Kepti sepijos rutuliukai – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Šios kepti sepijos rutuliukai yra užkandis, kurį būtina paragauti – tokius, kuriuos ypač mėgau valgyti, ypač pamerkus į aštrų prieskonį. Traškūs iš išorės, kramtomi viduje ir paruošti tik 15 minučių– Ko nemylėti?

Azijoje mėgstame visokius žuvies ir jūros gėrybių produktus, pvz sepijos rutuliukai. Pagaminti iš maltos sepijos ir žuvies pastos, šie rutuliukai formuojami į mažus, apvalius rutuliukus ir yra mėgstami kepti, virti arba virti įvairiuose patiekaluose, pavyzdžiui, kiniškuose karštuose puoduose, sriubose, keptose bulvytėse ir karyje.

Jie turi kramtomąją, šoklią tekstūrą ir skanų sūrų skonį. Mėgstu juos, nes jie man primena vaikystę, kai mėgiamas užkandis buvo keptų sepijos kukulių iešmeliai, patiekiami su čili padažu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Jau vien pagalvojus apie juos, mano skrandis ūžia!

Azijoje šį skanų užkandį galite rasti gatvės maisto turguose, kuriuos parduoda gatvės prekeiviai, pakelės kioskuose, prekybos centrų maisto aikštelėse ir net savitarnos parduotuvėse, pvz., 7–11.

mano sepijos rutuliukų receptas yra tokie pat skanūs, kaip ir tie, kuriuos rasite gatvės maisto turguje, bet daug lengviau pasigaminti namuose. Dėl traškios auksinės spalvos išorės ir kramtymo, šokinėjimo viduje šie maži kąsneliai sukelia visišką priklausomybę. Be to, jie yra paruošta vos per 15 minučiųtodėl jais galėsite mėgautis bet kada, kai trokštate greito ir skanaus užkandžio!


Kodėl man patinka šis receptas

Kepti sepijos rutuliukai, suverti ant bambukinio iešmo.Kepti sepijos rutuliukai, suverti ant bambukinio iešmo.
  • Išorė traški, vidus kramtomas. Man labai patinka kontrastas tarp traškios išorės ir kramtomojo, putlumo viduje. Tai tobulas tekstūros derinys, dėl kurio kiekvienas kąsnis yra patenkintas!
  • Vos per 15 minučių. Kai be jokio vargo trokštu greito ir skanaus užkandžio ar užkandžio, šis receptas yra mano pasirinkimas.
  • Supakuota su skoniu. Negaliu atsigerti švelnios sepijos ir pikantiško čili padažo. Jis toks skanus, ypač su sezamo sėklomis ant viršaus.
  • Patogus išrankiam valgytojui – Šis receptas puikiai tiks išrankiems valgytojams. Dėl traškios išorės ir švelnaus jūros gėrybių skonio juo mėgautis itin lengva, o iešmas suteikia smagų posūkį, kuriam negali atsispirti net įkyriausias valgytojas mano namuose!

Kepti sepijos rutuliukai Ingredientai

Švieži sepijos rutuliukai dubenyje.Švieži sepijos rutuliukai dubenyje.

Šiam paprastam ir nesudėtingam receptui iš esmės reikia kelių ingredientų:

  • Sepijos rutuliukai – šaldytą plastikinėje pakuotėje galite įsigyti Azijos parduotuvėse. Prieš naudodami juos tiesiog atitirpinkite. Gaminau ne nuo nulio, bet pabandysiu kitą kartą, kai gaminsiu žuvies kukulius.
  • Aliejus – giliai kepti
  • Čili padažas – kaip panardinamąjį padažą rekomenduoju malaizietišką Lingham’s Hot Sauce.
  • Baltasis sezamas – jūsų iešmeliai bus labai viliojantys ir skanūs su sezamo sėklų dėmėmis ant viršaus.

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti keptus sepijos rutuliukus

1 veiksmas. Sepijos rutuliukus atitirpinkite, tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Kepti sepijos rutuliukai dubenyje, išklotame popieriniais rankšluosčiais.Kepti sepijos rutuliukai dubenyje, išklotame popieriniais rankšluosčiais.

2 veiksmas. Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų arba naudokite gruzdintuvą. Kepkite sepijų rutuliukus iki auksinės rudos spalvos. Naudodami kiaurasamtį perkelkite sepijos rutuliukus ir nusausinkite aliejaus perteklių ant popierinių rankšluosčių.

Kepti sepijos rutuliukai ant iešmelių.Kepti sepijos rutuliukai ant iešmelių.

3 veiksmas. Ant kiekvieno bambukinio iešmo susmeikite po tris sepijos rutuliukus, apšlakstykite čili padažu ir nedelsdami patiekite.


Profesionalų patarimai: traškių, kramtant keptų sepijų rutuliukų paslaptys

  • Dauguma šaldytų sepijų rutuliukų Azijos rinkose, čia, JAV, yra prikrauti miltų, todėl jie mažiau kramtomi, o kepti jie išsipučia daug didesni. Man asmeniškai labiau patinka BEST prekės ženklo ir DODO prekės ženklo sepijų rutuliukai – jie gražūs ir elastingi su tobula QQ tekstūra!
  • Aš pasilieku prie neutralaus aliejaus, pavyzdžiui, augalinio ar rapsų aliejaus, nes jis neužgožia skonio.
  • Aš visada kepu dalimis, kad aliejus liktų karštas. Jei prigrūsite keptuvę, jie neliks traškūs.
  • Prieš pradėdamas kepti įsitikinau, kad aliejus pakankamai karštas (apie 350°F arba 175°C). Jei aliejus per šaltas, jie sugers aliejų; per karšta, ir jie sudegs.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu praleisti iešmelius?

absoliučiai! Jei neturite bambukinių iešmelių, galite jų praleisti ir patiekti tiesiai lėkštėje arba dubenyje, ant viršaus apibarstydami čili padažu arba patiekdami ant šono.

Kodėl prieš kepant svarbu išdžiovinti?

Tai padeda išvengti aliejaus taškymosi ir užtikrina, kad jie iškeps traškūs, o ne permirkę. Tai taip pat padeda palaikyti aliejaus temperatūrą, kad būtų geriau kepti.

Kaip sužinoti, kada jie baigs kepti?

Jie turi būti auksinės rudos spalvos ir traškūs iš išorės. Paprastai kepimas užtrunka apie 4–5 minutes, bet galite vieną kartą perpjauti, kad įsitikintumėte, jog jis iki galo įkaista.

Ar galiu tai padaryti iš anksto?

Sepijos rutuliukus geriausia kepti prieš pat patiekiant, kad jie būtų traškūs. Jei jums reikia juos pagaminti iš anksto, galite juos pakepinti, leisti atvėsti ir vėl pašildyti orkaitėje arba orkaitėje, kad atgautumėte traškumą.

Kaip pašildyti, kad jie išliktų traškūs?

Norėdami pakartotinai pašildyti, rekomenduoju naudoti orkaitę arba keptuvę 350 °F (175 °C) temperatūroje keletą minučių, kol jie vėl įkais ir taps traškūs. Venkite kaitinti mikrobangų krosnelėje, nes tai gali juos užmirkti.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Kiekviename iešmelyje yra tik 11 kalorijų.

Įkandimas per sepijos rutulį, rodantį jo baltą vidų.Įkandimas per sepijos rutulį, rodantį jo baltą vidų.

Ką patiekti pagal šį receptą

Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Sepijos rutuliukus atitirpinkite, tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

  • Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų arba naudokite gruzdintuvą. Kepkite sepijų rutuliukus iki auksinės rudos spalvos. Naudodami kiaurasamtį perkelkite sepijos rutuliukus ir nusausinkite aliejaus perteklių ant popierinių rankšluosčių.

  • Ant kiekvieno bambukinio iešmo susmeikite po tris sepijos rutuliukus, apšlakstykite čili padažu ir nedelsdami patiekite.

  • Dauguma šaldytų sepijų rutuliukų Azijos rinkose, čia, JAV, yra prikrauti miltų, todėl jie mažiau kramtomi, o kepti jie išsipučia daug didesni. Man asmeniškai labiau patinka BEST prekės ženklo sepijos rutuliukai – jie gražūs ir elastingi su tobula QQ tekstūra!
  • Aš naudoju neutralų aliejų, pavyzdžiui, augalinį ar rapsų aliejų, nes jis neužgožia sepijos skonio
  • Aš visada kepu dalimis, kad aliejus liktų karštas. Jei prigrūsite keptuvę, sepijos rutuliukai neliks traškūs.
  • Prieš pradėdamas kepti įsitikinau, kad aliejus pakankamai karštas (apie 350°F arba 175°C). Jei aliejus per šaltas, jie sugers aliejų; per karšta, ir jie sudegs.

Patiekimas: 4vėrinukai, Kalorijos: 11kcal, Angliavandeniai: 2g, Baltymai: 1g, Riebalai: 0.2g, Sotieji riebalai: 0,02g, Polinesotieji riebalai: 0.1g, Mononesotieji riebalai: 0.1g, Cholesterolis: 3mg, Natris: 112mg, Kalis: 40mg, Pluoštas: 0.2g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 62TV, Vitaminas C: 1mg, Kalcis: 7mg, Geležis: 0.3mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

„Cherios“ užkandžių mišinys –

Žuvies kvapieji baklažanai (Yuxiang Qiezi)