Šis kiniškų česnakinių krevečių molio puodo receptas yra įspūdingas, labai skanus ir stebėtinai lengvai paruošiamas.
Tai puikus kandidatas kinų Naujųjų metų vakarienei ne tik todėl, kad simbolizuoja turtų ir laimės „įsisukimą“, bet ir todėl, kad visą patiekalą galite paruošti iš anksto! Tai taip pat yra puiki savaitės vakarienės, užkandžių patiekalo ar vakarienės puošmena.
Kas charakterizuoja kinišką troškintuvą ar molio puodą?
Mums patinka užsisakyti patiekalų iš molio puodų, kurie taip pat angliškai vadinami „troškinėliais“, kai einame valgyti į Kantono restoraną. Nors juos paruošti užtrunka ilgiau nei kitus meniu patiekalus, padavėjai išneša juos prie stalo, kai burbuliuoja ir vis dar karšta nuo likusios molio puodo šilumos.
Šiuose moliniuose induose sumaišomi visi ingredientai ir troškinami arba troškinami kartu, kad būtų sukurtas turtingas skonių ir tekstūrų gobelenas. Patiekalas patiekiamas tiesiai pačiame puode, sužavi valgytojus ir leidžiant patiekalui išlikti šiltai ant stalo.
Nors galbūt turėjote troškinių iš molio puodų, tokių kaip Sarah’s Chicken & Soft Tofu Casserole, Bill’s Clay Pot Fish & Tofu arba mano Kantono baklažanų troškinys, arba Clay Pot ryžių patiekalų, pavyzdžiui, mūsų vištienos ir grybų molio puodų ryžių arba Honkongo molio puodų ryžių, šis vienas yra kiek kitoks.
Tai ne troškinys ar ryžių patiekalas, o greičiau skonių ir tekstūrų sluoksniavimas. Daržoves, stiklinius makaronus ir krevetes sukraunu vieną ant kitos į puodą ir užpilu kvapniu česnakiniu padažu. Po kepimo krevečių ir padažo skoniai prasiskverbia į žemiau esančius sluoksnius, todėl gaunamas neįtikėtinai skanus ir subalansuotas patiekalas.
Česnakai, krevetės ir stikliniai makaronai puikiai dera, o skonis įsimenamas, kai tik pabandysite. Makaronai sugeria tiek daug skonio, o krevetės ir česnakai yra saldūs ir aštrūs tuo pačiu metu.
Mūsų kulinarijos knygoje yra paprastas garuose paruoštas variantas ir skanus variantas. Šis troškinio receptas yra dar vienas tolesnis veiksmas – visavertis valgis ir taip paprasta.

Lengvas patiekalas, kurį galima pagaminti iš anksto
Šis kiniškų česnakinių krevečių molio puodas idealiai tinka iš anksto paruoštiems scenarijams. Padarykite tai iki 1 dienos.
Galite paruošti ryte, uždengti ir laikyti šaldytuve, kol būsite pasiruošę virti vakare. Kai būsite pasiruošę gaminti, tiesiog uždengtą puodą uždėkite ant ugnies, padėkite ant viryklės ir viskas!
Kaitlin neseniai išleido įrašą apie tai, kaip paruošti didelį kelių patiekalų kinišką patiekalą naudojant tik vieną wok, o viena iš svarbiausių strategijų šiame straipsnyje yra pasirinkti keletą patiekalų, kuriuos būtų galima paruošti iš anksto – kuriems nereikia wok keptuvės. . Tai vienas iš tų patiekalų!
Paruoškite jį prieš kitą vakarėlį, kad iš tikrųjų galėtumėte leisti laiką su svečiais, arba pasigaminkite jį kinų Naujųjų metų proga, kad galėtumėte susikoncentruoti ties kitais patiekalais, kol šis burbuliuoja. Arba vakare ištraukite jį iš šaldytuvo, kad po ilgos darbo dienos pasimėgautumėte gardžiu restorano kokybės maistu.
Tegul pinigai ir laimė plūsta!
Šis receptas prisijungia prie mūsų tinklaraščio augančios palankių kinų Naujųjų metų receptų kolekcijos – nuo pinigų maišelio koldūnų iki ilgaamžiškumo makaronų.
Krevetės yra pagrindinis kinų Naujųjų metų patiekalas, nes žodis, reiškiantis krevetes kantoniečių kalba, „ha“ skamba kaip juokas. Jie simbolizuoja laimę ir šeimos bendrumą.
Ryškiai oranžinių krevečių išdėstymas šiam patiekalui – ratuku – įkūnija kinų frazę 红红火火, 财源滚滚 (hóng hóng huo huǒ, cáiyuán gǔngǔn). Tai reiškia, kad „gerovė ir turtai plūsta“.
Tai gana stipri vieno patiekalo simbolika. Jau nekalbant apie tai, kad jis toks patrauklus. Ar nesutinkate?
Tikiuosi, kad jums patiks šis receptas per artėjančią Mėnulio metų šventę!
Recepto instrukcijos
Pradėkite nuo krevečių paruošimo. Virtuvinėmis žirklėmis nukirpkite kojas ir aštrius kraštus aplink galvą. Nupjaukite krevetes išilgai nugaros ir išvalykite venas (gali padėti dantų krapštukas). Nuplaukite, nuplaukite vandens perteklių ir atidėkite.





Toliau paruoškite padažą. Į vidutinio karščiui atsparų dubenį sudėkite maltą česnaką ir čili (jei naudojate). Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kol suminkštės, o karštą aliejų atsargiai tolygiai supilkite ant česnako ir čili (turi čirškėti). Tada įmaišykite šviesų sojų padažą, austrių padažą, Shaoxing vyną, cukrų ir druską.


Vidutiniame plačiame puode (geriausia moliniame) sudėkite ingredientus tokia tvarka: raudonąjį svogūną, napa kopūstą, enoki grybą ir mung pupelių vermišelių makaronus. Tada ant viršaus apskrito rašto išdėliokite krevetes.






Krevetes tolygiai užpilkite vandeniu, o po to – paruoštu padažo mišiniu.


Uždenkite puodą ir padėkite ant viryklės ant vidutinės-stiprios ugnies.

Virkite 12–15 minučių arba tik tol, kol krevetės taps nepermatomos. (Virimo laikas skirsis priklausomai nuo krevečių dydžio. Turėjau labai didelių krevečių – 10–12 krevečių kilograme – todėl kepiau jas 15 minučių. Jei molinį puodą surinkote anksčiau laiko, išimkite jas tiesiai iš šaldytuvo į viryklės, gali užtrukti minutę ar dvi ilgiau.)
Atidenkite, papuoškite susmulkintu laiškiniu svogūnu ir nedelsdami patiekite.


Kiniškas česnakinis krevečių molinis puodas
Šis kiniškų česnakinių krevečių molio puodo receptas yra įspūdingas, labai skanus ir stebėtinai lengvai paruošiamas – net iš anksto!

aptarnauja: 4
Paruošimas: 30 minučių
Virkite: 15 minučių
Iš viso: 45 minučių
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Pradėkite nuo krevečių paruošimo. Virtuvinėmis žirklėmis nukirpkite kojas ir aštrius kraštus aplink galvą. Nupjaukite krevetes išilgai nugaros ir išvalykite venas (gali padėti dantų krapštukas). Nuplaukite, nuplaukite vandens perteklių ir atidėkite.
-
Toliau paruoškite padažą. Į vidutinio karščiui atsparų dubenį sudėkite maltą česnaką ir čili (jei naudojate). Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kol suminkštės, o karštą aliejų atsargiai tolygiai supilkite ant česnako ir čili (turi čirškėti). Tada įmaišykite šviesų sojų padažą, austrių padažą, Shaoxing vyną, cukrų ir druską.
-
Vidutiniame plačiame puode (geriausia moliniame) sudėkite ingredientus tokia tvarka: raudonąjį svogūną, napa kopūstą, enoki grybą ir mung pupelių vermišelių makaronus. Tada ant viršaus apskrito rašto išdėliokite krevetes. Krevetes tolygiai užpilkite vandeniu, o po to – paruoštu padažo mišiniu. Uždenkite puodą.
-
Padėkite puodą ant viryklės ant vidutinės-stiprios ugnies. Virkite 12–15 minučių arba tik tol, kol krevetės taps nepermatomos. (Virimo laikas skirsis priklausomai nuo krevečių dydžio. Turėjau labai didelių krevečių – 10–12 krevečių kilograme – todėl kepiau jas 15 minučių. Jei molinį puodą surinkote anksčiau laiko, išimkite jas tiesiai iš šaldytuvo į viryklės, gali užtrukti minutę ar dvi ilgiau.)
-
Atidenkite, papuoškite susmulkintu laiškiniu svogūnu ir nedelsdami patiekite.
mitybos faktai
Kalorijos: 249kcal (12 %) Angliavandeniai: 16g (5%) Baltymai: 20g (40 %) Riebalai: 12g (18 %) Sotieji riebalai: 1g (5%) Polinesotieji riebalai: 3g Mononesotieji riebalai: 7g Trans riebalai: 0.1g Cholesterolis: 143mg (48 %) Natris: 1604 mmg (67 %) Kalis: 607mg (17 %) Pluoštas: 3g (12 %) Cukrus: 4g (4%) Vitaminas A: 630TV (13 %) Vitaminas C: 52mg (63 proc.) Kalcis: 134mg (13 %) Geležis: 2mg (11 %)