Kaip pasigaminti ryžių miltus (per kelias sekundes!)


Šiame įraše kalbėsime apie tai, kaip pasigaminti ryžių miltus, kad jie būtų naudojami įvairiuose receptuose. Viskas, ko jums reikia, yra žalių ryžių ir galingo maišytuvo!

Kodėl verta gaminti ryžių miltus patiems?

Ryžių miltai yra ingredientas, kurį dažnai naudojame tokiuose receptuose kaip ropių pyragas (Lo Bak Goh), Taro pyragas ir Nian Gao (kiniškas saldus ryžių pyragas). Taip pat gali prireikti jį naudoti kituose Azijos receptuose ar net receptuose be glitimo.

Tai pagrindinis mūsų sandėliukas – šalia universalių miltų, duonos miltų ir pyragų miltų!

Nepaisant to, nors jį galima lengvai įsigyti mūsų vietinėje Kinijos bakalėjos parduotuvėje, žinome, kad daugelis iš jūsų gali neturėti prieigos prie Azijos rinkos šalia jūsų.

Taip pat galite atsidurti situacijoje, kai norite paruošti receptą naudodami ryžių miltus, bet tiesiog neturite jų po ranka. Na, jei tik turite galingą maišytuvą ir šiek tiek ryžių, bet kada galėsite pasigaminti patys!

Nors dažniausiai naudojami baltųjų ryžių miltai, galite naudoti bet kokios rūšies ryžius – ruduosius, juoduosius ar raudonuosius ryžius.

Jūs netgi galite pagaminti kitą įprastą ingredientą, kurį naudojame nuolat – saldžių ryžių miltus arba lipnius ryžių miltus! (ty pagaminta iš lipnių ryžių, kuriuos naudojame tokiuose receptuose kaip Bilo kepti sezamo rutuliukai ar žmonos pyragaičiai.

Receptai naudojant ryžių miltus

Štai keletas mūsų mėgstamiausių receptų, kuriuos galite gaminti su šiais naminiais ryžių miltais!

Kas sudaro „galingą“ maišytuvą?

Rinkoje neišbandėme per daug maišytuvų, tačiau žinokite, kad norint sumalti ryžius į miltus, jums reikia gana galingo.

Išbandėme su Vitamix ir Blendtec trintuvais ir abu puikiai veikia. Tačiau jie yra brangūs ir yra alternatyvių prekių ženklų. Paprastai didesnės galios maišytuvai yra galingesni.

Mūsų Vitamix turi 1500 vatų variklį, tačiau už nedidelę kainą galite įsigyti ir Oster maišytuvą su 1200 vatų varikliu! (Atkreipkite dėmesį, kad patys šio maišytuvo nebandėme, tačiau atsiliepimai atrodo daug žadantys.)

Jei jums įdomu, ar tinka įprastas virtuvės kombainas, mes jį išbandėme ir atsakymas yra neigiamas. Virtuvės kombainai nėra pakankamai galingi, o ašmenys taip pat yra skirti pjaustyti ir tyrėms gaminti, o ne pjaustyti kietus ryžių branduolius. Bandydami tai padaryti virtuvės kombainu, peilis gali nublukti arba jį sugadinti.

Atskleidimas

Aukščiau pateiktos nuorodos į maišytuvus yra filialų nuorodos, o tai reiškia, kad paremsite „The Woks of Life“ su nedideliu komisiniu, jei nuspręsite pirkti.

Naminis ir parduotuvėje pirktas

Naminių ryžių miltų tekstūra nėra tokia plona ir šilkinė kaip parduotuvėje pirktų. Parduotuvėje įsigyta versija turi minkštą kukurūzų krakmolo tekstūrą.

Vėlgi, šiek tiek grubesnė naminės versijos tekstūra gali suteikti jūsų kiniškiems patiekalams šiek tiek daugiau tekstūros! Galiausiai nemanau, kad tai yra blogai.

Žemiau esančioje nuotraukoje matote, kaip tekstūra skiriasi tarp parduotuvėje pirktų ryžių miltų kairėje ir naminių ryžių miltų dešinėje:

parduotuvėje pirkti ir naminiai ryžių miltai

Norint gauti itin smulkią tekstūrą, jums reikės specialaus prietaiso – grūdų malūno. Tačiau nesame tikri, ar tai verta išlaidų, nebent reguliariai gaminate ryžių miltus ir daug gaminate bei kepate naudodami ryžių miltus.

Kaip pasigaminti ryžių miltus

1 puodelis žalių ryžių

Galingas blenderis

Į maišytuvą įpilkite apie 1 puodelį ryžių. Norėdami gaminti įprastus baltųjų ryžių miltus, naudojome jazminų ryžius.

Patarimas!

Jei reikia pagaminti didelį kiekį, sumaišykite mažesnėmis partijomis. Tai geriau jūsų maišytuvui, neleis varikliui perkaisti ir duos geresnį rezultatą.

balti ryžiai blenderiu

Sumaišykite grūdus dideliu greičiu 60–90 sekundžių, pristabdydami, kad purttumėte maišytuvą ir, jei reikia, perskirstytumėte grūdus. Gumine mentele sumaišykite maišytuvo turinį ir vėl plakite dar 30 sekundžių, kad tekstūra būtų tolygesnė. (Prieš atidarydami dangtį leiskite miltams šiek tiek nusistovėti, nes jie labai milteliai.)

Laikyti sandariame inde vėsioje, sausoje vietoje iki 6 mėnesių. Taip pat galite laikyti šaldytuve iki 1 metų.

Kaip pasigaminti ryžių miltus

Kaip pasigaminti ryžių miltus

Sužinokite, kaip gaminti ryžių miltus pagal įvairius receptus – tai taip paprasta ir saugoma iki 6 mėnesių!

Kaip pasigaminti ryžių miltus

aptarnauja: 0

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Į maišytuvą įpilkite apie 1 puodelį ryžių. Sumaišykite grūdus dideliu greičiu 60–90 sekundžių, pristabdydami, kad purttumėte maišytuvą ir, jei reikia, perskirstytumėte grūdus. Gumine mentele sumaišykite maišytuvo turinį ir vėl plakite dar 30 sekundžių, kad tekstūra būtų tolygesnė. (Prieš atidarydami dangtį leiskite miltams šiek tiek nusistovėti, nes jie labai milteliai.)

  • Laikyti sandariame inde vėsioje, sausoje vietoje iki 6 mėnesių. Taip pat galite laikyti šaldytuve iki 1 metų.

Patarimai ir pastabos:

Jei reikia pagaminti didelį kiekį ryžių miltų, sumaišykite juos mažesnėmis partijomis. Tai geriau jūsų maišytuvui, neleis varikliui perkaisti ir duos geresnį rezultatą.
Informacija apie mitybą skirta 1/2 puodelio baltųjų ryžių miltų.

mitybos faktai

Patiekimas: 0.5puodelis Kalorijos: 293kcal (15 %) Angliavandeniai: 64g (21 %) Baltymai: 5g (10 %) Riebalai: 1g (2%) Sotieji riebalai: 0.3g (2%) Polinesotieji riebalai: 0.3g Mononesotieji riebalai: 0.3g Kalis: 61mg (2%) Pluoštas: 2g (8%) Cukrus: 0.1g Kalcis: 8mg (1 %) Geležis: 0.3mg (2%)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Skrudinkite iki lapkričio su šiais 5 kokteiliais

Vištienos skonio ryžiai (lengvas receptas!)