Šiame įraše gali būti filialų nuorodos. Prašau perskaityti mano privatumo politiką.
Tai Sičuano vištiena („La Zi Ji“) yra apie tą traškią keptą vištieną, išmestą į ugningą, kvapnų maišymo kepimą su čili aliejumi, Sičuano pipirų kukurūzų aliejumi ir džiovintais raudonais čili. Jei jums patinka šiek tiek karščio ir trokšta drąsiai, aštraus ir burnos sklindančių malų skonių, garantuojama, kad šis patiekalas patenkins!
Autentiškas Sičuano vištienos receptas
Aštri Sičuano vištienaarba Mala vištienayra vienas iš tų patiekalų, kurie tikrai pasiekia vietą, jei jums patinka drąsūs, ugningi skoniai. Pirmą kartą tai išbandžiau „Sichuan“ restorane Kinijoje, kur beveik kiekviename stalelyje buvo kalnų džiovintų čili kalnų, sukrautų ant didelio vištienos patiekalo. Kai tik įkandau, buvau užsikabinęs ant tobulo šilumos mišinio, numalšinau Sičuano pipirų kukurūzus ir visus tuos gilius, aromatinius skonius. Vietinis mano draugas man pasakė, kad aštri Sičuano vištiena buvo sukurta maždaug prieš 14 metų mažame restorane netoli Chongqing, Ge Le Shan mieste. Jis greitai užklupo ir nuo to laiko tapo populiariu patiekalu. Draugas ir talentingas virėjas šefas Wangas išmokė man savo recepto versiją, ir aš padariau šiek tiek mažiau intensyviai, kad tiktų daugumai skonio, kartu išlaikydamas visus drąsius, skanius ir autentiškus skonius, kurie jums patiks.
Jei ko nors troški drąsiai, tai lengva ir Autentiškas Sičuano vištienos receptas yra būtent tai, ko jums reikia! Jis supakuotas su drąsiais skoniais, šilumomis ir tuo, kad parašo numatymo pojūčiai iš Sičuano pipirų kukurūzų, todėl tai yra tikra mala patirtis. Išbandę tai greitai taps jūsų patiekalu, kai esate nusiteikęs dėl kažkokio aštraus, jaudinančio ir patenkinančio. Būtinai patikrinkite mano patarimus ir gudrybes žemiau, kad šis patiekalas būtų tobulas kiekvieną kartą!
Kodėl turėtumėte išbandyti šį receptą


- Paryškintas, ugningas skonis. Jei jums patinka dideli, drąsūs skoniai, ši Sičuano mala vištiena yra supakuota su viskuo, ko trokštate – šilumą iš čili aliejaus, Sičuano pipirų kukurūzų smūgius ir tą parašą mala (aštrus ir numalšinančias) skonis, kuris sukelia visiškai priklausomybę.
- Lengva ir autentiška. Nereikia būti pagrindiniu šefu šiam šefui! Aš jį suskaidau žingsnis po žingsnio, todėl namuose galite gaminti autentišką „Sichuan“ patiekalą be jokio šurmulio, kaip ir Sičuane.
- Paruoštas vos per 20 minučių. Šis „Sichuan Mala“ vištienos receptas yra puikus einantis toms įtemptoms savaitės naktims, kai trokštate kažko skoningo, bet neturite daug laiko. Patiekite jį su garintais ryžiais, o jūs turite skanų, patenkinamą patiekalą, kurį visiems patiks!
Ingredientai, kurių jums reikės


- Vištiena – aš naudojau vištienos krūtinėlę, bet jūs taip pat galite naudoti šlaunis ar kojas.
- Kinijos ryžių vynas – jei nerandate vyno, kuris nerandate „Shaoxing“, „Dry Sherry“ yra puikus pakaitalas.
- Kukurūzų krakmolas
- Druska
- Aliejus – naudokite daržovių ar rapsų aliejų.
- Čili aliejus
- Sičuano pipirų kukurūzų aliejus
- Česnakai
- Džiovintos raudonos čili
- Vištienos bulvarinio milteliai
- Cukrus
- Druska
- Šalmai
Norėdami gauti visą ingredientų informaciją, būtinai peržiūrėkite šio įrašo apačioje esančią receptų kortelę.
Apsipirkimo vadovas: Aš naudoju „Knorr Selects“ vištienos „Bouillon No Msg“ mažame vonioje. Patikėk manimi, tai taip gerai, kad aš jį uždedu beveik viskuo – jokios kaltės!
Kaip pasigaminti Sičuano vištieną


Pirma, tiesiog Įmeskite vištieną į kokį nors kinų ryžių vyną, kukurūzų krakmolą ir žiupsnelį druskos. Tegul sėdi apie 15 minučių Kol jūs paruoši visa kita. Tai padės padaryti vištieną labai švelniai ir suteiks jai tobulą tekstūrą!
Gerai, dabar Įkaitinkite maždaug 2–3 colius aliejaus Savo WOK arba atsargų byloje – gaukite jį maždaug iki 350 ° F (175 ° C). Kartą karšta, Švelniai įmeskite vištienąir įsitikinkite Naudokite mentelę, kad ji šiek tiek išmaišytų Taigi kūriniai neprilipo. Mes norime, kad jie būtų gražūs ir traškūs!
Kepkite vištieną, kol bus a Gražus šviesiai auksinis rudastiesiog stebėkite. Kai tai bus padaryta, naudokite išpjaustytą šaukštą ar filtrą, kad jį išvalytumėte ir leiskite alyvos pertekliui nutekėti ant lėkštės su popieriniais rankšluosčiais. Galite išmesti aliejų arba išsaugoti jį kitam patiekalui.
Gerai, dabar Įkaitinkite čili aliejų ir Sičuano pipirų kukurūzų aliejų Wok ar keptuvėje virš stiprios ugnies. Kartą malonu ir karšta, įmesti į česnaką Ir greitai išmaišykite su savo mentele. Tada Įmeskite džiovintas raudonas čili Ir maišykite, kol galėsite užuosti tą aštrų, burnoje tirpstantį aromatą-pasitikėk manimi, jis jus užklups!


Dabar Išmeskite traškią vištieną atgal į wok ir Pabarstykite vištienos puodelio milteliuose, cukraus, druskos ir tų lazdelių. Suteikite viską greitai išmaišykite, kad visa tai sumaišytų. Kai viskas bus padengta ir kvepia nuostabiai, padėkite jį ir patiekite su kai kuriais garuotais ryžiais. Jūs visi esate pasiruošę skaniam patiekalui!
Paslaptys, skirtos tobulai Sičuano vištienai kiekvieną kartą
- Vienas iš svarbiausių dalykų yra jūsų aliejaus gavimas 350 ° F (175 ° C) Prieš kepant vištieną. Jei aliejus nėra pakankamai karštas, jūsų vištiena negaus tokios traškios tekstūros, kuriai mes ieškome.
- Kepęs vištieną, aš visada įsitikinu Padėkite jį ant popierinių rankšluosčių sugerti bet kokį aliejaus perteklių. Šis paprastas žingsnis padeda išlaikyti vištienos traškią ir neleidžia jai jaustis riebiai, kai kasate. Tai greitas taisymas, kuris tikrai daro įtaką!
- Mala vištiena skirta pakrauti džiovintais raudonais čili ir rimtai spardytis. Bet ei, jei tu Negaliu susitvarkyti per daug šilumos, nesivaržykite sumažinti čili. Jei norite SpierAr Eik į priekį ir pridėk daugiau!
- Vištienos bulvarinių miltelių, cukraus ir druskos yra Raktas norint gauti puikų saldaus ir pikantiško balansą. Aš niekada nepraleidžiu šių ingredientų – jie tikrai sujungia patiekalą.
Dažnai užduodami klausimai
Sičuano pipirų kukurūzus galite rasti daugumoje Azijos maisto prekių parduotuvių arba internete. Ieškokite šviežių, ryškių raudonų ar žaliųjų – jie turėtų turėti citrusinį aromatą ir tą parašo numalšinimo smūgį.
Taip! Maždaug 10–12 minučių išmeskite vištieną į šiek tiek aliejaus ir kepkite 400 ° F (200 ° C), purškdami krepšį pusiaukelėje. Tai nebus visiškai tas pats, tačiau vis tiek gausite traškią kąsnį.
Įsitikinkite, kad karštis, kai juos kepate, nėra per didelė. Virkite juos tik tol, kol neišleis savo aromato – „Burnt Chilies“ patiekalas padarys kartaus skonio.
Likusius likusius vandenyje esančiame inde šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami pakartotinai pašildyti, naudoti keptuvę ant vidutinės ugnies, kad vištiena būtų traški.
Šis receptas yra 353 kalorijos vienai porcijai.


Ką patiekti su Sičuano vištiena
Norėdami gauti lengvą ir sveiką savaitės nakties vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas tiek, kiek aš. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir apsvarstykite galimybę suteikti jam 5 žvaigždučių įvertinimą. Norėdami gauti daugiau lengvų ir skanesnių receptų, ištirkite mano receptų rodyklę ir būkite atnaujinami, užsiprenumeravę mano informacinį biuletenį ir sekite mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“ naujiems atnaujinimams.
Kitas Sičuano receptas, kuris jums gali patikti


- 10 oz (330 g) Nežinoma vištienos krūtinėlė be kaulų, šlaunų ar kojųAr supjaustyti į kąsnio dydžio kubelius
- 1/2 Šaukštis Kinijos ryžių vynasAr ar Sherry
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolas
- 1/2 šaukštelis druska
- aliejusAr už giliai kepimą
- 1 Šaukštis čili aliejus
- 1 Šaukštis Sičuano pipirų kukurūzų aliejus
- 3 gvazdikėliai česnakaiAr Plonai supjaustytas
- 20 Džiovintos raudonos pirštų ilgio čiliAr pasėta ir supjaustyta į 2 colių (5 cm) ilgį
- 1/2 šaukštelis Vištienos bulvarinio milteliai
- 1/4 šaukštelis cukrus
- druskaAr paragauti
- 3 stiebai ŠalmaiAr Tik baltos dalys, supjaustytos ir supjaustytos į mažus raundus
Neleiskite savo ekranui tamsėti
Marinuokite vištieną su kinų ryžių vynu, kukurūzų krakmolu ir druska maždaug 10 minučių.
Įkaitinkite nuo 2 iki 3 colių (nuo 5 iki 7,5 cm) aliejaus, esančio WOK arba atsargos, iki 350 ° F (175 ° C) giliai kepimui. Švelniai įmeskite vištieną į aliejų ir nedelsdami panaudokite mentelę, kad jas atlaisvintumėte, kad gabalai nesikištų.
Giliai kepkite vištieną, kol ji bus šviesiai auksinė ruda. Norėdami pašalinti vištieną, naudokite filtrą ar išpjaustytą šaukštą ir nusausinkite aliejaus perteklių, padėdami gabalus ant patiekalo, iškloto popieriniais rankšluosčiais. Išmeskite alyvą arba rezervuokite jį naudoti kitame recepte.
Norėdami išmaišyti, kai įkaitinkite čili aliejų ir Sičuano pipirų kukurūzų aliejų ant WOK arba keptuvėje ant stiprios ugnies. Įpilkite česnako ir greitai išmaišykite mentele, prieš įmesdami į džiovintus raudonus čili. Maišykite, kol galėsite užuosti aštrų čili aromatą.
Grąžinkite vištieną į „Wok“ ar „Pinilet“ ir įpilkite vištienos bulvarinių miltelių, cukraus, druskos ir šukių. Greitai išmaišykite su mentele, kad viską sujungtumėte. Išmeskite ir nedelsdami patiekite su garintais ryžiais.
-
- Vienas iš svarbiausių dalykų yra jūsų aliejaus gavimas 350 ° F (175 ° C) Prieš kepant vištieną. Jei aliejus nėra pakankamai karštas, jūsų vištiena negaus tokios traškios tekstūros, kuriai mes ieškome.
-
- Kepęs vištieną, aš visada įsitikinu Padėkite jį ant popierinių rankšluosčių sugerti bet kokį aliejaus perteklių. Šis paprastas žingsnis padeda išlaikyti vištienos traškią ir neleidžia jai jaustis riebiai, kai kasate. Tai greitas taisymas, kuris tikrai daro įtaką!
-
- Mala vištiena skirta pakrauti džiovintais raudonais čili ir rimtai spardytis. Bet ei, jei tu Negaliu susitvarkyti per daug šilumos, nesivaržykite sumažinti čili. Jei norite SpierAr Eik į priekį ir pridėk daugiau!
-
- Vištienos bulvarinių miltelių, cukraus ir druskos yra Raktas norint gauti puikų saldaus ir pikantiško balansą. Aš niekada nepraleidžiu šių ingredientų – jie tikrai sujungia patiekalą.
Tarnavimas: 2žmoniųAr Kalorijos: 353KcalAr Angliavandeniai: 14gAr Baltymas: 31gAr Riebumas: 18gAr Sočiųjų riebalų: 3gAr Polinesočiųjų riebalų: 2gAr Mononesočiųjų riebalų: 11gAr Trans riebalai: 0,01gAr Cholesterolis: 91mgAr Natris: 874mgAr Kalis: 689mgAr Pluoštas: 2gAr Cukrus: 3gAr Vitaminas A: 1547 mIuAr Vitaminas C: 8mgAr Kalcis: 32mgAr Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.
Source link