Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Jūros dumblių salotospagamintas iš džiovintų korėjiečių jūros dumblių, yra lengvai pagaminamas, lengvas ir kvapnus garnyras, kuris tiek pat sveikas, tiek skanus. Dėl savo gaivaus skonio ir unikalaus umami punšo šis mėgstamiausias korėjiečių patiekalas puikiai dera su bet kokiu patiekalu ir suteikia jūsų stalui maistingos spalvos.
Korėjos jūros dumblių salotų receptas
Tai Korėjos jūros dumblių salotos yra vienos iš mano mėgstamiausių korėjietiškų salotų, todėl labai nekantrauju jomis pasidalinti! Neseniai vienas draugas korėjietis man padovanojo maišelį miyeok – korėjietiškų džiovintų jūros dumblių, tirštesnių nei japoniškas wakame – ir pasirodė, kad jis puikiai tinka šioms lengvoms ir gaivioms salotoms.
Ne tik tai jūros dumblių salotos labai skanus, jame taip pat gausu maistinių medžiagų, todėl tai yra sveikas būdas mėgautis visais jūros dumblių vitaminų ir mineralų privalumais. Tik su keletu paprasti ingredientai ir 3 paprasti žingsniaigalite išplakti šias salotas vos per 15 minučiųtodėl tai greitas ir kvapnus priedas prie bet kokio patiekalo.
Norėdami gauti daugiau korėjietiškų garnyrų, peržiūrėkite mano korėjietiško sojos padažo kiaušinių (majako kiaušinių) ir aštraus korėjietiško tofu receptus!
Kodėl jums patiks šis receptas
- Nauda sveikatai. Šiose salotose gausu maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų, todėl jos yra skanus būdas pamaitinti jūsų kūną. Jums patiks, kad mėgaujatės kažkuo, kas puikaus skonio, tuo pačiu suteikiant jums sveiką impulsą!
- Greitai ir lengvai. Vos keli paprasti ingredientai ir tik 15 minučių išplakti, šis receptas yra visiškai tobulas kvailas! Puikiai tinka užimtoms savaitės vakarams arba bet kada, kai reikia greito ir skanaus garnyro be jokio vargo.
- Universalus garnyras. Šios salotos puikiai tinka prie visų rūšių patiekalų, nuo Bulgogi iki Soondubu (korėjietiško tofu troškinio), todėl tai yra lankstus pasirinkimas bet kokiam patiekalui.
- Patogumas. Šios salotos itin patogios, nes puikiai laikosi šaldytuve. Galite lengvai paruošti didelę partiją ir paruošti skanų, sveiką garnyrą, kai tik prireiks visą savaitę!
Jūros dumblių salotų ingredientai
- Džiovinti korėjietiški jūros dumbliai (miyeok) – pagrindinis ingredientas miyeok salotoms suteikia unikalaus umami skonio ir kramtomosios tekstūros. Jame taip pat gausu maistinių medžiagų ir mineralų, todėl jis yra sveikas pagrindas.
- Agurkas – suteikia gaivų traškumą ir padeda subalansuoti skonius.
- Raudonasis svogūnas – suteikia saldumo ir traškumo, o tai tikrai pagerina bendrą skonį.
- Aš esu gluosnis
- Ryžių actas – suteikia aštraus ryškumo, kuris viską subalansuoja.
- Druska ir cukrus
- Baltosios sezamo sėklos – papuošimui ir puikiai atrodo ant salotų!
Visą informaciją apie ingredientus rasite receptų kortelėje.
Naudingi patarimai
- Džiovintų korėjiečių jūros dumblių galite rasti daugelyje Azijos maisto prekių parduotuvių JAV, ypač tose, kuriose yra korėjietiškų ingredientų. Tiesiog eikite į jūros dumblių skyrių arba apsilankykite internetinėse vietose, pvz., „Amazon“ ar „HMart“, kur rasite patogų variantą!
- Džiovintą mieoką būtinai virkite karštame vandenyje apie 3 minutes, kol jis taps minkštas. Stebėkite jį, nes per daug verdant jis gali tapti per minkštas!
- Išvirę miyeok, nepamirškite jo nusausinti ir švelniai suspausti, kad atsikratytumėte papildomo vandens. Taip jūsų salotos per daug neišmirks, o visi skanūs prieskoniai tikrai išsiskirtų!
- Mažiausiai 30 minučių atšaldžius jūros dumblių salotas šaldytuve, skoniai susimaišys ir tampa dar skanesni.
Dažnai užduodami klausimai
Jūros dumbliai yra labai sveikas ir supermaistas. Jame gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip jodas. Tai taip pat antioksidantas, skatinantis sveikas ląsteles. Be to, jame labai mažai kalorijų, riebalų ir angliavandenių. Be to, jis yra veganiškas ir tinkamas vegetarams.
„Miyeok“ yra storesnis ir kitokios tekstūros, palyginti su nori, kuris yra plonas ir dažnai naudojamas sušiams. Kombu yra rudadumblių rūšis, kuri dažniausiai naudojama sultiniams, o ne salotoms gaminti.
Išmirkę jūros dumblius gerai nusausinkite ir išspauskite, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Užpildykite padažą prieš pat patiekiant, kad salotos nebūtų vandeningos.
Nepanaudotus džiovintus jūros dumblius laikykite vėsioje, sausoje vietoje sandariame inde, kad jie išliktų švieži.
Šias salotas geriausia suvalgyti per kelias dienas ir paprastai šaldytuve gali išsilaikyti apie 2–3 dienas, jei jos laikomos sandariame inde.
Šis jūros dumblių salotų receptas yra tik 20 kalorijų vienoje porcijoje!
Ką patiekti su jūros dumblių salotomis
Patiekite šį nedidelį garnyrą (arba banchaną) su pagrindiniais patiekalais. Jei norite skaniai pavalgyti korėjietišką patiekalą ir lengvą savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Kiti korėjiečių receptai, kurie jums gali patikti
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite puodą vandens ir užvirinkite. Džiovintus jūros dumblius virkite apie 3 minutes arba kol suminkštės. Nusausinkite vandenį ir iš jūros dumblių išspauskite drėgmės perteklių. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.
-
Jūros dumblius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
-
Sumaišykite visus prieskonius ir ingredientus su jūros dumbliais ir gerai išmaišykite. Atšaldykite šaldytuve ir patiekite šaltą.
- Džiovintų korėjiečių jūros dumblių galite rasti daugelyje Azijos maisto prekių parduotuvių JAV, ypač tose, kuriose yra korėjietiškų ingredientų. Tiesiog eikite į jūros dumblių skyrių arba apsilankykite internetinėse vietose, pvz., „Amazon“ ar „HMart“, kur rasite patogų variantą!
- Džiovintą mieoką būtinai virkite karštame vandenyje apie 3 minutes, kol jis taps minkštas. Stebėkite jį, nes per daug verdant jis gali tapti per minkštas!
- Išvirę miyeok, nepamirškite jo nusausinti ir švelniai suspausti, kad atsikratytumėte papildomo vandens. Taip jūsų salotos per daug neišmirks, o visi skanūs prieskoniai tikrai išsiskirtų!
- Mažiausiai 30 minučių atšaldžius jūros dumblių salotas šaldytuve, skoniai susimaišys ir tampa dar skanesni.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 20kcal, Angliavandeniai: 2g, Baltymai: 1g, Riebalai: 1g, Sotieji riebalai: 1g, Natris: 109mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.