Vištienos ryžiai – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Šį išbandytą Hainaneso vištienos ryžių receptą lengva pasigaminti namuose, pateikiamos išsamios, žingsnis po žingsnio nuotraukos, padėsiančios jums sukurti švelnią, sultingą vištieną ir kvapnius ryžius – kaip ir jūsų mėgstamiausiame vištienos ryžių kioske Malaizijoje ar Singapūras!

Hainanese vištienos ryžiai

Hainanese vištienos ryžiai (Hainano vištienos ryžiai) yra į patogus maistas tiek daugybei malaiziečių ir singapūriečių. Daugeliui iš mūsų tai yra geriausias komforto maistas. Mes užaugome mėgaudamiesi lėkšte po lėkštės ir pakelis po pakelio šio mėgstamo „hawker“ kuokštelio su švelnia, šilkine ir lygiai kepta vištiena bei kvapniais ryžiais, virtais vištienos sultinyje ir riebaluose. Išskyrus Nasi Lemak, tai dar vienas patiekalas, kuris iš karto primena namus.

Kilęs iš Wenchang vištienos (Wenchang vištienos) Hainano virtuvėje, Hainan Ji gerbėjas buvo atvežta imigrantų iš Hainano salos pietų Kinijoje. 1900-ųjų pradžioje daugelis kinų emigravo į Pietryčių Aziją, ieškodami geresnių galimybių, pritaikydami patiekalą vietos skoniui. Taip gimė mūsų mylimi vištienos ryžiai. Tailande panašus patiekalas žinomas kaip Khao Man Gai.


Geriausi vištienos ryžiai

Kokie yra geriausi Hainano vištienos ryžiai?

Kiekvienas turi savo mėgstamiausią ir geriausią pasirinkimą. Kai kurie yra apie puikiai pagardintus, kvapnius ir aromatingus ryžius; kiti daugiausia dėmesio skiria oi švelniai vištienai su šilkiniu lygiu oda. O kai kuriems viskas dėl to aštraus, unikalaus čili padažo.

Asmeniškai manau, kad viskas priklauso nuo to, kas labiausiai džiugina jūsų pilvuką! Man patinka tobulai iškeptos vištienos glotnumas su sultinga, minkšta mėsa ir nuostabiu sojos padažo bei čili padažo sąveika.

Galiu pasakyti, kad šis receptas yra pakankamai paprastas įprastiems namų virėjams. Jam reikalingas minimalus pasiruošimas ir keli paprasti veiksmai. Dabar pripažinsiu, kad ingredientų sąrašas atrodo ilgas, bet nesijaudinkite – tai nėra taip sunku, kaip atrodo! Geros naujienos yra tai, kad ingredientus lengva rasti beveik bet kur, o rezultatas? Visiškai verta!

Šalutinė pastaba: Malaizijoje vištienos ryžiai yra dviejų versijų; kepta vištiena ir kepta vištiena. Kai kurie pirkliai prie ryžių taip pat siūlo kinišką ant grotelių keptą kiaulieną (Char Siu), kinišką kiaulienos kepsnį (Sio Bak/Siu Yuk) ir kitus garnyrus, tokius kaip sojos padažo kiaušiniai ir troškinta pupelių varškė.


Kodėl šis receptas veikia

Hainano vištienos ryžiai patiekiami su agurkais ir Hainano vištiena. Hainano vištienos ryžiai patiekiami su agurkais ir Hainano vištiena.
  • Lygiai taip pat kaip pirklių prekystaliai ir kopitiam. Šio recepto skonis yra toks pat, kaip dažnai valgau Malaizijos prekystalių kioskuose ar kavinėse – švelni vištiena, kvapnūs ryžiai ir tas pikantiškas gėris. Ir geriausia dalis? Tai daug pigiau gaminti namuose, tai reiškia, kad vienoje porcijoje galite turėti daug vištienos.
  • Lengva, nepažeidžiant skonio. Gamindama niekada nedarau kompromisų dėl autentiškumo ir gero skonio. Nors šis receptas reikalauja paprastų žingsnių ir minimalaus paruošimo laiko, turėsite autentišką patiekalą, kuris tikrai patiks.
  • Vištienos sultinys yra viskas. Iš vištienos sultinio likučių gaunama skani garnyrų sriuba; tiesiog papuoškite kalendra arba kapotais laiškiniais svogūnais arba galite pridėti kelis kopūsto lapus. Man asmeniškai patinka dėti į sriubą žuvies rutuliukų, taip skanu!
  • Patogus išrankiam valgytojui. Nesutikau nė vieno, kuris nemėgtų šio patiekalo, net išrankiausių valgytojų. Tai taip gerai, ir jūs tikrai sugrįšite kelioms sekundėms!

Kas tinka Hainanese vištienos ryžiams

Ingredientai vištienos ryžiams. Ingredientai vištienos ryžiams.
  • Visa vištiena – nepirkite pjaustytų vištienos ketvirčių ar vištienos krūtinėlių. Norisi visos vištienos, taškas.
  • Imbieras – slaptas tos imbierinės natos ingredientas prie vištienos ir sultinio, todėl šis patiekalas toks aromatingas.
  • Svogūnėliai
  • Druska – labai svarbu pagardinti vištieną ir užtikrinti, kad oda būtų nuostabi, lygi ir skani.
  • Aliejus
  • Askaloniniai česnakai ir česnakai – aromatinės medžiagos, paryškinančios vištienos skonį.
  • Ryžiai – naudokite geros kokybės ilgagrūdžius ryžius; venkite trumpagrūdžių ryžių, nes jie per daug lipnūs.

Čili padažo ingredientai

  • Čili padažas – Hawkers gamina tai nuo nulio, bet namų kulinarėms rekomenduoju naudoti Huy Fong čili česnako padažą.
  • Česnakai
  • Imbieras
  • Druska
  • Cukrus
  • Vištienos sultinys – Pagrindas, dėl kurio padažas yra sodrus ir pikantiškas. Būtinai naudokite vištienos virimo sultinį – jis suteikia čili padažui autentiško skonio.
  • Laimo sultys – vienas iš pagrindinių komponentų, suteikia aštraus ryškumo ir suteikia čili padažui išskirtinio skonio.

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti vištienos ryžius

Visą vištieną įtrinkite druska.Visą vištieną įtrinkite druska.

1 veiksmas: Vištieną nuplaukite ir gerai nusausinkite. Į vištienos ertmę įkimškite imbierą ir svogūnus. Visą vištieną įtrinkite 2 arbatiniais šaukšteliais druskos, kad oda atrodytų lygi.

Visa vištiena puode.Visa vištiena puode.

2 veiksmas: Vištienos sultinį ir likusį 1 arbatinį šaukštelį druskos užvirinkite puode, kuriame puikiai priglunda prie vištienos. Visą vištieną, krūtinėle žemyn, panardinkite į verdantį sultinį 35–45 minutėms, priklausomai nuo vištienos dydžio. Nedelsdami sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies.

Supjaustyta vištiena lėkštėje. Supjaustyta vištiena lėkštėje.

3 veiksmas: Kai vištiena iškeps, išimkite ją ir panardinkite į paruoštą šaltą vandenį 10 minučių. Vištienos sultinį pasilikite vėlesniam naudojimui. Vištieną nusausinkite, imbierą ir laiškinius svogūnus išmeskite iš ertmės ir atidėkite atvėsti, prieš susmulkindami į norimus patiekimo gabalėlius.

Kvapnūs ryžiai keptuvėje.Kvapnūs ryžiai keptuvėje.

4 veiksmas: Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintus askaloninius česnakus ir česnakus, kol pasidarys kvapnios ir auksinės spalvos. Suberkite ryžius ir išmaišykite, kad susimaišytų. Perkelkite ryžių mišinį į ryžių viryklę.

Perkelkite ryžius, vištienos sultinį, imbierą ir vištienos riebalus į ryžių viryklę. Perkelkite ryžius, vištienos sultinį, imbierą ir vištienos riebalus į ryžių viryklę.

5 veiksmas: Supilkite vištienos sultinį, imbierą, česnaką, askaloninių česnakų aliejų, vištienos riebalus ir druską į ryžių mišinį. Virkite pagal ryžių viryklės vadovo instrukcijas.

Padažas vištienai ir čili padažas panardinimui. Padažas vištienai ir čili padažas panardinimui.

6 veiksmas: Sumaišykite čili padažą, česnaką, imbierą, druską, cukrų, vištienos sultinį ir laimo sultis. Išmaišykite, kad gerai susimaišytų, ir pagal skonį įpilkite druskos, cukraus ir laimo sulčių. Atidėkite į šalį.

Vištienos ryžiai paruošti patiekti. Vištienos ryžiai paruošti patiekti.

6 veiksmas: Serviravimo lėkštę išklokite agurko griežinėliais. Įdėkite dubenį ryžių ir išdėliokite vištienos gabaliukus lėkštėje. Vištieną apšlakstykite sojos padažu ir papuoškite kalendra. Patiekite iš karto su čili padažu ir vištienos sriubos garnyru.


Profesionalų patarimas: tobulų vištienos ryžių paslaptys

  • Aš visada naudoju šviežią, visą vištieną, nes ji suteikia geriausią skonį ir daro sultinį itin sodrų. Be to, vištiena išlieka graži ir minkšta.
  • Kai vištiena yra puode, sumažinu ugnį iki troškinimo. Taip vištiena išliks sultinga ir minkšta, netapdama kieta.
  • Iškepus vištieną 10 minučių panardinu į šaltą vandenį. Tai padeda sutvirtinti odą ir išlaikyti vištieną drėgną.
  • Neišmeskite vištienos sultinio! Aš naudoju jį ryžiams virti ir čili padažui gaminti. Tai paslaptis, kad tiek ryžių, tiek čili padažo skonis būtų toks pat, kaip iš tikrųjų.

Dažnai užduodami klausimai

Kuo skiriasi Hainanese vištienos ryžiai ir įprasti vištienos ryžiai?

Hainanese vištienos ryžiai turi minkštą, sultingą keptą vištieną, su ryžiais, virtais kvapniame vištienos sultinyje, imbieru ir česnaku, kad būtų sodraus skonio. Jis patiekiamas su aštriu čili padažu, pagamintu iš šviežių ingredientų, pavyzdžiui, česnako, imbiero ir laimo. Kita vertus, įprastus vištienos ryžius galima gaminti su skrudinta arba kepta vištiena, o ryžiai dažniausiai tiesiog virti su vandeniu arba aliejumi, su paprastesniu padažu, kuriame nėra tokio pušumo kaip Hainanese versija.

Kodėl iškeptą vištieną reikia panardinti į šaltą vandenį?

Vištienos panardinimas į šaltą vandenį padeda sustabdyti kepimo procesą, mėsa išlieka sultinga ir minkšta, o oda stangrina.

Kokios rūšies ryžiai geriausiai tinka šiam receptui?

Norint pasiekti geriausių rezultatų, rekomenduoju jazminų ryžius. Dėl kvapnaus kvapo ir ilgagrūdžių tekstūrų jis puikiai tinka sugerti visą skanų vištienos sultinio skonį, suteikiant ryžiams idealų skonį ir tekstūrą.

Ar ryžiams būtina naudoti vištienos riebalus?

Taip, norint gauti tą autentišką skonį, vištienos riebalai yra būtini. Tai suteikia ryžiams sodrų, pikantišką skonį, todėl patiekalas toks ypatingas.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra 709 kalorijos vienoje porcijoje.

Hainano vištienos ryžiai semiami šaukštu.Hainano vištienos ryžiai semiami šaukštu.

Ką patiekti pagal šį receptą

Jei norite atkurti savo mėgstamą pirklio maistą namuose, rekomenduoju šiuos patiekalus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.


Kiti Malaizijos ryžių patiekalai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

Kepta vištiena

  • Vištieną nuplaukite ir gerai nusausinkite. Į vištienos ertmę įkimškite imbierą ir svogūnus. Visą vištieną įtrinkite 2 arbatiniais šaukšteliais druskos, kad oda atrodytų lygi.

  • Puode, kuriame puikiai priglunda prie vištienos, užvirinkite vištienos sultinį ir likusį 1 arbatinį šaukštelį druskos. Visą vištieną, krūtinėle žemyn, panardinkite į verdantį sultinį 35–45 minutėms, priklausomai nuo vištienos dydžio. Nedelsdami sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies.

  • Kai vištiena iškeps, išimkite ją ir 10 minučių panardinkite į paruoštą šaltą vandenį. Vištienos sultinį pasilikite vėlesniam naudojimui. Vištieną nusausinkite, imbierą ir laiškinius svogūnus išmeskite iš ertmės ir atidėkite atvėsti, prieš susmulkindami į norimus patiekimo gabalėlius.

Ryžiai

  • Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintus askaloninius česnakus ir česnakus, kol jie taps kvapnūs ir auksiniai. Suberkite ryžius ir išmaišykite, kad susimaišytų. Perkelkite ryžių mišinį į ryžių viryklę.

  • Perkėlus į ryžių mišinį įpilkite vištienos sultinio, imbiero, česnako ir askaloninių česnakų aliejaus, vištienos riebalų ir druskos. Virkite pagal ryžių viryklės instrukcijas.

Sojų padažo mišinys

  • Sumaišykite sojos padažą, vištienos sultinį, sezamo aliejų ir česnakų bei askaloninių česnakų aliejų. Išmaišykite, kad gerai susimaišytų ir atidėkite.

Vištienos ryžių čili padažas

  • Sumaišykite čili padažą, česnaką, imbierą, druską, cukrų, vištienos sultinį ir laimo sultis. Išmaišykite, kad gerai susimaišytų, ir pagal skonį įpilkite druskos, cukraus ir laimo sulčių. Atidėkite į šalį.

Receptą pateikė Maameemoomoo.

  • Aš visada naudoju šviežią, visą vištieną, nes ji suteikia geriausią skonį ir daro sultinį itin sodrų. Be to, vištiena išlieka graži ir minkšta.
  • Kai vištiena yra puode, sumažinu ugnį iki troškinimo. Taip vištiena išliks sultinga ir minkšta, netapdama kieta.
  • Iškepus vištieną 10 minučių panardinu į šaltą vandenį. Tai padeda sutvirtinti odą ir išlaikyti vištieną drėgną.
  • Neišmeskite vištienos sultinio! Aš naudoju jį ryžiams virti ir čili padažui gaminti. Tai paslaptis, kad tiek ryžių, tiek čili padažo skonis būtų toks pat, kaip iš tikrųjų.

Patiekimas: 1gramų, Kalorijos: 704kcal, Angliavandeniai: 65g, Baltymai: 26g, Riebalai: 37g, Sotieji riebalai: 9g, Polinesotieji riebalai: 11g, Mononesotieji riebalai: 15g, Transriebalai: 0.1g, Cholesterolis: 79mg, Natris: 1861 mmg, Kalis: 529mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 3g, Vitaminas A: 346TV, Vitaminas C: 9mg, Kalcis: 60mg, Geležis: 2mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Žuvies kvapieji baklažanai (Yuxiang Qiezi)

Virti virtiniai (su kiauliena ir krevetėmis)