Tofu sriuba (su sočiu pieno sultiniu!)

Šis paprastas tofu sriubos receptas įgauna saldumo iš Napa kopūstų ir sodrumo iš kelių kiaušinių. Jis skaniai šiltas ir jaukus, o pasigaminti be galo paprasta.

Vos iš 11 ingredientų, kurių daugumą tikriausiai jau turite savo virtuvėje (su atsargos, vanduo, baltieji pipirai, sezamo aliejus, druska), galite paruošti skanią tofu sriubą, kuri iš tikrųjų yra ir kvapni, ir soti!

Tofu ir Napa kopūstai: derinys žiemai

Napos kopūstai ir tofu yra puikus kinų virtuvės duetas, nes jie dažnai kartu demonstruojami žiemos valgiuose. Šie du ingredientai išryškina geriausias vienas kitam.

Napa kopūstai yra ištverminga daržovė, kuri gali išgyventi visą žiemą. Be to, jo natūralus saldumas sustiprėja šaltesniais mėnesiais. (Atsparios daržovės gamina cukrų, kad būtų atsparios šalčiui.)

Galite išbandyti kai kuriuose kituose mūsų Napa kopūstų receptuose, pvz., Sičuano kopūstų, ryžių pyragaičių su Napa kopūstais ir kiauliena ir kiaulienos kopūstų lipdukais.

Šiai sriubai kopūstą mėgstu virti ilgai. Kuo ilgiau jis kepamas, tuo jis bus skanesnis.

Tofu yra dar vienas pagrindinis produktas ištisus metus. Tiesa, jųdviejų naudojimas sriubose – jokia naujiena. (Žiūrėkite mūsų žuvies tofu sriubą). Bet derinys tiesiog veikia. Minkštas tofu ir švelnūs napos lapai taip pat puikiai derina tekstūrą.

Šiomis dienomis daugiau prekybos centrų veža napos kopūstus, todėl ši maitinanti sriuba gali būti jūsų! Jei turite likučių, tuo geriau. Ši sriuba, kaip ir daugelis kitų, skanesnė kitą dieną.

Kepti kiaušiniai sriuboje?

Bene labiausiai jaudinantis būdas šioje sriuboje yra įmaišyti į ją keptų kiaušinių. Tai idėja, kurią mačiau keliuose receptuose Kinijos internete.

Kiaušinių dėjimas į sriubą yra labai įprastas kinų virtuvėje, tačiau šie kiaušiniai paprastai dedami dar žali, pavyzdžiui, į kiaušinių lašų sriubą, karštą ir rūgštų sriubą, pomidorų kiaušinių makaronų sriubą, Vakarų ežero sriubą (receptas mūsų kulinarijos knygoje!) arba banketą. – stiliaus jūros gėrybių sriubos.

Tačiau įdėjus juos po kepimo wok arba keptuvėje, sriuba išlieka sultinio, o ne tiršta, be to, sriuboje gausite didesnių kiaušinių gabalėlių, panašių į mėsos ar jūros gėrybių gabaliukus. Rezultatas yra nuoširdus ir patenkinamas – ir lengvas!

Dar viena paslaptis:

Kitas svarbus žingsnis šioje sriuboje? Palaikykite 10 minučių ant greito virimo, kad gautumėte pienišką sultinį, panašų į ramen sultinį!

Nors yra daug tofu sriubų, tikimės, kad jums patiks ši versija.

Tofu sriubos receptas

Padarykite šią sriubą vegetarišką

Šį receptą galima lengvai paversti vegetarišku, tiesiog vištienos sultinį pakeičiant mūsų Azijos daržovių sultiniu arba pasirinktu daržovių sultiniu.

Tofu sriubos recepto instrukcijos

Puode užvirinkite vištienos sultinį ir vandenį. Kai užvirs, uždenkite ir sumažinkite ugnį, kad užvirtų.

sultinys ir vanduo verdant

Tuo tarpu padėkite vidutinį puodą sriubai arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies, kol jis bus pakankamai karštas, kad nedidelis vandens čiurlenimas šoks ant virimo paviršiaus. (Žiūrėkite mūsų įrašą, kaip apsisaugoti nuo prilipimo).

Kai įkaista, įpilkite aliejaus, kad apsemtų puodo dugną. Į puodą įmuškite kiaušinius ir virkite ant vidutinės-stiprios ugnies, kol kiaušiniai paruduos aplink kraštus (svarbu, kad kiaušinis būtų gerai apskrudęs).

kiaušinių kepimas puode
Atkreipkite dėmesį, kad originaliame recepte buvo 4 kiaušiniai, kaip parodyta aukščiau, bet po tam tikrų vidinių diskusijų nusprendė, kad 3 kiaušiniai yra geriau!

Apverskite kiaušinius ir padarykite tą patį į kitą pusę, įsitikindami, kad kiaušiniai yra visiškai iškepę. (Nubėgęs trynys aptemdys sriubą.)

Iškeptus kiaušinius perkelkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Kiaušinio gabaliukus grąžinkite į puodą.

kąsnio dydžio gabalėliais kepto kiaušinio puode

Padidinkite ugnį iki didelės ir supilkite verdantį sultinį/vandenį kartu su tofu ir grybais (mes naudojome buko grybus, dar žinomus bunashimeji grybus, bet galite naudoti austrių, sagų, cremini, shiitake – bet kokius grybus, kuriuos turite po ranka).

Uždenkite ir virkite 10 minučių ant stiprios ugnies. Tai suteiks sriubai sodrią pienišką išvaizdą, panašią į ramen sultinį:

tofu, kiaušinis ir grybai sriuboje

Tada sudėkite napa kopūstą.

napa kopūstai dedami į sriubos puodą

Uždenkite ir virkite dar 5-10 minučių arba kol kopūstai labai suminkštės. Įpilkite sezamo aliejaus, druskos pagal skonį ir baltųjų pipirų.

Ant viršaus pabarstykite kalendra ir (arba) svogūnais.

kalendros pridėjimas į tofu sriubą

Patiekite!

Tofu sriuba su napa kopūstais, grybais ir kiaušiniais

Tofu sriuba (lengvas kinų receptas!)

Šis paprastas kiniškos tofu sriubos receptas yra skanus, sotus ir lengvas, jį sudaro tik 11 pagrindinių ingredientų – daugelį iš kurių tikriausiai jau turite!

tofu sriubos receptas

aptarnauja: 4

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Puode užvirinkite vištienos sultinį ir vandenį. Kai užvirs, uždenkite ir sumažinkite ugnį, kad užvirtų. Tuo tarpu padėkite vidutinį puodą sriubai arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies, kol jis bus pakankamai karštas, kad nedidelis vandens čiurlenimas šoks ant virimo paviršiaus.
  • Kai įkaista, įpilkite aliejaus, kad apsemtų puodo dugną. Į puodą įmuškite kiaušinius ir virkite ant vidutinės-stiprios ugnies, kol kiaušiniai paruduos aplink kraštus (svarbu, kad kiaušinis būtų gerai apskrudęs). Apverskite kiaušinius ir padarykite tą patį į kitą pusę, įsitikindami, kad kiaušiniai yra visiškai iškepę. (Nubėgęs trynys aptemdys sriubą.)
  • Iškeptus kiaušinius perkelkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Kiaušinio gabaliukus grąžinkite į puodą. Padidinkite ugnį iki didelės ir supilkite verdantį sultinį / vandenį kartu su tofu ir grybais. Uždenkite ir virkite 10 minučių ant stiprios ugnies.
  • Tada sudėkite napa kopūstą. Uždenkite ir virkite dar 5-10 minučių arba kol kopūstai labai suminkštės. Įpilkite sezamo aliejaus, druskos pagal skonį ir baltųjų pipirų. Pabarstykite kalendra ir (arba) laiškiniais svogūnais ir patiekite.

mitybos faktai

Kalorijos: 237kcal (12 %) Angliavandeniai: 10g (3 proc.) Baltymai: 16g (32 proc.) Riebalai: 16g (25 %) Sotieji riebalai: 3g (15 %) Polinesotieji riebalai: 5g Mononesotieji riebalai: 7g Transriebalai: 0,04g Cholesterolis: 123mg (41 %) Natris: 432mg (18 %) Kalis: 728mg (21 %) Pluoštas: 1g (4%) Cukrus: 4g (4%) Vitaminas A: 516TV (10 %) Vitaminas C: 24mg (29 %) Kalcis: 136mg (14 %) Geležis: 2mg (11 %)

Source link

Daugiau iš autoriaus

Deb’s Ranch Crackers receptas – žiupsnelis Yum

Tang Yuan receptas – Malaizijos skonis