Jei ieškote greitos, sveikos ir skanios vakarienės idėjos, orkaitėje kepta menkės filė yra puikus pasirinkimas. Šį patiekalą lengva paruošti, jis turi daug skonio ir maistingų medžiagų.
Be to, jis yra pakankamai universalus, kad būtų galima derinti su beveik bet kokiu garnyru, kurį mėgstate.
Menkė yra švelni, dribsniai balta žuvis, kurioje gausu baltymų, mažai riebalų ir daug svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas B12 ir omega-3 riebalų rūgštys.
Dėl subtilaus skonio jis yra puikus pagrindas įvairiems prieskoniams, nuo ryškių citrusinių vaisių iki sodrių česnakų ir žolelių.
Nesvarbu, ar mėgstate jūros gėrybes, ar tiesiog panardinate pirštus į žuvies gaminimą, menkė yra puikus pasirinkimas, nes su jomis lengva dirbti ir ji patinka daugeliui gomurių.
Orkaitėje kepta menkės filė – tai žaidimo pasikeitimas įtemptoms savaitės naktims. Jie greitai paruošiami, sveiki ir nepaprastai skanūs.
Naudodami šį paprastą receptą restorano kokybės patiekalą galėsite paruošti ant stalo per mažiau nei 30 minučių.
Be to, valymas yra greitas, nes viskas kepama viename kepimo inde.
Taigi, kai kitą kartą trokštate sočios jūros gėrybių vakarienės, išbandykite šią orkaitėje keptą menkės filė.
Jie tikrai taps nuolatiniais mėgstamiausiais jūsų namuose!
Sėkmės patarimai:
- Naudokite šviežią menkę: Jei įmanoma, rinkitės šviežią, o ne šaldytą menkę, kad gautumėte geriausią tekstūrą ir skonį. Jei naudojate šaldytą filė, būtinai ją visiškai atšildykite ir prieš gamindami išdžiovinkite.
- Neperkepkite: Menkė greitai iškepa, todėl patikrinkite ją anksti, kad išvengtumėte sausos, guminės tekstūros. Tai daroma tada, kai šakute lengvai pleiskanoja.
- Eksperimentuokite su prieskoniais: Pabandykite pridėti žiupsnelį kajeno, kad padidintumėte šilumą, arba pakeiskite džiovintas petražoles į šviežius krapus ar čiobrelius.
Kas yra orkaitėje kepta menkės filė?
Orkaitėje kepta menkės filė yra paprastas, sveikas ir kvapnus jūros gėrybių patiekalas, gaminamas orkaitėje kepant menkę – švelnią ir dribsnius baltą žuvį.
Šis paruošimo būdas yra populiarus dėl jo lengvumo ir gebėjimo išryškinti subtilią žuvies tekstūrą ir švelnų skonį.
Dėl savo paprastumo, greito paruošimo ir elegantiško pateikimo šis patiekalas puikiai tinka savaitės vakarienei ar ypatingoms progoms.
Ingredientai
- Menkės filė
- Sviestas
- Citrinų sultys
- Česnako skiltelės, susmulkintos
- paprika
- Džiovintos petražolės
Kaip pasigaminti orkaitėje keptą menkės filė
Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F.
Ištirpinkite sviestą nedideliame puode ant viryklės.

Sumaišykite susmulkintą česnaką, citrinos sultis, džiovintas petražoles ir papriką.
Viską sumaišykite, kad gautumėte kvapnų česnakinio sviesto padažą.

Menkės filė sudėkite į kepimo indą.

Šaukštu arba teptuku užtepkite ant jų česnakinio sviesto padažą ir įsitikinkite, kad jie visiškai padengti, kad kepant būtų puikaus skonio.

Menkės filė kepkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol, kol iškeps ir šakute lengvai susisluoksniuos.
Storesnė filė gali užtrukti šiek tiek ilgiau, būtinai patikrinkite, kad neperkeptumėte.

Išimkite menkę iš orkaitės ir, jei norite, papuoškite šviežiomis petražolėmis ir citrinos griežinėliais.

Nedelsdami patiekite su mėgstamais garnyrais, tokiais kaip skrudintos daržovės, petražolių sviesto bulvės arba špinatų salotos su aviečių vinigretu.


Orkaitėje kepta menkės filė
Atraskite puikų minkštos ir dribsnių orkaitėje keptos menkės filė receptą. Greitas, sveikas ir kvapą gniaužiantis patiekalas idealiai tinka savaitės vakarienei ar elegantiškiems patiekalams.
- 4 menkės filė apie 6 uncijos kiekvienas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai šviežios citrinos sultys
- 2 česnako skiltelės malta
- 1 šaukštelis paprika
- 1 šaukštelis džiovintos petražolės arba švieži, pjaustyti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F.
-
Ištirpinkite sviestą nedideliame puode ant viryklės.
-
Sumaišykite susmulkintą česnaką, citrinos sultis, džiovintas petražoles ir papriką.
-
Viską sumaišykite, kad gautumėte kvapnų česnakinio sviesto padažą.
-
Menkės filė sudėkite į kepimo indą.
-
Šaukštu arba teptuku užtepkite ant jų česnakinio sviesto padažą ir įsitikinkite, kad jie visiškai padengti, kad kepant būtų puikaus skonio.
-
Menkės filė kepkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol, kol iškeps ir šakute lengvai susisluoksniuos.
-
Storesnė filė gali užtrukti šiek tiek ilgiau, būtinai patikrinkite, kad neperkeptumėte.
-
Išimkite menkę iš orkaitės ir, jei norite, papuoškite šviežiomis petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
-
Nedelsdami patiekite su mėgstamais garnyrais, tokiais kaip skrudintos daržovės, petražolių sviesto bulvės arba špinatų salotos su aviečių vinigretu.