Šie vištienos skonio ryžiai yra skrudinti ir virti vištienos sultinyje su keletu aromatinių medžiagų, kad būtų suteiktas skanus skonis. Jis ypač tinka kaip garnyras prie vištienos, bet būtų skanus prie visko, kas dera su ryžiais!
Apreiškimas restorane
Pirmą kartą vištienos skonio ryžius išbandėme Malaizijos restorane Naujajame Džersyje. Po garnyrais matėme „paprastus ryžius, kokosinius ryžius arba vištienos ryžius“. Pirmus du išbandėme, bet trečio ne. Iš karto užsisakėme.
Ir tai buvo apreiškimas!
Ryžiai buvo šiek tiek riebaus blizgesio, sūrumo, švelnaus vištienos skonio, imbiero, laiškinio svogūno ir česnako aromato.
Jei kada nors valgėte Hainano stiliaus vištienos ryžius restorane, Kinijoje ar Singapūre (kur jie bene žinomiausi ir mylimiausi), tai iš esmės yra tie ryžiai, be vištienos ir kitų priedų.
Turime skanų Hainano vištienos ryžių receptą, kurį šiuo metu perfotografuojame ir atnaujiname. Bet tai šiek tiek projektas! Tai vienas iš tų dalykų, kuriuos gaminate ramią savaitgalio dieną.
Bet jei ieškote ko nors greitesnio ir tikslesnio, galbūt patiekti su mūsų lengvai kepta vištiena su imbiero svogūnų padažu, troškinta vištienos krūtinėlė ar paprasta keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė, tuomet šis vištienos skonio ryžių receptas kaip tik jums!
Kontroliuokite druskos kiekį jūsų vištienos skonio ryžiuose
Šių ryžių vištienos skonis gaunamas iš vištienos riebalų (jei neturite vištienos riebalų, galite naudoti aliejų) ir vištienos sultinio. Bet tai taip pat gaunama iš druskos.
Nors azijietiški patiekalai dažniausiai patiekiami su paprastais, nesūdytais ryžiais, manome, kad gaminant vištienos skonio ryžius druska iš tiesų yra gana reikalinga. Druska yra tai, kas leidžia jūsų skonio receptoriams užregistruoti vištienos skonį!
Tačiau jūs tikrai norite kontroliuoti druskos kiekį čia. Priklausomai nuo jūsų naudojamo vištienos sultinio, jame jau gali būti nemažai druskos! Rekomenduojame naudoti mažai natrio turintį vištienos sultinį ir įberti druskos pagal skonį. Dar geriau būtų naudoti nesūdytą vištienos sultinį, kurį pasigaminote patys, kad galėtumėte visiškai kontroliuoti!
Jei kada nors brakonieriausite vištieną, virimo vandenį galite užvirinti į labiau koncentruotą sultinį ir išsaugoti, kad pagamintumėte šiuos ryžius. Arba pasigaminkite mamos naminio vištienos sultinio.
Ryžių virimo ir viryklės metodai
Nesvarbu, ar esate įpratę virti ryžius ryžių viryklėje, ar nesate tikri, kaip išvirti ryžius, galite pasigaminti šį receptą!
Pridedame ryžių virimo instrukcijas, taip pat instrukcijas, kaip naudoti bet kokį vidutinio dydžio puodą ant viryklės.
Nė vienas metodas nėra geresnis už kitą. Abi duos puikių rezultatų!
Kokio tipo baltieji ryžiai yra geriausi?
Šiam receptui tinkami baltieji ryžiai yra jazminų ryžiai. Jis turi tobulą švelnią, purią tekstūrą ir reikiamą kiekį krakmolo, suteikia jam nedidelį lipnumą, kartu išlaiko skirtingus grūdelius.
Tai mūsų mėgstamiausi baltieji ryžiai kinų virtuvės reikmėms – nuo įprasto baltųjų ryžių dubenėlio prie valgio iki keptų ryžių gaminimo!
Pastebime, kad tailandietiški aukščiausios kokybės jazminų ryžiai yra aukštesnės kokybės!
Vištienos skonio ryžių recepto instrukcijos
Įkaitinkite wok keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite vištienos riebalų ir troškinkite apie 1 minutę (jei naudojate aliejų, tiesiog įpilkite aliejaus į wok keptuvę).
Įmaišykite česnaką ir trumpai pakepinkite, kad nesudegtų.
Patarimas: kur gauti vištienos riebalų
Dažnai ant vištienos šlaunelių su kaulais ir oda yra prisirišę nemažai riebalų. Nupjaukite riebalus ir užšaldykite, kad galėtumėte naudoti šiame recepte! Tą patį galite padaryti su riebalais, kuriuos nupjaunate iš visos vištienos prieš kepdami.
Jei neturite vištienos riebalų, vis tiek galite gaminti šį receptą. Tiesiog naudokite aliejų!
Sudėkite nevirtus ryžius.
Nuolat maišykite apie dvi minutes. Išjunkite šilumą.
Norėdami virti ryžių viryklėje, atlikite šiuos veiksmus:
Supilkite ryžius į ryžių viryklę ir įpilkite vištienos sultinio (vietoj įprasto vandens) ir druskos. (Ryžių viryklėje skystis turi pasiekti 4-ąją eilutę. Žiūrėkite žemiau esantį patarimo laukelį ir sureguliuokite, jei reikia.)
Jei naudojate, imbiero griežinėlius ir svogūną sudėkite į ryžius. Uždarykite dangtį ir paspauskite START.
Patarimas! Ryžių viryklės puodeliai ir JAV puodeliai
Puodelis, gautas kartu su ryžių virykle, prilygsta JAV ¾ puodeliui. Tai, matyt, yra ryžių pramonės standartas. Tai gali sukelti painiavą!
Recepte (ir visuose mūsų receptuose, kuriuose reikalaujama ryžių), kai reikalaujame 3 puodelių, turime omenyje 3 FULL US puodelius, o ne ryžių viryklės puodelius.
3 JAV puodeliai iš tikrųjų yra 4 ryžių viryklės puodeliai, todėl kai įpilate skysčio į ryžių viryklę pagal šį receptą, jis turėtų pasiekti 4 eilutę.
Jei neturite ryžių viryklės, galite atlikti šiuos veiksmus:
Skrudintus ryžius perkelkite į puodą ir supilkite vištienos sultinį. Leiskite ryžiams mirkti puode 30 minučių.
Išmirkę įmaišykite druską, imbierą ir svogūną. Uždenkite puodą ir užvirinkite.
Kai užvirs, nedelsdami sumažinkite ugnį iki žemiausio lygio. Leiskite ryžiams virti (uždengtus) 15 minučių arba tol, kol ryžiai suminkštės ir visas skystis susigers į juos.
Patiekite!
Vištienos skonio ryžiai
Šie vištienos skonio ryžiai yra skrudinti ir virti vištienos sultinyje su keletu aromatinių medžiagų, kad būtų suteiktas skanus skonis.
aptarnauja: 8
Paruošimas: 10 minučių
Virti: 35 minučių
Iš viso: 45 minučių
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite wok keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite vištienos riebalų ir troškinkite apie 1 minutę (jei naudojate aliejų, tiesiog įpilkite aliejaus į wok keptuvę). Įmaišykite česnaką ir trumpai pakepinkite, kad nesudegtų. Sudėkite nevirtus ryžius. Nuolat maišykite apie dvi minutes. Išjunkite šilumą.
-
Norėdami virti ryžių viryklėje, į ryžių viryklę suberkite ryžius ir įpilkite vištienos sultinio (vietoj įprasto vandens) ir druskos. (Ryžių viryklėje skystis turi pasiekti 4-ąją eilutę. Žr. žemiau esantį antgalį ir, jei reikia, pakoreguokite.) Įdėkite imbiero griežinėlius ir laiškinį svogūną į ryžius, jei naudojate. Uždarykite dangtį ir paspauskite START.
-
Jei neturite ryžių viryklės, skrudintus ryžius supilkite į puodą ir supilkite vištienos sultinį. Leiskite ryžiams mirkti puode 30 minučių. Išmirkę įmaišykite druską, imbierą ir svogūną. Uždenkite puodą ir užvirinkite. Kai užvirs, nedelsdami sumažinkite ugnį iki žemiausio lygio. Leiskite ryžiams virti (uždengtus) 15 minučių arba tol, kol ryžiai suminkštės ir visas skystis susigers į juos.
Patarimai ir pastabos:
mitybos faktai
Kalorijos: 339kcal (17 %) Angliavandeniai: 57g (19 %) Baltymai: 7g (14 %) Riebalai: 8g (12 %) Sotieji riebalai: 2g (10 %) Polinesotieji riebalai: 2g Mononesotieji riebalai: 4g Cholesterolis: 6mg (2%) Natris: 330mg (14 %) Kalis: 191mg (5%) Pluoštas: 1g (4%) Cukrus: 0.3g Vitaminas A: 15TV Vitaminas C: 1mg (1 %) Kalcis: 28mg (3 proc.) Geležis: 1mg (6 proc.)