Kepta lašiša (tobula kiekvieną kartą!)


Tai mūsų vadovas, kaip kepti keptuvėje puikiai iškeptą lašišą su traškia auksine pluta ir nereikia spėlioti! Nesvarbu, ar mėgaujatės skania kepta lašiša viena, su salotomis ar garnyru, ar dedate į ją padažo ar kitų skonių, šis receptas yra puikus atspirties taškas.

Tobulai trapūs, švelnūs rezultatai

Sakyčiau, maždaug 9 kartus iš 10, kai kas nors mums pasako, kad gamino iš tinklaraščio, jie pamini, kaip labai mėgsta mūsų traškią imbiero lašišą. Tiesą sakant, buvo daug draugų, kuriuos sutikau ir kurie – dar nepažinodami manęs – gamino tą lašišos receptą.

Tai smagus jausmas ir nuoširdžiai džiaugiuosi žinant, kiek žmonių vedžiau gaminant brangią lašišos filė! Šiandien aš pateikiu šviesą, kaip kepti lašišą keptuvėje bet kokiam naudojimui pagal šį paprastą keptuvėje keptos lašišos receptą.

Puikiai iškeptos lašišos raktai yra šie:
  1. Prieš įpildami aliejaus ir žuvies, gerai įkaitinkite keptuvę. Jei kada nors žuvis prilipo prie keptuvės, kaltas jos netinkamas įkaitinimas. (Daugiau apie tai, kodėl, skaitykite mano mamos straipsnyje apie tai, kad maistas nepriliptų prie keptuvės / wok.) Net jei naudojate nepridegančią keptuvę, ją iš anksto pašildydami užtikrinsite, kad ant žuvies greitai susidarys traški plutelė. Aliejaus daug nereikės, nes lašiša išskirs nemažai riebalų, tačiau nedidelis kiekis padės lašišai gražiai paruduoti.
  2. Kepkite tol, kol viduje taps nepermatomas. Tai yra tai, ką galite laikyti „vidutiniu būdu“ virta lašiša, kuri yra ideali. (Jei jums patinka vidutiniškai reta lašiša, ieškote šiek tiek permatomo, į brangakmenį panašios oranžinės lašišos centro. Kaip ir kepsnių atveju, tai visiškai priklauso nuo asmeninių pageidavimų!)
  3. Gaminkite mažesnes 6–8 uncijų porcijas, kurios yra maždaug 1 colio (2,5 cm) storio. Tai užtikrins, kad jūsų kepta lašiša visiškai iškeps ir neperkeps. Jei turite didesnį gabalėlį, prieš gamindami supjaustykite jį į atskiras dalis.
  4. Nejudinkite žuvies po to, kai įdėjote ją į keptuvę. Jei leisite žuviai netrukdomai kepti, gausite gražią plutą ir aukso rudą spalvą! Atsargiai įdėkite šias filėles į keptuvę, kad nereikėtų jų perkelti.

PATARIMAS!

Rinkdamiesi lašišos gabalėlį prie žuvies prekystalio, stenkitės gauti centre supjaustytą filė. Filė iš žuvies vidurio yra tolygesnio storio nei gabalėliai, kurie ateina iš arčiau uodegos.

Jei turite uodegos gabalėlį, galite išvengti jo perkepimo, šiek tiek nukeldami keptuvę nuo ugnies ten, kur yra plonesnė uodegos dalis. Tai reiškia, kad storesnė filė dalis bus virš karščiausios degiklio dalies, o plonesnė dalis bus šiek tiek nuo ugnies.

Kokių ženklų turėčiau ieškoti?

Jei pažvelgsite į lašišos filė skerspjūvį, galite stebėti kepimą realiu laiku ir turėti gana tvirtą kepimo matuoklį. Dėl šios priežasties svarbu vengti kontakto su keptuvėje bent vienoje lašišos filė pusėje. Jei tai paliečia karštį, jūsų „ar mano lašiša baigta? vizualinis sekiklis yra gonzo.

Kai lašiša kepa iš vienos pusės, ji palaipsniui taps nepermatoma iš apačios į viršų. Tada apverskite jį ir stebėkite, kaip kitoje pusėje jis vėl tampa nepermatomas iš apačios į centrą. Turėkite omenyje, kad lašiša taip pat toliau šiek tiek keps nuo ugnies.

Kitas mūsų tikslas su kepta lašiša, žinoma, yra traški oda. Štai kodėl prieš dedant žuvį būtina įkaitinti keptuvę. Pradedame oda žemyn. Beje, šis metodas tiks ir su lašišos filė be odos.

KĄ DARYTI, JEI LAŠIŠOS FILĖLĖS TURI svarstyklių?

Kai rašėme šį receptą tinklaraštyje, ant lašišos odos vis dar plevėsavo plonos žvyneliai. Pradėjau bandyti jas subtiliai nuskinti, bet Sara, labai vyresnės sesers būdu, greitai įsikišo ir pasakė, kad kalbant apie lašišą, žvynų net nebus galima aptikti, kai ji iškeps ir suskrus.

Žinoma, įžeidinėdama mažąsias seseris visame pasaulyje, ji buvo teisi. Taigi nereikia jaudintis dėl lašišos žvynų! Be to, lašišos filė vis tiek galite nuplauti po šaltu vandeniu ir pirštais patrinti odą, kad pašalintumėte atsilaisvinusias.

Paprasti lašišos skonio būdai

Keptuvėje kepta lašiša yra toks universalus valgio pradžios taškas. Patiekite ant salotų arba su brokolių šonu. Valgykite su rizoto arba garintų ryžių garnyru. Patiekite su bulvių koše, salierų šaknimis, saldžiųjų bulvių arba moliūgų tyrele. Taip pat yra daug krypčių, kurių galite imtis, kai kalbama apie skonį.

Šiame įraše dalinuosi vienu mėgstamiausių lašišų valgymo būdų, taškas! Tai buvo savaitės vakaras visai mūsų šeimai ilgą laiką.

Be to, jei norite daugiau patarimų, kaip pagardinti lašišą ne tik druska, mes pasidalinsime keletu mėgstamiausių skonių derinių:

  • Universalūs prieskoniai: Kai mama dirbdavo darbo dienomis nuo 7 iki 18 val., važiuodama į ir iš Niujorko, ji paimdavo didelę lašišos filė, apibarstydavo Lawry pagardinta druska, kepdavo, kol išorė taps traški, o mes laužydavome gabaliukus. su mūsų lazdelėmis, valgydami su keptomis daržovėmis ir ryžiais. Galite naudoti mėgstamus universalius prieskonius ir daryti tą patį! Išbandykite „Sarah’s Everyday Vegetable Stir-Fry“ ant šono.
  • Daug krapų: Šiomis dienomis mėgstame lašišą įtrinti keliais žiupsneliais krapų, kuriuos išdžiovinome ant palangės, druska ir pipirais. Tai taip gerai. Svarbiausia yra storas krapų sluoksnis. Panašiai, lašiša turėtų atrodyti žalia. Aš visada turiu papildomų krapų, o mano mama visada juos išgelbėja, kol nepablogėja! Sinergija.
  • Citrina ir kaparėliai: Citrina ir jūros gėrybės tiesiog dera kartu! Porą šaukštų sviesto ir aliejaus pakepinkite porą skiltelių susmulkinto česnako. Įpilkite citrinos žievelės ir sulčių bei 1 šaukštą kaparėlių. Leiskite padažui minutę burbuliuoti ir sutirštėti, o apšlakstykite lašišą!
  • Traškus laiškinis imbieras: Štai toks receptas, bet iš esmės, kol lašiša kepa, ruošiate svogūnų imbiero padažą, kurį užpilate ant viršaus!
  • Skrudinti pomidorai: Pabarstykite lašišos filė mano tėčio keptais pomidorais ir ne tik skaniai pavalgysite, bet ir gausite pakankamai gražų patiekalą, kad galėtumėte patiekti kompanijai!
  • „Sushi“ įkvėptas: Štai ką mes čia pavaizdavome nuotraukose: virta lašiša, pagardinta druska (jei norite dar daugiau skonio, galite įberti juodųjų pipirų ir maltos kalendros), patiekiama su skrudintais jūros dumblių užkandžiais, avokadu, sojos padažu ir ryžiais. , ar tai baltieji ryžiai, juodieji ar draudžiami ryžiai, ar quinoa ryžiai!
keptuvėje kepta lašiša su citrina, avokadu, jūros dumbliais ir sojos padažu

Mes iš tikrųjų norime kepti lašišą kepti vieną, tik su druska, tada pridedant padažų ar kitų kvapiųjų medžiagų, kaip aprašyta aukščiau.

Išimtis – krapai, kurie lengvai nepridega. Tačiau jei lašišą marinuosite su česnaku arba saldikliais, tokiais kaip rudasis cukrus ar medus, rizikuojate sudeginti. (Šie marinatai geriau tinka orkaitėje keptai lašišai.)


Kad ir kaip nuspręstumėte pagardinti lašišą, tikimės, kad šis vadovas/receptas jums bus naudingas!

Tai gali atrodyti šiek tiek A tipo, bet kelias į mažiau A tipo virtuvėje yra būti šiek tiek A tipo, kai ką nors bandote pirmą kartą 🙂

Keptuvėje keptos lašišos recepto instrukcijos

Pradėkite nuo lašišos filė skalavimo. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, o lašišą iš abiejų pusių pabarstykite druska.

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Standartinėje 10–12 colių keptuvėje patogiai tilps 4 lašišos filė, priklausomai nuo jų dydžio. Tarp jų reikia maždaug 2,5 cm tarpo, kad jie negaruotų. Jei naudojate nerūdijančio plieno, anglinio plieno arba ketaus keptuvę, kaitinkite, kol vandens lašeliai susiformuos ir šokins aplink keptuvę. Jei jis stipriai rūko, jis per karštas. Ar naudojate nepridegančią keptuvę? Tiesiog kaitinkite, kol keptuvėje sumirksės aliejus.

Keptuvėje pasukite aliejų. (Siūlome naudoti neutralų aukštą dūmų taško aliejų, pvz., daržovių, rapsų ar avokadų aliejų. Alyvuogių aliejaus dūmų temperatūra yra žemesnė.)

Lašišos filė sudėkite oda žemyn, maždaug 1 colio atstumu vienas nuo kito. Kepkite 4 minutes iš pirmosios pusės, nejudinant žuvies.

Po 4 minučių apverskite lašišos gabalėlius ir, jei reikia, kita mentele išlaikykite neapkeptą pusę.

Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite antroje pusėje dar 4-5 minutes. Apvertus keptuvę verta vieną kartą pasukti. Kartais yra karštų taškų, o vienas lašišos gabalas gali iškepti greičiau nei kiti.

keptuvėje kepta lašiša su citrinos griežinėliais

Recepto pastabos

  • Jei jūsų filė yra storesnė nei 1 colis, gali prireikti papildomos minutės ar dviejų kiekvienoje pusėje.
  • Jei turite alyvos taškymosi ekraną, galbūt norėsite jį pašalinti. Dėl to žuvies kepimas keptuvėje tampa ne toks nepatogus. (Ją galite lengvai rasti „Amazon“.)
  • Paprastai bent vienoje pusėje vis dar galite matyti rausvą filė skerspjūvio centrą. Mes naudojame tai kaip lašišos virimo ar žalios spalvos rodiklį. Neapdorotas lašišos filė centras tampa vis mažesnis ir mažesnis, todėl galite puikiai įvertinti, ar lašiša yra vidutiniškai reta, ar vidutinė. Kepu tol, kol lieka labai plona linija, nes žinau, kad išėmus iš keptuvės žuvis toliau keps.
  • Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve ir suvalgykite per 3 dienas.
  • Norėdami patiekti savo lašišą, kaip matome nuotraukose, išdėliokite skrudintus jūros dumblių lakštus, avokadą, nedidelį patiekalą iš mėgstamo sojų padažo ir ryžius! Lašišos gabalėlį pamerkite į sojų padažą. Uždėkite ant ryžių, įdėkite šiek tiek avokado, tada lazdelėmis (arba rankomis) suvyniokite viską į jūros dumblių gabalėlį. Geriausia mėgautis vienu kąsniu!

Keptuvėje kepta lašiša (tobula kiekvieną kartą!)

Mūsų receptas keptuvėje keptos lašišos, kuri puikiai iškepta – su traškia auksine išorė ir nereikia spėlioti.

keptuvėje keptos lašišos receptas

aptarnauja: 4

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Pradėkite nuo lašišos filė skalavimo. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, o lašišą iš abiejų pusių pabarstykite druska.

  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Standartinėje 10–12 colių keptuvėje patogiai tilps 4 lašišos filė, priklausomai nuo jų dydžio. Tarp jų reikia maždaug 2,5 cm tarpo, kad jie negaruotų. Jei naudojate nerūdijančio plieno, anglinio plieno arba ketaus keptuvę, kaitinkite, kol vandens lašeliai susiformuos ir šokins aplink keptuvę. Jei jis stipriai rūko, jis per karštas. Jei naudojate nepridegančią keptuvę, tiesiog kaitinkite, kol aliejus sumirksės keptuvėje.

  • Supilkite aliejų keptuvėje ir sudėkite lašišos filė odele žemyn, maždaug 1 colio atstumu vienas nuo kito. Kepkite 4 minutes iš pirmosios pusės, nejudindami žuvies. Apverskite, jei reikia, kita mentele, kad neapkepusi pusė būtų stabili. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir pasukite keptuvę 180°. Kepkite antroje pusėje dar 4-5 minutes.

mitybos faktai

Kalorijos: 259kcal (13 %) Baltymai: 34g (68 %) Riebalai: 13g (20 %) Sotieji riebalai: 2g (10 %) Polinesotieji riebalai: 5g Mononesotieji riebalai: 5g Trans riebalai: 0,01g Cholesterolis: 94mg (31 %) Natris: 366mg (15 %) Kalis: 834mg (24 %) Vitaminas A: 68TV (1 %) Kalcis: 21mg (2%) Geležis: 1mg (6 proc.)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Karšti ir rūgštūs kopūstai – gyvenimo vokai

Juodojo sezamo sriuba (sezamo pasta) – gyvenimo vokai