Yra tikimybė, kad jau anksčiau buvote įsigėrę džino ir susimąstėte, kas jam suteikia jums žinomo ir mėgstamo gėlių, pušų, žolelių ir botaninio skonio.
Yra taisyklės, garantuojančios, kad atidarius Londono sauso, Plymouth, Old Tom ar kokio nors atsitiktinio amatininkų džino butelį, jis skonis kaip… na, džinas.
Jei dar nežinojote, yra teisinis apibrėžimas (ES šalyse) už tai, kas yra džinas. Jis turi prasidėti kaip neutralus spiritas, distiliuotas iš natūralaus ingrediento. Pavyzdžiui, bulvės, vynuogės, kviečiai, miežiai, kukurūzai ir kt. Kaip ir tikėtasi, kiekvienas džinas turi būti pagardintas kadagio uogomis, kaip jo išskirtinis skonis (kitaip tai nebūtų džinas, tiesa?).
Kad skonio profilis būtų išsamesnis, jame taip pat gali būti kitų žolelių, augalų, gėlių, vaisių ir prieskonių. Nėra jokių nustatytų ingredientų, išskyrus anksčiau minėtą kadagią. Štai kodėl džine galima rasti tokį platų skonių spektrą. Yra dar keletas taisyklių, tačiau šios yra svarbiausios.
Dabar, kai išmokote kai kuriuos džino pagrindus, laikas giliau pasinerti į šią populiarią dvasią. Žemiau pamatysite visus terminus, kuriuos turėtumėte išmokti, jei norite surengti pusiau protingą pokalbį apie kadagio dvasią kitame kokteilių vakarėlyje, kuriame dalyvausite. Slinkite toliau, kad pamatytumėte juos visus.
Londono sausas džinas
Nors yra keletas skirtingų džino rūšių, populiariausias yra Londono sausas džinas. Pagaminta iš kadagio uogų ir kitų žolelių bei augalinių medžiagų, prieš susmulkinant ir išpilstant į butelius distiliuojamas iki didelio alkoholio kiekio, į jį nededama saldiklių. Kaip rodo pavadinimas, Londono sausas džinas yra žinomas dėl savo traškaus, subalansuoto, sauso skonio.

Kadagys
Tai nėra legalus džinas, jei jis nepagardintas kadagiu. Šis visžalis krūmas daro kūgius (kurios labai primena uogas) kurie turi ryškų žolelių, pušų spyglių aromatą ir skonį. Štai kodėl jūsų mėgstamiausias džinas turi tokį stiprų pušų skonį.
Botanikos
Botanikos yra priežastis, dėl kurios jūsų džinas skonis toks, koks yra. Natūralūs ingredientai, tokie kaip vaisiai, sėklos ir šaknys, suteikia žolelių, žemiško, botaninio aromato ir skonio, kurio tikitės.
Etanolis
Kai distiliuojate kukurūzus, miežius, bulves, vynuoges, kviečius ar kitus grūdus ar vaisius, gausite neutralų spiritą, žinomą kaip etanolis. Šis grynas, beskonis spiritas ilgainiui taps džinu (arba degtinės, jei nepridedate augalų).

Garų infuzija
Garų infuzija yra vienas iš procesų, kuriuos distiliuotojai naudoja, kad į savo neutralią dvasią pridėtų botaninių aromatų ir skonių. Užuot pridėję ingredientų distiliavimo metu, kadagiai ir kiti ingredientai dedami į krepšelį, kuris yra destiliavimo inde. Aromatas ir skonis pridedami tik per krepšelį keliaujančius garus.