Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Krevetės Tomyum makaronų sriuba – Išmeskite supakuotą rameną! Tai greitas ir paprastas tajų Tom Yum makaronų sriuba yra pagamintas nuo nulio su drąsiais, autentiškais skoniais. Jis paruošiamas vos per 15 minučių – neįtikėtinai skanus ir puikiai tinka sočiam patiekalui.
Tom Yum makaronų sriuba
Kas žinojo Tom Yum ramen pagaminti nuo nulio užtrunka tik 15 minučių?
Taip, jūs perskaitėte teisingai – taip greitai! Vos per 15 minučiųgalite išgerti skanios Tom Yum sriubos arba šiuo atveju Tom Yum makaronų sriuba. Tai vienas iš mano pietų patiekalų per savaitę.
Kaip užimta mama žinau, koks brangus yra laikas per dieną. Taigi, kalbant apie pietus, galinėje kišenėje visada turiu saują greitų ir paprastų 15 minučių receptų – makaronų sriuba „Soba“, kepti ryžiai ir šis kvapnus, sotus. Tom Yum makaronai.
Už tai Lengvas tom yum makaronų sriubos receptasAš naudoju krevetes ir šviežius austrių grybus, bet galite lengvai sumaišyti! Galite pridėti įvairių jūros gėrybių ar baltymų, pavyzdžiui, krevečių ir kalmarų (mano mėgstamiausia) ar net vištienos. Tai labai universalus, ir, tiesą sakant, šiuos aštrius tailandietiškus ramen makaronus galite gaminti kiekvieną dieną ir nuo to niekada nepavargsite!
Kodėl šis receptas trunka tik 15 minučių


Daugelis žmonių mano, kad Tom Yum arba tailandietiška aštri ir rūgšti krevečių sriuba yra pernelyg bauginanti ar sudėtinga gaminti namuose. Bet atvirai kalbant, tai vienas iš lengviausiai pagaminamų tailandietiškų receptų – žinoma, kai tik turėsite ingredientų.
Jei neriate į tailandietišką maistą namuose, visada turėtumėte turėti keletą būtiniausių dalykų: nam prik pao (Tailandietiška skrudinta čili pasta), žuvies padažas, palmių cukrus, citrinžolė, kaffir laimo lapai ir laimo sultys. Kaip žmogus, kuris yra apsėstas tailandietiško maisto, tai visada yra mano sandėliuke ar šaldytuve. Jei dar neturite šių ingredientų, primygtinai rekomenduoju apsirūpinti atsargomis – kai tai padarysite, galėsite pagaminti tiek daug skirtingų tailandietiškų patiekalų!
Vienas greitas patarimas, kaip pasigaminti greitus pietus? Daugiafunkcinis darbas. Aš visada darau kelis dalykus vienu metu. Pagal šį receptą išvirsiu makaronus ruošdama likusius ingredientus. Tada, kol mano sriuba baigs virti, makaronai taip pat bus paruošti.
Išbandykite šį tom yum makaronų sriubos receptą ir virtuvėje praktikuokite daugiafunkcinį darbą. Vos per 15 minučiųturėsite skanius, sočius pietus! Būtinai peržiūrėkite toliau pateiktus mano patarimus ir gudrybes, kad kiekvieną kartą pagamintumėte tobulą makaronų sriubą Tomyum!
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Makaronai – tam naudojau kiaušininius makaronus, bet galite juos visiškai pakeisti į bet kokius mėgstamus makaronus – soba, greitai paruošiami makaronai ar ryžių makaronai puikiai tinka!
- Vanduo
- Citrinžolė
- Kaffir liepų lapai
- Galangal
- Pomidoras
- Krevetės – galite lengvai pakeisti vištiena, kalmarais ar tofu, jei to trokštate arba turite.
- Grybai – naudojau šviežius austrių grybus.
- Nam prik pao – The pagrindinis ingredientas kad sriuba atgyja!
- Žuvies padažas
- Čili milteliai
- Laimo sultys
- Cilantro
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Pirkinių vadovas: Jei esate Jungtinėse Valstijose, „Nam Prik Pao“ galite rasti daugelyje Azijos parduotuvių, o prekės ženklas „Pantai“ yra populiarus pasirinkimas. Taip pat galite tai padaryti nuo nulio, naudodami receptus iš patikimų šaltinių, pvz., „She Simmers“.
Kaip pasigaminti Tomyum makaronų sriubą


Išvirkite soba arba kiaušinių makaronus pagal pakuotės instrukcijas – paprastai tai užtruks tik apie 5 minutes. Baigę juos nusausinkite ir greitai nuplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte gaminimą. Tada tiesiog atidėkite juos į dubenį ir po kurio laiko grįšime prie jų!
Kol makaronai verda, nedideliame puode užvirinkite 1 1/4 puodelio vandens. Kai tik užvirs, įmeskite visus savo aromatustada add krevečių, grybų ir nam prik pao. Leiskite virti, kol krevetės bus gražios ir rausvos. Kitas, įmaišykite žuvies padažą ir čili milteliustada išjunkite šilumą. Užbaikite tai iki pridedant laimo sulčių ir viską gerai išmaišyti.
Kai sriuba bus paruošta, supilkite jį ant makaronų o ant viršaus uždėkite keletą šviežių kalendros lapelių. Patiekite karštą ir mėgaukitės!
Geriausių Tom Yum makaronų sriubos paslaptys
- Šviežia citrinžolė, kaferio laimo lapai ir laimo sultys tikrai atgaivina sriubą. Jie prideda tą ryškų, kvapnų tailandietišką skonį, dėl kurio Tom Yum yra toks ypatingas!
- Pasitikėk manimi, kai sakau nam prik pao yra žaidimo keitiklis! Tai suteikia sriubai dūminio, pikantiško sodrumo, kuris subalansuoja aštrų laimo ir prieskonių skonį.
- Krevetės iškepa labai greitai, todėl jas visada dedu paskutinėje. Kai tik jis pasidaro rausvas ir nepermatomas, nuimu nuo ugnies – perkepęs jis taps kietas!
- Mėgstu gerą šilumą, todėl visada dedu papildomai čili miltelių, tačiau prieskonių lygį galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei nemėgstate karščio, tiesiog jį praleiskite. Vis tiek gausite visus puikius skonius iš nam prik pao.
Dažnai užduodami klausimai
Jei jums patinka švelnesnė pusė, tiesiog naudokite mažiau čili miltelių arba visiškai praleiskite. Jei norite papildomo karščio, naudokite tailandietišką čili (paukščio akies čili). Lengvai sutrinkite tailandietiškus čili, kad sriuba išliktų karšta.
Sultinį galite laikyti sandariame inde šaldytuve apie 2-3 dienas. Tiesiog įsitikinkite, kad makaronai yra atskirai nuo sultinio, kitaip jie taps purūs. Kai būsite pasiruošę mėgautis, tiesiog pašildykite sultinį ir įdėkite šviežių makaronų!
Šis receptas yra tik 117 kalorijų vienoje porcijoje.


Ką patiekti su Tomyum makaronų sriuba
Norėdami pavalgyti tailandietišką maistą ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti


- 1 ritinys soba makaronai, arba kiaušinių makaronai arba greitai paruošiami makaronai
- 1 1/4 puodeliai vandens
- 1 stiebas citrinžolė, tik balta dalis, sudaužyta ir sumušta
- 5-6 kaffir liepų lapai, sumuštas
- 4-5 griežinėliais šviežias galangalas
- 1/2 mažas pomidoras, supjaustyti į 3–4 skilteles
- 6 vidutinio dydžio krevetės, išlukštenti ir sunaikinti
- 6 šiaudiniai grybai , arba šviežių austrių grybų, supjaustytų per pusę
- 1 1/2 šaukštai Nam Prik Pao, Tailandietiška skrudinta čili pasta
- 1/2 šaukštas žuvies padažas , arba pagal skonį
- 3 brūkšneliai čili milteliai
- 1 1/2 šaukštai laimo sultys
- kalendros lapeliai, papuošimui
Neleiskite ekranui užtemti
-
Paruoškite sobos arba kiaušinių makaronus pagal pakuotės instrukcijas, kurios paprastai užtrunka apie 5 minutes. Nusausinkite makaronus, nuplaukite šaltu vandeniu ir padėkite juos į serviravimo dubenį.
-
Tuo pačiu metu mažame puode užvirinkite 1 1/4 puodelio vandens. Sudėkite visas aromatines medžiagas, po to krevetes, grybus ir nam prik pao. Virkite toliau, kol krevetės iškeps. Įpilkite žuvies padažo ir čili miltelių, tada išjunkite ugnį ir įmaišykite laimo sultis, kad susimaišytų.
-
Ant makaronų užpilkite Tom Yum sriubą ir uždėkite kalendros lapelius. Patiekite iš karto.
- Man šviežia citrinžolė, kaferio laimo lapai ir laimo sultys tikrai atgaivina sriubą. Jie prideda tą ryškų, kvapnų skonį, dėl kurio Tom Yum yra toks ypatingas!
- Pasitikėk manimi, kai sakau nam prik pao yra žaidimo keitiklis! Tai suteikia sriubai dūminio, pikantiško sodrumo, kuris subalansuoja aštrų laimo ir prieskonių skonį. Jei galite jį rasti, nepraleiskite!
- Krevetės iškepa labai greitai, todėl jas visada dedu paskutinėje. Kai tik jis pasidaro rausvas ir nepermatomas, nuimu nuo ugnies – perkepęs jis taps kietas!
- Mėgstu gerą šilumą, todėl visada dedu papildomai čili miltelių, tačiau prieskonių lygį galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei nemėgstate karščio, tiesiog mėgaukitės čili. Vis tiek gausite visus puikius skonius iš nam prik pao.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 117kcal, Angliavandeniai: 23g, Baltymai: 8g, Riebalai: 0.5g, Sotieji riebalai: 0.1g, Polinesotieji riebalai: 0.2g, Mononesotieji riebalai: 0.1g, Cholesterolis: 24mg, Natris: 442mg, Kalis: 222mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 366TV, Vitaminas C: 5mg, Kalcis: 31mg, Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.