Pagal kalendorių – ruduo, tačiau Minesotoje orai ne visada atitinka sezoną! Praėjęs savaitgalis suteikė mums puikią dingstį pasimėgauti vasaros skoniu, todėl įkūriau grilį ir pagaminau kepsnių šašlykus.
Žinau, kad galėčiau tiesiog nusipirkti iš anksto paruoštų šašlykų bakalėjos parduotuvėje, bet jie yra daug geresni, kai juos gaminu pati. Akivaizdu, kad tai reikalauja šiek tiek daugiau pastangų, bet galutinis rezultatas yra to vertas!
Steak Shish Kabobs yra puikus pasirinkimas susibūrimams ar net jaukiai šeimos vakarienei. Susmulkinti ir kepti ant grotelių iki tobulumo, jie suteikia skonių derinį kiekvienam kąsniui, sumaišydami sultingą kepsnį su gyvybingomis, ant grotelių keptomis daržovėmis. Shish kabobs yra ne tik universalus, bet ir smagus pritaikyti bei patiekti.
Sudedamosios dalys priklauso nuo pasirinkimo, beveik bet kokia daržovė puikiai tinka prie šašlykų, tačiau šį kartą išlikau gana tradicinė, naudodama nugarinės kepsnį, žaliąją papriką, raudonąją papriką, grybus ir svogūną.
Jei norite skaniai derinti su kepsniais šašlykais, paragaukite sočių garnyrų, pavyzdžiui, traškių bulvių ant grotelių arba minkštų petražolių sviesto bulvių; abu papildo patiekalą sočiai ir skaniai.
Net mano marinatas buvo paprastas, aš tiesiog naudojau Kraft Zesty itališką padažą, bet čia vėlgi jūsų vaizduotė yra riba.
Šiam receptui naudojau grilį su anglimis, man tiesiog labai patinka, kaip kepsnys skonis su anglimi, bet tai tik pageidavimų reikalas, puikiai tinka ir dujinė grilis ar rūkykla.
Kas yra Shish Kabobs?
Šašlykų kepsnys – tai patiekalas, gaminamas susmeigus marinuoto kepsnio kubelius kartu su daržovėmis ir kepant ant grotelių. Populiarios šašlykų daržovės yra paprikos, svogūnai, grybai, vyšniniai pomidorai ir cukinijos.
Iešmeliai kepami ant stiprios ugnies, todėl mėsa ir daržovės apkepa, suteikdami jiems dūminį, suanglėjusį skonį. Kabobai yra pritaikomi, todėl galite naudoti skirtingus marinatus ir ingredientų derinius, kad sukurtumėte unikalius kiekvieno kąsnio skonius.
Iš pradžių įkvėptas Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono virtuvės, „shish“ reiškia „iešmą“, o „kabob“ reiškia ant grotelių keptą mėsą, todėl tai yra nesenstantis pasirinkimas kepimui ant grotelių.
Ingredientai
Kabobai:
- Nugarinė
- Didelis saldus svogūnas
- Raudonoji paprika
- Žalioji paprika
- Grybai
Marinatas:
- Itališkas „Kraft Zesty“ padažas
Kaip pasigaminti kepsnių šašlykus
Medinius kabobo vėrinukus būtina pamirkyti vandenyje, kad jie nepridegtų ant grotelių.
Leiskite iešmams mirkyti bent 30 minučių. Tai padės jiems nesudegti ar neužsidegti kepant ant grotelių.
Kepsnį ir daržoves supjaustykite 1 colio gabalėliais, pakaitomis suverskite kepsnį ir daržoves ant iešmelių.
Man patinka marinuoti kabobus, kai jie yra ant iešmo, pagal šį receptą marinatui naudojau itališką Kraft Zesty padažą.
Kabobus sudėkite į 9×13 kepimo indą, kad marinuotųsi mažiausiai 1 val. arba iki 24 valandų.
Įkaitinkite anglies groteles iki 400 ° F ir padėkite ant grotelių šašlykus.
Kabobus kepkite ant grotelių apie 4-5 minutes. Apverskite juos žnyplėmis ir kepkite ant grotelių dar 4-5 minutes.
Nuimkite juos nuo grotelių, patiekite ir mėgaukitės!
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- „Weber Performer Premium“ anglių grilis–Maistas labai skanus ant anglies grotelių, o šios grotelės turi Touch N Go galios uždegimo sistemą, todėl nereikia maišytis su žiebtuvėlio skysčiu.
- Bambuko iešmai– Turiu metalinius iešmelius, bet man labai patinka bambukiniai, atrodo, kad daržovės geriau laikosi.
- Nerūdijančio plieno žnyplės – Man patinka viskas, ką gamina „KitchenAid“, o mano plieninės žnyplės puikiai tinka vartyti šašlykus ant grotelių.
- Nelipni torto keptuvė–Savo pyrago formeles naudoju daugybei dalykų, pagal šį receptą naudoju jį vėrinukams pamirkyti ir šašlykų kabobams marinuoti.
Kepsniai Shish Kabobs
Lengvas kepsnių „Shish Kabobs“ receptas, kupinas nuostabių skonių. Švelni jautiena marinuojama su Kraft Zesty itališku padažu.
- 1 lb kepsnys pvz., nugarinė arba ribeye, supjaustyti 1 colio kubeliais
- 1 raudonoji paprika supjaustyti 1 colio gabalėliais
- 1 žalioji paprika supjaustyti 1 colio gabalėliais
- 1 saldus svogūnas supjaustyti 1 colio gabalėliais
- 8 oz grybai mygtukas arba kreminis
- 1 buteliukas Kraft Zesty itališkas padažas 16 uncijų
-
Medinius kabobo vėrinukus būtina pamirkyti vandenyje, kad jie nepridegtų ant grotelių.
-
Leiskite iešmams mirkyti bent 30 minučių. Tai padės jiems nesudegti arba neužsidegti kepant ant grotelių.
-
Kepsnį ir daržoves supjaustykite 1 colio gabalėliais, pakaitomis suverskite kepsnį ir daržoves ant iešmelių.
-
Man patinka marinuoti kabobus, kai jie yra ant iešmo, pagal šį receptą marinatui naudojau itališką Kraft Zesty padažą.
-
Kabobus sudėkite į 9×13 kepimo indą, kad marinuotųsi mažiausiai 1 val. arba iki 24 valandų.
-
Įkaitinkite anglies groteles iki 400 ° F ir padėkite ant grotelių šašlykus.
-
Kabobus kepkite ant grotelių apie 4-5 minutes. Apverskite juos žnyplėmis ir kepkite ant grotelių dar 4-5 minutes.
-
Nuimkite juos nuo grotelių, patiekite ir mėgaukitės!