Jie turi pritvirtintą mėsos atvartą, vadinamą „sijonu“, taip pat kremzlinius šonkaulių galus, kur kaulai susitinka su kremzle. (Žiūrėkite mūsų kiniškus išsinešimui skirtus šonkaulių antgalius, kaip skaniai panaudoti antgalius – jie patys savaime yra prizas!) Prie jų taip pat gali būti pritvirtintas krūtinkaulis (arba krūtinkaulis).

Terminas „Šv. Louis stiliaus šonkauliai“ reiškia atsarginius šonkaulius, kurių dalys yra nukirptos, paliekant tvarkingą stačiakampę šonkaulių lentyną.

Galiausiai, jei savo bakalėjos parduotuvėje matėte „Country Style Ribs“ ir susimąstėte, kas tai buvo, tai iš tikrųjų nėra šonkauliai. Jie yra iškirpti be kaulų nuo kiaulės peties, storai supjaustyti į trumpus, panašius į šonkaulius.

Kokio tipo kiaulienos šonkaulius naudoti?

Kurdami bet kurį iš garuose ruoštų šonkaulių receptų, galite naudoti Sent Luiso šonkauliukus arba minkštus kremzlinius šonkauliukus, supjaustytus kąsnio dydžio gabalėliais.

paketas atsarginių šonkaulių, supjaustytų mažais gabalėliais

Taip pat galite naudoti kūdikių nugaros šonkaulius, kurie buvo supjaustyti mažais gabalėliais, tačiau jie paprastai yra brangesni, todėl mes paprastai nesirenkame.

Jei jums labiau patinka mėsa be kaulų, galite naudoti nedidelius kaimiško stiliaus šonkauliukų grynuolius arba kiaulienos užpakalio gabaliukus, tačiau rekomenduojame juos supjaustyti mažesniais 3/4 colio (2 cm) gabalėliais.

Kai kurie kinų restoranai garinimui naudoja smulkiais gabalėliais supjaustytus šonkaulių antgalius, nes jie yra ekonomiškesni kaip pašalinis apipjaustymo produktas. (Ir daugelis žmonių mėgsta kramtyti minkštą kremzlę!)

Kaip matote toliau, šiame Kinijos turguje šonkaulių antgaliai ir atsarginės šonkaulių dalys parduodamos atskirai, tačiau už tą pačią kainą! (Atrodo, kad parduotuvė suprato, kad žmonės mėgsta šonkaulių galiukus taip pat, kaip ir pačius šonkaulius.)

Taip pat galite pamatyti „skersai perpjautus“ šonkaulius, kurie yra perpjauti per kaulą, kad namų virėjui būtų lengviau juos atskirti į mažus gabalėlius, nes sunkų kaulo pjaustymo darbą jau atliko mėsininkas.

Garinimo laikas skiriasi priklausomai nuo naudojamų gabalėlių dydžio, todėl stenkitės gauti panašaus dydžio gabalus.

Patarimas!

Iš anksto supjaustytų šonkaulių, skirtų garinti, paprastai galite rasti kinų bakalėjos parduotuvėje. Kitu atveju netgi galite paprašyti vietinio mėsininko juos paruošti. Jei esate ambicingesnis ir turite gražų kaulų pjaustyklę bei storą pjaustymo lentą, galite pjaustyti patys! Iš dalies užšaldytus šonkaulius lengviausia tvarkyti ir pjaustyti.

Beje, rekomenduojame tai tik patyrusiems virėjams! Nebandykite naudoti įprastu peiliu, nes galite jį susmulkinti / sugadinti.

Kas yra raudona fermentuota pupelių varškė?

Fermentuota pupelių varškė (腐乳 – fǔrǔ mandarinų k. arba foo yee kantoniečių k.) yra konservuoto tofu rūšis, gaminama su druska, ryžių vynu ir kitomis kvapiosiomis medžiagomis. Yra baltos ir raudonos spalvos. Raudonieji ryžiai įgauna spalvą iš fermentuotų ryžių.

Šis ingredientas yra tiesiog prikrautas umami. Kaip rašome savo straipsnyje apie fermentuotą pupelių varškę, raudonos fermentuotos pupelių varškės „skonis yra stipresnis nei baltosios fermentuotos pupelių varškės, ryškesnis ryžių vyno skonis, todėl jis labiau tinka troškintiems mėsos patiekalams ir padažams. “

Šį specialų ingredientą naudojame tokiuose patiekaluose kaip:

Neatsitiktinai daugelis iš jų yra kiaulienos receptai. Kiauliena ir raudona fermentuota pupelių varškė puikiai vienas kitą papildo, todėl nusprendžiau ją panaudoti šioje naujoje garuose troškintų šonkauliukų versijoje!

Kiniški garuose virti šonkauliukai su raudonu fermentuotu tofu

Galimi recepto variantai

Kinų restoranai ir toliau diegia naujoves, o jų garuose ruošiami šonkaulių patiekalai vystėsi. Mes matėme, kad restoranai kartais prideda nedidelius taro, moliūgų ar kabočos moliūgų gabalėlius po šonkauliais, kurie sugeria sultis. Jie yra sveikintinas ir skanus priedas!

Galite pridėti bet kurį iš šių ingredientų, supjaustytų mažais nuo 1/4 iki ½ colio (1 cm) gabalėliais. Prieš dėdami šonkaulius ant viršaus, tolygiai padėkite juos vienu sluoksniu ant indo.

Recepto instrukcijos

Šonkaulius sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Išmaišykite ir suplakite šonkaulius, kad jie gerai išskalautų. Išpilkite vandenį ir vėl nuplaukite šonkaulius po šaltu tekančiu vandeniu. Kai vanduo bus skaidrus, palikite pakankamai vandens, kad apsemtų šonkaulius. Įmaišykite kepimo sodą (tai suminkštins šonkaulius ir suteiks jiems švaresnį skonį). Mirkyti nuo 30 minučių iki 1 valandos.

mirkymas atsarginio šonkaulio gabalėlių

Išmirkę šonkaulius gerai nuplaukite ir nusausinkite.

nuplauti, nusausinti šonkauliai

Šonkauliukus perkelkite į maišymo dubenį kartu su česnaku, imbieru, cukrumi, druska, baltaisiais pipirais, penkių prieskonių milteliais, raudonąja fermentuota pupelių varške, Shaoxing vynu, sezamo aliejumi, austrių padažu ir tamsiu sojos padažu. Išmaišykite, kad šonkauliai tolygiai pasidengtų. Uždenkite ir marinuokite šaldytuve per naktį.

Pritrūko laiko?

Norėdami gauti geriausius rezultatus, marinuokite per naktį, bet jei trūksta laiko, galite marinuoti mažiausiai 30 minučių.

Prieš pat verdant garuose, šonkauliukus apibarstykite kukurūzų krakmolu, tolygiai įmaišykite. Marinatas turi prilipti prie šonkaulių, be stovinčio skysčio.

Šonkaulius tolygiai paskleiskite ant negilaus karščiui atsparaus indo, kuris tilps į jūsų garintuvą (arba wok puodą su garinimo stovu – daugiau informacijos rasite mūsų įraše, kaip nustatyti garintuvą). Puikiai tinka apvali keraminė arba stiklinė pyrago lėkštė.

marinuoti šonkauliukai negiliame inde prieš kepimą

Tada įpilkite šiek tiek vandens, kad užvirtų metaliniame garų puodelyje arba wok, kurio apačioje yra garinimo lentyna. Padėkite šonkauliukų indą ant grotelių. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių, kol šonkauliai taps neskaidrūs ir iškeps.

Vanduo turi būti nuolat virinamas, kad susidarytų pakankamai garų gaminimui. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų šonkauliukų dydžio/storio. Jie turės rausvą atspalvį nuo raugintos pupelių varškės.

Pabarstykite šonkauliukus susmulkintu laiškiniu svogūnu, jei naudojate, ir patiekite su garuose virtais ryžiais!

Kiniški garuose kepti kiaulienos šonkauliukai su raudona fermentuota pupelių varške receptas

Garinti kiaulienos šonkauliukai su rauginta raudonųjų pupelių varške

Garuose virti kiaulienos šonkauliukai su rauginta raudonųjų pupelių varške yra puikus umami supakuotas, paruoštas kinų patiekalas įtemptam savaitės vakarui.

Garuose virti šonkauliukai su raudonu fermentuotu tofu

aptarnauja: 4

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Šonkaulius sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Išmaišykite ir suplakite šonkaulius, kad jie gerai išskalautų. Išpilkite vandenį ir vėl nuplaukite šonkaulius po šaltu tekančiu vandeniu. Kai vanduo bus skaidrus, palikite tiek, kad apsemtų šonkauliukus, ir įmaišykite kepimo sodą (tai suminkštins šonkauliukus ir suteiks jiems švaresnį skonį). Mirkyti nuo 30 minučių iki 1 valandos. Išmirkę šonkaulius gerai nuplaukite ir nusausinkite.

  • Šonkauliukus perkelkite į maišymo dubenį kartu su česnaku, imbieru, cukrumi, druska, baltaisiais pipirais, penkių prieskonių milteliais, raudonąja fermentuota pupelių varške, Shaoxing vynu, sezamo aliejumi, austrių padažu ir tamsiu sojos padažu. Išmaišykite, kad šonkauliai tolygiai pasidengtų. Uždenkite ir marinuokite šaldytuve per naktį arba bent 30 minučių.

  • Prieš pat verdant garuose, šonkauliukus apibarstykite kukurūzų krakmolu, tolygiai įmaišykite. Marinatas turi prilipti prie šonkaulių, be stovinčio skysčio.

  • Tolygiai paskleiskite šonkauliukus per negilų karščiui atsparų indą, kuris tilps į jūsų garintuvą. Vandenį užvirinkite metaliniame garų puodelyje arba wok, kurio apačioje įtaisytas garinimo stovas. Padėkite šonkauliukų indą ant grotelių, uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol šonkauliukai taps neskaidrūs ir iškeps. Jei naudojate, papuoškite susmulkintu laiškiniu svogūnu.

mitybos faktai

Kalorijos: 252kcal (13 %) Angliavandeniai: 4g (1 %) Baltymai: 13g (26 %) Riebalai: 20g (31 %) Sotieji riebalai: 6g (30 %) Polinesotieji riebalai: 4g Mononesotieji riebalai: 7g Trans riebalai: 0.2g Cholesterolis: 64mg (21 %) Natris: 1044mg (44 %) Kalis: 209mg (6 proc.) Pluoštas: 0.2g (1 %) Cukrus: 2g (2%) Vitaminas A: 15TV Vitaminas C: 1mg (1 %) Kalcis: 23mg (2%) Geležis: 1mg (6 proc.)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Čiaupas: lengvai geriamas alus su „Harpoon“ alaus darykla

Hokkien Char – Malaizijos skonis