Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Ananasų kariskaip ir jūsų mėgstamiausiame tajų restorane! Sultingos krevetės ir saldūs, aštrūs ananasai sodriame, kvapniame karyje, kuris paruoštas vos per 15 minučių. Tai greita, paprasta ir taip gera, kad pasikartosite – patikėkite manimi! Žiūrėkite vaizdo įrašą, kad gautumėte paprastą nuoseklų vadovą.
Tailando ananasų kario receptas
Kai turiu ananasų likučių, mėgstu gaminti arba ananasuose keptus ryžius, arba ananasų karis. Yra dviejų rūšių ananasų karis, kurį aš be galo mėgstu: Malaizijos Nyonya ananasų krevečių karis ir šis Lengvas tajų ananasų kario receptas. Abu yra nepaprastai skanūs ir visiškai patenkinti. Ananasai suteikia kariui puikų saldų atspalvį, o krevečių ir kokoso kremas tikrai viską sujungia. Sąžiningai, prie šio patiekalo galiu nesunkiai suvalgyti dvi pilnas porcijas plikytų baltųjų ryžių.
Ką aš myliu apie tai Tailandietiškas ananasų karis receptas yra tai, kaip lengva jį pagaminti. Galiu naudoti parduotuvėje pirktą tailandietišką raudonojo kario pastą, todėl prieskonių pastos nereikia gaminti nuo nulio. Žinote mane, aš esu apie sparčiuosius klavišus, kol galutinis rezultatas yra nuostabus. Tai gali būti mano visų laikų mėgstamiausias tailandietiškas karis – jis toks skanus, kad jį išbandę padėkosite man!
Kodėl jums patiks šis receptas


- Paruošta per 15 minučių. Šis receptas susideda iš 3 paprastų žingsnių – nereikia ilgai ruoštis ar gaminti!
- Visai kaip mano mėgstamiausias tajų restoranas. Pažadu, jei mėgstate ananasų karį Tailando restoranuose, šis variantas yra dar geresnis.
- Saldi ir pikantiška magija. Krevetės, ananasai ir kokosų grietinėlė sukuria skonio sprogimą, kuriuo negaliu atsigerti. Kario padažas toks geras!
- Jokių rūpesčių su kario pasta. Naudojant parduotuvėje įsigytą tailandietišką raudonojo kario pastą, šis receptas išlieka greitas ir paprastas, tačiau vis tiek pasižymi drąsiu ir skaniu skoniu.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Aliejus – naudokite augalinį arba rapsų aliejų.
- Tailandietiška raudonojo kario pasta – rekomenduoju derinti su autentiška tajų raudonojo kario pasta, tokia kaip Mae Ploy ar Thai Kitchen prekės ženklas.
- Ananasai – suprantu, kad šviežių ananasų ne visada yra po ranka, todėl konservuoti ananasai puikiai tinka. Tiesiog išsirinkite žiedais supjaustytą rūšį, gerai nusausinkite ir rinkitės nesaldintą variantą, kad skonis būtų subalansuotas.
- Raudonieji čili pipirai
- Kokosų kremas – jei nerandate kokosų kremo, nesijaudinkite! Tiesiog naudokite kokosų pieną ir sumažinkite vandens kiekį, kad išliktų tinkama konsistencija.
- Vanduo
- Krevetės – jei nesate nusiteikę krevetėms, galite jas lengvai iškeisti į vištienos krūtinėlę, supjaustytą kubeliais, kad pagamintumėte skanų vištienos ananasų karį.
- Žuvies padažas
- Cukrus
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Pirkinių vadovas: Tailandietiškų ingredientų galite rasti tarptautiniuose bakalėjos parduotuvių koridoriuose, Azijos maisto parduotuvėse arba internete. Įsigykite nedidelį butelį ar plastikinį kubilą; šaldytuve jie išsilaiko amžinai.
Kaip pasigaminti ananasų karį


Gerai, įkaitinkite puodą ant vidutinės ugnies ir supilkite į kepimo aliejų. Kai bus gražu ir karšta, pridėkite kario pastos ir gerai išmaišykite, kad išsiskirtų visi nuostabūs kvapai. Tiesiog stebėkite jį, kad nesudegtų!


Dabar įmeskite ananasus, čili, kokosų grietinėlę ir vandenį. Išmaišykite, tada leiskite užvirti.


Dabar įmeskite į krevetes ir kepkite juos apie 1–2 minutes arba tiesiog tol, kol jie taps gražūs ir rausvi. Įmaišykite žuvies padažą ir cukrųtada išjunkite šilumą.


Patiekite su puriais, garintais ryžiais, ir būsite pasiruošę pasinerti!
Geriausio tajų ananasų kario paslaptys
- Rekomenduoju naudoti a geros kokybės tajų raudonojo kario pasta kaip Mae Ploy ar Thai Kitchen. Taip išvengsite vargo gaminant jį nuo nulio, o kariui suteiksite sodrų, autentišką skonį.
- Nepraleiskite žuvies padažas! Jis prideda pikantiško, umami gilumo kariui ir padeda subalansuoti ananasų saldumą. Šiek tiek nueina ilgą kelią.
- Jei galite gauti kokoso kremasnaudokite! Jis tirštesnis ir sodresnis nei kokosų pienas, todėl jūsų kariui suteikia aksominę tekstūrą. Jei nerandate, nesijaudinkite – tiesiog sumažinkite vandens kiekį iki 120 ml, jei naudojate kokosų pieną.
- Neperkepkite krevečių! Jie iškepa greitai – jums reikia tik 1–2 minučių karyje. Pervirtos krevetės gali tapti kietos, o mes čia ne to norime. Laikykite juos švelnius!
Dažnai užduodami klausimai
Taip. Tiesiog prieš gamindami būtinai jį tinkamai atšildykite. Galite palikti jį per naktį šaldytuve arba, jei skubate, įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu, kad pagreitintumėte. Venkite iš anksto paruoštų krevečių – jos nesugers kario skonio ir gali lengvai pervirti.
Galite, bet jei norite geriausio skonio ir kreminės tekstūros, kurią mėgstame, rinkitės riebų kokosų grietinėlę arba kokosų pieną. Lengvos versijos tinka, jei renkatės lengvesnį variantą, tačiau tiesiog žinokite, kad jie nesuteiks jums tokio pat sodrumo, o skonis gali būti šiek tiek kitoks.
Tikrai! Jei trokštate daugiau šilumos, tiesiog pakeiskite įprastą raudoną čili į paukščio akies čili (Tailando čili). Prieš dėdami jas sutrinkite ir gausite puikų aštrų pušį!
Jei turite likučių (jums pasisekė!), laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Švelniai pašildykite jį ant viryklės ir galbūt įpilkite šiek tiek daugiau vandens, kad jis atgytų!
Šis receptas yra tik 359 kalorijos vienoje porcijoje.


Ką patiekti su ananasų kariu
Kad būtų lengvas ir sveikas tajų patiekalas, rekomenduoju šiuos receptus:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite puodą ant vidutinės ugnies ir supilkite kepimo aliejų. Kai aliejus įkaista, įpilkite kario pastos ir išmaišykite, kad išsiskirtų jo aromatas, atsargiai, kad nesudegtumėte.
-
Įpilkite ananasų, čili, kokoso grietinėlės ir vandens, tada užvirinkite karį.
-
Sudėkite krevetes ir kepkite apie 1-2 minutes arba kol iškeps. Įmaišykite žuvies padažą ir cukrų. Išjunkite ugnį ir iškart patiekite su garuose virtais baltais ryžiais.
- Rekomenduoju naudoti geros kokybės tajų raudonojo kario pastą, tokią kaip Mae Ploy arba Thai Kitchen. Taip išvengsite vargo gaminant jį nuo nulio, o kariui suteiksite sodrų, autentišką skonį.
- Nepraleiskite žuvies padažo! Jis prideda pikantiško, umami gilumo kariui ir padeda subalansuoti ananasų saldumą. Šiek tiek nueina ilgą kelią.
- Jei galite gauti kokosų kremą, naudokite jį! Jis tirštesnis ir sodresnis nei kokosų pienas, todėl jūsų kariui suteikia aksominę tekstūrą. Jei nerandate, nesijaudinkite – tiesiog sumažinkite vandens kiekį iki 120 ml, jei naudojate kokosų pieną.
- Neperkepkite krevečių! Jie iškepa greitai – jums reikia tik 1–2 minučių karyje. Pervirtos krevetės gali tapti kietos, o mes čia ne to norime. Laikykite juos švelnius!
Patiekimas: 2žmonių, Kalorijos: 359kcal, Angliavandeniai: 22g, Baltymai: 25g, Riebalai: 19g, Sotieji riebalai: 5g, Polinesotieji riebalai: 4g, Mononesotieji riebalai: 9g, Transriebalai: 0.1g, Cholesterolis: 183mg, Natris: 1598 mmg, Kalis: 514mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 17g, Vitaminas A: 2627TV, Vitaminas C: 73mg, Kalcis: 118mg, Geležis: 2mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.