Shui Jiao – Rasa Malaizija


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Sužinokite, kaip padaryti autentiškumą Shui Jiao (Sui Kow), kvapnūs kiniški koldūnai, įdaryti pikantišku krevečių, kiaulienos ir daržovių mišiniu. Šis nuoseklus receptas su gaminimo vaizdo įrašu, puikiai tinkantis sriubai, padės namuose pasigaminti restorano kokybės kukulius.

Naminis Sui Kow

Sui Kow– arba Shui Jiao (水饺) kinų kalba – tai tradicinis kinų virtinys, įdarytas daugiausia malta kiauliena, stambiai pjaustytomis arba sveikomis krevetėmis ir kitomis pjaustytomis daržovėmis, pavyzdžiui, vandens kaštonais. Nors Sui Kow dažnai derinamas su kiniškais wonton makaronais, jis taip pat gali būti patiekiamas atskirai su kvapniu virintu sultiniu, todėl tai yra universalus ir guodžiantis patiekalas.

Šie maži gėrio kąsneliai buvo mano vaikystės mėgstamiausia, ir man niekada nebuvo nuobodu Shui Jiao koldūnai, net iki šių dienų. Turiu pasakyti, kad tai geriausias mano bandytas kostiumas. Skonis ir tekstūra tiesiog NUOSTABI!

Tai yra an autentiškas Shui Jiao (sui kow) receptasįkvėptas puikių Kantono virėjų Malaizijoje. Dalindamiesi šiuo receptą, tikiuosi, kad jums jie patiks taip pat, kaip ir man.

Šalutinė pastaba: Sui Kow yra kantoniečių kalbos tarimas ir kartais taip pat rašomas kaip Sui Gow arba Sui Gao.


Kaip patiekti Shui Jiao

Shui Jiao patiekiamas dubenyje su sriuba.Shui Jiao patiekiamas dubenyje su sriuba.

Šie koldūnai dažniausiai patiekiami šviesiame kaulų sultinyje, užpilame kapotais svogūnais ir šlakeliu sezamo aliejaus. Kad maistas būtų sveikas ir visapusiškas, rekomenduoju „Sui Kow“ derinti su blanširuotais kiniškais žalumynais, tokiais kaip „Choy Sum“ arba „Bok Choy“. Įpilkite kiniškų kiaušinių makaronų ir gausite išsamų, sotų patiekalą – puikiai tiks priešpiečiams ar pietums.

Norėdami mėgautis koldūnais, galite valgyti juos tokius, kokie jie yra, arba pridėti šiek tiek Marinuoti žalieji čili pipirai papildomam smūgiui. Jei esate kalendros (kalendros lapų) gerbėjas, uždėkite vieną lapą ant Sui Kow. Norėdami gauti papildomo skonio, pamerkite kukulius į aštrų pagardą, pvz., čili padažą, čili traškučius arba sojos padažą-čili aliejuje… vien nuo minties man ima gurgėti skrandis!

Recepto variacijos: Norėdami suteikti papildomo skonio, pasigaminkite acto, aštraus ir mala sojų padažo mišinį (kaip ir mano Red Oil Wontons recepte) ir sumaišykite virtą Shui Jiao su padažu. Patikėk manimi, tai dangiška! Aitrus, aštrus ir stingdantis padažas puikiai papildo subtilius koldūnus ir suteikia nepamirštamą skonį!


Ko Jums prireiks

Kinų shui jiao koldūnų arba sui kow gaminimo ingredientai. Kinų shui jiao koldūnų arba sui kow gaminimo ingredientai.

Shui Jiao ingredientai yra šie:

  • Malta kiauliena
  • Krevetės – mano recepte stambiai pjaustytos, bet galite naudoti ir visas, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
  • Vandens kaštonai – Kantono kalba vadinami ma tai (马蹄), jų išorė yra lygi, tamsiai ruda, o vidus – traškus, baltas ir švelniai saldus, todėl Sui Gao gaivus traškumas.
  • Juodgrybiai arba medžio ausų grybai – mirkomi ir supjaustomi juostelėmis, kad būtų suteikta tekstūra.
  • Kalendros lapai/kalendra – švieži ir susmulkinti
  • Prieskoniai: austrių padažas, druska, cukrus, sezamų aliejus, kukurūzų krakmolas ir malti baltieji pipirai.
  • Koldūnų vyniotiniai – pirktini parduotuvėje arba naminiai
  • Vištienos sultinys

Šalutinė pastaba: Vandens kaštonai yra slaptas šio recepto ingredientas. Jie suteikia puikų traškumą ir subtilų saldumą, kuris puikiai subalansuoja pikantišką kiaulienos ir krevečių įdarą. Jų suteikiama koldūnų tekstūra yra unikali ir gaivi, todėl kiekvienas kąsnis yra ypatingas. Jungtinėse Amerikos Valstijose vandens kaštonų galite rasti šviežių Azijos prekybos centruose arba konservuotų konservų koridoriuje.


Kaip pasidaryti Shui Jiao

Toliau paaiškinsiu paprastus žingsnius po žingsnio:

Shui Jiao įdaro gaminimas su maltomis krevetėmis.Shui Jiao įdaro gaminimas su maltomis krevetėmis.

1 veiksmas: Krevetes nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Padėkite krevetes ant pjaustymo lentos. Naudodami plokščią drožlių pusę, švelniai sutrinkite ir išlyginkite krevetes, tada supjaustykite ir sutrinkite iki šiek tiek stambios konsistencijos.

Shui jiao (Sui Kow) įdaras su malta kiauliena, maltomis krevetėmis ir daržovėmis.Shui jiao (Sui Kow) įdaras su malta kiauliena, maltomis krevetėmis ir daržovėmis.

2 veiksmas: Maišymo dubenyje sumaišykite krevetes, maltą kiaulieną, vandens kaštonus, juodgrybį, kalendros lapus ir prieskonius. Maišykite mišinį, kol gerai susimaišys. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir 30 minučių atšaldykite įdarą šaldytuve.

Shui jiao koldūno įvyniojimas su įdaru.Shui jiao koldūno įvyniojimas su įdaru.

3 veiksmas: Norėdami suvynioti Shui Jiao koldūną, į delną įdėkite koldūno vyniotinį ir į centrą įdėkite apie 1 valgomąjį šaukštą įdaro. NEPERPILDYKITE.

Shui jiao (siu gao) koldūnai ant lėkštės, apibarstytos grindimis.Shui jiao (siu gao) koldūnai ant lėkštės, apibarstytos grindimis.

4 veiksmas: Sudrėkinkite išorinį koldūnų įvynioklio kraštą trupučiu vandens, sulenkite per pusę ir tvirtai paspauskite, kad užsandarintumėte kraštus. Suvyniotą kukulį dėkite ant padėklo, lengvai pabarstyto miltais, kad nesuliptų.

Virtas shui jiao.Virtas shui jiao.

5 veiksmas: Užpildykite sriubos puodą maždaug dviem trečdaliais vandens, įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir užvirinkite. Dirbdami partijomis, švelniai po vieną sudėkite kukulius, maišydami pagal laikrodžio rodyklę, kad jie nepriliptų vienas prie kito ar puodo. Kartokite procesą, kol visi kukuliai iškeps.

Shui jiao sriuboje, papuoštas laiškiniais svogūnais.Shui jiao sriuboje, papuoštas laiškiniais svogūnais.

6 veiksmas: Norėdami patiekti, į dubenį sudėkite kelis koldūnus, užpilkite karštu vištienos sultiniu, įlašinkite šlakelį sezamų aliejaus, papuoškite smulkintais svogūnais ir patiekite iš karto. Norėdami gauti papildomo pojūtio, į sultinį galite įdėti blanširuotų kiniškų lapinių žalių daržovių.


Naudingi patarimai koldūnų pradedantiesiems

Naminiai Siu Kow (Siu Gow) koldūnai. Naminiai Siu Kow (Siu Gow) koldūnai.

Gaminus kiniškus koldūnus daugiau nei 20 metų, norėčiau pasiūlyti šiuos profesionalų patarimus, ypač jei esate pradedantysis:

  1. Gerai uždarykite koldūnus: Visada stengiuosi, kad kraštai būtų sandariai uždaryti, kad gaminant neištekėtų įdaras.
  2. Nepersistenkite: Naudoju tik nedidelį įdaro kiekį (nedaug 1 valgomasis šaukštas arba 1 arbatinis šaukštelis), nes perpildžius koldūnus sunkiau sandariai uždaryti ir jie gali sprogti.
  3. Įvyniojimams naudokite šiltą vandenį: Manau, kad kraštų sudrėkinimas šiltu vandeniu padeda sukurti tvirtesnį sandarumą sulankstant.
  4. Virkite porcijomis: Verdama Shui Jiao koldūnus verdu mažomis partijomis, kad nesuliptų.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu padaryti vegetarišką Shui Jiao?

absoliučiai! Galite naudoti grybus, smulkiai pjaustytą bok choy, morkas arba napa kopūstą, tofu ir stiklinius makaronus. Įpilkite vandens kaštonų ir suriškite įdarą trupučiu kukurūzų krakmolo.

Kodėl mano koldūnai prilimpa prie puodo?

Jei koldūnai prilimpa, dažniausiai taip yra todėl, kad puode nėra pakankamai vandens. Taip pat padeda į verdantį vandenį įpilti vieną šaukštą aliejaus. Įdėjus koldūnus į verdantį vandenį, švelniai maišykite viena kryptimi, kad nesuliptų. Be to, kepkite mažomis porcijomis.

Kodėl virdami koldūnai sprogsta?

Perpildymas ir netinkamas sandarinimas yra pagrindinės priežastys, dėl kurių išrūgų koldūnai sprogo arba nuteka verdant. Palikite pakankamai vietos aplink vyniotuvo kraštus ir tvirtai paspauskite, kad užsandarintumėte. Norėdami sandariai užsandarinti, naudokite šiek tiek vandens.

Ar galiu užšaldyti „Sui Kow“ koldūnus prieš gaminant?

Taip! Išklokite dėklą pergamentiniu popieriumi ir išdėliokite juos į vieną sluoksnį, užšaldykite iki vientisos masės. Tada perkelkite į sandarų maišelį ar talpyklą. Virkite tiesiai iš užšaldytos, kad pasiektumėte geriausių rezultatų, pridėdami dar vieną ar dvi minutes prie gaminimo laiko.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 179 kalorijos vienoje porcijoje.

Shui Jiao koldūnas ant šaukšto.Shui Jiao koldūnas ant šaukšto.

Koldūnų receptai, kurie jums gali patikti

Jei jums patinka kiniški koldūnai, jums patiks šie naminiai receptai. Patikrinkite juos:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Krevetes nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Padėkite krevetes ant pjaustymo lentos. Naudodami plokščią drožlių pusę, švelniai sutrinkite ir išlyginkite krevetes, tada supjaustykite ir sutrinkite iki šiek tiek stambios konsistencijos.

  • Dubenyje sumaišykite krevetes, maltą kiaulieną, vandens kaštonus, juodgrybį, kalendros lapus ir prieskonius. Maišykite mišinį, kol gerai susimaišys. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir 30 minučių atšaldykite įdarą šaldytuve.

  • Norėdami suvynioti Shui Jiao koldūną, į delną įdėkite koldūno plėvelę ir į centrą įdėkite apie 1 valgomąjį šaukštą įdaro. NEPERPILDYKITE.

  • Sudrėkinkite išorinį koldūnų vyniotinį kraštą trupučiu vandens, sulenkite per pusę ir stipriai prispauskite, kad kraštai užsandarintų. Suvyniotą kukulį dėkite ant padėklo, lengvai pabarstyto miltais, kad nesuliptų.

  • Užpildykite sriubos puodą maždaug du trečdalius vandens, įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir užvirinkite. Dirbdami partijomis, švelniai po vieną sudėkite kukulius, maišydami pagal laikrodžio rodyklę, kad jie nepriliptų vienas prie kito ar puodo. Kartokite procesą, kol visi kukuliai iškeps.

  • Norėdami patiekti, į dubenį sudėkite kelis koldūnus, užpilkite karštu vištienos sultiniu, įpilkite šlakelį sezamo aliejaus, papuoškite smulkintais laiškiniais svogūnais ir nedelsdami patiekite. Norėdami gauti papildomo pojūtio, į sultinį galite įdėti blanširuotų kiniškų lapinių žalių daržovių.

Recepto autorius: Maistas 4 Tots
Juodgrybiui juos nuplaukite ir pamirkykite šiltame vandenyje. Kai juodasis grybas suminkštės, nusausinkite ir išspauskite vandens perteklių. Juodąjį grybelį supjaustykite plonomis juostelėmis.
Norėdami nustatyti, ar koldūnai gerai iškepę, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:
koldūno įvynioklis tapo skaidrus, koldūnai išsiplėtė (šiek tiek), krevetės turi atrodyti šiek tiek rausvos; o koldūnai plūduriuoja vandens paviršiuje
**Ruošdami sultinį, galite remtis skanios wonton sriubos receptu iš Rasa Malaizijos arba sriubos sultiniu iš Kuali Online.

Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 179kcal, Angliavandeniai: 9g, Baltymai: 15g, Riebalai: 10g, Sotieji riebalai: 2g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 5g, Transriebalai: 0,02g, Cholesterolis: 79mg, Natris: 958mg, Kalis: 285mg, Pluoštas: 0.5g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 39TV, Vitaminas C: 1mg, Kalcis: 44mg, Geležis: 1mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Kas yra Taro? – Gyvenimo vokai

Ponia mėlynai