Švenčiame vietinio paveldo mėnesį: akivaizdžiai nematoma: mes esame tie, kurių laukėme


Jei atvirai, kai prieš dešimtmetį pirmą kartą pradėjau karjerą alkoholio pramonėje, bendruomenė buvo paskutinis dalykas, kurį tikėjausi rasti. Puikiai žinojau, kad tai pramonė, kurioje čiabuviai nėra laukiami. Žinojau visus klasikinius girto indėnų stereotipus ir ugnies vandens mitologiją. Geriau, kad taip nesimatytų, išmokite paslėpti savo daleles. Ji buvo vieniša ir izoliuota, o įėjimo kliūtis buvo iš visų pusių. Ne tik iš žmonių, jau dirbančių pramonėje, bet ir dėl nepasitikėjimo mūsų pačių bendruomenėmis po ilgos JAV vyriausybės, ginkluotos prieš mus alkoholiu, istorijos ir net iš federalinės vyriausybės.

Per daugelį metų stengiausi pasakyti žmonėms, kad kai nusprendžiau tapti distiliuotoju, vietiniams gyventojams vis tiek nebuvo teisėta turėti spirito varyklą, bent jau ne funkcine prasme. Iki 2018 m., kai Chehalis genties pastangos ir teisiniai veiksmai galutinai panaikino archajišką įstatymą, federaliniu požiūriu buvo neteisėta turėti ar eksploatuoti spirito varyklą genčių žemėje. Aš tai iškeliu, nes dažniausiai tai yra tų, kurie pradeda gamybą, tikslas – galiausiai turėti savo vietą, kurioje jūsų receptai ir idėjos būtų verslo priešakyje. Man tai nebuvo nuo pirmos dienos. Tuomet, jei buvote gimtoji ir norėjote distiliuoti, turėjote tai daryti iš grynos meilės šiam gėriui, nesitikėdami vieną dieną turėti savo erdvę (o gal tikėtis, kad pasiseks ir suklups kelis milijonus dolerių pradėti privačioje žemėje). Galų gale, laukdami, kol kas nors pagaliau susigaudys ir pakeis šį akivaizdžiai rasistinį įstatymą, mūsų žmonės vėl buvo vieninteliai, kurie kovojo už mūsų teises.

Man taip pat patinka tai iškelti, nes kai tik tai darau, dauguma žmonių neišvengiamai ir nuoširdžiai elgiasi sukrėsti ir nustebę, sužinoję tai pirmą kartą. Kiekvieną kartą stebiuosi, kodėl jie niekada nepastebėjo, kad mūsų nėra kambaryje. Tai yra pagrindinė šios pramonės šakos (iš tikrųjų bet kurios pramonės šakos) savybė. Būti gimtajam reiškia būti nematomam; tu esi pasekmė savo žemėje. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad posakis yra per stiprus žodis; kad būtumėte pasenę, pirmiausia turėtumėte galvoti apie mus. Barmenai, aludariai ir distiliuotojai mėgausis vietinių ingredientų naudojimu, tačiau niekada neatsižvelgs į žmones, kurių žemėje jie gyvena, kurie tuos ingredientus puoselėjo ir išsaugojo nuo neatmenamų laikų. Tie žmonės, kurie vis dar čia, prašosi, kad juos pamatytų. Po tiek daug šio darbo metų „matomumas“ neturėtų būti tas dalykas, dėl kurio vis dar kovojame, nors ironiška, kad būtent tai mane skatina dirbti šį darbą ir paskatino mane rasti bendruomenę, kurią turiu šioje erdvėje.

Prieš daugelį metų buvau supažindintas su savo dabartiniu draugu Chockie Tomu, kuris pirmą kartą pajuto tai, ką tuomet vadino Native Visibility Project. Per daugelį metų, daug kovojo ir (dažniausiai Chockie) sunkaus darbo, mums pavyko suburti padoraus dydžio mūsų grupę. Tai atvėrė mano pasaulį ir daugybę galimybių, net kai tik atėjo laikas šviesti žmones apie protėvių fermentus. Pasirodo, kai iš tikrųjų padariau tam tikrą darbą, bendruomenė, kurios niekada nemaniau, buvo priešais mane. Bendruomenė mums, kaip vietiniams žmonėms, yra tokia būdinga, natūrali ir reikalinga kaip vanduo. Kad ir kur eitume, vienas kitą randame, ieškome. Vietinė bendruomenė didesnėje alkoholio pramonėje yra maža, palyginti su kitomis grupėmis, todėl mes tikrai neturime prabangos atskirti aludarius, distiliuotojus, vyndarius ir svetingumą; mūsų skaičiai tiesiog būtų per menki, kad galėtume ką nors pasiekti. Kai pradėjome bendrauti, niekam nenustebino, kad didžiausia mūsų koncentracija yra svetingumo, paslaugų sektoriuje. Juk daugeliu atžvilgių būti gimtuoju reiškia būti naudingam. Tarnavimas šeimai, tautai, bendruomenei, žemei ir tt Būtent tokia tarnystės idėja ir pasaulėžiūra dabar bandau priartėti prie savo vaidmens šioje industrijoje.

Kaip ir bendruomenės radimas, aš niekada neįsivaizdavau, kad dirbsiu viešai kalbėdamas, informuosiu ar propagavau darbą. Buvau patenkintas, kad vien buvimo ir daugiau nei kompetentingo aludario ir distiliuotojo pakako parodyti žmonėms, kad priklausome. Tada pereinau prie „matomo“ sąvokos, norėdamas parodyti vietiniams žmonėms, ateinantiems už manęs gamyboje, kad šioje pramonėje jiems būtų galima skirti vietos. Tačiau matomumo neužtenka, tai neatlieka darbo, o jei aš ko nors išmokau iš čehaliečių pastangų, tai niekas kitas už mus neatliks darbo. Atliekant erdvę sau, neužtikrinama, kad už manęs esantis žmogus ją užpildys, kai pakilsiu aukštyn. Štai kodėl labai svarbu, kad peržengtume neaiškių matomumo ir reprezentavimo sąvokų ribas. Žetonizavimas nėra reprezentacija, o matomumas nepriima daugiau vietinių žmonių. Atliekant darbą, žmonės sujungiami su darbu ir išsilavinimu, kurio jiems reikia pramonėje, o tai yra nuolatinis patarimas ir parama, siekiant užtikrinti, kad jie ten liktų. Tai yra jų produktų pirkimas ir naudojimas net tada, kai neturi pinigų ir gudrybės, kad jums parodytų šaunų (arba įžeidžiančios temos) iššokantįjį langą. Tai tikrai KLAUSYTI juos, kai jie tau sako, kad esi žalingas arba kokie jų poreikiai, o ne tik matyti juos.

Aš vis dar dirbu, kad dirbčiau ir dirbu. Galbūt visada būsiu, o gal visada turėčiau būti. Vis dėlto turiu paklausti, dabar, kai žinai, kad esame kambaryje, ką ketini su tuo daryti?

Kaip ir vietiniai gyventojai pramonėje dažnai nepaisomi, dykumos dažnai nepastebimos kaip gausos ekosistemos. Tiesiog pažvelkite į tokius terminus kaip „maisto dykuma“ ir pamatysite, kaip mūsų visuomenės požiūris apskritai ignoruoja faktą, kad dykumos tūkstančius metų teikė namus ir maitinimą daugeliui žmonių. Kadangi abi mano gentys, Chiricahua Apache (Nde) ir Raramuri yra vadinamųjų pietvakarių JAV ir Šiaurės Meksikos dykumų žmonės, norėjau pagerbti tą gausą. Tai yra girtas rifas tiek iskiate, tiek tu’n’kuze’e. Iskiate yra tradicinis chia gėrimas, kurį Raramuri naudoja energijai gauti, ir yra viena iš šiandien paplitusių „chia fresca“ gėrimų ištakų. Dažnai tai yra limonado variantas, todėl aš pradėjau gaminti tu’n’kuze (dar žinomas kaip Apache Kool-aid) šio gėrimo variantą, nes 3 lapų žagrenių skonis yra labai aitrokas / limonadą primenantis. Paprastai, jei gaminu įprastą NA variantą iskiate ir norisi kažko saldesnio, saldinimui naudočiau dygliuotųjų kriaušių sirupą arba trintą dygliuotųjų kriaušių košę, taigi – dygliuotųjų kriaušių brendį. Gamindamas tu’n’kuze’ vieną gerti, aš dažnai naudoju agavos nektarą saldinimui, nes agava yra vienas pagrindinių tradicinių Nde ir kitų apačių tautų maisto šaltinių. Šiam elementui pavaizduoti naudojau blanco bacanora užuominą, kuri yra regioninė dvasia iš Šiaurės Meksikos Sonoros valstijos, kuri yra kaip mažiau dūminis, paprastai sūresnis ir mineralinis mezcal. Galiausiai dėl tikro saldumo (ne tik jaučiamo) ir žemiško elemento pridėjau šiek tiek Nixta kukurūzų likerio. Vargu ar jums patiks nei iskiate, nei tu’n’kuze, jei nevalgysite tortilijų ar pinole. Nikstamalizuoti kukurūzai yra svarbus abiejų mano tautų maistas, taip pat salyklinius kukurūzus gaminame tradiciniams alkoholiniams gėrimams abiejose gentyse. Derindama šiuos elementus, pagaminau paprastą kokteilį, kuris yra lengvas ir gaivus vėlyvos vasaros/rudens pradžios gėrimas (kai sunoksta ir žagreniai, ir opuncijos):

Tiesiog dykumos

  • 1 uncijos dygliuotųjų kriaušių brendžio (kaip Ventura Spirits Opuntia)
  • 2,25 uncijos nesaldinto tu’n’kuze’ / chinkoozhe*
  • 0,25 uncijos bacanora blanco (kaip Kilinga)
  • 0,5 oz Nixta liqueur de elote
  • 2 baro šaukštai hidratuotų chia sėklų**

Sumaišykite ingredientus, išskyrus chia sėklas, purtyklėje ir stipriai purtykite ant ledo 10 sekundžių. Nukoškite į Nick and Nora stiklinę ir įmaišykite chia sėklas.

* Norėdami pagaminti tu’n’kuze, naudokite maždaug 1 puodelį 3 lapų žagrenių uogų 4 puodeliuose vandens. Uogas išimkite iš kekių ir labai lengvai sutrinkite. Jei laikas nėra per didelis, turėtumėte išsivirti saulės arbatos, kitu atveju užvirinkite vandenį, nukelkite nuo ugnies ir suberkite uogas. Leiskite išbrinkti 20 min. iki valandos, priklausomai nuo norimo stiprumo. Nukoškite ir atvėsinkite.

**Iš anksto sudrėkinkite chia šaltame vandenyje, sumaišydami 1 dalį chia ir 4 dalis vandens, tada leiskite pailsėti apie 10 minučių, kad sustingtų.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Ritz Cracker Toffee –

Dešrų ir fetos kiaušinių kepimas (moliniai puodai)