Karšti ir rūgštūs kopūstai – gyvenimo vokai


Šis lengvas karštų ir rūgščių kopūstų kepimas spindi su plonais kopūstų griežinėliais, kurie iškepa iki beveik makaronų tobulumo, padengti karštu ir rūgštu padažu. Tai mūsų naujas mėgstamiausias kopūstų kepimo būdas!

Ši kukli daržovė šaldytuve išsilaiko amžinai, yra naudinga ir nebrangi. Jei kopūstų nevirti reguliariai, šis receptas duos jums priežastį!

Kopūstai reikalauja daugiau skonio

Kartais, kai verdate kopūstą tik su česnaku, druska ir aliejumi (įprastu būdu mes naudojame daugumą lapinių daržovių), jis gali atrodyti šiek tiek blankus.

Paprasčiau tariant, kopūstams reikia šiek tiek daugiau skonio! Šis receptas yra.

Nuo tada, kai sužinojome, kokie nuostabūs kopūstai tampa įpylus šiek tiek acto, reguliariai gaminome tam tikrą mano mamos Sičuan Napos kopūstų maišytuvo versiją, kurioje sujungiami džiovinti čili pipirai ir juodasis actas.

Šio patiekalo karštis yra daug subtilesnis, o šiame karštame ir rūgštiniame kopūste naudojami čili pipirai ir aštrus doubanjiang. Tai aštrus pupelių padažas su fermentuotų pupelių gabalėliais (skaitykite: priklausomybę sukeliančios mažos skonio bombos, kurias rasite kai kuriuose savo mėgstamuose patiekaluose; žr. Mapo Tofu).

Tai neįtikėtinas derinys, kai įdedate daug česnako, kiniško juodojo acto, sojos padažo, sezamo aliejaus ir baltųjų pipirų.

Visas patiekalas užbaigiamas trupučiu kukurūzų krakmolo srutos, kuri yra mano mėgstamiausia gudrybė, suteikianti savo daržovių patiekalams restorano stiliaus blizgesį ir skonį! Tą pačią techniką naudoju ir savo bok choy keptuvėje.

Kai kurie kiti mūsų mėgstami kopūstų receptai!

Šių metų pradžioje sukūrėme visą savo mėgstamų kopūstų receptų sąrašą. Įgiję šį patiekalą galėsite išbandyti kitus mūsų mėgstamiausius patiekalus!

Kokių rūšių kopūstus galiu naudoti?

Dažniausiai siekiame taivanietiškų kopūstų. Jis yra plokščios formos su šviesiai žaliais lapais ir yra nepaprastai švelnus ir saldus.

Štai ką mes čia kviečiame. Galite naudoti standartinius žaliuosius kopūstus, baltuosius kopūstus ar net savojos kopūstus.

Napa kopūstai čia taip pat galėtų pasitarnauti, tačiau jie yra subtilesni, su didesniu vandens kiekiu. Jei naudojate napą, pagal skonį pasūdykite, nes jei keičiate, santykis gali būti netinkamas.

Kaip plauti daržoves

Šis receptas yra toks paprastas, kad pagrindiniai žingsniai yra kopūstų plovimas ir pjaustymas.

Mes visada plauname daržoves dideliame nerūdijančio plieno dubenyje su vandeniu – su trupučiu kepimo sodos, kad atsikratytume pesticidų (tai gali sumažinti pesticidų kiekį nuo 65 iki 98%). puodeliai vandens.

Leidžiame daržovėms šiek tiek pamirkti, tada nuplaukite šaltu vandeniu, kad atsikratytų kepimo sodos. Priklausomai nuo daržovių rūšies, pirmiausia galite pamirkyti, kad atsilaisvintumėte nuolaužų, tada antrą kartą pamirkykite kepimo soda. Kopūstai dažnai yra gana švarūs nuo nešvarumų, todėl mirkymas kepimo sodoje ir skalavimas yra puikus.

Kaip pjaustyti kopūstą

Kadangi tam tikros makaronų formos yra malonesnės nei kitos, priklausomai nuo to, kokį padažą naudojate, šis patiekalas spindi plonais griežinėliais supjaustytais kopūsto gabalėliais, kurie gražiai pasidengia aštriu aštriu ir rūgštu padažu.

Gražiausias kopūstų dalykas yra tas, kad jie yra sluoksniuoti, o tai reiškia, kad juos daug lengviau supjaustyti plonais griežinėliais!

Mažą ar vidutinio dydžio kopūstą galite perpjauti per pusę, tada išpjaukite pleištą, kad pašalintumėte storą stiebą. Tada tiesiog supjaustykite skersai didesniu peiliu, kad gautumėte plonus griežinėlius, kurie galiausiai iškeps į kažką panašaus į didelius gabalėlius.

Patarimas!

Paruošę kopūstus ir česnakus, įsitikinkite, kad po ranka turite visus kitus ingredientus, įskaitant iš anksto sumaišytą kukurūzų krakmolo srutą.

Galite pasirinkti iš anksto sumaišyti kinišką juodąjį actą, sojų padažą, sezamo aliejų, baltuosius pipirus ir cukrų, tačiau kopūstai yra atlaidūs ir nekepa taip greitai, kaip kitos daržovės. Būtinai laikykite „doubanjiang“ atskirai, nes pirmiausia jis kepamas aliejuje.

Karštų ir rūgščių kopūstų receptų instrukcijos

Kaitinkite wok keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies, kol ji tik pradės rūkti. Jei jis stipriai rūko, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Įpilkite aliejaus, tada česnako. Leiskite česnakui trumpai pakepti – 15–20 sekundžių. Jūs nenorite, kad jis paruduotų.

česnako aliejuje wok keptuvėje

Įpilkite doubanjiang ir kepkite aliejuje maždaug nuo 30 sekundžių iki minutės. Aliejus taps raudonas ir kvapnus.

česnako ir aštraus pupelių padažas wok

Sudėkite kopūstą ir maišydami pakepinkite, kad pasiskirstytų doubanjiang. Įpilkite kiniško juodojo acto, sojų padažo, sezamų aliejaus, baltųjų pipirų, cukraus ir druskos (pagal skonį; doubanjiang yra labai sūrus, todėl gali prireikti nedaug).

Maišydami pakepinkite, kad ingredientai susimaišytų, ir įpilkite ¼ puodelio vandens. Maišydami kepkite, kol kopūstai taps traškūs.

Norėdami supilti kukurūzų krakmolo srutą, ją išmaišykite, nes ji turi tendenciją nusėsti. Nustumkite kopūstą į šalį, atidengdami nedidelį padažo telkinį, ir supilkite jį tiesiai į vidų. Nenorite pilti kukurūzų krakmolo srutos ant karštų wok keptuvės pusių, nes kitaip jis iškeps ir sulips.

kukurūzų krakmolo srutos įdėjimas į kopūstus ir padažą

Maišydami pakepinkite, leiskite padažui sutirštėti ir aptepkite kopūstą.

kepti karšti ir rūgštūs kopūstai

Patiekite kaip garnyrą su keletu kitų patiekalų ir įsitikinkite, kad yra ryžių, nes tai be galo skanu su dubeniu plikytų ryžių!

Kiniškas karštas ir rūgštus kopūstas

Pagal šį paprastą kiniškų karštų ir rūgščių kopūstų receptą ploni kopūsto griežinėliai iškepa iki beveik makaronų tobulumo aštriame / aštriame padaže.

karšti ir rūgštūs kopūstai

aptarnauja: 4

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Kaitinkite wok keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies, kol ji tik pradės rūkti. Jei jis stipriai rūko, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Įpilkite aliejaus, tada česnako. Leiskite česnakui trumpai pakepti – 15–20 sekundžių. Jūs nenorite, kad jis paruduotų.

  • Įpilkite doubanjiang ir kepkite aliejuje apie 30 sekundžių iki minutės. Aliejus taps raudonas ir kvapnus.

  • Sudėkite kopūstą ir maišydami pakepinkite, kad pasiskirstytų doubanjiang. Įpilkite kiniško juodojo acto, sojų padažo, sezamo aliejaus, baltųjų pipirų ir cukraus.

  • Maišydami pakepinkite, kad ingredientai susimaišytų, ir įpilkite ¼ puodelio vandens. Maišydami kepkite, kol kopūstai taps traškūs.

  • Norėdami supilti kukurūzų krakmolo srutą, ją išmaišykite, nes ji turi tendenciją nusėsti. Nustumkite kopūstą į šalį, atidengdami nedidelį padažo telkinį, ir supilkite jį tiesiai į vidų. Nenorite pilti kukurūzų krakmolo srutos ant karštų wok keptuvės pusių, nes kitaip jis iškeps ir sulips. Maišydami pakepinkite, leiskite padažui sutirštėti ir aptepkite kopūstą. Įpilkite druskos pagal skonį, bet Doubanjiang yra labai sūrus, todėl jums gali prireikti labai daug, jei išvis.

  • Patiekite kaip garnyrą su keletu kitų patiekalų ir įsitikinkite, kad yra ryžių, nes tai be galo skanu su garuose virtų ryžių dubeniu!

mitybos faktai

Kalorijos: 179kcal (9%) Angliavandeniai: 17g (6 proc.) Baltymai: 4g (8%) Riebalai: 12g (18 %) Sotieji riebalai: 1g (5%) Polinesotieji riebalai: 4g Mononesotieji riebalai: 7g Trans riebalai: 0,04g Natris: 545mg (23 proc.) Kalis: 577mg (16 %) Pluoštas: 6g (24 %) Cukrus: 2g (2%) Vitaminas A: 286TV (6 proc.) Vitaminas C: 96mg (116 %) Kalcis: 114mg (11 %) Geležis: 1mg (6 proc.)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Kepti lipnūs ryžiai su XO padažu

Kepta lašiša (tobula kiekvieną kartą!)