Kas yra Taro? – Gyvenimo vokai


Taro yra azijietiškas ingredientas, kuris taip pat yra vienas iš mūsų mėgstamiausių gaminant maistą! Jis turi skanų sviestinį skonį ir švelnią tekstūrą, taip pat universalus kaip bulvė. Šiame straipsnyje kalbėsime apie tai, kas yra taro, kaip jį virti ir apie mūsų mėgstamus receptus, kuriuose jis naudojamas.

Kas yra Taro?

Taro yra šakninė daržovė, kurios išorė yra ruda, panaši į audinį, o vidus baltas su purpurinėmis arba rausvomis dėmėmis, o kartais ir į gyslomis panašiomis purpurinėmis linijomis. Yra du pagrindiniai tipai:

  1. Futbolo dydžio didelis taro, kuris yra labiausiai paplitęs. Jis labai krakmolingas, panašus į rusvą bulvę, bet turintis daugiau aštrumo. Jo skonį apibūdintume kaip sodriai riešutinį ir sviestinį.
  2. Maži tarai, kurie yra maždaug vidutinės bulvės dydžio. Jie yra mažiau krakmolingi, minkštesnės, lipnesnės tekstūros. Iš tikrųjų tekstūrą apibūdintume kaip šiek tiek gleivėtą, o tai gali būti ne pats patraukliausias žodis, bet nėra kito būdo to pasakyti!

Moksliškai žinoma kaip colocasia esculenta, ši krakmolinga šaknis kilusi iš Pietryčių Azijos ir tūkstantmečius maitina žmones visame pasaulyje. Nors botaniškai jis dažnai vadinamas „taro šaknimis“, iš tikrųjų tai yra gumbasvogūniai, kurie yra požeminės augalų struktūros, kaupiančios maistines medžiagas, rūšis.

Gumbeliai skiriasi nuo gumbų (pvz., bulvių), svogūnėlių (pvz., česnako, svogūnų ar askaloninių česnakų) ir šakniastiebių (pvz., imbiero ar ciberžolės). Gumbeliai iš tikrųjų yra tvirti, išsiplėtę požeminiai stiebai. Jei norite sužinoti daugiau, sužinojome, kad šioje svetainėje yra geriausias greitas šių augalų struktūrų skirtumų paaiškinimas!

Trumpai tariant, visi lapai, stiebai ir gumbasvogūniai yra valgomi, tačiau tai, ką mes žinome kaip taro, yra dalis, kuri auga žemiau dirvožemio. Kalbant apie mitybą, jame gausu angliavandenių ir skaidulų, taip pat yra mangano, vitamino B6, vitamino E ir kalio.

Kaip pasirinkti, laikyti ir paruošti Taro

Pradėkime nuo taro pasirinkimo Azijos rinkoje. Ieškokite tvirtų egzempliorių be minkštų ar supelijusių dėmių. Jis turėtų būti sunkus dėl savo dydžio, o jei pažvelgsite į nupjautą galą, jis turėtų atrodyti šiek tiek šviežias. Mažas taras paprastai neturi nupjauto galo, todėl tiesiog patikrinkite, ar jis tvirtas ir tvirtas.

Parsinešę taro į namus, galite jį laikyti vėsioje tamsioje vietoje (kaip su bulvėmis ir svogūnais). Tokiu būdu jis bus laikomas tik kelias dienas, todėl geriausia jį nusipirkti prieš pat ketinant jį naudoti.

Taro prieš vartojimą turi būti išvirtas. Neapdorotame taro sudėtyje yra kalcio oksalato, kuris gali sudirginti burną ir odą. Būtinai visada jį kruopščiai išvirkite!

Kai kurie rekomenduoja dirbant su žaliavomis mūvėti pirštines. Mes asmeniškai niekada neturėjome problemų ją liesdami, bet jei turite jautrią odą, galbūt norėsite apsaugoti savo rankas.

Prieš naudojant didelį tarą reikia nulupti. Tiesiog naudokite daržovių skutiklį, kad nuluptumėte išorinę odelę.

Arba galite supjaustyti didelį cilindrinį tarą į mažesnius gabalėlius ir uždėti ant plokščio galo, o tada aštriu peiliu nupjauti odą. Jei nesate tikri savo peilio įgūdžiais, šis metodas gali iššvaistyti daugiau taro minkštimo, todėl skustuvas gali būti geresnis įrankis.

Nulupę galite nuplauti ir supjaustyti griežinėliais, kubeliais arba supjaustyti gabalėliais, kad galėtumėte virti.

taro gabaliukai ir kubeliais supjaustytas taro

Taro receptai

Gerai, dabar, kai neturime funkcinės informacijos, pakalbėkime apie tai, kaip virti taro ir mūsų mėgstamus receptus, kuriuose ji naudojama.

Taro gali būti naudojamas pikantiškiems patiekalams, desertams ir užkandžiams. Mums patinka garuose. Kartais Judy valgo jį garuose, paprastą (vietoj ryžių), su kitais patiekalais. Taip pat mėgstame jį naudoti gamindami traškius taro pyrago gabalėlius arba į desertines sriubas.

Štai keletas mūsų mėgstamiausių taro receptų:

Taro pyragas

Šis receptas tikriausiai sudaro didžiąją dalį mūsų suvartojamo taro per daugelį metų. Dažniausiai gaminame per kinų Naujuosius metus. Sumaišyta su ryžių miltais, lipniais ryžių miltais, kiniška dešra, džiovintomis krevetėmis, laiškiniais svogūnais ir prieskoniais, tešla virinama garuose ir kepama keptuvėje, kol taps traški. Jis toks skanus ir puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams atskirai arba (kaip lo bak go / ridikėlių pyragas) pamirkytas austrių padaže.

Troškinti kiaulienos šonkauliukai su Taro

Taro puikiai tinka troškintuose mėsos patiekaluose. Galbūt net ieškosite taro, o ne mėsos! Prieš dedant į troškinį, negiliai pakepinkite, kad susidarytų graži plutelė. Taip užtikrinama, kad jis nesuirs padaže. Taro sugeria padažo skonį, taip pat suteikia puikų tekstūros kontrastą mėsai patiekale.

Troškinta antis su Taro

Jei ypatingai progai norite paragauti tradiciškesnio, įspūdingesnio patiekalo, ši troškinta antis su taro yra tai! To nerasite restorane. Mūsų receptas kilo iš Billo tėvo, restorano šefo, kuris jį gamino tik namuose.

Garuose kepti česnako šonkauliukai su Taro

Taro gali būti tiesiog šio patiekalo žvaigždė. Česnakiniai kiaulienos šonkauliukai garinami ant mažų taro kubelių guolio, kuris sugeria visas tas sultis ir skanius skonius. Šis receptas yra pakankamai paprastas savaitės nakčiai! Tiesiog pamarinuokite šonkauliukus išvakarėse ir išvirkite garuose, kai būsite pasiruošę valgyti!

Garuose virtas kiaulienos pilvas su Taro (Wu Tau Kau Yuk)

Šį receptą pateikiame per kinų Naujuosius metus, nes jį pagaminti reikia šiek tiek kruopštumo ir jis yra pagrindinis pasirodymas. Taro griežinėliai yra sluoksniuoti su kiaulienos pilvu skaniame padaže. Jie garuoja kartu, o padažas sumažėja ir pilamas ant viršaus. Šis visada sulaukia prašymo per kinų šventes mūsų namuose ne veltui! Padarykite tai savo artimiesiems ir būkite pasiruošę išgirsti komplimentus! Jei jūsų gyvenime yra kažkas, kas tai padarys už jus, laikykitės, kad esate laimingas!

Kinijos jūros gėrybių paukščių lizdas

Šis receptas yra kepto taro pavyzdys. Jį galima supjaustyti plonais griežinėliais ir apkepti traškučiais arba kepti, o paskui kepti krepšelyje, kaip ir šiame prabangiame restorano stiliaus patiekale. Iškeptas „lizdas“ yra švaraus, šviežių jūros gėrybių kepimo su daržovėmis pagrindas. Norite išbandyti savo virtuvės įgūdžius? Išbandykite savo jėgas gamindami šį subtilų kinišką banketinį patiekalą.

Taro ryžiai

Paguodžiantis, prie šonkauliukų prilimpantis patiekalas iš sviestinių taro kubelių, pagardintų ryžių, kiniškos dešros, aromatingų džiovintų krevečių ir laiškinių svogūnų – šis sotus receptas pamaitins minią!

Taro Sago desertinė sriuba

Mūsų mėgstamiausias taro desertas yra ši kreminė, švelniai saldi desertinė sriuba. Pasaldintas kondensuotu pienu ir šiek tiek kokosų pieno, šis desertas yra sodraus ir skanaus skonio, tačiau nėra sunkus ar per saldus. Mums vanilės užuomina sujungia visus skonius!

Šis ingredientas įvairiose kultūrose

Laukiniai taro augalai kilę iš Pietryčių Azijos tropikų, kur žmonės jau seniai išmoko auginti augalą. Migracija, prekyba ir kolonizacija atnešė taro į Afriką, Ameriką ir Viduržemio jūros regioną.

Visame pasaulyje ši daržovė vadinama daugybe pavadinimų, įskaitant chēmbŭ, cocoyam, dasheen, eddoe, gabi, kalo, khoai môn, kochu, saru ir taro – skolinys iš maorių kalbos.

Daugelis kultūrų turi savo sąsajų su juo:

  • Havajuose ji tampa „poi“ – purpurine, lygia pasta, kuri buvo naudojama kartoms.
  • Kinų dim sum meistrai jį paverčia wu gok – tais traškiais, auksiniais koldūnais su traškiais „šluosteliais“, apgaubiančiais sviestinį tarą ir gardžiu mėsos įdaru. Šį receptą turime savo kulinarijos knygoje!
  • Filipiniečių burbulinės arbatos parduotuvės paverčia ją kreminiu, svajingu gėrimu, kuriam neįmanoma atsispirti
  • Japonų virtuvė švenčia viską nuo mochi iki ledų
  • Jei 90-aisiais patekote į „Terra“ traškučių pamišimą, galėjote juos kepti į traškučius!

Kai kitą kartą būsite Azijos turguje, pasiimkite taro ir pažiūrėkite, kas tai yra. Jei turite kitų klausimų apie šį ingredientą, praneškite mums komentaruose!



Source link

Daugiau iš autoriaus

Mock Chow Mein Hotdish –

Shui Jiao – Rasa Malaizija