Kitas veiksmingas būdas padaryti mėsą – nesvarbu, ar jautieną, ar vištieną – itin sultingą ir drėgną, yra kepti labai karštame aliejuje arba greitai maišant, kol ji iškeps. Aš visada naudoju šį metodą, kaip ir šiame jautienos šparagų recepte.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Jautienos šparagai yra skanus kinų patiekalas, kuriame švelni jautiena dera su šviežiais šparagais, apteptais sodriu rudu padažu. Paruoškite vos per 30 minučių – tai puikus pasirinkimas greitoms savaitės vakarienėms. Padažas išryškina pikantišką jautienos ir šparagų skonį, todėl kiekvienas kąsnis yra visiškai patenkintas!
Jautienos šparagai Maišydami kepti
Keletas skaitytojų klausė apie šį kiną jautienos šparagai receptas, populiarus patiekalas kinų restoranuose visoje JAV. Šparagus yra puiki daržovė, kurią galima virti, ypač derinant su pasirinktais baltymais, nesvarbu, ar tai vištiena, jautiena ar krevetės.
Šiame jautienos šparagus pakepinti Pagal receptą minkšta jautiena derinama su šviežiais šparagais ir raudonosiomis paprikomis pikantiškame padaže, kuris puikiai tiks ant garuose virtų baltųjų arba rudųjų ryžių. Geriausia dalis? Galite jį suplakti vos per 30 minučių atlikdami 5 paprastus veiksmus!
Jei nevalgote jautienos, visada galite ją pasigaminti su vištiena arba „Smid-fry“ šparagus su krevetėmis. Bet kuriuo atveju tai skanus patiekalas, kuriuo patiks jūs ir jūsų šeima.
Norėdami gauti daugiau kiniškų jautienos kepimo receptų, peržiūrėkite mano sezamo jautienos ir imbiero bei svogūnų jautienos receptus!
Kodėl jums patiks šis receptas
Greitai ir lengvai. Šis jautienos šparagų receptas užtrunka vos 30 minučių, kad išplaktų atlikus tik penkis paprastus veiksmus. Puikiai tinka toms įtemptoms naktims, kai norisi ko nors skanaus nepraleidžiant valandų valandas virtuvėje!
Švelni ir sultinga jautiena. Jautienos ruonių greito kepimo drėgmėje technika, todėl gaunami sultingi, minkšti gabalėliai, kuriuos valgyti yra nepaprastai malonu.
Lengvi ir patenkinti. Skirtingai nuo kai kurių smarkių bulvyčių, šis jautienos šparagų kepsnys turi lengvą padažą, kuris neskandina ingredientų. Tai skanus pasirinkimas, kuris nepalieka sotumo jausmo.
Geriau nei išsinešti. Kam užsisakyti išsinešti, kai šį skanų jautienos šparagų patiekalą galite išplakti namuose? Tai šviežesnis, sveikesnis ir dažnai pigesnis nei restoranų kainos.
Jautienos šparagų recepto ingredientai
Jautiena – rinkitės švelnius gabalėlius, tokius kaip nugarinė ar nugarinė, ir būtinai supjaustykite juos prie grūdų, kad jų tekstūra būtų itin patenkinta.
Šparagai – pagrindinis šio patiekalo ingredientas; jie pripildyti maistinių medžiagų ir puikiai dera su jautiena.
Raudonoji paprika – suteikite gražią traškumą ir ryškią spalvą, todėl patiekalas atrodys ir skonis dar geresnis.
Česnakai – prideda nuostabaus aromato ir skonio gilumo, kuris išties pagyvins visą kepinį.
Cukrus – subalansuoja pikantiškus skonius ir karamelizuojasi gaminant.
Malti juodieji pipirai – papildo jautieną ir daržoves.
Kukurūzų krakmolas – padeda sutirštinti padažą, suteikia jam šilkinę tekstūrą, kuri puikiai prilimpa prie visko.
Sojų padažas – prideda pikantiško umami gėrio ir šiek tiek sūrumo.
Austrių padažas – būtinas sodraus, šiek tiek saldaus skonio!
Tamsus sojos padažas – suteikia padažui gilesnės spalvos.
Visą informaciją apie ingredientus rasite receptų kortelėje.
Patarimai, kaip švelniai kepti jautieną
Viena dažna kiniškų bulvyčių klaida yra ta, kad padažas dažnai gali būti purus, lipnus ir per daug krakmolingas, todėl patiekalas tampa nemalonus. Geras kepinys turi turėti lengvą padažą, kuris tinkamai padengtų ingredientus.
Kad jautiena būtų minkšta, supjaustykite ją prie grūdų.
Taikant tradicinius kinų metodus, pavyzdžiui, „aksominį“ ir mėsos marinavimą kukurūzų krakmolu, jautiena išlieka sultinga ir minkšta, o tuo pačiu pagerina skonį.
Kitas veiksmingas būdas padaryti mėsą – nesvarbu, ar jautieną, ar vištieną – itin sultingą ir drėgną, yra kepti labai karštame aliejuje arba greitai maišant, kol ji iškeps. Aš visada naudoju šį metodą, kaip ir šiame jautienos šparagų recepte.
Dažnai užduodami klausimai
Kaip sužinoti, kada šparagai puikiai iškepę?
Šparagai turi būti ryškiai žali ir traškūs. Venkite pervirti, nes jis gali tapti purus.
Ar galiu padažą paruošti iš anksto?
Taip, padažo ingredientus galite sumaišyti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kol būsite pasiruošę gaminti. Prieš dėdami į keptuvę, tiesiog išmaišykite.
Ką daryti, jei mano padažas pasirodys per tirštas arba per plonas?
Jei jis per tirštas, įpilkite šlakelį vandens, kad atlaisvintumėte. Jei jis per plonas, galite virti ilgiau, kad sumažėtų, arba įmaišykite šiek tiek daugiau kukurūzų krakmolo.
Ar galiu šiuos jautienos šparagus kepti aštriau?
Taip! Norėdami įkaisti, galite įpilti šlakelį čili aliejaus arba įmesti šiek tiek pjaustytų šviežių čili pipirų.
Kiek kalorijų vienoje porcijoje?
Šis jautienos šparagų receptas yra tik 249 kalorijos vienoje porcijoje.
Ką patiekti su jautienos šparagais
Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti
Neleiskite ekranui užtemti
Marinuokite jautieną su visais marinato ingredientais 15 minučių.
Sumaišykite visus padažo ingredientus, gerai išmaišykite ir atidėkite.
Įkaitinkite wok keptuvę ir įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Kai aliejus įkaista, sudėkite jautieną ir greitai maišykite, kol paviršius taps nepermatomas ir šiek tiek apdegs. Perkelkite į lėkštę ir atidėkite.
Išvalykite wok keptuvę ir įpilkite likusį 1 šaukštą aliejaus. Kai aliejus įkaista, suberkite česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus. Įdėkite šparagus ir keletą kartų pamaišykite prieš grąžindami jautieną į wok keptuvę.
Supilkite padažą ir išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Įmaišykite papriką ir patiekite.
Viena dažna kiniškų bulvyčių klaida yra ta, kad padažas dažnai gali būti purus, lipnus ir per daug krakmolingas, todėl patiekalas tampa nemalonus. Geras kepinys turi turėti lengvą padažą, kuris tinkamai padengtų ingredientus.
Kad jautiena būtų minkšta, supjaustykite ją prie grūdų.
Taikant tradicinius kinų metodus, pavyzdžiui, „aksominį“ ir mėsos marinavimą kukurūzų krakmolu, jautiena išlieka sultinga ir minkšta, o tuo pačiu pagerina skonį.
Kitas veiksmingas būdas padaryti mėsą – nesvarbu, ar jautieną, ar vištieną – itin sultingą ir drėgną, yra kepti labai karštame aliejuje arba greitai maišant, kol ji iškeps. Aš visada naudoju šį metodą, kaip ir šiame jautienos šparagų recepte.