Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Šios Medaus sojos vištienos sparneliai yra greiti, lengvi ir kupini skonio. Šis paprastas receptas, padengtas skaniu medaus sojų glaistu ir puikiai iškeptas orkaitėje, puikiai tinka įtemptiems savaitės vakarams ar kasdieniams pasisėdėjimams. Tai puikus skanių vištienos sparnelių pasirinkimas!
Lipnūs medaus sojos vištienos sparneliai
Mane visiškai užkabino šie nuostabūs ir be galo nuostabūs medaus ir sojos vištienos sparneliai! Kiekviename kąsnyje jie turi puikų saldaus, pikantiško ir lipnaus gėrio derinį. Pirmą kartą panašų receptą aptikau Taivano kulinarijos knygoje savo gero draugo namuose, ir tai mane iškart įkvėpė tai padaryti. paprastas medaus sojos vištienos sparnelių receptas.
Šiuos sparnelius labai lengva pasigaminti, jie yra kupini skonio ir puikiai tinka įtemptoms naktims ar atsitiktiniams susibūrimams. Geriausia dalis? Galite juos pašauti į orkaitę, o išorėje jie bus traškūs, o viduje – sultingi su minimaliomis pastangomis! Būtinai peržiūrėkite toliau pateiktus patarimus ir gudrybes, kad sukurtumėte tobulą medaus ir sojos vištienos sparneliai kiekvieną kartą!
Kodėl jums patiks šis receptas


- Tobulas saldus ir pikantiškas skonis. Medaus ir sojos glajus yra danguje pagamintas degtukas – saldus, pikantiškas ir visiškai priklausomas nuo kiekvieno kąsnio.
- Išorėje traškūs, viduje sultingi. Kepant orkaitėje šie sparneliai atrodo tobulai traškūs, o vidus išlieka sultingas ir švelnus – pakalbėkite apie geriausius iš abiejų pasaulių.
- Lipnus ir apanglėjęs gėris. Glajus gražiai karamelizuojasi orkaitėje, suteikdamas sparnelius puikiai lipnią apdailą su reikiamu anglies kiekiu.
- Greitai ir lengvai. Šis receptas yra labai paprastas, reikalaujantis minimalių pastangų ir vos 4 paprastų žingsnių, todėl puikiai tinka įtemptam savaitės vakarui arba kai norisi ko nors skanaus be jokio šurmulio.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Vištienos sparneliai – galite naudoti vištienos sparnelius, būgnus, vidurines dalis arba abu.
- Baltasis sezamas
Marinatas
- Aš esu gluosnis
- Virimo sake – jei neturite maisto ruošimo sake, galite jį pakeisti ryžių vynu.
- Sezamo aliejus
- Svogūnėlis
- Juodųjų pipirų milteliai
- Imbieras
Medaus sojų glajus
- Mieloji
- Aš esu gluosnis
- Mirin (japoniškas saldus ryžių vynas) – jei mirino neturite, galite jį pakeisti ryžių actu, sumaišytu su cukrumi.
- Maisto gaminimo sake
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Recepto variacijos
- Būgnų lazdelės – Jei blauzdelės labiau patinka jūsų stiliui, galite lengvai jas paversti medaus sojų vištienos kulšelėmis! Tiesiog atkreipkite dėmesį, kad virti užtruks ilgiau. Priklausomai nuo dydžio, 207 ° C (400 ° F) temperatūroje žiūrėsite maždaug 30–40 minučių. Visada įsitikinkite, kad vidinė temperatūra pasiekia 165 °F (74 °C). Nepamirškite jų apversti įpusėjus, kad gautumėte tolygią aukso rudą glazūrą.
- Medaus BBQ padažas – Jei trokštate ko nors dūminio ir saldaus, peržiūrėkite mano „Honey BBQ Chicken Wings“. Medaus ir BBQ padažo mišinys suteikia puikų skonių balansą, kuris patiks visiems.
- Miso – Norite paragauti ko nors pikantiško? Mano Honey Miso vištienos sparneliai yra tai, ko jums reikia. Baltasis miso prideda sodraus umami skonio, kuris tikrai pakelia sparnus, todėl kiekvienas kąsnis dar labiau patenkins.
- Aštrus – Jei trokštate šiek tiek šilumos, rinkitės mano aštrius korėjietiškus vištienos sparnelius. Gochujang (korėjietiška čili pasta) suteikia jiems nenugalimą saldų ir aštrų potraukį, dėl kurio sugrįšite dar daugiau.
Kaip pasigaminti medaus sojos vištienos sparnelius


Gerai, pirmiausia gerai nuplaukite tuos vištienos sparnelius ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada sumeskite visus marinato ingredientus su sparneliais ir išmaišykite. Leisk jiems marinuoti apie 30 min kad tikrai pasinertum į visus tuos skonius!
Dabar į nedidelį puodą sumeskite visus glazūros ingredientai ir pakaitinkite juos ant silpnos ugnies. Tiesiog maišykite, kol šiek tiek sutirštės. Kai jis bus gražus ir sirupas, galite pradėti!
Gerai, pirmyn ir įkaitinkite orkaitę iki 400 °F (207 °C). Įdėkite vištienos sparnelius ir kepkite apie 10 min. Po to ištraukite juos, aptepkite tą skanų glajųir tada kepkite dar 10 min.
Dabar tiesiog rdar kartą pakartokite stiklinimo procesą ir išmesk juos grįžkite dar 10–12 minučiųarba kol jie šiek tiek paruduos ir šiek tiek apdegs. Kai jie baigs, išimkite juos, pabarstykite sezamo sėklomis ir galite patiekti!
Šie vištienos sparneliai yra labai skanūs ir puikiai tinka bet kuriai dienai, ypatingai progai ar vakarėliui. Jie turi tą pikantišką, lipniai saldų skonį, kuris yra tiesiog nenugalimas – ir puikiai laižomas pirštais!
Geriausių medaus sojų sparnų paslaptys
- Prieš marinuodamas įsitikinu nusausinkite sparnelius popieriniais rankšluosčiais. Tai tikrai padeda odai gauti ypač traškią, kai aš juos kepu. Skamba paprastai, bet patikėkite manimi, tai labai skiriasi!
- aš visada glazūrą pašildykite atskirai prieš nušveisdami jį ant sparnų. Tai padeda sustiprinti medaus skonį ir neleidžia glaistui sudegti, kai jis atsitrenkia į sparnus. Tai visiškas žaidimo pasikeitimas!
- Kai kepu sparnelius, visada įsitikinu kad jie neperpildytų. Kiekvienam sparnui suteikiant pakankamai vietos, šiluma cirkuliuoja tinkamai, todėl jie kepa tolygiai ir įgauna tobulą traškią tekstūrą.
- Už tai tobula lipni apdailaaš visada glazūruoju sparnus du kartus. Pirma, įpusėjus kepimui, o tada vėl pabaigoje. Tai suteikia sparnams to gražaus karamelizuoto saldumo, kuriam tiesiog negalite atsispirti.
Dažnai užduodami klausimai
Taip. Galite paruošti ir marinuoti sparnelius dieną prieš tai. Tiesiog įdėkite juos į šaldytuvą ir kepkite, kai būsite pasiruošę. Tai tikrai sutaupo laiko, ypač jei ruošiatės vakarėliui ar tiesiog laukia įtempta naktis.
Taip! Medaus sojų glajų galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki savaitės. Tiesiog pašildykite jį ant silpnos ugnies, prieš tepdami ant sparnų. Tai toks laiko taupymas!
Taip! Keptuvėje kepkite sparnelius įkaitindami aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies, kepdami po 8-10 minučių iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs. Apverskite juos, kad iškeptų tolygiai. Glajui palaukite, kol sparneliai iškeps. Supilkite juos į glajų arba patepkite šepetėliu ir leiskite karamelizuotis minutę ar dvi ant silpnos ugnies.
Taip. Tiesiog įkaitinkite iki 400 °F (200 °C), įmeskite sparnelius ir kepkite apie 20 minučių, įpusėjus apversti. Greitai paruošite traškius, skanius sparnelius.
Taip, šiuos sparnelius iškepus galite užšaldyti! Tiesiog leiskite jiems visiškai atvėsti, tada sudėkite į sandarų indą arba šaldiklio maišelį. Kai būsite pasiruošę antrajam ratui, tiesiog pašildykite juos orkaitėje iki 190 °C (375 °F) maždaug 10–15 minučių.
Likusius sparnelius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Kai būsite pasiruošę juos valgyti, tiesiog pašildykite orkaitėje iki 190 °C (375 °F) maždaug 10 minučių.
Šis receptas yra tik 360 kalorijų vienoje porcijoje.


Ką patiekti su medaus sojos sparneliais
Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Neleiskite ekranui užtemti
-
Vištienos sparnelius kruopščiai nuvalykite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sudėkite visus marinato ingredientus į vištieną ir marinuokite 30 minučių.
-
Visus glazūros ingredientus pakaitinkite ant silpnos ugnies, maišydami, kol sutirštės. Kai sutirštės, jis paruoštas naudoti.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F (207°C). Kepkite vištienos sparnelius 10 minučių, tada aptepkite glaistu ir kepkite dar 10 minučių.
-
Pakartokite glazūravimo procesą ir kepkite dar 10–12 minučių arba kol paviršius šiek tiek paruduos ir apdegs. Išimkite iš orkaitės, pabarstykite sezamo sėklomis ir nedelsdami patiekite.
- Prieš marinuodamas įsitikinu nusausinkite sparnelius popieriniais rankšluosčiais. Tai tikrai padeda odai gauti ypač traškią, kai juos kepu. Skamba paprastai, bet patikėkite manimi, tai labai skiriasi!
- aš visada glazūrą pašildykite atskirai prieš nušveisdami jį ant sparnų. Tai padeda sustiprinti medaus skonį ir neleidžia glaistui sudegti, kai jis atsitrenkia į sparnus. Tai visiškas žaidimo pasikeitimas!
- Kai kepu sparnelius, visada įsitikinu kad jie neperpildytų. Kiekvienam sparnui suteikiant pakankamai vietos, šiluma cirkuliuoja tinkamai, todėl jie kepa tolygiai ir įgauna tobulą traškią tekstūrą.
- Už tai tobula lipni apdailaaš visada glazūruoju sparnus du kartus. Pirma, įpusėjus kepimui, o tada vėl pabaigoje. Tai suteikia sparnams to gražaus karamelizuoto saldumo, kuriam tiesiog negalite atsispirti.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 360kcal, Angliavandeniai: 18g, Baltymai: 23g, Riebalai: 20g, Sotieji riebalai: 5g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 8g, Transriebalai: 0.2g, Cholesterolis: 87mg, Natris: 871mg, Kalis: 251mg, Pluoštas: 0.5g, Cukrus: 14g, Vitaminas A: 201TV, Vitaminas C: 2mg, Kalcis: 24mg, Geležis: 2mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.