Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Muah Chee yra populiarus gatvės užkandis Malaizijoje. Šis minkštas, kramtomas saldus skanėstas pagamintas iš lipnios ryžių tešlos, padengtos maltais žemės riešutais, cukrumi, sezamo sėklomis, o ant viršaus – traškiais keptais askaloniniais česnakais. Vykdykite šį paprastą receptą su nuosekliu vaizdo įrašu ir gražiomis nuotraukomis, kad sukurtumėte savo Muar Chee namuose.
Muah Chee receptas – naminis ir autentiškas
Man labai patinka Muah Chee – taip pat rašoma Muar Chee – tai Malaizijos lipnūs lipnūs ryžių rutuliukai, padengti cukrumi, maltais skrudintais žemės riešutais ir sezamo sėklomis.
Šis populiarus saldus užkandis dažniausiai randamas Penange ir kitose Malaizijos dalyse, dažnai parduodamas pakelės prekystalių ir mobiliųjų pirklių pasar malam (vietiniuose naktiniuose turguose). Pastaraisiais metais jį taip pat galima rasti moderniuose pirklių centruose ir maisto sunkvežimiuose.
Penange jo bendras kinų pavadinimas yra 麻芝 (tariama gal mandarinų kalba), o kituose Malaizijos regionuose jis taip pat parduodamas kaip 麻糍 (turi a ). Paruošimas paprastas: garuose paruošta lipni ryžių tešla ir maltų žemės riešutų mišinys inde. Kai užsisakote, pardavėjas tešlos pjaustytuvu supjausto nedidelį ryžių tešlos gabalėlį, supila į žemės riešutų mišinį, supjausto mažais kubeliais ir aptepa žemės riešutų ir cukraus mišiniu.
Muah Chee galite užpilti keptais askaloniniais česnakais, bet tai neprivaloma. Maža Muar Chee pakuotė yra vienas pigiausių desertų Malaizijoje ir mano absoliutus mėgstamiausias. Jis toks skanus ir sotus, kad galėčiau jo valgyti kiekvieną dieną.
Įkandęs į šiuos minkštus, kramtančius žemės riešutais padengtus grynuolius akimirksniu nukeliau į vaikystę, kai nekantriai laukiau, kol prie mano vaikystės namų atvažiuos Muar Chee vanagas. Jo garsus skambutis „Muar Chee, Muar Chee“ ir linksmas dviračio signalo dūzgimas aidi per apylinkes, sukeldamas jaudulio ir nostalgijos bangą net iki šių dienų.
Šis naminis, autentiškas, išbandytas receptas buvo sukurtas išvykus iš namų JAV. Praėjusį savaitgalį pasiėmiau pakuotę lipnių ryžių ir nusprendžiau pasigaminti Penang Muar Chee namuose. Keista, bet tai buvo gana paprasta pagaminti, o galutinis rezultatas gavosi puikus ir be galo skanus!
Štai mano Muah Chee receptas – išbandykite namuose, tai nuostabus skanėstas. Jei jus domina kiti Malaizijos receptai, nedvejodami peržiūrėkite kitus mano receptus: „Curry Puff“, „Yam Cake“ (arba Kuih) ir „Chai Kueh“.
Muah Chee kilmė


Manau, kad Muah Chee kilęs iš Kinijos, iš deserto, vadinamo 糖不甩 (shuǎi laidotuvės). Kinišką versiją turėjau Pietų Kinijoje, ypač Fudziano provincijoje, o tai taip pat gali paaiškinti panašų desertą, randamą Taivane.
Muah Chee vs. Mochi
Nors pavadinimai skamba panašiai, jų tekstūra ir išvaizda yra panaši, japoniški mochi dažnai užpildomi saldžiais įdarais, pavyzdžiui, raudonųjų pupelių pasta, ir turi lygią, elastingą tekstūrą. Mochi paprastai padengiamas kukurūzų krakmolu, bulvių krakmolu arba skrudintais sojų miltais, kurie yra miltelių pavidalo ir šviesiai geltonos spalvos.
Recepto variacijos
Laikui bėgant receptas vystėsi ir skiriasi tarp gatvės pardavėjų. Šiais laikais naktiniuose turguose galite rasti pandano ir juodojo sezamo skonio Muah Chee. Tačiau aš vis dar nepritariu originaliems žemės riešutais dengtiems grynuoliams, patiektiems mažame popieriaus dėkle.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Aliejus
- Maži askaloniniai česnakai
- Lipnūs ryžių miltai – pagrindinis ingredientas Muah Chee tekstūrai. Tikrai nėra tobulo pakaitalo. Įprasti ryžių miltai netiks, nes jie nesuteiks jums to kramtymo.
- Tapijokos miltai – dėl to tešla tampa elastinga, šokinėja ir QQ. Galima naudoti kukurūzų arba bulvių krakmolą, tačiau jie nesuteiks tokio pat elastingumo.
- Vanduo
- Malti skrudinti žemės riešutai – man patinka mano malti žemės riešutai, kurių tekstūra yra šiek tiek grūdėta. Venkite maltų žemės riešutų miltelių, jūs negaminate japoniško mochi.
- Cukrus – rinkitės baltąjį granuliuotą cukrų, nes jis išlaiko lengvą ir traškią žemės riešutų mišinio tekstūrą.
- Sezamo sėklos – rinkitės baltąsias sezamo sėklas (šiek tiek paskrudintas), kad gautumėte tradicinį skonį ir tekstūrą. Juodosios sezamo sėklos tiesiog nebus vienodos, nes jos turi stipresnį skonį.
- Kepti askaloniniai traškučiai
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Slaptas ingredientas


Mano „Muar Chee“ recepto slaptasis ingredientas yra askaloninių česnakų aliejus. Tai suteikia tešlai pikantiško gylio ir sodrumo, todėl skonis išsiskiria. Askaloniniai česnakai suteikia saldaus aromato, kuris puikiai dera su traškia žemės riešutų danga. Tuo mano receptas išsiskiria ir skiriasi nuo kitų!
Nepamirškite perskaityti mano nuoseklaus vadovo, kad sužinotumėte, kaip pasigaminti askaloninių česnakų aliejaus!
Kaip pasigaminti Muah Chee


1 veiksmas. Šaltalankių aliejus: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite aliejų. Kai įkaista, suberkite askaloninius česnakus ir maišydami kepkite iki auksinės rudos spalvos ir kvapnios spalvos. Nukelkite nuo ugnies ir nukoškite aliejų. Keptus askaloninius česnakus pasilikite kaip garnyrą.


2 veiksmas. Muar sūrio tešla: Keptuvę patepkite askaloninių česnakų aliejumi, kad suteptumėte. Sumaišykite lipnius ryžių miltus, tapijokos miltus, vandenį ir likusį askaloninių česnakų aliejų iki vientisos masės.


3 žingsnis. Garinimas. Supilkite tešlą į riebalais išteptą keptuvę ir virkite ant stiprios ugnies 15 minučių arba tol, kol centre visiškai iškeps. Leiskite atvėsti.


4 žingsnis. Skrudintų žemės riešutų mišinys: Giliame inde sumaišykite maltus skrudintus žemės riešutus, cukrų ir sezamo sėklas, kol gerai susimaišys. Tešlos smulkintuvu supjaustykite nedidelį Muar Chee tešlos ryžių gabalėlį ir įmeskite į mišinį.


5 veiksmas. Muah Chee pjaustymas: Tešlą supjaustykite mažesniais kubeliais ir gerai aptepkite kubelius žemės riešutų mišiniu.


6 žingsnis. Serviravimas: Išdėkite kiekvieną Muar Chee gabalėlį ir nedelsdami patiekite su keptais askaloninių česnakų traškučiais.
Profesionalų patarimai, kaip sukurti geriausią naminį muah sūrį


- Baltąsias sezamo sėklas visada lengvai paskrudinau sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jos taps auksinės spalvos ir kvepės riešutais. Tai tikrai išryškina jų skonį ir suteikia gražaus traškumo žemės riešutų mišiniui.
- Šviežiai pagamintas askaloninis aliejus daro tokį skirtumą. Askaloninius česnakus kepu ant vidutinės ugnies, kol pasidarys auksinės rudos spalvos, kad būtų geriausias aromatas. Patikėk manimi, šis žingsnis yra tai, kas mano Muar Chee pakelia į kitą lygį!
- Prieš pilant tešlą, būtinai gausiai ištepu garų keptuvę askaloninių česnakų aliejumi. Tai neleidžia tešlai lipti ir suteikia dar daugiau skonio.
- Kadangi tešla gali gautis lipni, rankas arba tešlos smulkintuvą visada patepiau askaloninių česnakų aliejumi. Tai labai palengvina valdymą ir pjovimą.
Dažnai užduodami klausimai
Galite, bet naminis askaloninių česnakų aliejus suteikia gaivesnį, sodresnį skonį, kuris iš tikrųjų turi įtakos šiame recepte. Jei trūksta laiko, tiks parduotuvėje pirktas, tačiau galite nepastebėti to papildomo aromatingo kąsnio iš šviežiai keptų askaloninių česnakų.
Paskrudinkite sezamo sėklas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kad nesudegtų. Kai jie tampa auksiniai ir kvepia riešutais, jie baigti.
Visiškai iškepusi tešla turi būti tvirta ir nelipni. Patikrinti galite bakstelėję dantų krapštuku ar peiliu – jei jis išėjo švarus, tešla jau paruošta. Jei jis vis dar šiek tiek skystas, dar keletą minučių troškinkite.
Kad tešla nebūtų per lipni, prieš pildami tešlą, keptuvę gerai ištepkite askaloninių česnakų aliejumi. Taip pat galite patepti rankas askaloninių česnakų aliejumi. Jei jis vis dar per minkštas, tiesiog dar šiek tiek garinkite, kad sutvirtėtų.
Laikykite jį sandariame inde kambario temperatūroje 1-2 dienas. Geriausias šviežias, bet jei reikia dar kartą pašildyti, tiesiog dar kartą garinkite, kad suminkštėtų. Žemės riešutų mišinį laikykite atskirai, kad jis ilgiau išliktų šviežias.
Šis receptas yra tik 534 kalorijos vienoje porcijoje.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti
Štai keletas nuostabių saldžių patiekalų Malaizijoje.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Neleiskite ekranui užtemti
Askaloninių česnakų aliejus: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite aliejų. Kai įkaista, suberkite askaloninius česnakus ir maišydami kepkite iki auksinės rudos spalvos ir kvapnios spalvos. Nukelkite nuo ugnies ir nukoškite aliejų. Keptus askaloninius česnakus pasilikite kaip garnyrą.
Muar sūrio tešla: Aptepkite keptuvę askaloninių česnakų aliejumi, kad suteptumėte. Sumaišykite lipnius ryžių miltus, tapijokos miltus, vandenį ir likusį askaloninių česnakų aliejų iki vientisos masės.
Garinimas: Supilkite tešlą į riebalais išteptą skardą ir virkite ant stiprios ugnies 15 minučių arba tol, kol centre visiškai iškeps. Leiskite atvėsti.
Skrudintų žemės riešutų mišinys: Giliame inde sumaišykite maltus skrudintus žemės riešutus, cukrų ir sezamo sėklas, kol gerai susimaišys. Tešlos smulkintuvu atpjaukite nedidelį Muar Chee tešlos gabalėlį ir įmeskite į mišinį.
Muah Chee pjaustymas: Tešlą supjaustykite mažesniais kubeliais ir gerai aptepkite kubelius žemės riešutų mišiniu.
Serviravimas: Kiekvieną Muar Chee gabalėlį perkelkite į lėkštę ir iš karto patiekite su keptais askaloninių česnakų traškučiais. Valgydami naudokite dantų krapštukus.
- Baltąsias sezamo sėklas visada lengvai paskrudinau sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jos taps auksinės spalvos ir kvepės riešutais. Tai tikrai išryškina jų skonį ir suteikia gražaus traškumo žemės riešutų mišiniui.
- Šviežiai pagamintas askaloninis aliejus daro tokį skirtumą. Askaloninius česnakus kepu ant vidutinės ugnies, kol pasidarys auksinės rudos spalvos, kad būtų geriausias aromatas. Patikėk manimi, šis žingsnis yra tai, kas mano Muar Chee pakelia į kitą lygį!
- Prieš pilant tešlą, būtinai gausiai ištepu garų keptuvę askaloninių česnakų aliejumi. Tai neleidžia tešlai lipti ir suteikia dar daugiau skonio.
- Kadangi tešla gali gautis lipni, rankas arba tešlos smulkintuvą visada patepiau askaloninių česnakų aliejumi. Tai labai palengvina valdymą ir pjovimą.
Patiekimas: 8porcijos, Kalorijos: 534kcal, Angliavandeniai: 60g, Baltymai: 15g, Riebalai: 28g, Sotieji riebalai: 4g, Polinesotieji riebalai: 10g, Mononesotieji riebalai: 13g, Transriebalai: 0,02g, Natris: 162mg, Kalis: 377mg, Pluoštas: 6g, Cukrus: 13g, Vitaminas A: 1TV, Vitaminas C: 0.3mg, Kalcis: 135mg, Geležis: 2mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Source link