Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Trokštate greitos, skanios vakarienės? Tai česnako sviesto krevetės yra pasiruošęs vos per 15 minučių! Sultingos krevetės kreminiame česnakiniame sviesto padaže puikiai tinka prie makaronų, ryžių ar traškios duonos. Tai lengva, skanu ir visiškai nenugalima. Peržiūrėkite mano vaizdo įrašų vadovą ir paruoškite jį vakarienei šį vakarą!
Kreminės česnako sviesto krevečių receptas
Kalbant apie krevetes, nėra daug tokių lengvų ir skanių receptų kaip šis. Tai taip gerai ir sukelia visišką priklausomybę! Be to, reikia tik 15 minučių padaryti. Taip, jūs perskaitėte teisingai – vakarienė bus paruošta per 15 minučių, jei laikysitės mano recepto ir pasiimsite kelis virtuvėje skirtus daugiafunkcinius patarimus (kurių išmokysiu toliau).
Įsivaizduokite šį paveikslėlį: sultingos krevetės, pasmaugtos epiniu česnakinio sviesto padažu su trupučiu grietinėlės. Ir aš čia kalbu apie lengvą kremą, todėl jis nėra toks sunkus ir jame yra mažiau kalorijų. Jis puikiai dera su bet kokiais paprastais makaronais, tokiais kaip spagečiai, penne, makaronai arba kaspino formos farfalle ar jūros kriauklės. Sąžiningai, viską padarysite greičiau, nei prireiktų pristatyti maistą ar nuvažiuoti į restoraną. Patikėk manimi šiuo klausimu!
Kodėl jums reikia šios sviestinės česnakinės krevetės


Aš nesigiriu, bet tiesiog pažiūrėkite į šias nuotraukas ir mano vaizdo įrašą – ar nenorite pasinerti į tą padažą ir tas krevetes? Yra daug česnako sviesto krevečių receptų, bet patikėkite manimi, mano receptas tikrai išsiskiria, nes:
- Tai vienas iš lengviausia, be rūpesčių receptus rasite internete. Kodėl? Kadangi metodą supaprastinau tik į keturis veiksmus, neprarandu jokio skonio ar pateikimo.
- Tai nuleistos rankos GERIAUSIAS ir skaniausias receptas kada nors! Nekalbu tik apie tai – parodysiu, kaip naudoti azijietiškus ingredientus, pvz., japonišką maisto ruošimo sake ir mirin (saldų ryžių vyną), kad šis patiekalas pakiltų į visiškai naują lygį, nepanašų į nieką, ką anksčiau ragavote.
- Nesvarbu, ar juos derinate su paprastais makaronais, garuose virtais ryžiais (rudaisiais arba baltais) ar duona, pavyzdžiui, itališka duona, traškiu prancūzišku batonu (kaip mano naminis batonas), keptuvės česnako duona ar net Naan, šis receptas yra universalus ir tiesiog veikia.
Česnakinio sviesto krevečių ingredientai


- Krevetės – nuluptos ir nuluptos – uodegas laikykite ant jos, jei jums patinka išvaizda ar norite ką nors patraukti, arba nuimkite jas, kad būtų lengviau valgyti.
- Sviestas – naudojau nesūdytą sviestą, bet jei turite tik sūdytą, tai visai gerai! Tiesiog palikite papildomą druską.
- Česnakai
- Lengvas kepimo kremas
- Japoniškas maisto ruošimo sake – savo recepte naudojau japonišką maisto ruošimo sake, bet jei tokį turite, galite lengvai jį pakeisti sausu baltuoju vynu.
- Mirin
- Druska
- Kajeno pipirai
- Petražolės
- Parmezano sūris
- Citrina
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Recepto variacijos
- Šukutės: Pakeiskite krevetes į šukutes ir gausite kreminės česnakinės šukutės – tokios švelnios ir malonios!
- Vištiena: Naudokite vištieną, o ne krevetes, kad pagamintumėte mano kreminę česnako sviesto vištieną – jaukią, sočią vakarienės idėją.
- Kiauliena: Pakeiskite reikalus su kiaulienos kotletais ir pagaminkite mano greitai paruošiamus kiaulienos kotletus su kreminiu česnakiniu parmezano padažu – lengvas, skanus ir sotus.
- Makaronai: Paverskite jį į vieno puodo kreminius krevečių makaronus, kuriuose viskas ruošiama kartu ir gaunamas itin kreminis komfortiškas maistas.
Kaip pasigaminti česnako sviesto krevetes


Pirma, tiesiog greitai nuplaukite krevetes, tada nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais. Baigę atidėkite juos į šalį!


Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą. Įmeskite česnaką ir patroškinkite, kol nuostabiai kvepės, bet neparudinkite. Tada pridėti krevečių ir kepkite, kol išorė taps rausva ir nepermatoma, tačiau jų dar nereikia iki galo iškepti.


Kitas, supilkite lengvą kepimo grietinėlę, baltąjį vyną (arba sake, jei naudojate), miriną (jei turite), druskos ir žiupsnelį kajeno pipirų. Leiskite viskam švelniai užvirti, kad krevetės iškeptų. Tada suberti petražoles ir gerai išmaišykite, kad viskas susimaišytų.


Tada nuimkite nuo ugnies pabarstykite šiek tiek parmezano sūrio viršuje. Papuoškite citrinos griežinėliais ir prieš patiekiant indą išspauskite sultis. Puikiai tiks su ryžiais, makaronais ar kokia traškia duona, kad pasisavintumėte visas gėrybes!
Greitos virtuvės sėkmės paslaptys
Patikėk manimi, namų virtuvėje galima sukurti gurmaniško skonio patiekalus iš kelių paprastų ingredientų ir baigti gaminti per rekordiškai trumpą laiką. Šiam nesudėtingam sviestinių česnakinių krevečių receptui svarbiausia atlikti kelias užduotis, kad galėtumėte sutrumpinti aktyvų laiką ir būti efektyvesni. Be to, išmokę naudoti naujus ingredientus virtuvėje, galite pakelti gaminimą į kitą lygį. Aš priimu idėją, kad Rytai susitinka su Vakarais, kad pasiektume geriausių rezultatų.
- Pradėkite nuo pirkimo šaldytos išlukštentos, begalvės krevetės su uodega. Aš visada paimu kelias pakuotes šių šaldytų krevečių vietinėje bakalėjos parduotuvėje arba net „Walmart“ ar „Target“. Tereikia juos atšildyti mikrobangų krosnelėje arba pamirkyti vandenyje, ir jie yra paruošti gaminti.
- Įsigykite japoniško maisto ruošimo sake ir mirin savo sandėliuke. Tai privalomi dalykai. Bet kurį receptą, kuriam reikalingas baltasis vynas, galite pakeisti sake. Sake yra šiek tiek saldaus, umami turtingo skonio ir švelnaus alkoholinio skonio. Jis dažnai yra mažiau rūgštus nei vynas, o profilis yra lygesnis, labiau suapvalintas.
- Mirin yra japoniškas saldus ryžių vynas. Jis yra sodrios, sirupo konsistencijos ir švelnaus alkoholio skonio. Man patinka saldumas, nes jis puikiai tinka subalansuoti pikantišką ar sūrų skonį patiekaluose.
- Planuokite ir atlikite kelias užduotis: Pagal šį receptą pirmiausia išvirsiu makaronus, prieš pradėdamas ruošti krevetes. Kol krevetės bus paruoštos, makaronai bus išvirti al dente. Tada tereikia ant makaronų uždėti kreminių česnakinių krevečių ir patiekiama vakarienė.
Pirkinių vadovas: Japoniško maisto gaminimo sake ir mirin galite rasti daugumos bakalėjos parduotuvių tarptautiniuose koridoriuose arba Azijos turguose. Turėkite omenyje, kad virimo sake skiriasi nuo gerti skirto sake. Kalbant apie prekių ženklus, visada galite pasitikėti Mizkan – tai patikimas pasirinkimas tiek gaminant maistą, tiek miriną.
Dažnai užduodami klausimai
Kad krevetės netaptų guminės, jų neperkepkite! Jie iškepa labai greitai – paprastai apie 2–3 minutes kiekvienoje pusėje. Sužinosite, kad jie yra paruošti, kai bus nepermatomi ir tvirti liesti, ir jie šiek tiek susiraito. Jei jie susisuka per stipriai, tikriausiai jie per ilgai buvo ant ugnies. Tiesiog atidžiai jas stebėkite ir kiekvieną kartą gausite tobulai švelnias krevetes!
Tikrai! Jei norite daugiau šilumos, tiesiog pridėkite šiek tiek daugiau kajeno pipirų arba raudonųjų pipirų dribsnių. Žiupsnelis yra gana švelnus, todėl drąsiai padidinkite jį, kad gautumėte papildomą smūgį!
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 1-2 dienų. Kai būsite pasiruošę valgyti, tiesiog švelniai pašildykite, kad krevetės neperkeptų.
Šis receptas yra 542 kalorijos vienoje porcijoje.


Ką patiekti su česnako sviesto krevetėmis
Kad savaitės vakarienė būtų lengva ir visavertė, rekomenduoju šiuos receptus:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Neleiskite ekranui užtemti
-
Krevetes nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir atidėkite į šalį.
-
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą. Suberkite česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus, bet neapskrus. Sudėkite krevetes ir virkite, kol jos taps rausvos ir nepermatomos paviršiuje, bet ne iki galo iškeps.
-
Įpilkite lengvo kepimo grietinėlės, baltojo vyno arba japoniško maisto gaminimo sake, mirino (jei naudojate), druskos ir kajeno pipirų. Mišinį švelniai užvirkite, leiskite krevetėms išvirti, suberkite petražoles, išmaišykite, kad gerai susimaišytų.
-
Nukelkite nuo ugnies, ant viršaus pabarstykite parmezano sūriu ir papuoškite citrinos skiltelėmis. Prieš patiekdami su ryžiais, makaronais ar traškia duona, ant patiekalo išspauskite citrinos sultis.
- Pradėkite nuo pirkimo šaldytos išlukštentos, begalvės krevetės su uodega. Aš visada paimu kelias pakuotes šių šaldytų krevečių vietinėje bakalėjos parduotuvėje arba net „Walmart“ ar „Target“. Tereikia juos atšildyti mikrobangų krosnelėje arba pamirkyti vandenyje, ir jie yra paruošti gaminti.
- Įsigykite japoniško maisto ruošimo sake ir mirin savo sandėliuke. Tai privalomi dalykai. Bet kurį receptą, kuriam reikalingas baltasis vynas, galite pakeisti sake. Sake yra šiek tiek saldaus, umami turtingo skonio ir švelnaus alkoholinio skonio. Jis dažnai yra mažiau rūgštus nei vynas, o profilis yra lygesnis, labiau suapvalintas.
- Mirin yra japoniškas saldus ryžių vynas. Jis yra sodrios, sirupo konsistencijos ir švelnaus alkoholio skonio. Man patinka saldumas, nes jis puikiai tinka subalansuoti pikantišką ar sūrų skonį patiekaluose.
- Planuokite ir atlikite kelias užduotis: Pagal šį receptą pirmiausia išvirsiu makaronus, prieš pradėdamas ruošti krevetes. Kol krevetės bus paruoštos, makaronai bus išvirti al dente. Tada tereikia ant makaronų uždėti kreminių česnakinių krevečių ir patiekiama vakarienė.
Pirkinių vadovas: Japoniško maisto gaminimo sake ir mirin galite rasti daugumos bakalėjos parduotuvių tarptautiniuose koridoriuose arba Azijos turguose. Turėkite omenyje, kad virimo sake skiriasi nuo gerti skirto sake. Kalbant apie prekių ženklus, visada galite pasitikėti Mizkan – tai patikimas pasirinkimas tiek gaminant maistą, tiek miriną.
Patiekimas: 3žmonių, Kalorijos: 542kcal, Angliavandeniai: 7g, Baltymai: 34g, Riebalai: 42g, Sotieji riebalai: 26g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 12g, Trans riebalai: 1g, Cholesterolis: 375mg, Natris: 507mg, Kalis: 541mg, Pluoštas: 0.4g, Cukrus: 2g, Vitaminas A: 1831 mTV, Vitaminas C: 4mg, Kalcis: 196mg, Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.