Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Tai lengva keptuvė česnakinė duona yra mano receptas – sviestinis, česnakinis ir tobulai sūrus, pagamintas tiesiai ketaus keptuvėje. Pasiruošę tik 15 minučiųtai greitas ir skanus priedas prie bet kokio patiekalo!

Lengviausias česnakinės duonos receptas
Štai kaip aš kepu česnakinę duoną be orkaitės – tai labai paprasta ir skanu, ypač jei namuose neturite orkaitės!
Tai Keptuvės česnakinės duonos receptas naudoja viryklę, o aš visada naudoju ketaus keptuvę, nes ji gerai išlaiko šilumą, todėl duona tolygiai apskrus. Jei neturite ketaus keptuvės, nesijaudinkite! Įprasta keptuvė veikia puikiai. Tačiau atvirai kalbant, dėl ketaus duona tampa itin traški, be to, ant grotelių matosi gražios žymės, o tai tikrai verta, jei tokią turite!
Tiesiog 15 minučių ir atlikus kelis paprastus veiksmus, aš galiu mėgautis auksine, traškia česnakine duona, kurios skonis yra toks pat geras, jei ne geresnis, nei restorane! Prieš pereidami prie recepto, būtinai peržiūrėkite mano greito recepto vaizdo įrašą! Tai puikus būdas pamatyti veiksmus ir geriau suprasti techniką, kad galėtumėte įsitikinti, kad jūsų keptuvė česnakinė duona kiekvieną kartą pasirodo puikiai traškūs ir skanūs.
Ieškote receptų? Išbandykite orkaitėje keptą naminę česnakinę duoną ir ištraukite česnakinę duoną!
Kodėl tai būtina išbandyti


- Paruošta per 15 minučių. Tai labai greita – puikiai tinka, kai trokštu ko nors skanaus, bet neturiu daug laiko.
- Tobulai traškūs. Būtinai naudoju ketaus keptuvę, nes duona tolygiai tampa traški, kaip ir restoranuose.
- Supakuota pagal skonį. Česnakinio sviesto užtepėlė pripildyta česnako, sviesto ir parmezano bei mano slapto ingrediento skonio (sužinokite žemiau!), todėl kiekvienas kąsnis yra toks geras.
- Puikiai tinka kartu su maistu. Mėgstu jį patiekti su „One Pot“ spagečiais su mėsos padažu, kotletų troškiniu ar net jaukiu klasikinės pomidorų sriubos dubeniu – jis visada populiarus ir greitai išnyksta. – kaip ir italų restoranuose!
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Prancūziška duona – rekomenduoju pirkti prancūziškos duonos kepalą su minkšta plutele, kad rezultatas būtų geriausias. Jei neturite prancūziškos duonos, įprasta duona tinka, tačiau prancūziška duona tikrai skiriasi!
- Sūdytas sviestas
- Česnakai – būtinas šviežias česnakas! Venkite česnako miltelių ir klijuokite su tikromis česnako skiltelėmis. Smulkiai sumalkite – kuo smulkiau, tuo geriau. Norite, kad česnakas duonai įgautų visą savo skonį, nepaliktų didelių gabalėlių.
- Tarkuotas parmezano sūris – štai maža paslaptis: tarkuotas parmezano sūris iš butelio iš tikrųjų yra tai, ką naudoja daugelis restoranų. Tai suteikia česnakinei duonai papildomo skonio, kuris tikrai patiks!
- Itališkos petražolės
- Vištienos sultinys – tai tikras slaptas ingredientas! Česnakinis sviestas prideda pikantiško restorano stiliaus gylio, kuris pakelia jį į kitą lygį. Patikėk manimi, tai yra tai, ką naudoja restoranai!
- Druska
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Tobulos česnakinės duonos gaminimo paslaptys
- Niekada nenaudoju česnako miltelių – svarbiausia – švieži česnakai! Būtinai jį smulkiai sumalu, kad česnakas tikrai apsemtų duoną ir suteiktų jai drąsų česnakinį skonį. Kuo geriau, tuo geriau!
- Įdėjus šiek tiek vištienos sultinio į česnakinį sviestą, viskas pasikeitė. Naudojau be MSG.
- Aš visada pasiekiu savo ketaus keptuvę. Jis tikrai gerai išlaiko šilumą ir duonai suteikia tolygų, traškų skrebį.
- Duoną būtinai paskrudinu ant vidutinės ugnies. Jei karštis per didelis, duona sudegs, kol taps traški, o per žema nesuteiks tobulos auksinės plutos.
Pirkinių vadovas: Aš naudoju Knorr Selects Chicken Bouillon Be MSG, mažame kubile, patikėkite manimi, jis toks geras, kad naudoju jį viskam, be jokios kaltės!
Dažnai užduodami klausimai
Taip! Česnakinio sviesto užtepėlę galite paruošti prieš dieną ir laikyti šaldytuve.
Venkite jo uždengti dangteliu ar folija, nes tai sulaiko drėgmę ir gali išmirkti. Jei patiekiate ne iš karto, padėkite česnakinę duoną ant vėsinimo grotelių, kad aplink ją cirkuliuotų oras.
Taip, galite lengvai padvigubinti receptą, jei aptarnaujate minią. Tiesiog nepamirškite perpildyti keptuvės – jei reikia, skrudinkite duoną dalimis, kad ji iškeptų tolygiai.
Tikriausiai neturėsite jokių likučių. Jei tai padarysite, galite juos apvynioti aliuminio folija ir laikyti šaldytuve iki savaitės. Įkaitinkite juos skrudintuvo orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje ir jie bus beveik kaip ką tik pagaminti.
Šis keptuvės česnakinės duonos receptas yra tik 148 kalorijos vienoje porcijoje.


Ką patiekti su kepta česnakine duona
Šis receptas puikiai tinka kaip užkandis, bet taip pat puikiai dera su salotomis, sriubomis ir pagrindiniais patiekalais, tokiais kaip krevetės ir špinatų makaronai. Tai ypač skanu su kreminiais padažais, nes duona sugeria visą tą kvapnųjį gėrį.
Jei norite visavertės, lengvos savaitės vakarienės, rekomenduoju ją išbandyti kartu su vištienos marsala arba šiais visaverčio patiekalo receptais.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
Prancūzišką duoną supjaustykite gabalėliais ir atidėkite į šalį.
Nedideliame dubenyje sumaišykite visus česnako sviesto užtepimui skirtus ingredientus, kol gerai susimaišys.
Prancūziškos duonos riekeles aptepkite česnakiniu sviestu, kol sunaudosite užtepėlę, kurios turėtų pakakti apie 8–10 gabalėlių, priklausomai nuo duonos dydžio.
Įkaitinkite ketaus keptuvę ant vidutinės ugnies. Česnakinę duoną sudėkite į keptuvę, paskleiskite puse žemyn ir skrudinkite apie 2 minutes, naudodami žnyplę, kad patikrintumėte, ar ji iškepusi. Skrudinkite, kol česnakinė duona taps auksinės rudos spalvos. Patiekite iš karto.
- Niekada nenaudoju česnako miltelių – svarbiausia – švieži česnakai! Būtinai jį smulkiai sumalu, kad česnakas tikrai apsemtų duoną ir suteiktų jai drąsų česnakinį skonį. Kuo geriau, tuo geriau!
- Įdėjus šiek tiek vištienos sultinio į česnakinį sviestą, viskas pasikeitė. Naudojau be MSG.
- Aš visada pasiekiu savo ketaus keptuvę. Jis tikrai gerai išlaiko šilumą ir duonai suteikia tolygų, traškų skrebį.
- Duoną būtinai paskrudinu ant vidutinės ugnies. Jei karštis per didelis, duona sudegs, kol taps traški, o per žema nesuteiks tobulos auksinės plutos.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 148kcal, Angliavandeniai: 1g, Baltymai: 1g, Riebalai: 16g, Sotieji riebalai: 10g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 4g, Trans riebalai: 1g, Cholesterolis: 42mg, Natris: 205mg, Kalis: 24mg, Pluoštas: 0.1g, Cukrus: 0.1g, Vitaminas A: 568TV, Vitaminas C: 2mg, Kalcis: 32mg, Geležis: 0.1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Source link