Jei ieškote paprasto, įprasto šparaginių pupelių virimo būdo be per daug šurmulio arba tobulo garnyro, tinkančio prie visko, šis receptas kaip tik jums.
Įkvėptas kiniškų maisto gaminimo technikų, šis česnakinių šparaginių pupelių receptas duoda švelnias pupeles su šiek tiek pūslėtu išore ir auksinės spalvos, lengvai apkeptą česnaką. Vieninteliai ingredientai, kurių jums reikia, yra šparaginės pupelės, aliejus, vanduo, česnakai ir druska.
Universaliausia daržovių pusė?
Česnakinių šparaginių pupelių lėkštė yra namuose ant stalo prie bet kurio pagrindinio patiekalo, iš bet kokios virtuvės. Juos galite lengvai patiekti kartu su bet kokiu kinišku užtepu, paprastu keptos vištienos patiekalu ar makaronų lėkšte.
Pažvelkime į keletą mūsų mėgstamiausių lengvų vakarienės receptų, su kuriais patieksime šias šparagines pupeles, kurios yra įvairios virtuvės:
Kaip šeima, kuri visada prie kiekvieno valgio pareigingai patiekia žalią daržovę, šis receptas tinka prie bet kurios iš šių vakarienių pridedamo žalio garnyro!
Technikai
Gerai, taigi kinų metodai, kuriuos čia pasiskolinu, yra:
- Iš anksto blanširuokite daržoves prieš kepdami
- Sudėkite šias daržoves wok keptuvėje su karštu aliejumi (nors taip pat galite naudoti didelę nerūdijančio plieno, anglinio plieno ar ketaus keptuvę!), panašiai kaip mūsų Sičuano sausose keptose žaliosiose pupelėse.
Neleiskite, kad šis išankstinio blanšavimo veiksmas jūsų išjungtų. Šis receptas vis dar nepaprastai lengvas. Jei naudojate wok keptuvę, prieš kepdami maišydami galite ją blanširuoti, todėl jums nereikės dviejų puodų. Vanduo taip pat ypač greitai užverda wok keptuvėje!
Blanširavimo žingsnis padeda užtikrinti, kad šparaginės pupelės būtų gražios ir minkštos (negirgždančios) ir iškepusios. Tai leidžia susikoncentruoti į greitą išorės apdegimą karštame aliejuje, nesijaudinant dėl ilgesnio kepimo.
Kaip apipjaustyti žalias pupeles
Iš tikrųjų reikia nukirpti tik šparaginės pupelės stiebo galą (kur pupelė susitinka su likusiu augalu). Liekno uodegos galo nereikia kirpti, nebent jis atrodo šiek tiek nutrūkęs. Lengviausias būdas iš karto nupjauti šviežių šparaginių pupelių kekę – sustatyti jas ant pjaustymo lentos ir iš karto nupjauti visus galus.
Apkarpytas šparagines pupeles nuplaunu dideliame dubenyje su vandeniu.
Česnako žaliųjų pupelių recepto instrukcijos
Puodą vandens užvirinkite. Šparagines pupeles blanširuokite 2 minutes. Nusausinkite. (Nereikia jų šokti šaltame vandenyje.)
Įkaitinkite sausą wok arba didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir įpilkite aliejaus. Kai aliejus mirksi, suberkite šparagines pupeles ir kepkite, kol pradės degti ir susiraukšlėti, maždaug 2 minutes.
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įpilkite vandens, česnako ir druskos pagal skonį.
Maišydami pakepinkite 1 minutę, kol česnakas taps auksinės spalvos. Patiekite!
Česnakai Žaliosios pupelės
Reikia paprasto, įprasto būdo išvirti šparagines pupeles be per daug rūpesčių? Šis česnakinių šparaginių pupelių receptas yra toks, ir jis tinka prie visko!
aptarnauja: 4
Paruošimas: 10 minučių
Virti: 10 minučių
Iš viso: 20 minučių
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Puodą vandens užvirinkite. Šparagines pupeles blanširuokite 2 minutes. Nusausinkite. (Nereikia jų šokti šaltame vandenyje.)
-
Įkaitinkite sausą wok arba didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir įpilkite aliejaus. Kai aliejus mirksi, suberkite šparagines pupeles ir kepkite, kol pradės degti ir susiraukšlėti, maždaug 2 minutes. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įpilkite vandens, česnako ir druskos pagal skonį. Maišydami pakepinkite 1 minutę, kol česnakas taps auksinės spalvos. Patiekite!
mitybos faktai
Kalorijos: 134kcal (7 proc.) Angliavandeniai: 9g (3 proc.) Baltymai: 2g (4%) Riebalai: 11g (17 %) Sotieji riebalai: 1g (5%) Polinesotieji riebalai: 3g Mononesotieji riebalai: 7g Trans riebalai: 0,04g Natris: 298mg (12 %) Kalis: 254mg (7 proc.) Pluoštas: 3g (12 %) Cukrus: 4g (4%) Vitaminas A: 783TV (16 %) Vitaminas C: 15mg (18 %) Kalcis: 49mg (5%) Geležis: 1mg (6 proc.)