Žuvies kvapieji baklažanai (Yuxiang Qiezi)


Žuvies kvapusis baklažanas arba yuxiang qiezi (鱼香茄子) yra skanus Sičuano kinų receptas, kuriame, beje, nėra žuvies.

Sąvoka „kvapi žuvis“ iš tikrųjų reiškia skonio profilį, panašų į tam tikrus Sičuano žuvies patiekalus. Šiame recepte puikiai subalansuotas aštrus, saldus, aštrus ir pikantiškas skoniai. Jau seniai nedelsėme pasidalinti savo šio populiaraus mėgstamiausio versija!

Žuvies kvapiųjų baklažanų pavadinimo kilmė

Sąvoka „kvepianti žuvimi baklažanai“ siejama su tuo, kad namų šeimininkė baklažanams ruošti panaudojo padažo likučius iš troškintos žuvies. Kadangi padažas priminė tą pažįstamą žuvies ruošinį, gimė „žuvies kvapas“ baklažanas, o pavadinimas prigijo.

Padaže yra daug skonio sluoksnių – raugintas aštrus pupelių padažas (la doubanjiang), česnakas, imbieras, laiškiniai svogūnai, ryžių vynas, cukrus ir truputis acto. Jis sudėtingas ir skanus, o patiekalas nepaprastai populiarus visoje Kinijoje.

Į savo žuvies kvapiųjų baklažanų receptą įtraukėme žuvies padažą kaip neprivalomą ingredientą – tiek norėdami suteikti daugiau umami skonio, tiek pagerbti patiekalo kilmę! Beje, jame tradiciškai nėra jokių jūros gėrybių ingredientų.

Kokius baklažanus galiu naudoti?

Ilgi, šviesiai violetiniai kiniški baklažanai yra patys švelniausi, plona šviesiai violetine odele. Šie baklažanai yra labiausiai paplitusi rūšis, kurią rasite vietinėje Kinijos bakalėjos parduotuvėje. Jie greitai iškepa, yra labai švelnūs, o dėl plonesnės odelės ir mažiau sėklų jie tampa ne tokie kartūs ir kieti.

Kitas variantas yra japoniški baklažanai, kurie yra panašios formos, bet turi tamsesnę violetinę odą ir tankesnį minkštimą. Šio tipo baklažanai gali užtrukti ilgiau dėl tankesnio ir sausesnio vidaus.

Jei nerandate nė vienos iš šių veislių, galite naudoti įprastus baklažanus, tačiau gali tekti juos virti ilgiau. Jei vien kepdami baklažanus jie nesuminkštėja, galite į keptuvę įpilti šiek tiek vandens, uždengti ir išvirti, kad iškeptų. Taip pat galite apsvarstyti galimybę nulupti baklažano odą, jei ji ypač stora arba kieta.

Kaip virti kiniškus baklažanus?

Taip mes sužinome, kaip gaminame šiuos baklažanus. Dauguma restoranų juos greitai kepa, todėl greitai iškepa ir gaunami minkšti ir ryškios spalvos baklažanų gabalėliai. Pagrindinis restorano versijos trūkumas yra pernelyg riebus patiekalas. Baklažanai yra kaip kempinės ir sugeria aliejų, net jei greitai kepami.

Mūsų atsakymas į tai – apkepti baklažanus mažesniame kiekyje aliejaus ir, jei reikia, įpilti šiek tiek daugiau aliejaus, kol baklažanai iškeps. Kepdami baklažanus wok, galite įpilti tiek arba tiek mažai aliejaus, kiek jums patinka, ir tai suteiks malonų apskrudimą ir net šiek tiek dūminio wok hei skonio.

Šlakelį Shaoxing vyno ir (arba) vandens įpylus į wok keptuvę, kepimo procesas pagreitėja, nors minkšti kiniški baklažanai turėtų iškepti vos per 8 minutes.

Jei nuspręsite naudoti kitą veislę, galite pabandyti iš anksto garinti baklažanus 5–10 minučių arba tol, kol gabalėliai šiek tiek suminkštės, o tada užbaikite juos apkepdami wok keptuvėje. Arba, jei jums reikia šiek tiek padėti kepant, tiesiog įpilkite vandens, kad susidarytų šiek tiek garų.


Kiekvieną kartą, kai gaminu šią žuvį kvepiančius baklažanus (yú xiāng qiézi), jis sutinkamas su šypsenomis prie pietų stalo. Tas maltos kiaulienos, degintų baklažanų, aromatinių medžiagų ir aštraus pupelių padažo (là dòubàn jiàng) derinys yra tarsi magija.

Žuvies kvapiųjų baklažanų recepto instrukcijos

Matavimo puodelyje arba vidutiniame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus: vištienos sultinį, aštrų pupelių padažą, sojų padažą, Shaoxing vyną, cukrų, austrių padažą, sezamų aliejų, ryžių actą, žuvies padažą (jei naudojate) ir baltuosius pipirus.

Baklažanus nuplaukite, nupjaukite galus ir supjaustykite vienodo dydžio trikampiais gabalėliais, kaip parodyta nuotraukose ir vaizdo įraše. Ši baklažano forma atveria daugiau paviršiaus ploto, kad būtų galima prilipti prie padažo, ir suteikia patiekalui gražią tekstūrą.

žuvies kvapiųjų baklažanų ingredientų

Padėkite wok ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai wok keptuvė įkaista, įpilkite 1 šaukštą neutralaus aliejaus, kad padengtumėte.

į karštą wok įpylus šalto aliejaus

Sudėkite baklažanus, paskirstydami gabalus vienu sluoksniu.

baklažanų gabaliukai wok keptuvėje

Apkepkite baklažanus iš visų pusių, kol paruduos. Po maždaug 2–3 minučių kepimo įpilkite dar šiek tiek aliejaus aplink wok keptuvės perimetrą, jei baklažanai atrodo sausi. Jei reikia, galite sumažinti ugnį ir įpilti šlakelį Shaoxing vyno ir (arba) vandens, kad pagreitintumėte gaminimo procesą. Kepkite baklažanus apie 7–10 minučių arba kol suminkštės. Visus virtus baklažanus padėkite ant lėkštės.

Pastaba:

Šiame etape norite įsitikinti, kad baklažanai yra iškepę ir suminkštėję. Nepakankamai iškepti baklažanai bus nuviliantis patiekalas. Baklažanai turėtų šiek tiek suteikti, tačiau išlaikyti savo formą. Jei naudojate tankesnius rutulinius baklažanus ir pirmiausia juos garinate, išimkite juos, kai tik pradės suminkštėti, ir greitai apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Padidinkite ugnį iki didelės, kol wok keptuvė pradės rūkyti. Įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus, kartu su malta kiauliena. Kai kiauliena apskrus ir bus šiek tiek traški, išimkite ją iš wok ir atidėkite į šalį.

Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įpilkite likusį šaukštą aliejaus, imbiero ir džiovintų čili. Kepkite, dažnai maišydami, 1 minutę arba tol, kol čili apskrus ir kvepės.

Patarimas!

Jei norite aštresnio patiekalo, atidarykite porą čili, kad išsiskirtų jų sėklos. Šie skrudinti čili skanūs, aš juos valgau kartu su viskuo, kas yra patiekale!

Padidinkite ugnį iki didelės ir suberkite česnaką, baltas laiškinių svogūnų dalis ir virtą maltą kiaulieną.

Viską greitai išmaišykite ir supilkite apkeptus baklažanus bei iš anksto sumaišytą padažą. Švelniai viską sumaišykite. Leiskite mišiniui virti 1–2 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol padažas užvirs.

Kukurūzų krakmolo srutą dar kartą išmaišykite ir maždaug pusę jos supilkite į padažą. Maišykite, kol padažas sutirštės, ir suberkite žalias laiškinių svogūnų dalis.

Jei reikia, pakoreguokite padažą. Įpilkite daugiau srutų, jei ji per plona, ​​ir įpilkite šiek tiek vandens, jei ji per tiršta.

žuvies kvapnus baklažanai wok

Patiekite iš karto!

Yuxiang qiezi ant stalo
žuvies kvapiųjų baklažanų receptas

Vaizdo įrašas: žiūrėkite, kaip tai darome!

DUK

Kaip padaryti šį patiekalą vegetarišką/veganišką?

Vietoj įprasto austrių padažo pakeiskite vegetarišką austrių padažą, atsisakykite žuvies padažo ir vietoj mėsos naudokite 3–5 rehidratuotus džiovintus šitake grybus.

Ar turiu naudoti wok?

Jei neturite wok keptuvės, nesijaudinkite! Šį patiekalą galite virti didelėje keptuvėje ir vadovaukitės tomis pačiomis instrukcijomis. Tiesiog įsitikinkite, kad naudojate pakankamai didelę keptuvę, kad tilptų visi ingredientai, ir gerai įkaitinkite prieš pradėdami gaminti, nes kitaip baklažanai gali prilipti. (Kodėl skaitykite čia.)

Kas yra aštrus pupelių padažas?

Aštrus pupelių padažas (la doubanjiang) yra Sičuano ingredientas, pagamintas iš fermentuotų pupelių ir aštrių čili. Jis aštrus, sūrus ir kupinas umami. Yra įvairių prekių ženklų ir veislių, todėl rekomenduojame įsigyti prekės ženklą, kuriame būtų nurodytas „Pixian“ doubanjiang, jei galite jį rasti. Pixian yra rajonas Čengdu mieste, Sičuano provincijoje, kur gamyklos jau šimtmečius gamina šią aštrią fermentuotų pupelių pasta. Pixian Doubanjiang Kinijoje įgijo „Nacionalinio nematerialaus kultūros paveldo“ statusą! Jį galite rasti internete iš Mala Market arba Kinijos internetinių bakalėjos parduotuvių. Sužinokite daugiau apie aštrų pupelių padažą čia.

Kuo tai skiriasi nuo baklažanų su česnakiniu padažu?

Žuvies kvapieji baklažanai ir baklažanai su česnakiniu padažu dažnai prilyginami vienas kitam. Iš tiesų, šių dviejų patiekalų paruošimas ir skonio profiliai yra panašūs. Manoma, kad „baklažanai su česnakiniu padažu“ yra angliškas terminas, o yuxiang qiezi (žuvies kvapnus baklažanas) yra kiniškas to paties patiekalo terminas. Nors tiesa gali būti neaiški, mes tikime, kad tai du atskiri patiekalai. Baklažanai su česnakiniu padažu paprastai neturi aštraus pupelių padažo – esminio žuvies kvapiųjų baklažanų ingrediento. Jis taip pat paprastai yra saldesnis ir mažiau aštrus. Baklažanai su česnakiniu padažu Amerikoje išsivystė virtuvėse, kuriose daugiausia dirbo Kantono virtuvės šefai, suteikdami patiekalui neabejotiną kantonietišką, o ne Sičuano skonį. Mūsų šių patiekalų receptai yra panašūs, bet skirtingi. Žiūrėkite Saros baklažanų su česnakų padažu receptą čia!

Žuvies kvapieji baklažanai (Yuxiang Qiezi)

Žuvies kvapieji baklažanai arba yuxiang qiezi (鱼香茄子) yra aštrus, saldus, aštrus ir pikantiškas Sičuano receptas, populiarus visoje Kinijoje – be žuvies!

žuvies kvapiųjų baklažanų receptas

aptarnauja: 4

Ingredientai

Likusiam patiekalui:

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Matavimo puodelyje arba vidutiniame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus: vištienos sultinį, aštrų pupelių padažą, sojų padažą, Shaoxing vyną, cukrų, austrių padažą, sezamų aliejų, ryžių actą, žuvies padažą (jei naudojate) ir baltuosius pipirus.

  • Baklažanus nuplaukite, nupjaukite galus ir supjaustykite vienodo dydžio trikampiais gabalėliais.

  • Padėkite wok ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai wok keptuvė įkaista, įpilkite 1 šaukštą neutralaus aliejaus, kad padengtumėte. Sudėkite baklažanus, paskirstydami gabalus vienu sluoksniu. Apkepkite baklažanus iš visų pusių, kol paruduos. Po maždaug 2–3 minučių kepimo įpilkite dar šiek tiek aliejaus aplink wok keptuvės perimetrą, jei baklažanai atrodo sausi. Jei reikia, galite sumažinti ugnį ir įpilti šlakelį Shaoxing vyno ir (arba) vandens, kad pagreitintumėte gaminimo procesą. Kepkite baklažanus apie 7–10 minučių arba kol suminkštės. Visus virtus baklažanus padėkite ant lėkštės.

  • Padidinkite ugnį iki didelės, kol wok keptuvė pradės rūkti, ir įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus kartu su malta kiauliena. Kai kiauliena apskrus ir bus šiek tiek traški, išimkite ją iš wok ir atidėkite į šalį.

  • Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įpilkite likusį šaukštą aliejaus, imbiero ir džiovintų čili. Kepkite, dažnai maišydami, 1 minutę arba tol, kol čili apskrus ir kvepės.

  • Padidinkite ugnį iki didelės ir suberkite česnaką, baltas laiškinių svogūnų dalis ir virtą maltą kiaulieną. Viską greitai išmaišykite ir supilkite apkeptus baklažanus bei iš anksto sumaišytą padažą. Viską švelniai išmaišykite ir leiskite mišiniui virti 1–2 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol padažas užvirs.

  • Kukurūzų krakmolo srutą dar kartą išmaišykite ir maždaug pusę jos supilkite į padažą. Maišykite, kol padažas sutirštės, ir suberkite žalias laiškinių svogūnų dalis. Jei reikia, pakoreguokite padažą: įpilkite daugiau srutų, jei ji per plona, ​​ir įpilkite šiek tiek vandens, jei ji per tiršta. Patiekite iš karto.

mitybos faktai

Kalorijos: 246kcal (12 %) Angliavandeniai: 14g (5%) Baltymai: 8g (16 %) Riebalai: 18g (28 %) Sotieji riebalai: 3g (15 %) Polinesotieji riebalai: 4g Mononesotieji riebalai: 10g Transriebalai: 0,04g Cholesterolis: 20mg (7 proc.) Natris: 374mg (16 %) Kalis: 441mg (13 %) Pluoštas: 4g (16 %) Cukrus: 7g (8%) Vitaminas A: 419TV (8%) Vitaminas C: 5mg (6 proc.) Kalcis: 29mg (3 proc.) Geležis: 1mg (6 proc.)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Kepti sepijos rutuliukai – Malaizijos skonis

Vištienos ryžiai – Malaizijos skonis