Obuolių pyragas (Äppelkaka) –


Turiu puikių prisiminimų apie buvimą vaikystėje pas močiutę. Mano močiutė niekada nedirbo ne namuose, bet ji visada gamino maistą, valė, kepė ir rūpinosi manimi ir broliu, nes ji buvo mūsų vaikų darželis.

Ji turėjo savo sąrašus, ką dirbo kiekvieną dieną, bet vienas dalykas buvo tas pats kiekvieną dieną 10 val. ryto, kavos pertraukėlė. Man patiko kavos pertraukėlė, nors vaikystėje negerdavau kavos, prie kavos (arba pieno man) visada būdavo koks nuostabus saldus skanėstas.

Tai buvo geriausias dienos laikas, nes močiutė nutraukdavo tai, ką darė. Susėsdavome, saldžiai užkąsdavome ir tiesiog mėgaudavomės tomis 15-20 minučių kartu.

Kavos pertraukėlė buvo didžiulė mano vaikystės dalis, bet neįsivaizdavau, kad tai iš švedų tradicijos, žinomos kaip Fika. „Mažoji Fikos knyga“ yra skirta šiai švedų tradicijai skirti laiko atsipalaiduoti ir bendrauti su draugais, šeima, gamta ar savimi. Manau, kad tai yra praktika, kurią tikrai reikia šiek tiek sugrąžinti, mes visi galėtume skirti daugiau laiko, kad sulėtintume greitį ir prisijungtume.

Fika ir obuolių pyragas yra daugiau nei tik tradicijos – jie simbolizuoja ryšį, šilumą ir džiaugsmą leisti akimirką tiesiog būti.

Pasiruošę fika? Išvirkite savo mėgstamą puodelį kavos, iškepkite šį skanų Äppelkaka ir mėgaukitės gyvenimo saldumu po vieną kąsnį.

Kas yra obuolių pyragas?

Obuolių pyragas (Äppelkaka) yra tradicinis švediškas desertas, gaminamas iš šviežių obuolių ir dažnai patiekiamas šiltas, užpiltas vaniliniu padažu arba ledais.

Skirtingai nuo kai kurių kitų obuolių pyragų, Äppelkaka gali būti ruošiamas skirtingais stiliais, tačiau jis paprastai pasižymi paprastumu ir įprastų sandėliuko ingredientų naudojimu.

Ingredientai

  • Universalūs miltai
  • Migdolų miltai (rupiniai)
  • Sumaltas cinamonas, padalintas
  • Kepimo milteliai
  • Jūros druska
  • Granuliuotas cukrus, padalintas
  • Nesūdytas sviestas, suminkštintas
  • Kiaušiniai
  • nenugriebtas pienas
  • Vanilės ekstraktas
  • Granny Smith arba Braeburn obuoliai, nulupti ir be šerdies

Kaip pasigaminti obuolių pyragą

Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Ištepkite sviestu ir išklokite 9 colių spyruoklinę skardą pergamentu ir ištepkite pergamentu.

Spyruoklinę formą ištepkite riebalais

Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, 1 arbatinį šaukštelį cinamono, kepimo miltelius ir druską.

obuolių pyrago sausų ingredientų

Elektrinio maišytuvo dubenyje su mentelėmis supilkite ¾ puodelio grietinėlės cukraus ir sviesto, kol taps šviesus ir purus, 2–3 minutes.

Sviesto ir cukraus kremas

Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

Išplakti sviestą, cukrų ir kiaušinius

Atskirame mažame dubenyje sumaišykite pieną ir vanilę.

Pienas ir vanilės ekstraktas

Į tešlą trečdaliais suberkite miltus, pakaitomis su pienu ir baigdami miltais, po kiekvieno įdėjimo išmaišykite, kad susimaišytų.

Obuolių pyrago tešla

Du obuolius supjaustykite ½ colio kubeliais.

Kubeliais supjaustyti obuoliai

Įpilkite į tešlą ir išmaišykite, kad susimaišytų.

Obuolių pyrago tešla su kubeliais pjaustytais obuoliais

Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir tolygiai paskirstykite.

Obuolių pyrago tešla keptuvėje

Paskutinį obuolį supjaustykite išilgai ½ colio storio gabalėliais. Sumaišykite su likusiu 1 šaukštu cukraus ir likusiu 1 arbatiniu šaukšteliu cinamono.

Obuoliai ir cinamono cukrus

Išdėliokite griežinėlius ant pyrago viršaus, švelniai įspauskite į tešlą.

Paruoštas kepti obuolių pyragas

Kepkite pyragą, kol testeris taps švarus, 40–45 minutes.

Obuolių pyrago kepimas

Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros.

Obuolių pyrago vėsinimas

Atvėsusį pyragą galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų (jei iš tikrųjų tiek laiko).

Obuolių pyragas

Šio recepto įrankiai

(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!

  • Standmixer KitchenAid – Šis maišytuvas yra patikimas ir universalus ir lengvai susidoros su visais jūsų kepimo poreikiais.
  • „KitchenAid“ stiklo maišymo dubuo – Tai yra mano mėgstamiausias „KitchenAid“ dubuo, kai gaminu bet kokią tešlą dėl lengvai pilamo snapelio.
  • Wilton Springform Pan – Šios keptuvės puikiai tinka sūrio pyragams, gilių patiekalų picoms gaminti ir kt.
  • Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas (Äppelkaka)

Mėgaukitės skaniu obuolių pyragu, kuris yra drėgnas, su prieskoniais ir pilnas šviežių obuolių. Šis paprastas receptas puikiai tinka bet kokiai progai – tai guodžiantis, naminis desertas su cinamono užuominomis.

Paruošimo laikas 15 minučių

Virimo laikas 45 minučių

Aušinimo laikas 10 minučių

Bendras laikas 1 valandą 10 minučių

Kursas Priešpiečiai, Desertas

Virtuvė švedų

  • 1 puodelis nebalinti universalūs miltai
  • ½ puodelis migdolų miltų valgio
  • 2 arbatinius šaukštelius malto cinamono padalintas
  • 1 šaukštelis kepimo milteliai
  • ¼ šaukštelis jūros druska
  • ¾ puodelis plius 1 valgomasis šaukštas granuliuoto cukraus padalintas
  • ½ puodelis nesūdyto sviesto suminkštėjo
  • 2 dideli kiaušiniai
  • ¼ puodelis nenugriebto pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 3 Granny Smith arba Braeburn obuoliai nulupti ir ištraukti šerdį
  • Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Ištepkite sviestu ir išklokite 9 colių spyruoklinę skardą pergamentu ir ištepkite pergamentu.

  • Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, 1 arbatinį šaukštelį cinamono, kepimo miltelius ir druską.

  • Elektrinio maišytuvo dubenyje su mentelėmis supilkite ¾ puodelio grietinėlės cukraus ir sviesto, kol taps šviesus ir purus, 2–3 minutes.

  • Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

  • Atskirame mažame dubenyje sumaišykite pieną ir vanilę.

  • Į tešlą trečdaliais suberkite miltus, pakaitomis su pienu ir baigdami miltais, po kiekvieno įdėjimo išmaišykite, kad susimaišytų.

  • Du obuolius supjaustykite ½ colio kubeliais. Įpilkite į tešlą ir išmaišykite, kad susimaišytų.

  • Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir tolygiai paskirstykite.

  • Paskutinį obuolį supjaustykite išilgai ½ colio storio gabalėliais. Sumaišykite su likusiu 1 šaukštu cukraus ir likusiu 1 arbatiniu šaukšteliu cinamono.

  • Išdėliokite griežinėlius ant pyrago viršaus, švelniai įspauskite į tešlą.

  • Kepkite pyragą, kol testeris taps švarus, 40–45 minutes.

  • Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros.

  • Atvėsusį pyragą galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų.

raktinis žodis Obuolių pyragas (Äppelkaka)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Klausiame Varun Jain apie inovacijas ir degtinę „Smoke Lab“.

Klausiame „Casa Azul“ generalinio direktoriaus Denniso Carro apie agavą ir autentiškumą