Kiekvienais metais Pantone atskleidžia savo Metų spalvą – atspalvį, atspindintį laikmečio dvasią ir tendencijas.
2025 m. dėmesio centre – Mocha Mousse – šildantis, rudas atspalvis, kuris puoselėja nuostabias šokolado ir kavos savybes, tenkindamas mūsų komforto troškimą.
„Skirdami 2025 m. Pantone Metų spalvą, ieškome švelnaus rudo atspalvio, kurio būdingas sodrumas ir jutiminė bei guodžianti šiluma dar labiau išplečia mūsų komforto troškimą ir paprastus malonumus, kuriuos galime dovanoti ir pasidalinti su kitais. – Laurie Pressman, Pantone spalvų instituto viceprezidentė
Kasmetinei progai pažymėti surinkome 3 išskirtinius „Zacapa“ gėrimus, kurie įkūnija „Mocha Mousse“ esmę.
Atraskite juos žemiau!
Zacapa Espresso Martini
Ingredientai
- 1 ½ uncijos. Zacapa Nr. 23 Rom
- 1 oz. Espresso
- ¼ uncijos. Paprastas sirupas
- 3 espreso pupelės, papuošimui
- Kakavos milteliai, papuošimui
- Vaflių lazdelė, papuošimui
Pasiruošimas
- Pabarstykite kupė stiklinę kakavos milteliais.
- Į plaktuvą, užpildytą ledu, supilkite Zacapa, espreso ir paprastą sirupą.
- Gerai suplakite ir nukoškite į kupė stiklą.
- Papuoškite 3 espreso pupelėmis ir vaflių lazdele.

Zacapa Manhatanas
Ingredientai
- 1 ½ uncijos. Zacapa Nr. 23 Rom
- ¾ oz. Saldus vermutas
- 2 brūkšniai Aromatic Bitters
- Juodasis šokoladas, papuošimui
Pasiruošimas
- Sumaišykite Zacapa romą, vermutą ir trauktinę į stiklinę su ledu.
- Gerai išmaišykite, kol atvės, ir supilkite į kupė stiklinę.
- Papuoškite juodojo šokolado skiltele.

Zacapa Carajillo
Ingredientai
- 1 ½ uncijos. Zacapa Nr. 23 Rom
- ½ uncijos. Vanilinis paprastas sirupas (galima pakeisti paprastu sirupu)
- 3 uncijos. Karšta kava
- Vanilės pupelės arba cinamono lazdelė, dūmams
Pasiruošimas
- klasikai: sumaišykite Zacapa, paprastą vanilinį sirupą ir karštą kavą iki uolų taurės.
- Išmaišykite, kad susimaišytų ir patiekite šiltą.
- rūkytam variantui: degtuku uždekite vanilės ankšties arba cinamono lazdelės galą, kol pradės rūkyti.
- Supilkite į atskirą stiklinę ir palaukite, kol indas prisipildys dūmų, jei reikia, uždenkite viršų.
- Likusius ingredientus sudėkite į dūmų pripildytą stiklinę.
- Leiskite mišiniui stovėti minutę ar dvi, kol visiškai įsigers dūmai.
- Supilkite mišinį į akmenų stiklinę ir patiekite šiltą.