Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Tang Yuan tradicinis kinų desertas, gaminamas iš lipnių ryžių miltų, suformuotų į apvalius rutuliukus ir patiekiamas saldžioje šiltoje sriuboje, ypač branginamas per Žiemos saulėgrįžos šventę (Dongzhi), kaip šeimos bendrumo ir vienybės simbolis. Vykdykite šį paprastą receptą su nuosekliu vaizdo įrašu ir pasigaminkite savo tangyuan namuose.
Naminis Dongzhi Tang Yuan
Dongzhi (冬至) arba žiemos saulėgrįžos festivalis yra viena iš svarbiausių švenčių kinams, žyminti apmąstymų, šeimos vienybės ir tradicijų laiką. Jis krenta ant arba aplink Gruodžio 21 arba 22 d kiekvienais metais, pažymint trumpiausią metų dieną ir ilgiausią naktį Šiaurės pusrutulyje. Šiais metais ji patenka į gruodžio 21 d., kuri daugeliui yra reikšminga proga. Man didelė garbė pasidalinti savo šeimos tang juanių receptu kaip duoklę savo velionei tetai, kuri kiekvienais metais gamino mūsų šeimai šį saldų patiekalą.
Augdamas Dongzhi visada buvo mano mėgstamiausias festivalis – tai buvo džiaugsmo metas, ypač dėl to tang juaniųsaldūs koldūnai patiekiami pandano lapų ir imbiero sirupe. Mano gimtojoje Hokkien tarmėje tangyuan yra žinomas kaip „nyee“, kuris taikliai verčiamas kaip „apvalus arba apskritimas“, simbolizuojantis užbaigtumą ir vienybę. Mano teta rinkdavo mūsų šeimą į virtuvę, kad iš tešlos kočiotų gražius, apvalius rutuliukus. Ji buvo tokia įgudusi – sugebėjo ridenti kelis vienu metu – ir kiekviena iš jų visada buvo tobulai apvali. Dongzhi rytą kartu su tangyuan ji ruošdavo daugybę patiekalų, patiektų su tradiciniais kiniškais indais, pagamintus su meile ir rūpesčiu, kaip auką mūsų protėviams.
Po pamaldų susirinkdavome prie stalo kartu vaišintis, ragaudami gardžiuosius tang juanius ir prisimindami brangius prisiminimus, kuriuos dalijosi su mano teta. Šiais metais, kai švenčiame Dongzhi, kviečiu išbandyti mano tangyuan receptą ir sukurti savo ypatingus prisiminimus su savo artimaisiais.
Tiems, kurie nori švęsti šią šventę namuose, gali patikti išbandyti kitus mano saldžiųjų koldūnų receptus – juodųjų sezamo koldūnų (Tang Yuan), raudonųjų pupelių koldūnų ir žemės riešutų koldūnų. Linkime laimingo Dongzhi festivalio!
Geriausias receptas

Šis receptas išsiskiria iš kitų – tai tikrai geriausia, ką rasite internete!
- Autentiška ir tradicinė. Džiaugiuosi galėdama pasidalinti savo tetos tang juanių receptu su visais, kurie nori patirti žiemos saulėgrįžos šventės tradicijas arba tiesiog nori pasidaryti „pasidaryk pats“, o ne pirkti gatavą.
- Skaniai saldus ir šiltas. Man tiesiog patinka imbiero ir pandano lapų derinys imbiero sirupui; kramtomiems ir spalvingiems koldūnams suteikia imbiero natos ir gėlių kvapo.
- Paprasta ir prieinama. Mano recepte naudojami ingredientai, kuriuos galite lengvai rasti, todėl jį lengva sekti. Naudodami žemiau pateiktą recepto vaizdo įrašą ir patarimus, kiekvienas gali pasigaminti jį namuose!
- Gražus pristatymas. Neabejoju, kad anksčiau esate susidūrę su minkštais koldūnais, plaukiojančiais drumstoje sriuboje. Tačiau mano recepte naudojamas paprastas dviejų etapų procesas, užtikrinantis nuostabiausią tang juanių sriubos dubenį, kurį kada nors patieksite.
Ingredientai, kurių jums prireiks

- Imbieras – naudokite šviežią ir seną imbierą, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
- Pandano lapai – jei nerandate pandano lapų, tiesiog praleiskite juos ir pagaminkite paprastą imbiero sirupą be jo.
- Cukrus – jei turite akmens cukraus, tai dar geriau.
- Lipnūs ryžių miltai – pagrindinis ingredientas dėl kramtomosios tangyuano tekstūros. Jo tikrai nėra pakaitalo. NENAUDOKITE ryžių miltų; tai neveiks.
- Raudoni ir geltoni/oranžiniai maistiniai dažai – jei jums labiau patinka natūralūs maistiniai dažai, čia yra keletas variantų, kuriuos galite naudoti.
Natūralūs maisto dažikliai: Pandano sultys (žalia), moliūgų tyrė (geltona), morkų tyrė (apelsinų), drugelio žirnelių žiedų (mėlyna) ir granatų arba burokėlių sultys (rausvai rožinės spalvos).
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Kaip pasigaminti Tang Yuan
Jei esate naujokas, įsitikinkite, kad turite pakankamai darbo vietos šiam receptui. Laikykite puodelį vandens savo stotyje – jis bus labai naudingas, norint sušlapinti rankas kočiojant koldūnus. Pradėkime!


Dėl imbiero sirupaspuode užvirkite vandenį. Įdėkite imbiero ir pandano lapelių ir leiskite jiems troškintis ant vidutinės ugnies, kol kvapas užpildys orą. Tada suberkite cukrų ir virkite apie 15 minučių. Paragaukite ir sureguliuokite cukrų pagal savo skonį. Baigę išimkite imbiero ir pandano lapus, o sirupą atidėkite į šalį.


Dėl tang juanių tešladubenyje sumaišykite lipnius ryžių miltus su trupučiu vandens ir gerai išminkykite rankomis. Sužinosite, kad ji paruošta, kai tešla nebus lipni ir gerai laikysis.


Tada tešlą padalinkite į tris dalis– Padarykite paprastą didžiausią. Tada į kitas dvi dalis įlašinkite 2–3 lašus maistinių dažų, kad viena būtų rožinė, o kita – geltona arba oranžinė.


Nuimkite mažus gabalėlius tešlos. Padėkite juos ant lygaus paviršiaus, pabarstyto lipniais ryžių miltais arba iškloto pergamentiniu popieriumi. Jei tešla pradeda džiūti, tiesiog šiek tiek sudrėkinkite rankas.


Iškočiokite tešlą tarp delnų, kad suformuotumėte gražius, apvalius kamuoliukus. Tai panašu į mini sniego gniūžčių gaminimą – tiesiog ridenkite, kol jie taps lygūs!


Tada užvirinkite kitą puodą vandens. Įmeskite tang juanį – kai tik jie pradės plaukti į paviršių, jie bus paruošti! Tada tiesiog išskobkite juos ir supilkite į sirupą mėgautis!
Tobulo Chewy Tang Yuan paslaptys


- Aš visada naudoju šviežią imbierą ir pandano lapus, nes jie labai pakeičia imbiero sriubos skonį ir pakelia bendrą skonį į visiškai naują lygį!
- Kai sumaišau lipnius ryžių miltus su vandeniu, minkiau tešlą iki vientisos ir nebelipnios. Taip tangyuaną lengviau susukti į tobulus, apvalius rutuliukus, kurie verdami nesuirs.
- Virkite tangyuanus, kol jie išplauks į paviršių. Kai jie pakils, nedelsdami supilkite juos į imbiero sirupą, kad jie netaptų per minkšti ir neprarastų formos.
Dėl Patarimo: vandens lygį nustatykite pagal lipnius miltus – jei tešla per sausa, įpilkite daugiau vandens; jei per šlapia, įberkite dar miltų. Darbo vietoje laikykite nedidelį puodelį vandens, kad galėtumėte lengvai reguliuoti.
Dažnai užduodami klausimai
Taip, imbiero sirupą galite paruošti iš anksto ir keletą dienų laikyti šaldytuve. Prieš naudodami patiekdami, švelniai pašildykite.
Kad nepriliptų, švelniai maišykite viena kryptimi su samčiu. Taip pat įsitikinkite, kad jūsų puodas yra pakankamai didelis.
Lipnūs ryžių miltai yra labai svarbūs norint gauti tą kramtomąją, lipnią Tang Yuan tekstūrą. Kiti miltai, pavyzdžiui, įprasti ryžių miltai ar tapijokos miltai, tiesiog neduos tokio paties rezultato.
Laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 2-3 dienų. Tai padės išsaugoti koldūnų tekstūrą ir neleis sirupui per daug į juos susigerti. Kai būsite pasiruošę valgyti, švelniai pašildykite juos ant viryklės arba mikrobangų krosnelės.
Šis receptas yra tik 406 kalorijos vienoje porcijoje.

Kiti kiniškų desertų receptai
Tokiose Azijos šalyse kaip Honkongas ir Malaizija mėgstame kiniškus desertus, žinomus kaip tangshui (糖水). Štai keletas mano naminių mėgstamiausių.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.

Tang Yuan (lipnūs ryžių kukuliai)
Neleiskite ekranui užtemti
- Imbiero sirupas: Puode užvirkite vandenį. Įdėkite imbiero ir pandano lapelius ir virkite ant vidutinės ugnies, kol imbiero ir pandano aromatai taps kvapnūs. Suberkite cukrų ir troškinkite dar 15 minučių. Jei norite, sureguliuokite cukrų pagal skonį. Išmeskite imbiero ir pandano lapus, tada atidėkite sirupą į šalį.
- Tang Yuan (Glutinous ryžių kukuliai): maišymo dubenyje sumaišykite lipnius ryžių miltus su vandeniu ir minkykite rankomis, kad susidarytų tešla. Tešla paruošta, kai nebelips prie rankų.
- Padalinkite tešlą į tris dalis, kad paprasta tešla būtų didžiausia. Į kitas dalis įlašinkite 2–3 lašus maistinių dažų, kad gautumėte rausvą ir geltoną/oranžinę tešlą.
- Supjaustykite tešlą į mažas dalis ir padėkite ant lygaus paviršiaus, pabarstyto lipniais ryžių miltais arba iškloto pergamentiniu popieriumi. Jei tešla išsausėja, sudrėkinkite rankas trupučiu vandens.
- Pasukite juos tarp delnų, kad suformuotumėte apvalius kamuoliukus.
- Užvirinkite kitą puodą vandens ir įmeskite tang juanį į verdantį vandenį. Kai jie išplauks į paviršių, supilkite juos į sirupą. Patiekite iš karto.
- Aš visada naudoju šviežią imbierą ir pandano lapus, nes jie labai pakeičia imbiero sriubos skonį ir pakelia bendrą skonį į visiškai naują lygį!
- Kai sumaišau lipnius ryžių miltus su vandeniu, minkiau tešlą iki vientisos ir nebelipnios. Taip tangyuaną lengviau susukti į tobulus, apvalius rutuliukus, kurie verdami nesuirs.
- Virkite tangyuanus, kol jie išplauks į paviršių. Kai jie pakils, nedelsdami supilkite juos į imbiero sirupą, kad jie netaptų per minkšti ir neprarastų formos.
Patiekimas: 6žmonių, Kalorijos: 239kcal, Angliavandeniai: 54g, Baltymai: 3g, Riebalai: 1g, Sotieji riebalai: 0.2g, Polinesotieji riebalai: 0.2g, Mononesotieji riebalai: 0.2g, Natris: 6mg, Kalis: 46mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 11g, Vitaminas C: 0.1mg, Kalcis: 9mg, Geležis: 0.2mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.