Laiškinio česnako bulvių košė – gyvenimo vokai


Po daugelio metų eksperimentavimo, sielos ieškojimo, trynimo ir plakimo šis laiškinių česnakų bulvių košės receptas yra mano tobulas bulvių košės receptas.

Galbūt per anksti sakyti amžinai, bet man nėra jokios priežasties grįžti prie piešimo lentos su šiuo receptu rankoje!

Po dešimtmečius trukusio blaškymosi – mūsų mėgstamiausias bulvių košės receptas

Mūsų šeimoje visada buvome „visų rankų ant denio“ namai, kai kalbame apie Padėkos dieną. Bulvių košė visada buvo mano darbas – daugiausia todėl, kad jos man rūpėjo labiausiai!

Būdamas vaikas, buvau stambus čiulbėjimas, sakydamas, kad nemanau, kad turime pakankamai bulvių košės, palyginti su kalakutiena. (Matote, man buvo gyvybiškai svarbus likusios kalakutienos ir likusios bulvių košės santykis.)

Retoje išvykoje į Roy’ų Rogersą (90-ųjų greito maisto keptų viščiukų tinklas tiems iš jūsų, kurie užaugote už šiaurės rytų / vidurio Atlanto JAV ribų), buvo sunku pasakyti, kas man patiko labiau – kepta vištiena ar putų polistirolo indelis su puikiai pipirine bulvių koše ir padažu, kurį gavome su juo.

Trumpai tariant, aš visada neoficialiai ieškojau būdų, kaip įsitikinti, kad turiu geriausią įmanomą bulvių košės patirtį!

Pradėjo nuo dėžutėse supakuotų bulvių košės dribsnių. (Taip, anais laikais buvome dideli Aidahoan naudotojai. Pasigirsdavo net žvangtelėjimas, kurį aš periodiškai rėkdavau. Kad būtų aišku, tai buvo mano paties skambėjimas. Pačios įmonės reklama, matyt, buvo netinkama.) Ir galiausiai aš perėjau į -nubraukite bulvių košę.

Sakyčiau, man buvo gal 11 ar 12 metų, kai prasidėjo ši bulvių košės kelionė. Man dabar 32. Tai buvo 20 metų odisėja, žmonės.

Kodėl laiškinio česnako bulvių košė yra geriausia

Iš pagrindinės formulės atsirado posūkiai ir priedai: česnakinė bulvių košė, parmezano česnako bulvių košė, sūrio laiškinio laiškinio bulvių košė, pasukų bulvių košė ir grietinėlės sūrio bulvių košė, kai grietinėlės sūrio blokas nukrito su trenksmu ir purslais ant sūkurio. auksinio, lėtai tirpstančio sviesto.

Laikui bėgant supratau, kad vienintelis man reikalingas „priedas“. sauja šviežių, labai smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų. Ši laiškinių česnakų bulvių košė nėra per daug svogūninė. Juose yra tik tiek laiškinio česnako, kad bulvėms suteiktų puikų česnakinį/svogūninį kraštelį ir papildomą dimensiją, kad ir su kuo valgytumėte minėtas bulves.

Tada reikėjo kovoti su visais kitais kintamaisiais. Taip pat buvo keblumų su pienu – mūsų pačių 90-ųjų vaikystėje pasirinktas liesas pienas tapo nenugriebtu pienu, kuris vėliau tapo pasukos, o vėliau – nenugriebtas pienas, o po to – šėlsmas su tiršta grietinėle, o po to vėl grįžo prie nenugriebto pieno. (Daugiau apie tai šiek tiek.)

Buvo skyriai nuo odos, o paskui – ant odos. Stebėjimai apie trintuvus ir trintuvus, supratimas, kad taip, galite pertrinti bulves, o po daugelio metų sekė supratimas, kad taip pat galite pervirti tavo bulves. (Quelle košmaras!)

Mano bulvių košės pagrindiniai principai

Dabar, kai šie beprotiškai maišyti metai jau praeityje, aš tvirtai iškėliau savo vėliavą visais šiais klausimais, ir jie yra tokie:

  • Įprasti laiškiniai česnakai yra vienintelis „papildomas“, kurio man kada nors reikia bulvių košetodėl šiandien čia susirinkome. Yra priežastis, kodėl susmulkintos Holivudo bulvės visada rodomos su laiškiniu česnaku!!
  • Nenugriebtas pienas yra tobulas. Pasukų skonis per stiprus arba poliarizuojantis. Kartais nenorite, kad tas aštrumas atitrauktų jus nuo visokio sviesto ir bulviškumo. Nugriebtame piene nėra pakankamai riebalų. Pusė ir pusė yra gerai, bet be reikalo kaloringa – ir šiais laikais mes visi taip rūpinamės savo sveikata. Išsaugokite savo riebios grietinėlės kvotą, kad galėtumėte gaminti plaktą grietinėlę pyragams ar moliūgų vakarienėms!
  • Turtingi priedai, tokie kaip kreminis sūris ir grietinė, neprideda tiek, kiek manote. To atsisakymas taip pat reiškia, kad vėliau galiu turėti papildomą pyrago gabalėlį. Hehehe!
  • Senosios mokyklos trintuvai yra puikūs. Ricerius sunku išplauti, o mes tiesiog neturime vietos. Kad būtume sąžiningi su ricer gerbėjais, kol kas nusprendžiau gyventi nežinodamas šiuo klausimu. Jei neturite trintuvo, naudokite plaktuvą!
  • Kai bulvės bus pakankamai sutrintos, perjunkite į medinį šaukštą arba guminę mentelę galite maišyti, kad bulvės neįgautų lipnios tekstūros.
  • Būtina iš anksto pašildyti pieną ir sviestą. Tai nėra nuolaidus papildomas žingsnis. Tai ne tik palaiko reikiamą bulvių temperatūrą, bet ir padeda išvengti, kad jos taptų lipnios, o tai gali nutikti, jei permaišote arba per daug sutrinate, ty bandote išstumti šaltą pieną ir sviestą aplink karštas bulves.
  • Bulvių košę pasigaminti nesunku, tačiau negalima pamiršti. Turite stebėti, kad jie nepervirtų! Kai jie tik suminkštės, ištraukite juos iš vandens, nusausinkite kiaurasamtyje ir vėl perkelkite į puodą, kuriame virė senam trinimui. Jie gali sėdėti uždengti maždaug valandą, kol būsite pasiruošę trinti.

Laiškinio česnako bulvių košė: recepto instrukcijos

Nulupkite bulves ir nuplaukite šaltame vandenyje, o eidami perkelkite į puodą su šaltu vandeniu. Nulupę visas bulves, supjaustykite jas dideliais 2 colių/5 cm gabalėliais ir vėl sudėkite į puodą.

Padėkite bulvių puodą ant viryklės, užvirkite (svarbu, kad bulvės būtų tolygiai išvirti). Troškinkite apie 15 minučių arba tik tol, kol šakutė suminkštės.

Bulves nusausinkite kiaurasamtyje, nukratydami vandens perteklių. Perkelkite bulves atgal į puodą. (Galite uždengti, kad šiltai išliktų puode iki 1 valandos, kol būsite pasiruošę sutrinti.)

Maždaug 20 minučių prieš patiekiant į puodą supilkite pieną ir sviestą ir padėkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.

pienas ir sviestas puode

Kai pienas ir sviestas pašildomi, bulvių trintuvu sutrinkite bulves, kol neliks bulvių gabalėlių. Būkite atsargūs, kad per daug netrintumėte, nes tekstūra gali tapti lipni. Geriausia bulves sutrinti prieš pilant skystį.

Gumine mentele įmaišykite pieno ir sviesto mišinį 3 porcijomis, švelniai įmeskite į bulves prieš dedant kitą partiją, kol pasieksite norimą konsistenciją. Pagardinkite druska ir pipirais (jei reikia, pagardinkite prieskoniais), įmaišykite laiškinius česnakus ir patiekite!

Greiti faktai

kiek bulviu man reikia?

Šešiems žmonėms turėtų pakakti 2,5 svaro bulvių, o ne per daug. Jei norite likučių arba aptarnaujate didesnę minią, naudokite šią informaciją kaip matą, kiek jums daugiau reikia!

Ar galiu tai padaryti iš anksto?

Bulvių košė geriausia karšta ir šviežia. Geriau iš anksto pagaminsime tokius dalykus kaip įdaras ir pašildysime! Pašildyta arba mikrobangų krosnelėje kepta bulvių košė yra gera, bet jos niekada nėra tokios puikios, kaip šviežios.

Kaip galiu laikyti bulvių košę?

Galite padaryti nesudėtingą dalyką – sudėti bulvių košę į sandarų indą šaldytuve. Bet jūs taip pat galite užšaldyti tą indą ir po dviejų mėnesių pašildyti uždengtame inde mikrobangų krosnelėje!
Sušaldytą bulvių košės bloką įdedu į dubenį, uždengiu lėkšte, kad garai nusigautų, ir kepsiu mikrobangų krosnelėje maždaug 3 minutes arba tol, kol jos vėl taps purios ir karštos. Jei tai darysite, padėsite jį sudėlioti į mažesnes porcijas, kad būtų lengviau pašildyti.
Mano sesuo naudoja ledų kaušelį, kad ant pergamentu išklotos kepimo skardos dėtų atvėsusią bulvių košę. Uždenkite juos ir perkelkite dėklą į šaldiklį. Kai užšalsite, atskirus bulvių samtelius laikykite šaldymo maišelyje arba konteineryje atskiriems patiekalams!

Laiškinio česnako bulvių košė

Po metų eksperimentų ir sielos ieškojimų šis paprastas laiškinių česnakų bulvių košės receptas yra mano tobulas bulvių košės receptas.

Laiškinių česnakų bulvių košės receptas

aptarnauja: 6

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Nulupkite bulves ir nuplaukite šaltame vandenyje, o eidami perkelkite į puodą su šaltu vandeniu. Nuluptas bulves supjaustykite dideliais 2 colių/5 cm gabalėliais ir vėl sudėkite į puodą.

  • Padėkite bulvių puodą ant viryklės, užvirkite (svarbu, kad bulvės būtų tolygiai išvirti). Troškinkite apie 15 minučių arba tik tol, kol šakutė suminkštės.

  • Bulves nusausinkite kiaurasamtyje, nukratydami vandens perteklių. Perkelkite bulves atgal į puodą. (Galite uždengti, kad šiltai išliktų puode iki 1 valandos, kol būsite pasiruošę sutrinti.)

  • Maždaug 20 minučių prieš patiekiant į puodą supilkite pieną ir sviestą ir padėkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.

  • Kai pienas ir sviestas pašildomi, bulvių trintuvu sutrinkite bulves, kol neliks bulvių gabalėlių. Būkite atsargūs, kad per daug netrintumėte, nes tekstūra gali tapti lipni. Geriausia bulves sutrinti prieš pilant skystį.

  • Gumine mentele įmaišykite pieno ir sviesto mišinį 3 porcijomis, švelniai įmeskite į bulves prieš dedant kitą partiją, kol pasieksite norimą konsistenciją. Pagardinkite druska ir pipirais (jei reikia, pagardinkite prieskoniais), įmaišykite laiškinius česnakus ir patiekite!

mitybos faktai

Kalorijos: 98kcal (5%) Angliavandeniai: 2g (1 %) Baltymai: 2g (4%) Riebalai: 9g (14 %) Sotieji riebalai: 6g (30 %) Polinesotieji riebalai: 0.3g Mononesotieji riebalai: 2g Transriebalai: 0.3g Cholesterolis: 26mg (9%) Natris: 370mg (15 %) Kalis: 83mg (2%) Pluoštas: 0,05g Cukrus: 2g (2%) Vitaminas A: 360TV (7 proc.) Vitaminas C: 1mg (1 %) Kalcis: 66mg (7 proc.) Geležis: 0,03mg





Source link

Daugiau iš autoriaus

2 rudens kokteiliai iš „Tre Luna Bar & Kitchen“.

Vokiška kalnų lęšių ir šveicariškų mangoldų sriuba (Berglinsen Suppe)