Kalbant apie patogų maistą, nėra nieko panašaus į gerą karštą patiekalą suburti šeimą. Vienas iš mano mėgstamiausių yra Mock Chow Mein Hotdish.
Šis patiekalas yra skanus sočių ingredientų, kreminio gėrio ir tinkamo kiekio traškumo mišinys. Nors jis įkvėptas kiniško chow mein skonių, tai tikras mėlynas Vidurio vakarų kūrinys, kurį pagaminti taip paprasta, kaip ir valgyti.
„Mock Chow Mein Hotdish“ yra toks receptas, kuris primena mums paprastesnius laikus – kai susibūrimas prie stalo su artimaisiais buvo dienos akcentas.
Dėl kreminių, pikantiškų ir traškių elementų derinys tai patiekalas, kuriuo gali mėgautis visi.
Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos nesunku pagaminti ir kuris patenkins kiniško maisto potraukį. Be to, jis greitai susirenka ir naudoja tik keletą ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite po ranka.
Tai puikus pasirinkimas įtemptam savaitės vakaro maistui.
Jei jums patinka tyrinėti kinų įkvėptus receptus, galite išbandyti mano Vištienos Chow Mein, Kiaulienos kepti ryžiaiir Saldžiarūgštė vištiena.
Taigi čiupkite keptuvę ar troškintuvą ir išbandykite šią vidurio vakarų klasiką. Galbūt tiesiog rasite naują šeimos mėgstamiausią!
Kas yra „Mock Chow Mein Hotdish“?
Mock Chow Mein Hotdish yra guodžiantis troškinimo stiliaus patiekalas, populiarus Vidurio Vakaruose, ypač tose vietose, kur „karštas“ reiškia bet kokį keptą, sotų patiekalą, kuriame yra baltymų, daržovių, krakmolo ir kreminės rišiklio, pavyzdžiui, sriubos pagrindo.
Nepaisant pavadinimo, Mock Chow Mein Hotdish nėra tradicinis kiniškas chow mein, bet įkvėptas jo skonių, su kai kuriais elementais, pavyzdžiui, sojos padažu ir traškiais chow mein makaronais.
Jis vadinamas „tyčiomis“, nes imituoja „chow mein“ skonius, bet nėra autentiškas kinų virtuvei. Vietoj to, tai klasikinis pavyzdys, kaip Vidurio vakarų virtuvė pritaiko pasaulinius skonius į jaukią vieno patiekalo patiekalą.
Ingredientai
- Jautienos malta
- Svogūnai, supjaustyti kubeliais
- Salierai, supjaustyti kubeliais
- Kreminė grybų sriuba
- Sojų padažas
- Ryžiai
- Vanduo
- Chow mein makaronai
Kaip pasigaminti „Mock Chow Mein Hotdish“.
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Suberkite maltą jautieną ir kepkite, kol paruduos, o kepdama suskaidykite į trupinius.
Į keptuvę sudėkite svogūną ir salierą. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5–7 minutes.

Įmaišykite grybų sriubos grietinėlę, vandenį ir sojos padažą.
Gerai išmaišykite, kad jautiena ir daržovės tolygiai pasidengtų.

Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
Supilkite mišinį į riebalais išteptą 9×13 kepimo formą.
Įmaišykite ryžius.

Uždenkite indą folija ir kepkite 25–30 minučių arba kol įkais ir pradės burbuliuoti.

Nuimkite foliją, kepkite neuždengtą dar 10 minučių.

Prieš patiekdami leiskite karštam patiekalui pailsėti 5 minutes.
Ant viršaus tolygiai pabarstykite chow mein makaronus.
Mėgaukitės!


Mock Chow Mein Hotdish
Greitas ir paprastas „Mock Chow Mein Hotdish“ receptas su malta jautiena, ryžiais ir traškiais makaronais. Nebrangus, skanus patiekalas, puikiai tinkantis įtemptam savaitės vakarui!
- 1 svaro malta jautiena
- 1 mažas svogūnas kubeliais
- 2 salierų stiebų kubeliais
- 1 gali 10,5 uncijos grietinėlės grybų sriubos
- 1/4 puodelis sojos padažas
- 2 puodeliai virti balti arba rudieji ryžiai
- 1 puodelis vandens
- 1 puodelis traškūs chow mein makaronai užpilui
-
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Suberkite maltą jautieną ir kepkite, kol paruduos, o kepdama suskaidykite į trupinius.
-
Į keptuvę sudėkite svogūną ir salierą. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5–7 minutes.
-
Įmaišykite grybų sriubos grietinėlę, vandenį ir sojos padažą.
-
Gerai išmaišykite, kad jautiena ir daržovės tolygiai pasidengtų.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
-
Supilkite mišinį į riebalais išteptą 9×13 kepimo formą.
-
Įmaišykite ryžius.
-
Uždenkite indą folija ir kepkite 25–30 minučių arba kol įkais ir pradės burbuliuoti.
-
Nuimkite foliją, kepkite neuždengtą dar 10 minučių.
-
Prieš patiekdami leiskite karštam patiekalui pailsėti 5 minutes.
-
Ant viršaus tolygiai pabarstykite chow mein makaronus.
-
Mėgaukitės!