Šis žolelių įdaro receptas yra ne tik puikus Padėkos dienos garnyras, juo galite mėgautis bet kuriuo metų laiku! Patiekite su vištienos kepsniu, orkaitėje keptomis kalakuto šlaunelėmis ar net kažkuo panašaus į kiaulienos kepsnį. Šis paprastas įdaro su krapais, petražolėmis ir čiobreliais receptas yra nesudėtingas ir skanus!
Mūsų mėgstamiausia padėkos diena
Mes visi turime savo mėgstamus vaikystės maisto prisiminimus. Kalbant apie Padėkos dieną, prisimenu savo tėvo keptą kalakutą (receptas čia) ir jo įdarą. Tai buvo mano mėgstamiausias daiktas ant šventinio stalo.
Mūsų Padėkos dienos įdaras visada buvo kepamas atskiroje keptuvėje, o ne į kalakutą. Techniškai, manau, tai būtų vadinama „parengimu“, bet mes vis tiek vadiname įdaru!
Mano tėvas, profesionalus virėjas, anksčiau dirbęs kurorto viešbučiuose, pradėdavo nuo smulkintų salierų, svogūnų ir morkų, troškintų keptuvėje arba troškintų wok keptuvėje su daug krapų. O berniuk, mūsų virtuvėje kvepėjo kalakutiena ir orkaitėje kepamas įdaras.
Nuo tų dienų išbandėme daugybę įdarų receptų. Išbandėme su dešra, kukurūzų duona, grybais ir šonine, bet visada grįžtame prie paprasto žolelių įdaro su traškiu kepaliuku, petražolėmis, čiobreliais ir ypač krapais (mūsų šeimoje tai nėra žolelių įdaras be krapų). sviestas, vištienos sultinys, salierai ir porai.
Pastaraisiais metais tobulinau mūsų žolelių įdaro receptą, kol pagaliau prie šeimos stalo sulaukėme pareiškimų, kad būtent tai!
Be glitimo?
Jei ieškote kažko kitokio arba norite patiekti įdarą be glitimo, išbandykite mūsų lipnų ryžių įdarą! Galbūt nustebsite, bet jis puikiai dera su viskuo tradicinėje Padėkos dienos lėkštėje ir puikiai dera su kalakutienos padažu.
Kokią duoną naudoti įdarui
Mano tėvas savo įdarui naudodavo baltos sumuštinių duonos kepalą, bet duonos pasirinkimas buvo labai didelis nuo vaikystės.
Mūsų mėgstamiausia duona yra traškus kaimiško stiliaus kepalas. Galite naudoti raugą, bet rekomenduotume ieškoti ne per rūgštaus kepalo. Tikrai aštri duona su raugu gali nugalėti kitus subtilius įdaro skonius.

Ar žinojote, kad duona su raugu nebūtinai turi rūgštų skonį? Kai gaminame savo naminį raugą, jis iš tikrųjų yra labai švelnus.
Kokias žoleles galite naudoti?
Įdarui naudojame daug žolelių, tačiau svarbu turėti vieną žolelę, kuri išsiskirtų dominuojančiu skoniu. Mums ta žolė – krapai.
Aš užaugau su krapų įdaru, ir tas skonis man visada primena Padėkos dieną. Visa mūsų šeima mėgsta šį skonį. Sarah ir Kaitlin sako, kad krapų įdaras joms primena mėgstamiausią valgį vasaros stovykloje, kurioje jie dalyvavo vaikystėje – kalakutų vakarą!
Krapai gali būti poliarizuojančio skonio, todėl, jei nesate gerbėjas, kaip dominuojančią žolelę galite naudoti šalavijų ar rozmarinų. Nepaisant to, manome, kad čia nenusivilsite krapų į priekį versija!
Vaizdo įrašas: žiūrėkite, kaip tai darome!
Žolelių įdaro recepto instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 325 ° F / 160 ° C. Duonos kubelius paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite 15-20 minučių arba kol išdžius ir šiek tiek traškus.

Išėmę duoną, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 350°F/175°C.
Tuo tarpu ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, česnako, porų ir salierų.


Virkite, kol daržovės suminkštės ir suminkštės (turi neparuduoti, todėl atitinkamai sureguliuokite ugnį), apie 10-15 minučių. Įmaišykite 1 lazdelę (4 uncijos/115 g) sviesto ir virkite, kol ištirps.


Įmaišykite krapus, petražoles ir čiobrelius ir virkite 2 minutes. Išjunkite šilumą.

Duonos kubelius perkelkite į didelį dubenį ir daržovių mišinį užpilkite ant duonos.

Maišykite, kol viskas tolygiai pasiskirstys.

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir sumaišykite su mažai natrio turinčiu vištienos sultiniu, druska ir pipirais.


Supilkite ant duonos mišinio ir gerai išmaišykite, kol duona sugers visą skystį.


Sviestu ištepkite didelę stačiakampę kepimo formą (8 × 12 arba 9 × 13 colių; apie 20 × 30 cm). Įdarą supilkite į sviestu pateptą indą ir paskleiskite.

Likusį sviestą supjaustykite 1 cm (½ colio) kubeliais ir paskleiskite juos ant viršaus.

Kepkite 350°F/175°C temperatūroje apie 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos. Jei kepant įdaras per greitai pradeda ruduoti, įdarą lengvai uždenkite folija.
Patiekite!



Žolelių įdaras (šeimos mėgstamiausias!)
Šis paprastas žolelių įdaro su krapais, petražolėmis ir čiobreliais receptas yra ne tik puikus Padėkos dienos garnyras, juo galite mėgautis bet kuriuo metų laiku!

aptarnauja: 12
Paruošimas: 25 minučių
Virti: 1 valandą 20 minučių
Iš viso: 1 valandą 45 minučių
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 325 ° F / 160 ° C. Duonos kubelius paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite 15-20 minučių arba kol išdžius ir šiek tiek traškus. Išėmę duoną, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 350°F/175°C.
-
Tuo tarpu ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, česnako, porų ir salierų. Virkite, kol daržovės suminkštės ir suminkštės (turi neparuduoti, todėl atitinkamai sureguliuokite ugnį), apie 10-15 minučių. Įmaišykite 1 lazdelę (4 uncijos/115 g) sviesto ir virkite, kol ištirps. Įmaišykite krapus, petražoles ir čiobrelius ir virkite 2 minutes. Išjunkite šilumą.
-
Duonos kubelius perkelkite į didelį dubenį ir daržovių mišinį užpilkite ant duonos. Maišykite, kol viskas tolygiai pasiskirstys.
-
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir sumaišykite su mažai natrio turinčiu vištienos sultiniu, druska ir pipirais. Supilkite ant duonos mišinio ir gerai išmaišykite, kol duona sugers visą skystį.
-
Sviestu ištepkite didelę stačiakampę kepimo formą (8 × 12 arba 9 × 13 colių; apie 20 × 30 cm). Įdarą supilkite į sviestu pateptą indą ir paskleiskite. Likusį sviestą supjaustykite 1 cm (½ colio) kubeliais ir paskleiskite juos ant viršaus.
-
Kepkite 350°F/175°C temperatūroje apie 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos. Jei kepant įdaras per greitai pradeda ruduoti, įdarą lengvai uždenkite folija.
mitybos faktai
Kalorijos: 314kcal (16 %) Angliavandeniai: 31g (10 %) Baltymai: 8g (16 %) Riebalai: 18g (28 %) Sotieji riebalai: 8g (40 %) Polinesotieji riebalai: 2g Mononesotieji riebalai: 7g Trans riebalai: 0.5g Cholesterolis: 58mg (19 %) Natris: 621mg (26 %) Kalis: 251mg (7 proc.) Pluoštas: 2g (8%) Cukrus: 4g (4%) Vitaminas A: 1157TV (23 proc.) Vitaminas C: 9mg (11 %) Kalcis: 71mg (7 proc.) Geležis: 3mg (17 %)