Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę


Šiame labai lengvai pritaikomame recepte išmokysime pasigaminti tobulą kiaušinienę. Jie purūs ir skanūs, vienodo šilkinio tobulumo ir puikiausi su skrebučiais.

Jei internete matėte kokių nors virusinių kiaušinių plakimo vaizdo įrašų – šiuo receptu galite pasiekti gražią, purią, švelnią ir svyruojančią kiaušinių tekstūrą namuose!

Kelionė į tobulą kiaušinienę

Per pastaruosius kelerius metus buvau kelionėje su kiaušinienė. Galbūt tai buvo nenutrūkstamas plepėjimas apie uogienių trynius bėgant metams arba tiesiog poreikis 2020 m. su pusryčiais sureguliuoti dopamino kiekį, bet aš vėl ir vėl bėgu į guodžiančias kiaušinienės glėbį.

Yra įvairių pageidavimų, bet mano knygoje jie kiekvieną kartą purūs, šilkiniai ir skanūs. Nesiginčysiu dėl kitų žmonėms patinkančių konsistencijos ir metodų – pasiūlysiu tik šį receptą, kurį naudoju tik pastaruosius kelerius metus!

Apie minėtą kelionę ir savo metodus jau kalbėjau kai kuriuose mūsų kiniškuose kiaušinienės receptuose: viename, skirtame kiaušinienei su Hunano sūdytais čili pipirais, ir Kantono klasika – krevetėmis su plakta kiaušiniene.

Mano asmeniniai tobulos kiaušinienės raktai yra šie:

  • Didelis karštis (priešingai daugeliui žemos ugnies metodų) ir nelaukiant per ilgai maišant kiaušinius, kad daiktai nepatektų į omleto teritoriją.
  • Žinodami, kad reikia šiek tiek išjungti ugnį *prieš* manydami, kad kiaušiniai jau baigti
  • Geras aliejaus kiekis
  • Ir, žinoma, kukurūzų krakmolo srutos. Nereikia pieno ar pieno produktų, tik pigus kukurūzų krakmolas ir vanduo!

Iš NYC restoranų vietų buvo keli virusiniai kiaušinių plakimo vaizdo įrašai (tokie kaip šis), ir norint mėgautis, nereikia ilgai laukti priešpiečių ar lėktuvo bilieto.

Kodėl kukurūzų krakmolas?

Kukurūzų krakmolo srutos (ty kukurūzų krakmolo ir vandens mišinys) yra tirštiklis, kurį rasite daugelyje mūsų kepimo receptų. Nors kukurūzų krakmolo kiaušiniuose technologija pateko į Amerikos maisto gaminimo sąmonę per „The New York Times“ (J. Kenji Lopez-Alt šią techniką matė Mandy Lee maisto tinklaraštyje „Lady and Pups“), ji jau seniai naudojama kinų kalboje. virtuvės. Kukurūzų krakmolas išlaiko kiaušinius minkštus, neleidžia jiems per greitai sustingti ir kietėti.

Mes naudojame šią techniką savo krevečių ir kiaušinių recepte, taip pat Honkongo furongo omletą mūsų kulinarijos knygoje (mėgstamiausias iš Saros). Kodėl užtrukau taip ilgai, kol jį tepiau ant įprastos rytinės kiaušinienės keptuvės? Kas žino. Kalbėjausi apie šį apreiškimą su savo teta, ir ji pasakė: „O aš visada dedu kukurūzų krakmolo“. Atodūsis. Belieka atsigriebti už prarastą laiką!

Mano mėgstamiausia Herby kiaušinienė

Valgydamas pusryčiams ar priešpiečiams pastebėjau, kad restoranai už žolelių kiaušinienę ims ranką ir koją.

Nusprendžiau sukurti savo receptą namuose su laiškiniais česnakais, petražolėmis ir krapais bei ypatingais ožkos / avies sūrio priedais ir baltųjų triufelių aliejumi. Jo skonis nuostabus, todėl kiekvieną savaitgalį norėsite likti namuose priešpiečių.

(Gerai, todėl triufelių aliejus yra šiek tiek nebrangus, BET kalbant apie naudojimo kainą, jis nėra labai blogas ir galite jį įsigyti „Amazon“.)

Taip pat kartais pridedu vos kelias saujas kūdikių špinatų, jei po ranka neturiu žolelių, arba be žolelių. Visi variantai puikūs.

Pusryčių gaminimo laiko juosta

Man patinka patiekti šias kiaušinienės su šonine, skrebučiais ir stiprios arbatos puodeliu. Tačiau jei dažnai nerimaujate, kaip ant stalo pateikti visus pusryčių elementus, pagalvokite apie šią laiko juostą ir paruošite lengvus šventinius pusryčius iš kiaušinių, skrebučio ir šoninės!

Kaitlin patentuota pusryčių tvarkaraštis, skirtas sviestu pateptiems skrebučiams, šoninei ir kiaušiniams!
  • 1. Išimkite sviestą, kad jis būtų minkštas skrudinimui
  • 2a. Jei jūsų šoninė užšaldyta: atitirpinkite dubenyje su šiltu vandeniu iš čiaupo, kol jis pakankamai atitirps, kad išsiskirtų. Tuo tarpu paruoškite žoleles, jei naudojate, kukurūzų krakmolo srutą ir išplakite kiaušinius.
  • 2b. Jei jūsų šoninė nėra užšaldyta: padėkite šoninę šaltoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kol šoninė kepa, paruoškite kiaušinius ir žoleles, jei naudojate, ir kukurūzų krakmolo srutą.
  • 3. Vieną kartą apverskite šoninę ir kepkite iš kitos pusės.
  • 4. Išgerkite kavą arba išvirkite arbatos virdulį ir įdėkite arbatos maišelius į puodelį, kad jie būtų paruošti.
  • 5. Įkaitinkite keptuvę kiaušiniams ant vidutinės/vidutinės-stiprios ugnies.
  • 6. Pradėkite skrudinti skrebučius.
  • 7. Dar kartą apverskite šoninę ir arbatą užpilkite karštu vandeniu. Šiuo metu jis turėtų užvirti kelias minutes.
  • 8. Išvirkite kiaušinius pagal mūsų tobulos plaktos kiaušinienės receptą!
  • 9. Jūsų skrebučiai bus paruošti tuo pačiu metu kaip ir kiaušiniai. Šoninę paglostykite ant popierinio rankšluosčio (arba ne).
  • 10. Užbaikite arbatą ar kavą su pienu, patiekite viską ir mėgaukitės pusryčiais!

Pakvieskite asmenį, kuris nemoka gaminti, išsivirti kavos, jei reikia, dar kartą paskrudinkite, padengkite stalą, išdėliokite sviestą, uogienę, karštą padažą, kečupą ir pan., o jei to neužtenka – pabūkite. moralinę paramą, kol visa tai vyksta!

(Bėgant metams mano kelionių į Londoną šoninė juosta yra tokia, kad man nepaprastai patiko sviestu patepti marmito skrebučiai. Tai tarsi sūrus umami sojos padažas!)

Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę

Žemiau pateikiau ir paprastos kiaušinienės, ir žolelių varianto nuotraukas. Dėsiu nuotraukas vieną šalia kitos, taip:

Sumuškite kiaušinius į dubenį ir plakite šakute, lazdelėmis ar plaktuvu, kol susidarys dideli ir maži burbuliukai, o baltymai visiškai susimaišys su tryniais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, jei naudojate. Jei gaminate ožkos sūrio kiaušinius, įpilkite petražolių, krapų, česnako, ožkos sūrio ir špinatų bei triufelių aliejaus, jei naudojate.

Padarykite kukurūzų krakmolo srutą, sumaišę kukurūzų krakmolą su 1 šaukštu vandens. Norėsite tai įdėti prieš pat ruošdami kiaušinius.

Nelipnią arba gerai pagardintą keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ir stiprios ugnies, kol pakeldami ranką virš keptuvės taps šilta. Ne toks pasitikintis? pradėkite nuo vidutinės ugnies.

Jei norite pasimėgauti skrebučiais su kiaušiniais, dabar pats laikas įdėti jį į skrudintuvą. Jei norite dešros ar šoninės, iki šiol jie turėtų būti beveik paruošti. Tokiu būdu jums nereikės vėluoti tiekti pusryčių!

Į keptuvę įpilkite aliejaus. Kukurūzų krakmolo srutą įmaišykite į kiaušinius ir supilkite į keptuvę.

beriant kukurūzų krakmolo srutas į kiaušinius

Jie turėtų šiek tiek burbuliuoti aplink kraštus. Kiaušinius pradėkite stumdyti gumine mentele, nubraukite nuo keptuvės dugno, kad kiaušiniai nepriliptų. Nenorite atidėlioti šio žingsnio, kitaip jie gali paruduoti. Kai stumsite kiaušinius, kiaušinių sluoksniai iškeps ir kaupsis vienas ant kito, sukurdami purumo efektą. Kiaušiniui kepant toliau, galite jį užlenkti ant savęs.

Kai kiaušiniai vietomis dar šiek tiek kliba, bet dažniausiai iškepę, išjunkite ugnį. Paskutinį kartą išmaišykite vieną ar du kartus, apversdami likusius žalių kiaušinių gabalėlius, kad įsitikintumėte, jog jie liečia likutinę keptuvės šilumą. Jei jums patinka, kad kiaušinių kraštai šiek tiek svyra, paskutinį žingsnį praleiskite.

plakta kiaušinienė keptuvėje

Perkelkite į serviravimo lėkštę ir kiaušiniai toliau keps likus kelioms minutėms iki valgymo ir įgaus tobulą konsistenciją!

Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę

Šiame labai lengvai pritaikomame recepte išmokysime pasigaminti tobulą kiaušinienę – purią, skanią ir vienodą šilko tobulumo.

kiaušinienė lėkštėje

aptarnauja: 2

Ingredientai

Neprivalomi Herby ožkos sūrio kiaušinienės priedai:

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Sumuškite kiaušinius į dubenį ir plakite šakute, lazdelėmis ar plaktuvu, kol susidarys dideli ir maži burbuliukai, o baltymai visiškai susimaišys su tryniais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, jei naudojate. Jei gaminate ožkos sūrio kiaušinius, įpilkite petražolių, krapų, česnako, ožkos sūrio ir špinatų bei triufelių aliejaus, jei naudojate.

  • Padarykite kukurūzų krakmolo srutą, sumaišę kukurūzų krakmolą su 1 šaukštu vandens. Norėsite tai įdėti prieš pat ruošdami kiaušinius.

  • Nelipnią arba gerai pagardintą keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ir stiprios ugnies, kol pakeldami ranką virš keptuvės taps šilta. Jei nesate toks pasitikintis, pradėkite nuo vidutinės ugnies.

  • Į keptuvę įpilkite aliejaus. Kukurūzų krakmolo srutą įmaišykite į kiaušinius ir supilkite į keptuvę. Jie turėtų šiek tiek burbuliuoti aplink kraštus. Kiaušinius pradėkite stumdyti gumine mentele, nubraukite nuo keptuvės dugno, kad kiaušiniai nepriliptų. Nedelskite, kitaip jie gali paruduoti. Kai stumsite kiaušinius, kiaušinių sluoksniai iškeps ir kaupsis vienas ant kito, sukurdami purumo efektą. Kiaušiniui kepant toliau, galite jį užlenkti ant savęs.

  • Kai kiaušiniai vietomis dar šiek tiek kliba, bet dažniausiai iškepę, išjunkite ugnį. Paskutinį kartą išmaišykite vieną ar du kartus, apversdami likusius žalių kiaušinių gabalėlius, kad įsitikintumėte, jog jie liečia likutinę keptuvės šilumą. Jei jums patinka, kad kiaušinių kraštai šiek tiek svyra, paskutinį žingsnį praleiskite. Perkelkite į serviravimo lėkštę ir kiaušiniai toliau keps likus kelioms minutėms iki valgymo ir įgaus tobulą konsistenciją!

Patarimai ir pastabos:

Informacija apie mitybą skirta 1 porcijai (1/2 recepto) ir apima visus pasirenkamus ingredientus – žoleles, ožkos sūrį, triufelių aliejų ir kt.

mitybos faktai

Kalorijos: 316kcal (16 %) Angliavandeniai: 2g (1 %) Baltymai: 19g (38 %) Riebalai: 25g (38 %) Sotieji riebalai: 10g (50 %) Polinesotieji riebalai: 4g Mononesotieji riebalai: 10g Trans riebalai: 0.1g Cholesterolis: 347mg (116 %) Natris: 433mg (18 %) Kalis: 186mg (5%) Pluoštas: 0.3g (1 %) Cukrus: 1g (1 %) Vitaminas A: 1754 mTV (35 %) Vitaminas C: 8mg (10 %) Kalcis: 121mg (12 %) Geležis: 3mg (17 %)





Source link

Daugiau iš autoriaus

„Borgata Hotel Casino & Spa“ su virėja Deborah Pellegrino

Itališkas Bruschetta Caprese sumuštinis – europietiškas patiekalas