Szechuan šukutės – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Tai Szechuan šukutės Receptas yra vienas geriausių kiniškų šukučių patiekalų su drąsiais skoniais – švelnios, sultingos šukutės priklausomybę sukeliančiame ugningame padaže, viskas paruošiama per mažiau nei 20 minučių. Įtraukiau sudedamųjų dalių alternatyvas, kad galėtumėte mėgautis šiuo patiekalu su tuo, ką turite po ranka.

Szechuan šukutės patiekiamos dubenyje.

Kiniškų Szechuan šukučių receptas

Prieš daugelį metų, kai pirmą kartą išvykau į PF Chang’s, išbandžiau jų Szechuan šukutės ir oho – tai buvo meilė iš pirmo kąsnio. Pavaizduokite dideles, sultingas šukutės, uždusintas aštriame, aštriame ir mala Szechuan padažas. Buvau užsikabinęs! Po to jis tapo mano mėgstamiausiu patiekalu kiekvieną kartą, kai grįždavau.

Deja, jo meniu nebėra. Taigi, kai tik užsinoriu to skonio, namuose gaminu savo „Szechuan Scallops“ versiją. Tai greita, paprasta, o mano naminis Szechuan padažas sugrąžina mane prie pirmojo skonio.

Šis Szechuan šukučių patiekalas yra tobulas – užtenka tik 4 paprastų žingsnių ir paruošiamas vos per 20 minučių. Prieš pasinerdami į receptą, peržiūrėkite mano greito recepto vaizdo įrašą! Labai naudinga pamatyti, kaip vyksta procesas, ir jūs pajusite tikslią techniką, kad išryškintumėte geriausius skonius.

Šalutinė pastaba: Mala yra skanus Sičuano pipirų (ma) ir aštrių čili pipirų (la) stingdančio poveikio derinys. Su kiekvienu kąsniu jūsų skonio receptoriams suteikia ugnies ir dilgčiojimo pojūtį! Tai vienas ikoniškiausių skonių Sičuano virtuvėje, ir aš esu nuo jo visiškai priklausomas.


Kodėl man patinka šis receptas

Sultingos šukutės, sumaišytos su paprikomis ir grybais aštriame padaže. Sultingos šukutės, sumaišytos su paprikomis ir grybais aštriame padaže.
  • Visai kaip tikras sandoris. Mano receptas ant jūsų pietų stalo atneš autentiškų Sičuanų skonių – stingdantį karštį nuo čili traškučių, acto natų ir pikantiško gėrio. Be to, naminis produktas yra daug pigesnis!
  • Paruošta vos per 15 minučių. Atlikus tik 4 paprastus veiksmus, tai puikus receptas įtemptoms dienoms, kai trokštu drąsių, malonių skonių be rūpesčių.
  • Sveikas baltymas. Man patinka šukutės, nes jose yra liesas baltymų šaltinis ir mažai kalorijų bei riebalų, todėl jos yra puikus pasirinkimas, kai norite pasimėgauti jūros gėrybėmis.
  • Padažas yra viskas. Aš tiesiog negaliu atsispirti puikiai iškeptoms šukutėms, padengtoms tuo burnoje tirpstančiu Szechuan padažu! Įdėkite šiek tiek paprikos ir grybų, ir aš galų gale nupoliravau du dubenėlius ryžių. Turite rimtai pabandyti, kad suprastumėte, ką turiu galvoje!!

Norėdami gauti daugiau Sečuano receptų, peržiūrėkite mano Sečuano jautienos, Sičuano žaliųjų pupelių ir Sičuano (Sechuan) šaltų makaronų receptus!


Šukučių pakaitalai

Šukutės gali būti brangios, todėl čia yra keletas baltymų alternatyvų, kurias aš asmeniškai rekomenduoju:

  • Žuvies rutuliukai yra ekonomiškas pasirinkimas.
  • Krevetės
  • Žuvies filė
  • Bet koks aukščiau paminėtų derinys
  • Jei ieškote veganiško varianto, pabandykite naudoti keptą tofu!

Szechuan šukutės Ingredientai

Szechuan šukučių ingredientai.Szechuan šukučių ingredientai.
  • Šukutės – naudojau šaldytas įlankos šukutes, kurios yra mažesnės ir pigesnės. Juos nesunkiai rasite užšalusiuose daugumos prekybos centrų koridoriuose.
  • Aliejus
  • Česnakai
  • Paprikos – naudojau trijų spalvų paprikas, kad patiekalas būtų skanus, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą spalvotą papriką!
  • Shiitake grybai – man tiesiog patinka žemiškos natos ir grybų umami skonis!
  • Austrių padažas
  • Aš esu gluosnis
  • Kiniškas juodasis actas – jei nerandate kiniško juodojo acto, galite jį pakeisti obuolių sidro actu.
  • Cukrus
  • LAOGANMA aštrus čili traškutis – Laoganma arba „Senoji krikštamotė“ yra populiarus kinų prekės ženklas, žinomas dėl savo garsaus čili traškučio, kuriame aromatiniame aliejuje dera traškūs česnakai, svogūnai ir čili dribsniai. Tai slaptas šio išskirtinio Szechuan mala skonio padažo ingredientas!
  • Kukurūzų krakmolo mišinys – sutirština padažą, todėl puikiai padengia šukutes ir visus kitus ingredientus.

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.

Pirkinių vadovas: LAOGANMA aštrių čili traškučių galite įsigyti daugelyje Azijos maisto prekių parduotuvių JAV arba internetu „Amazon“.



Profesionalų patarimas: paslaptys, kaip puikiai išvirti šukutes

Kiniškų šukučių receptai su aštriu padažu ir lauro šukutėmis. Kiniškų šukučių receptai su aštriu padažu ir lauro šukutėmis.
  • Aš visada pradedu nuo puodo vandens užvirti ir šukutes blanširuoju vos kelias sekundes. Kai tik paviršius pasidaro baltas, jie baigti! Šis greitas veiksmas padeda nustatyti jų tekstūrą ir užtikrina, kad jie iškeps tolygiai.
  • Po blanširavimo šukutes būtinai gerai nuvarvinu. Taip vandens perteklius nesujauks padažo.
  • Prieš dedant šukutes įmetu paprikas ir grybus. Taip jų skoniai tikrai išryškėja, ir viskas puikiai iškepa.
  • Atidžiai stebiu Szechuan padažą, kol kepu, ir įsitikinu, kad jis sutirštėja tiek, kad puikiai pasidengtų šukutės ir daržovės. Jei jis per tirštas, praskieskite trupučiu vandens. Jei jis per vandeningas, įpilkite daugiau kukurūzų krakmolo srutos.

Dėl Patarimo: Dauguma šaldytų šukučių yra apdorojamos priedais, kad jos atrodytų putlios ir šviežios. Visada tikrinu, ar etiketėje nėra jokių įtartinų ingredientų, tokių kaip natrio tripolifosfatas, natrio bikarbonatas ar vanduo, kurie rodo, kad šukutės buvo apdorotos gamykloje. Deja, apdorotos šukutės kepant maišant linkusios susitraukti ir į padažą išleisti vandens perteklių. Kad išvengtumėte sušlapusio padažo, prieš tai išblanširuodami šukutes, galite išlaikyti koncentruotą skonį.


Dažnai užduodami klausimai

Ar Szechuan virtuvė visada aštri?

Nebūtinai! Nors „Sechuan“ maistas yra žinomas kaip drąsus ir aštrus, galite sumažinti savo „Sechuan“ šukučių karštį naudodami mažiau traškių čili.

Ar pagal šį receptą galiu naudoti narų šukutes?

absoliučiai! Narų šukutės yra geriausiai įvertintos dėl savo kokybės ir skonio, o tai tikrai gali paaukštinti šį patiekalą; tačiau jie yra gana brangūs.

Ką daryti, jei mano šukutės yra guminės?

Perkepusios šukutės gali tapti guminės. Norėdami to išvengti, šukutes blanširuokite pagal mano receptų kortelę, tada greitai kepkite ant stiprios ugnies, maišydami.

Koks yra geriausias būdas laikyti likusias Szechuan šukutes?

Likusias Szechuan šukutes laikykite sandariame inde šaldytuve iki dviejų dienų. Kai vėl juos pašildysite, tiesiog švelniai pašildykite keptuvėje ant mažos ugnies, kad nesusidarytų guminiai.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis Szechuan šukučių receptas yra tik 311 kalorijų vienoje porcijoje.

Garuose virti ryžiai su sultingomis ir puikiai išvirtomis kiniškomis šukutėmis. Garuose virti ryžiai su sultingomis ir puikiai išvirtomis kiniškomis šukutėmis.

Ką patiekti su Szechuan šukutėmis

Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarą, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.


Kiti šukučių receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Puodą vandens užvirinkite. Virkite šukutes 10 sekundžių, tada išimkite jas sieteliu. Gerai nusausinkite ir atidėkite.

  • Sumaišykite visus padažo ingredientus nedideliame dubenyje ir gerai išmaišykite.

  • Įkaitinkite wok arba keptuvę su aliejumi. Suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite iki aromatingumo. Suberkite paprikas ir grybus ir maišydami kepkite, kol išsiskirs jų aromatas. Sudėkite šukutes, maišykite, kad gerai susimaišytų su ingredientais.

  • Supilkite padažo mišinį ir toliau maišydami kepkite šukutes. Kai padažas sutirštės, išjunkite ugnį. Perkelkite šukutes į serviravimo lėkštę. Patiekite iš karto su ryžiais.

  • Aš visada pradedu nuo puodo vandens užvirti ir šukutes blanširuoju vos 10 sekundžių. Šis greitas veiksmas padeda nustatyti jų tekstūrą ir užtikrina, kad jie iškeps tolygiai.
  • Po blanširavimo šukutes būtinai gerai nuvarvinu. Taip vandens perteklius nesujauks padažo.
  • Prieš dedant šukutes įmetu paprikas ir grybus. Taip jų skoniai tikrai išryškėja, ir viskas puikiai iškepa.
  • Atidžiai stebiu padažą, kol kepu, ir įsitikinu, kad jis sutirštėja tiek, kad puikiai pasidengtų šukutės ir daržovės.

Patiekimas: 2žmonių, Kalorijos: 311kcal, Angliavandeniai: 14g, Baltymai: 22g, Riebalai: 19g, Sotieji riebalai: 2g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 12g, Transriebalai: 0.1g, Cholesterolis: 41mg, Natris: 1126 mmg, Kalis: 543mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 3g, Vitaminas A: 1055TV, Vitaminas C: 112mg, Kalcis: 28mg, Geležis: 1mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Graikinių riešutų pluta lašiša /Fiordas/ Upėtakis

Auksaragis