Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Mėgaukitės sultingu virtų koldūnų per minutes! Šiuose autentiškuose kiniškuose koldūnuose dera malta kiauliena ir krevetės, iki tobulumo išgarintos bambukiniame krepšelyje. Aš padėsiu jums atlikti kiekvieną žingsnį – paruošti įdarą, suvynioti ir virti koldūnus. Peržiūrėkite vaizdo įrašą, kad kiekvieną kartą būtų užtikrinta virtuvės sėkmė!
Naminiai kiniški virtiniai virtiniai
Mėgstu įvairius koldūnus ir „dim sum“ – puodų lipdukai, kiaulienos ir laiškinių česnakų kukuliai bei keptuvėje kepti koldūnai yra vieni iš mano mėgstamiausių. Tačiau kalbant apie virtinius, ypač klasikinius garuose virtus kiaulienos kukulius, jie mano širdyje užima ypatingą vietą.
Daugelyje Azijos šalių kiauliena yra pagrindinis koldūnų baltymas, tačiau populiarūs yra ir vištienos koldūnai bei krevečių kukuliai. Mažos tešlos kišenėlės, užpildytos pagardinta malta kiauliena, išgarintos iki tobulumo – sultingos ir kupinos skonio, yra kažkas tokio.
Jei niekada anksčiau negaminote azijietiškų koldūnų, nesijaudinkite! Patarsiu kiekviename žingsnyje – nuo įdaro paruošimo iki koldūnų suvyniojimo ir garinimo. Receptas yra paprastas, nesudėtingas ir garantuoja karštus, sultingus ir skanius rezultatus. Pasinerkime ir pradėkime!
Neseniai surinkau visus garuose ruoštų koldūnų ingredientus ir nusprendžiau juos pasigaminti namuose, naudodama mielus bambukinius garintuvus, kuriuos pasiėmiau iš kinų kvartalo. Šį naminių garuose virtų koldūnų receptą išbandė ir išbandė daugelis skaitytojų, o dabar nekantrauju pasidalinti juo su jumis.
Jei nesate naujokas gaminant azijietiškus koldūnus, nesijaudinkite! Žingsnis po žingsnio paaiškinsiu visą procesą. Mano receptas yra paprastas, lengvai vykdomas ir garantuoja, kad koldūnai kiekvieną kartą bus karšti, sultingi ir skanūs. Pradėkime!
„Labai džiaugiuosi, kad radau šią svetainę ieškodama, kaip pasigaminti koldūnų. Nusipirkau bambukinį garlaivį ir sekiau jūsų nurodymus iki T ir oi, kokie skanūs jie pasirodė. Jūsų tikslios instrukcijos ir ingredientai buvo tobuli, labai ačiū, kad pasidalinote. Niekada nesvajojau, kad galiu pasigaminti tokio skanaus koldūnų.
– Sandy M
Ingredientai, kurių jums prireiks


Šio recepto paslaptis – puikiai subalansuotas ingredientų derinys, sukuriantis kvapnų, sultingą įdarą. Kiekvienas elementas veikia kartu, kad kiekvienas kąsnis būtų malonus.
Malta kiauliena yra pagrindinis baltymas, puikiai derantis su sultingais krevečių ir žemiško imbiero skoniais, kiekvienam kąsniui suteikiant malonią tekstūrą ir rimtą gylį. Sojų padažas, sezamo aliejus ir kiniškas Shaoxing vynas suteikia pikantiškumo, o pjaustyti žalieji laiškiniai svogūnai suteikia gaivaus traškumo ir spalvos.
- Malta kiauliena: Tai įdaro žvaigždė. Jei norite švelnios ir sultingos tekstūros, rinkitės maltą kiaulieną su 70% mėsos ir 30% riebalų santykiu. Jei perkate šviežią kiaulieną, praneškite savo mėsininkui apie šį santykį, kad užtikrintumėte geriausius rezultatus.
- Krevetės: Įprastos nuluptos krevetės yra puikios, tačiau naudojant tigrines krevetes skonis ir tekstūra gali pakilti į kitą lygį. Krevetės prideda sultingos, šiek tiek saldžios natos, kuri puikiai papildo kiaulieną.
- Imbieras: Šviežias imbieras suteikia šilto, žemiško skonio. Jei norite drąsesnio ir intensyvesnio skonio, rinkitės senesnį imbierą.
- Sojų padažas ir sezamo aliejus: Šios kiniškos sandėliuko kuokštelės įdarui suteikia pikantiškumo ir riešutų aromato.
- Shaoxing vynas: Šis kiniškas kulinarinis vynas pagerina bendrą skonio gylį. Neturite? Jokių problemų! Pakeiskite kinišku ryžių vynu, japonišku sake arba sausu šeriu. Jei nenorite vartoti alkoholio, galite jo visiškai praleisti.
- Koldūnų vyniotiniai: Patogumui, parduotuvėje įsigyjami koldūnų įvyniokliai yra puikus pasirinkimas. JAV jie dažnai žymimi kaip lipdukų popieriukai– jie puikiai tinka garinti. Tačiau venkite naudoti Wonton įvyniojimaines jie yra plonesni, geltonos spalvos ir geriau tinka kepti ar virti, pavyzdžiui, kepti vynuogiai ir sriuba vontonams.
Išsamią informaciją apie sudedamąsias dalis rasite žemiau esančioje receptų kortelėje.
Geriausias garuose virtų koldūnų įdaras


Mano mėgstamiausias koldūnų įdaras yra maltos kiaulienos ir krevečių mišinys – jis sultingas, kvapnus ir toks patenkinamas! Jei nemėgstate krevečių, nesijaudinkite – puikiai tinka ir tik malta kiauliena.
Dėl a halal versija, man patinka naudoti maltas vištienos šlauneles, kad gautumėte papildomos drėgmės. Jei turite tik vištienos krūtinėlę, sumaišę jas su šlaunelėmis, įdaras išliks minkštas. Dar vienas variantas – malta kalakutiena, bet ji liesesnė, todėl įpilu šlakelį sezamų aliejaus arba sultinio, kad ji būtų sultinga.
Dėl Patarimo: Iš pradžių šiek tiek pavirkite įdaro, kad patikrintumėte prieskonius prieš vyniodami. Tobuli koldūnai, kiekvieną kartą!
Kaip suvynioti ir sulankstyti koldūnus
Gaminti koldūnus iš tikrųjų gana paprasta, o visus ingredientus galite rasti įprastose maisto prekių parduotuvėse – koldūnų įvyniojimus, maltą kiaulieną, daržoves ir pan.
Pradedantiesiems sudėtingiausia yra koldūnų lankstymas ir įvyniojimas. Tačiau nesijaudinkite, šiek tiek pasipraktikuodami greitai susitvarkysite!
Jei koldūnus gaminate pirmą kartą, rekomenduoju pradėti nuo paprasto pusmėnulio klostymo. Kai jausitės patogiai, galite išbandyti sudėtingesnes formas su klostėmis, kaip parodyta toliau. Bet nuoširdžiai, nesvarbu, kokią formą pasirinksite, koldūnai bus tokie pat skanūs! Pasinerkime į vidų, o aš jums padėsiu žingsnis po žingsnio.


1 veiksmas: Sulenkite koldūną į pusmėnulio formą, tada nykščiu ir smiliumi pradėkite klostyti ir užlenkti angą.


2 veiksmas: Apverskite koldūną taip, kad klostuota pusė būtų į išorę. Tada pakartokite lankstymą ir klostymą kitame atvirame gale. Suspauskite kraštus, kad kukuliai būtų sandariai uždaryti.


3 veiksmas: Švelniai suimkite ir patraukite abu kraštus link nugaros, kad susidarytumėte pusmėnulio formą. Jūsų koldūnai dabar paruošti troškinti!
Sulankstomas koldūnų vadovas: Peržiūrėkite šį vaizdo įrašą, kuriame žingsnis po žingsnio vyniojamas koldūnai, kurį sukūrė „Asian Dumplings“ kulinarinių knygų autorė Andrea Nguyen.
Naudingi patarimai pradedantiesiems


Štai keletas patarimų pradedantiesiems koldūnų gamintojams:
- Pasiruošimas: Iš anksto surinkite visus virtų koldūnų ingredientus ir bambukinius garintuvus. Parduotuvėje pirktą pakuotę laikykite uždengtą, kad neišdžiūtų.
- Užpildymas ir vyniojimas: Arbatiniu šaukšteliu (mediniu – lengviau) įdarykite koldūnus. Laikykite įdarą vienodą. Neperpildykite, nes bus sunku užsandarinti ir suvynioti. Kraštelius sandariai užsandarinkite, kad įdaras neišbyrėtų iš koldūnų.
- Gaminimas ir patiekimas: Prieš gamindami, tinkamai nustatykite garintuvą. Jei neturite bambuko garlaivio, puikiai tinka ir tradicinis kiniškas garlaivis. Patiekite virtinukus karštus ir garuojančius kartu su juodojo acto padažu.
Dažnai užduodami klausimai
Nustatyti dim sum bambuko garintuvus namų virtuvei paprasta. Pirmiausia naudokite puodą arba wok, kuris tinka bambuko garlaiviui. Į puodą arba wok įpilkite vandens, kad jis nesiliestų prie garintuvo dugno. Tada sudėkite maistą į bambuko garintuvą, uždengtą dangčiu, ant puodo arba wok viršaus. Įjunkite ugnį, kad vanduo užvirtų. Leiskite jam išgaruoti, kad gamintumėte maistą. Nepamirškite patikrinti vandens lygio gamindami garus.
Jei reikia būdo patikrinti, ar koldūnai iškepę, perkiškite juos dantų krapštuku. Jei jis pasirodys švarus, jūsų sveiki koldūnai yra paruošti valgyti! Išbandykite mano azijietiškų koldūnų receptą. Šie koldūnai yra puikus ir gaivus pietų ar popietės užkandis, ypač su kiniška arbata.
Virti virtiniai yra garinami bambukiniame arba įprastame garpuolyje. Jis patiekiamas garuojantis karštas. Jie yra lengvesni ir sveikesni, nes nėra virti aliejuje.
Kepti koldūnai, taip pat žinomi kaip puodų lipdukai, turi traškų dugną, nes iš pradžių jie išgarinami, o po to kepami keptuvėje su aliejumi.
Kad nepriliptų, garintuvo krepšelio dugną galite iškloti pergamentiniu popieriumi arba kopūsto lapais. Taip pat įsitikinkite, kad virtinukai nėra perpildyti garų puodelyje, tarp jų paliekant pakankamai vietos, kad garai cirkuliuotų tolygiai.
Taip, tu gali! Suvyniotus koldūnus galite užšaldyti. Įdėkite juos į vieną sluoksnį į indą, tarp sluoksnių atskirdami pergamentinio popieriaus lapu, kad jie nesuliptų. Kai būsite pasiruošę valgyti, garinkite tiesiai iš užšaldytos, pridėdami papildomo gaminimo laiko.
Šis receptas yra tik 332 kalorijos vienoje porcijoje.


Ką patiekti pagal šį receptą
Norėdami visiškai mėgautis kinų ar kantoniečių dim sum arba yum cha patirtimi namuose, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Kiti koldūnų receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
Koldūnų įdaras. Sumaišykite maltą kiaulieną, krevetes, imbierą, visus prieskonius ir laiškinius svogūnus. Gerai išmaišykite ir atidėkite.
Koldūnų vyniojimas. Norėdami surinkti kukulius, nedidelį šaukštelį įdaro įdėkite į vyniojimo vidurį. Pirštu sudrėkinkite įvynioklio kraštą vandeniu, tada sulenkite ir sulenkite koldūną. Pakartokite šį procesą likusiems įvyniokliams.
Garuojantys koldūnai. Išdėliokite kukulius į bambukinį garintuvą, išklotą pergamentiniu popieriumi (su skylutėmis) apačioje ir troškinkite 8-10 minučių. Patiekite iš karto su juodojo acto padažu.
- Iš anksto surinkite visus virtų koldūnų ingredientus ir bambukinius garintuvus. Parduotuvėje pirktą pakuotę laikykite uždengtą, kad neišdžiūtų.
- Arbatiniu šaukšteliu (mediniu – lengviau) įdarykite koldūnus. Laikykite įdarą vienodą. Neperpildykite, nes bus sunku užsandarinti ir suvynioti. Kraštelius sandariai užsandarinkite, kad įdaras neišbyrėtų iš koldūnų.
- Prieš gamindami, tinkamai nustatykite garintuvą. Jei neturite bambuko garlaivio, puikiai tinka ir tradicinis kiniškas garlaivis. Patiekite virtinukus karštus ir garuojančius kartu su juodojo acto padažu.
- Sulankstomas koldūnų vadovas: žiūrėkite šį nuoseklų vaizdo įrašą apie koldūnų vyniojimą, kurį sukūrė Azijos koldūnų kulinarinių knygų autorė Andrea Nguyen.
Patiekimas: 6žmonių, Kalorijos: 336kcal, Angliavandeniai: 44g, Baltymai: 17g, Riebalai: 10g, Sotieji riebalai: 3g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 4g, Cholesterolis: 55mg, Natris: 716mg, Kalis: 215mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 0.1g, Vitaminas A: 33TV, Vitaminas C: 1mg, Kalcis: 52mg, Geležis: 3mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Source link