Du kartus virta kiauliena – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Du kartus virta kiauliena (Hui Guo Rou) yra kinų patiekalas, kuriuo negalite atsigerti. Kiaulienos papilvė išverdama iki tobulumo, tada pakepinama su pikantišku aštriu padažu. Tai restorano kokybės patiekalas, kurį nesunku pasigaminti namuose! Sekite mano žingsnis po žingsnio vaizdo įrašą ir patarimus, kaip šį vakarą atkurti šią klasiką.

Du kartus virtos kiaulienos receptas

Kai einu į Sičuano restoraną, visada užsisakau Sičuano du kartus virta kiauliena (hui guo rou). Niekada negalvojau apie tai, kas „virti du kartus“ ar „huiguo“ (reiškia „grįžimas į wok“) iš tikrųjų reiškė tol, kol pradėjau dirbti Kiniškas du kartus virtas kiaulienos pilvo receptas. Norėdamas gauti visą kaušelį, paklausiau savo gero draugo pono Xiongo, restorano savininko, kuris specializuojasi Sičuano virtuvėje. Jis paaiškino, kad „du kartus virti“ procesas yra susijęs su virimu ir kepimu maišant. Kiaulienos papilvė pirmiausia išverdama ir supjaustoma plonais, į šoninę panašiais gabalėliais, o tada maišoma kepama wok keptuvėje, kad išryškėtų visi tie skanūs skoniai.

Man patinka šis du kartus virtos kiaulienos receptas, koks jis paprastas. Jūs tiesiog išvirkite kiaulieną, supjaustykite ją griežinėliais ir pakepinkite su keliais pagrindiniais ingredientais, ir gausite patiekalą, kurio skonis tarsi iš restorano. Tai taip skanu, kad būsite man dėkingi, kai išbandysite!


Kodėl jums patiks šis receptas

Du kartus virta kiauliena (hui guo rou) su paprikomis ir porais.Du kartus virta kiauliena (hui guo rou) su paprikomis ir porais.
  • Restorano kokybės skonis. Jei jums patinka drąsūs, pikantiški ir šiek tiek aštrūs Sičuano virtuvės skoniai, tą patį skanų skonį pajusite ir namuose – nelaukdami pristatymo ar nesusitvarkydami su sudėtingais ingredientais.
  • Paprasti žingsneliai, didelis skonis. Šį du kartus virtos kiaulienos receptą pagaminti neįtikėtinai lengva. Nepatikėsite, kaip tokie paprasti žingsniai gali lemti skanų patiekalą.
  • Kiekviename kąsnyje trykštantis skoniu. Kiaulienos papilvė verdant suminkštėja, tada kepama sodriame pikantiškame padaže. Kiekvienas kąsnelis yra sultingas, švelnus ir pilnas to Sičuano punšo, kurio trokštate.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai du kartus virtai kiaulienai.Ingredientai du kartus virtai kiaulienai.
  • Kiaulienos pilvas su oda – rinkitės kiaulienos pilvą, kurio mėsos ir riebalų santykis yra 50/50, kad būtų geriausia tekstūra. Tai suteikia patiekalui sodraus, tirpstančio burnoje švelnumo.
  • Aliejus – naudokite augalinį arba rapsų aliejų.
  • Česnakai
  • Žalioji ir raudonoji paprika – aš naudojau žalią ir raudoną papriką, kad išryškinčiau spalvą, bet nedvejodami naudokite visas turimas paprikas.
  • Porai – jei po ranka neturite porų, galite juos iškeisti į žaliuosius svogūnus (svogūnus).
  • Aštrus Doubanjiang – The pagrindinis ingredientas už tą firminį Sičuano skonį ir šilumą.
  • Aš esu gluosnis
  • Shaoxing vynas – galite jį pakeisti kinišku ryžių vynu.

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Pirkinių vadovas: aštrus Doubanjiang

Butelis aštraus pupelių padažo (aštrus doubanjiang).Butelis aštraus pupelių padažo (aštrus doubanjiang).

Aštrus Doubanjiang, taip pat žinomas kaip aštrus pupelių padažas, būtinas gaminant Sičuano maistą. Pagaminta iš fermentuotų pupelių, čili pipirų ir kitų prieskonių, jis suteikia gilų umami skonį ir aštrų potraukį. Nors terminai dažnai vartojami pakaitomis, kai kurios aštraus pupelių padažo versijos gali būti šiek tiek kitokios, priklausomai nuo prekės ženklo ar regiono. Norėdami gauti autentiškiausią skonį, pabandykite rasti pažymėtą Doubanjiang.


Kaip išsirinkti tobulą kiaulienos pilvą

Renkantis kiaulienos papilvę du kartus virtai kiaulienai, stenkitės, kad mėsos ir riebalų santykis būtų tolygus 50/50. Šis balansas užtikrina sultingus, švelnius, kupinus skonio kąsnius. Ieškokite tvirtos, rausvos mėsos su lygiu kreminiu baltu riebalų sluoksniu. Venkite pjūvių, kurie atrodo gleivingi, turi stiprų kvapą arba yra per riebūs ar kieti. Jei esu mėsinėje, nedvejodamas klausiu patarimo – jie netgi gali nukirpti iki tobulo storio, kad pasiektumėte geriausių rezultatų!


Kaip pasigaminti du kartus virtą kiaulieną

Keptas kiaulienos pilvas dubenyje.Keptas kiaulienos pilvas dubenyje.

Gerai, pirmiausia norite užvirti puodą vandens. Tada įdėkite kiaulienos pilvą ir palikite virkite apie 10 minučiųkol jis visiškai iškeps. Baigę išimkite, atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Plonai supjaustyti kiaulienos pilvo gabalėliai dubenyje.Plonai supjaustyti kiaulienos pilvo gabalėliai dubenyje.

Kitas, kiaulienos pilvą supjaustykite plonais gabalėliais– kaip gražias mažas juosteles – ir kol kas tiesiog atidėkite jas į šalį.

Šiek tiek apskrudęs kiaulienos pilvas wok keptuvėje.Šiek tiek apskrudęs kiaulienos pilvas wok keptuvėje.

Gerai, dabar wok keptuvėje arba keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Kai jis bus karštas, įmeskite į kiaulienos pilvą ir virkite, kol paviršius įgaus gražią, šiek tiek rudą spalvą.

Šiek tiek paruduoti kiaulienos pilvo griežinėliai ir česnakas wok keptuvėje.Šiek tiek paruduoti kiaulienos pilvo griežinėliai ir česnakas wok keptuvėje.

Dabar atsikratyti papildomų riebalų keptuvėje – nesijaudinkite, galite tiesiog išmesti. Tada pastumkite kiaulieną į vieną pusę ir suberti česnaką. Gerai išmaišykite, kad česnakas susimaišytų su kiaulienos pilvu.

Kiaulienos papilvė, žalios ir raudonos paprikos ir aštrus doubanjiang wok keptuvėje.Kiaulienos papilvė, žalios ir raudonos paprikos ir aštrus doubanjiang wok keptuvėje.

Kitas, įmeskite žaliąsias ir raudonąsias paprikas bei porus. Greitai maišykite keletą sekundžių. Tada supilkite aštrų doubanjiang, sojų padažą ir virimo vyną. Viską sumaišykite ir leiskite šiems skoniams atgyti!

Hui Guo Rou wok keptuvėje, paruošta patiekti.Hui Guo Rou wok keptuvėje, paruošta patiekti.

Viską gerai išmaišykite, kad įsitikintumėte, jog viskas susimaišė, tada tiesiog išpilkite ir patiekite su garuose virtais ryžiais. Mėgaukitės!


Tobulo du kartus virtos kiaulienos pilvo paslaptys

  • Norėdami gauti geriausią tekstūrą ir skonį, rinkitės kiaulienos pilvą su a 50/50 mėsos ir riebalų santykis. Tai suteikia jums tą turtingą, tirpstančią burnoje patirtį. Jei baigsite pjūvį, jis bus plonesnis (pvz., 70% mėsos, 30% riebalų), nesijaudinkite! Tiesiog neperkepkite – kai tik paviršius taps šviesiai rudaspereikite prie kito žingsnio, kad jis išliktų sultingas ir švelnus.
  • Nepraleiskite virimo! Žinau, kad tai gali atrodyti kaip papildomas žingsnis, bet patikėkite manimi, norint išgauti švelnią, tirpstančią burnoje tekstūrą, pirmiausia reikia išvirti kiaulienos pilvą. Tai padeda pašalinti dalį riebalų ir labai palengvina kepimą. Jei nevirsite pakankamai ilgai, tekstūra gali pasirodyti kietesnė nei norite – o mes to tikrai nenorime.
  • Kol kiauliena verda, naudokite laiką kitiems ingredientams paruošti– supjaustykite papriką, porus ir česnaką. Tokiu būdu būsite pasiruošę iškart pradėti kepti maišant be jokių delsimų!

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu naudoti kiaulienos pilvą be odos?

Norėdami gauti geriausią tekstūrą ir skonį, rekomenduoju naudoti kiaulienos pilvą su oda. Oda suteikia sodrumo ir išlaiko kiaulieną sultingą. Jei naudosite kiaulienos papilvę be odos, jis vis tiek bus skanus, tačiau tik būkite atsargūs jį gamindami, nes jis taip pat nesilaikys.

Ar galiu naudoti kitokį kiaulienos gabalą?

Ne, kiaulienos pilvas yra būtinas du kartus virtai kiaulienai! Tai suteikia patiekalui sultingos, tirpstančios burnoje tekstūros. Kiti gabalai, pavyzdžiui, kiaulienos mentė ar nugarinė, neduos tokių pačių rezultatų. Laikykitės kiaulienos pilvo, kad gautumėte geriausią skonį ir švelnumą!

Kaip sužinoti, ar kiaulienos pilvas iškepęs?

Išvirę kiaulienos pilvą patikrinkite, ar jis visiškai iškepęs, pradurkite jį šakute – jis turi būti minkštas ir lengvai supjaustomas plonais gabalėliais. Jei jis vis dar atrodo kietas, tiesiog palikite šiek tiek daugiau laiko vandenyje, kol jis suminkštės.

Ar galiu naudoti kopūstus pagal du kartus virtos kiaulienos receptą?

Taip, kopūstai puikiai tinka šiame patiekale! Tiesiog pridėkite jį, kai įmeskite paprikas ir porus.

Ar galiu šį patiekalą padaryti mažiau aštrų?

Jei nesate prieskonių mėgėjas, aštraus doubanjiang kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį. Pradėkite nuo mažesnio kiekio ir ragaukite. Taip pat galite jį pakeisti švelnia pupelių pasta, nors ji nebus tokia autentiška. Vis tiek gausite tą sodrų umami skonį, tik su mažiau šilumos.

Kaip laikyti likučius?

Likučius galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami pašildyti, tiesiog maišydami kepkite keptuvėje, kol sušils, arba galite greitai pavalgyti mikrobangų krosnelėje.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra 475 kalorijos porcijoje.

Du kartus virtas kiaulienos pilvas patiekiamas ant dubenėlio garuose virtų ryžių.Du kartus virtas kiaulienos pilvas patiekiamas ant dubenėlio garuose virtų ryžių.

Ką patiekti su du kartus virta kiauliena

Kad savaitės vakarienė būtų lengva ir visavertė, rekomenduoju šiuos receptus:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti Sičuano receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Puodą vandens užvirinkite. Įdėkite kiaulienos pilvą ir virkite 10 minučių arba kol visiškai iškeps. Išimkite kiaulienos pilvą, atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

  • Kiaulienos pilvą supjaustykite plonais gabalėliais ir atidėkite į šalį.

  • Įkaitinkite aliejų wok arba keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite kiaulienos papilvę ir kepkite, kol paviršius šiek tiek paruduos.

  • Iš wok arba keptuvės išmeskite riebalų perteklių. Pastumkite kiaulieną į vieną pusę, tada suberkite česnaką, maišydami, kad gerai susimaišytų su kiaulienos pilvu.

  • Suberkite žaliąsias ir raudonąsias paprikas, porus ir kelias sekundes pamaišykite. Tada įpilkite aštraus doubanjiang, sojos padažo ir virimo vyno.

  • Išmaišykite, kad ingredientai gerai susimaišytų, tada išmaišykite ir nedelsdami patiekite su garuose virtais ryžiais.

  • Norėdami gauti geriausią tekstūrą ir skonį, rinkitės kiaulienos pilvą, kurio mėsos ir riebalų santykis yra 50/50. Tai suteikia jums tą turtingą, tirpstančią burnoje patirtį. Jei baigsite pjūvį, jis bus plonesnis (pvz., 70% mėsos, 30% riebalų), nesijaudinkite! Tiesiog neperkepkite – kai tik paviršius taps šviesiai rudaspereikite prie kito žingsnio, kad jis išliktų sultingas ir švelnus.
  • Nepraleiskite virimo! Žinau, kad tai gali atrodyti kaip papildomas žingsnis, bet patikėkite manimi, norint išgauti švelnią, tirpstančią burnoje tekstūrą, pirmiausia reikia išvirti kiaulienos pilvą. Tai padeda pašalinti dalį riebalų ir labai palengvina kepimą. Jei nevirsite pakankamai ilgai, tekstūra gali pasirodyti kietesnė nei norite – o mes to tikrai nenorime.
  • Kol kiauliena verda, naudokite laiką kitiems ingredientams paruošti– supjaustykite papriką, porus ir česnaką. Tokiu būdu būsite pasiruošę iškart pradėti kepti maišant be jokių delsimų!

Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 475kcal, Angliavandeniai: 4g, Baltymai: 9g, Riebalai: 46g, Sotieji riebalai: 17g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 22g, Trans riebalai: 0,01g, Cholesterolis: 61mg, Natris: 280mg, Kalis: 235mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 2g, Vitaminas A: 538TV, Vitaminas C: 32mg, Kalcis: 12mg, Geležis: 1mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Žvilgsnis į šių metų miksologijos tendencijas pagal SGW&S

Klausiame distiliuotojo Alberto Moraleso apie Wahaka Mezcal