Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Singapūras Hokkien Mee yra kvapnus maišant keptų krevečių makaronų patiekalas, pagamintas iš geltonų makaronų, ryžių vermišelių, krevečių, kalmarų ir kiaulienos pilvo. Raktas į turtingą skonį yra naminis krevečių sultinys, kuris padengia makaronus ir suteikia gilaus, pikantiško skonio. Kad gautumėte tikrą „hawker“ stiliaus potyrį, patiekite su Sambal ir laime ant šono.
Singapūro Hokkien Mee receptas
Singapūras Hokkien Mee yra kvapnus maišant keptų krevečių makaronų patiekalas, kurio šaknys yra Fudziane, Kinijoje. Daugelis kinų bendruomenės Malaizijoje ir Singapūre turi ryšių su Fudzian, todėl Hokkien virtuvė čia tapo didele vietinės maisto kultūros dalimi.
Nors Singapūras ir Malaizija yra artimi kaimynai, dėl maisto visada yra konkurencija. Kiekviena šalis turi savo požiūrį į Hokkien Mee. Malaizijoje turite Hokkien Mee iš Kvala Lumpūro ir Penango Hokkien Mee, bet Singapūras Fried Hokkien Mee yra labai skirtingas, su geltonų makaronų ir tirštų ryžių vermišelių mišiniu, keptu su kiaušiniais ir troškintais kvapniame krevečių sultinyje. Norėdami sužinoti skirtumus tarp šių „Hokkien Noodles“ versijų, būtinai peržiūrėkite žemiau esančiame skyriuje!
Pagaminti šį patiekalą gana paprasta, tačiau norint išryškinti jo skonį, būtina naudoti gerą naminį krevečių sultinį. Būtent tai suteikia makaronams gilų, pikantišką skonį. Sambal ir laimo sultys tikrai subalansuoja sodrumą ir padaro šį patiekalą daug sotesnį. Nepamirškite perskaityti toliau pateiktų mano patarimų ir gudrybių, kad įsitikintumėte, jog šie maišydami kepti krevečių makaronai kiekvieną kartą bus tobuli!
Hokkien makaronų rūšys
Kalbant apie Hokkien makaronus, kiekviena versija turi savo ypatybes. Štai trumpas aprašymas, kuo kiekvienas iš jų yra ypatingas:
- Singapūras Hokkien Mee: Šis lengvesnis, su geltonų makaronų ir ryžių vermišelių balansu. Maišant keptas su krevetėmis ir kalmarais, jis patiekiamas pikantiškame krevečių sultinyje, kuris nėra per sunkus. Ją užbaigia sambalas ir laimo išspaudimas, suteikiantis malonų pikantišką posūkį ir gaivų žvilgesį.
- Hokkien Char (Penangas): Jei jums patinka dūminiai ir sotūs makaronai, Hokkien Char iš Penango yra tinkamas būdas. Tai geltonų makaronų ir ryžių vermišelių mišinys, keptas su kiauliena, krevetėmis ir daržovėmis sojos padaže. Jis nuoširdus ir turtingas, su pikantišku hitu, drąsesniu nei Singapūro versija.
- KL Hokkien Mee: Pagalvokite apie KL Hokkien Mee kaip storą ir nuoširdžią versiją. Makaronai kepami maišant su kiauliena, krevetėmis ir traškiais kiaulienos taukais tamsiame sojos padaže, suteikiant jiems gilų, umami pripildytą skonį, kuris yra intensyvesnis nei Singapūro versija. Tai sodresnis, sotesnis patiekalas, kuris jums tikrai prilimpa.
- Penang Hokkien Mee: Tai mano absoliutus mėgstamiausias. Sodrus, aštrus krevečių sultinys yra guodžiantis, kvapnus ir patenkinamas. Geltonųjų makaronų ir ryžių vermišelių, sultingų krevečių, kiaulienos ir kietai virto kiaušinio derinys puikiai dera.
Šalutinė pastaba: Paragavęs geriausių Hokkien Mee versijų, visada rinksiuosi malaizietišką!
Naminis receptas


Singapūro gyventojams, kuriems trūksta namų ir trokštate šio makaronų patiekalo, pateikiame keletą priežasčių, kodėl turėtumėte pabandyti jį pasigaminti patys!
- Singapūro skonis namuose. Trokštate autentiškų Singapūro skonių? Šis paprastas Singapūro hokkien mee receptas į jūsų virtuvę atneš hawker stiliaus gėrybių.
- Lūžtantis skoniu. Naminis krevečių sultinys tikrai išryškina gilų, pikantišką makaronų skonį. Tai yra raktas į tą autentišką, pirklio stiliaus skonį.
- Paprasti ingredientai, didelis poveikis. Šiam patiekalui pagaminti surenkami tik keli pagrindiniai ingredientai, tokie kaip krevetės, kalmarai ir kiaulienos pilvas.
- Paprasta ir lengva. Nereikia jaudintis dėl sudėtingų technikų. Šį receptą paprasta laikytis net pradedantiesiems, kad galėtumėte mėgautis skaniu maistu be rūpesčių.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Krevetės
- Vištienos sultinys
- Kiaulienos papilvė – kiaulienos pilvas yra puikus dėl savo sodraus skonio, tačiau pagal savo pageidavimus galite pasirinkti riebesnius arba liesesnius gabalus.
- Česnakai
- Kiaušiniai
- Geltonieji makaronai – norėdami gauti geriausių rezultatų, rinkitės makaronus, specialiai paženklintus Hokkien makaronais.
- Vermišeliai – rinkitės storus ryžių vermišelius arba „bičių medelius“, nes jie geriau išsilaiko maišydami nei plonesni vermišeliai.
- Kalmarai – jei nerandate ir šviežių, šaldytų kalmarų – tiesiog įsitikinkite, kad jie tinkamai atšildyti ir išdžiovinti, kad inde nepatektų vandens pertekliaus.
- Žuvies padažas
- Pipirai – naudokite baltuosius pipirus.
- Sezamo aliejus
- Žalieji česnakai – jei nemėgstate laiškinio česnako, galite juos pakeisti žaliais svogūnais/svogūnais.
Norėdami gauti visą informaciją apie kiekvieną ingredientą, būtinai peržiūrėkite recepto kortelę šio įrašo apačioje!
Kaip padaryti Singapūro Hokkien Mee


Pirmiausia nulupkite krevečių galvas. Įkaitinkite wok keptuvę ir įpilkite apie šaukštą aliejaus. Pakepinkite tas krevečių galvas kol pradės nuostabiai kvepėti. Tada supilkite juos į vištienos sultinį ir leisk viskas troškinama 30 minučių. Patikėk manimi, iš čia kyla visas skonis!


Dabar mesti kiaulienos pilvą į tą atsargą ir leiskite virkite 15 minučių. Kai tai bus padaryta, išimkite kiaulienos pilvą ir leiskite jam atvėsti. Kai pakankamai vėsu, supjaustykite jį juostelėmis. Jums patiks, koks jis švelnus ir skanus!


Įkaitinkite wok keptuvę su maždaug šaukštu aliejaus, suberti česnakąir kepkite, kol nuostabiai kvepės. Įmuškite kiaušinį ir išplakite. Kai tai bus padaryta, įmeskite geltonus makaronus ir ryžių vermišelius. Viską maišydami pakepinkite keletą minučių, kol makaronai pradės gražiai apskrus.


Gerai, dabar supilkite visą tą krevečių sultinį, tada įmeskite krevetes ir kalmarus. Tegul makaronai troškinti apie 2-3 minutestik tiek, kad viskas iškeptų. Kai viskas atrodys gerai, suberkite laiškinius česnakus. Greitai išmaišykite, tada išdėliokite ir patiekite iš karto!
Geriausio Singapūro Hokkien Mee paslaptys
- Naminis krevečių sultinys yra paslaptis kad šis patiekalas būtų itin skanus. Troškinkite krevečių galvas su vištienos sultiniu 30 minučių. Ilgiau, ir jis gali tapti kartaus.
- Norėdami gauti geriausią tekstūrą, naudokite geltonų makaronų ir storų ryžių vermišelių mišinį. Ryžių vermišeliai suteikia gražaus kontrasto ir suteikia jums tą kramtomumo ir minkštumo balansą. Patikėk manimi, dėl šio derinio jis toks geras.
- Neperkepkite makaronų! Viskas, ko jums reikia, pakanka 2–3 minučių, antraip makaronai per daug išmirks ir jūros gėrybės perkeps.
Dažnai užduodami klausimai
Kiaulienos pilvas puikiai tinka dėl sodrios, tirpstančios burnoje tekstūros, tačiau jei ieškote lengvesnio varianto, išbandykite kiaulienos mentę. Jis vis tiek suteikia daug skonio, tačiau nėra toks riebus kaip kiaulienos pilvas.
Autentiškame ir tradiciniame Singapūro Hokkien Mee daržovių nėra, bet jei norite, galite pridėti daugiau laiškinių česnakų.
Tradiciškai „Singapore Hokkien Mee“ patiekiamas su puse calamansi laimo. Jei nerandate Calamansi, nedvejodami pakeiskite jį įprastomis kalkėmis.
Nors tikrai geriausia mėgautis šviežia, galite pasiruošti iš anksto, jei planuojate. Paruoškite krevečių sultinį ir susmulkinkite ingredientus prieš dieną. Tiesiog laikykite viską atskirai, o kai ateis laikas patiekti, įmeskite makaronus į wok keptuvę, kad greitai pašildytų.
Jei turite likučių, tiesiog sudėkite juos į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Kai būsite pasiruošę pakartotinai pašildyti, įpilkite šlakelį vandens arba sultinio, kad sugrąžintumėte drėgmę ir tekstūrą. Švelniai pašildykite ant viryklės, kad jūros gėrybės neperkeptų.
Šis receptas yra 830 kalorijų vienoje porcijoje.


Ką patiekti su Singapore Hokkien Mee
Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Neleiskite ekranui užtemti
-
Nulupkite krevečių galvas. Į karštą wok keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir pakepinkite krevečių galvas, kol pasidarys kvapnus. Į vištienos sultinį sudėkite keptas krevečių galvas ir virkite 30 minučių. (Nevirtas krevečių lukštus ir galvutes dažniausiai pasilieku iš kitų patiekalų ir laikau sušaldytas šaldiklyje.)
-
Į sultinį įpilkite kiaulienos pilvo ir virkite 15 minučių. Išimkite kiaulienos pilvą ir leiskite atvėsti, tada supjaustykite juostelėmis. (Nesu didelis kiaulienos papilvės gerbėjas, todėl praleidau šį žingsnį.)
-
Į karštą wok keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir pakepinkite česnaką iki kvapo. Įmuškite kiaušinį ir išplakite. Tada sudėkite geltonus makaronus ir ryžių vermišelius, pakepinkite kelias minutes, kol makaronai pradės skrudinti. (Naudokite aukštą karštį.)
-
Supilkite visą krevečių sultinį, tada krevetes ir kalmarus. Troškinkite makaronus 2-3 minutes. Kai viskas iškeps, suberkite laiškinius česnakus. Išvalykite ir nedelsdami patiekite.
- Naminis krevečių sultinys yra paslaptis kad šis patiekalas būtų itin skanus. Troškinkite krevečių galvas su vištienos sultiniu 30 minučių. Ilgiau, ir jis gali tapti kartaus.
- Norėdami gauti geriausią tekstūrą, naudokite geltonų makaronų ir storų ryžių vermišelių mišinį. Ryžių vermišeliai suteikia gražaus kontrasto ir suteikia jums tą kramtomumo ir minkštumo balansą. Patikėk manimi, dėl šio derinio jis toks geras.
- Neperkepkite makaronų! Viskas, ko jums reikia, pakanka 2–3 minučių, antraip makaronai per daug išmirks ir jūros gėrybės perkeps.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 830kcal, Angliavandeniai: 79g, Baltymai: 46g, Riebalai: 35g, Sotieji riebalai: 12g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 14g, Trans riebalai: 0,02g, Cholesterolis: 489mg, Natris: 1121mg, Kalis: 687mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 828TV, Vitaminas C: 11mg, Kalcis: 135mg, Geležis: 4mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.