Prabangus XO padažas – tai kvapnus džiovintų šukučių, krevečių, kiniško kumpio ir čili mišinys, gaminamas prie ryžių. Čia mes naudojame jį kepdami lipnius ryžius su XO padažu. Tai paprasta ir skanu, ir nėra jokios tikimybės, kad išgėrę dubenį liksite nepatenkinti!
Kas yra XO padažas?
Nuo tada, kai atradome XO padažą ir sukūrėme savo XO padažo receptą, mes žavėjomės šia medžiaga. Tai kepto česnako, askaloninių česnakų, džiovintų šukučių, džiovintų krevečių, kiniško kumpio ir čili pipirų mišinys. Trumpai tariant, tai neįtikėtina umami bomba.
Manau, kad galbūt buvome per daug patenkinti, kad šaldytuve turėjome tik indelį jo, kad galėtume mėgautis kaip norime, dėdami ant visko – nuo kiaušinių ir daržovių pilnų wok iki ryžių ir makaronų! Gali būti lengva pamiršti, kad jis gali būti naudojamas kaip maisto gaminimo ingredientas.
Turime vandens špinatų (Ong Choy) su XO padažu receptą ir XO padaže keptus ryžius (naudojant įprastus jazminų ryžius), bet manėme, kad pats laikas pasiūlyti dar kelis XO padažo naudojimo būdus.
XO padažas ir kepti ryžiai: puikus derinys
Vienas geriausių būdų mėgautis XO padažu yra su keptais ryžiais. Kitą dieną, kai mano mama įrašinėjo savo vaizdo įrašą „Kaip virti lipnius ryžius“, dienos pabaigoje mums liko per daug partijų.
Aš galvojau apie XO padaže keptų lipnių ryžių idėją, todėl iš šaldytuvo ištraukiau stiklainį ir mano mamos lipnių ryžių partiją pavertėme tikrai skaniais.
(Dabar man atrodo, kad galėtumėte tai padaryti dar beprotiškesniu, įpylę šiek tiek baltųjų triufelių aliejaus. Mes to dar neišbandėme, todėl turėsite patys įsitikinti, ar mano nuojauta yra gera. )
Idėja gaminti keptus ryžius naudojant lipnius ryžius nėra tokia įprasta, bet YRA skanu. Tinklaraštyje turime dar vieną keptų lipnių ryžių receptą: mano tėčio lipnūs kepti omarai ryžiai.
Šis receptas suteikia jums panašų umami jūros gėrybių hitą, bet su indelyje esančiu pagardu – nereikia gyvų omarų! Nors lipnūs omarai kepti ryžiai gali būti kinų Naujųjų metų ar kitos ypatingos progos receptas, šį receptą pakankamai paprasta pasigaminti bet kada.
Bet aš niekada anksčiau neviriau lipnių ryžių!
Jums pasisekė, ką tik atnaujinome savo įrašą, kaip pasigaminti lipnius ryžius garų puode ir pagrindinėje ryžių viryklėje. Žiūrėkite receptą čia. Svarbiausia atminti, kad prieš verdant ryžius norite uždengti, nes kitaip jie gali išdžiūti.
Norite, kad šie lipnūs ryžiai būtų šiek tiek kramtyti, bet nebūtų per kieti ir juos valgant pavargtų žandikauliai. Šiame recepte pateikiame nurodymus, kaip jį virti, todėl tiesiog vadovaukitės jų ir jūsų ryžiai pasirodys puikūs!
Ar galiu pridėti baltymų?
Paprastas atsakymas yra taip. Šiame recepte nėra baltymų, išskyrus nedidelį kiekį XO padaže, todėl nedvejodami vadovaukitės mūsų instrukcijomis, kaip sušvelninti bet kokius jums patinkančius baltymus (jautieną, vištieną, kiaulieną ar krevetes), tada iš anksto išvirkite, prieš pridėdami kartu su recepte nurodyti šaldyti žirniai.
Jei norite naudoti virtus baltymus, galite juos tiesiog įdėti ir leisti sušilti. Tačiau ši versija puikiai tinka lankstiesiems ar visiems, norintiems dažniau valgyti daugiausia augalinės kilmės. (Akivaizdu, kad XO padaže yra jūros gėrybių ir kumpio, bet recepte nėra papildomos mėsos.)
XO padaže keptų lipnių ryžių recepto instrukcijos
Pirmiausia pasigaminkite lipnius ryžius. Sudėkite žalius lipnius ryžius į maišymo dubenį ar kitą gilų indą. Užpildykite jį vandeniu taip, kad vandens lygis būtų bent 3 coliai virš ryžių (nes mirkydami ryžiai išsiplės). Mirkyti nuo 6 iki 24 valandų. Mirkykite ilgiau, jei norite, kad lipnūs ryžiai būtų minkštesnės tekstūros.
Nusausinkite kiaurasamtyje. Yra du lipnių ryžių gaminimo būdai: garuose arba ryžių viryklėje.
Norėdami pagaminti lipnius ryžius garuose:
Išmirkytus lipnius ryžius tolygiai išdėliokite ant karščiui atsparaus indo su apvadu, pastatyto ant grotelių arba bambukiniame garintuve, išklotame natūraliais garintuvo įdėklais arba marle. Dėkite į uždengtą wok arba puodą, kad garuotų. (Daugiau informacijos rasite mūsų įraše, kaip garinti maistą.) Uždenkite ir virkite 30–45 minutes. Gamindami didesnę ryžių partiją, garinkite dviem porcijomis arba garinkite ilgiau. Galite patikrinti ryžius ir, jei reikia, padidinti garinimo laiką.
Norėdami pagaminti lipnius ryžius ryžių viryklėje:
Išmirkytus ryžius nusausinkite ir sudėkite į ryžių viryklės puodą. Įpilkite vandens, kad jis vos apsemtų ryžius. (Iš esmės vandens lygis turėtų būti maždaug toks pat kaip ryžių aukštis puode.) Uždenkite ir paspauskite mygtuką „virti“ arba „pradėti“. Jei pastebėsite, kad pasibaigus ryžių virimo aparatui ryžiai šiek tiek išvirti, pabarstykite dar šiek tiek vandens ir vėl įjunkite. Per šlapius ryžius sunkiau išgelbėti, todėl pirmenybę teikiame garinimo metodui, kuris yra daug patikimesnis!
Išvirusius lipnius ryžius laikykite uždengę, kol būsite pasiruošę juos naudoti pagal receptą. Tai neleis jam išdžiūti.
Norėdami pagaminti keptus lipnius ryžius:
Į didelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies įpilkite aliejaus. Kepkite svogūną ir česnaką 3 minutes arba tol, kol svogūnai taps skaidrūs ir pradės šviesiai ruduoti aplink kraštus.
Sudėkite grybus ir kepkite dar 3 minutes, kol suminkštės.
Dabar sudėkite lipnius ryžius kartu su šviesiu sojos padažu, tamsiu sojos padažu, Shaoxing vynu, sezamo aliejumi ir baltaisiais pipirais, o prieskonių ingredientus dėkite tiesiai ant ryžių. (Skysti prieskoniai padės ryžiams suskaidyti.) Suskaidykite ryžių gabalėlius ir išmaišykite, kad ryžiai pasidengtų padažu.
Suberkite šaldytus žirnelius ir viską gerai išmaišykite, kad žirniai tolygiai pasiskirstytų po ryžius.
Neturite šaldytų žirnių?
Remiantis naujausiu Saros įrašu apie brokolių stiebų nešvaistymą, jie puikiai pakeičia šiame recepte nurodytus šaldytus žirnelius. Supjaustykite juos mažais kubeliais ir, užuot dėję pabaigoje, sudėkite juos kartu su grybais recepto pradžioje.
Galiausiai supilkite XO padažą ir svogūnus.
Kruopščiai pamaišydami pakepinkite. Druska pagal skonį ir patiekite.
XO padažas Lipni kepti ryžiai
Šiame keptų lipnių ryžių su XO padažu recepte naudojamas XO padažas su stiklainiukais, kad būtų sukurtas lengvas, bet neįtikėtinai skanus patiekalas su umami.
aptarnauja: 6
Paruošimas: 15 minučių
Virkite: 1 valandą
Iš viso: 1 valandą 15 minučių
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
Paruoškite lipnius ryžius:
-
Sudėkite žalius lipnius ryžius į maišymo dubenį ar kitą gilų indą. Užpildykite jį vandeniu taip, kad vandens lygis būtų bent 3 coliai virš ryžių (nes mirkydami ryžiai išsiplės). Mirkyti nuo 6 iki 24 valandų. Mirkykite ilgiau, jei norite, kad lipnūs ryžiai būtų minkštesnės tekstūros. Nusausinkite.
-
Lipnių ryžių gamyba garų puode: Išmirkytus lipnius ryžius tolygiai išdėliokite ant karščiui atsparaus indo su apvadu, pastatyto ant grotelių arba bambukiniame garintuve, išklotame natūraliais garintuvo įdėklais arba marle. Dėkite į uždengtą wok arba puodą, kad garuotų. (Daugiau informacijos rasite mūsų įraše, kaip garinti maistą.) Uždenkite ir virkite 30–45 minutes. Gamindami didesnę ryžių partiją, garinkite dviem porcijomis arba garinkite ilgiau. Galite patikrinti ryžius ir, jei reikia, padidinti garinimo laiką.
-
Norėdami pagaminti lipnius ryžius ryžių viryklėje: išmirkytus ryžius nusausinkite ir sudėkite į ryžių virimo puodą. Įpilkite vandens, kad jis vos apsemtų ryžius. (Iš esmės vandens lygis turėtų būti maždaug toks pat kaip ryžių aukštis puode.) Uždenkite ir paspauskite mygtuką „virti“ arba „pradėti“. Jei pastebėsite, kad pasibaigus ryžių virimo aparatui ryžiai šiek tiek išvirti, pabarstykite dar šiek tiek vandens ir vėl įjunkite. Per šlapius ryžius sunkiau išgelbėti, todėl pirmenybę teikiame garinimo metodui, kuris yra daug patikimesnis!
-
Išvirusius lipnius ryžius laikykite uždengę, kol būsite pasiruošę juos naudoti pagal receptą. Tai neleis jam išdžiūti.
Norėdami baigti patiekalą:
-
Į didelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies įpilkite aliejaus. Kepkite svogūną ir česnaką 3 minutes arba tol, kol svogūnai taps skaidrūs ir pradės šviesiai ruduoti aplink kraštus. Sudėkite grybus ir kepkite dar 3 minutes, kol suminkštės.
-
Dabar sudėkite lipnius ryžius kartu su šviesiu sojos padažu, tamsiu sojos padažu, Shaoxing vynu, sezamo aliejumi ir baltaisiais pipirais, o prieskonių ingredientus dėkite tiesiai ant ryžių. (Skysti prieskoniai padės ryžiams suskaidyti.) Suskaidykite ryžių gabalėlius ir išmaišykite, kad ryžiai pasidengtų padažu.
-
Suberkite šaldytus žirnelius ir viską gerai išmaišykite, kad žirniai tolygiai pasiskirstytų po ryžius. Galiausiai supilkite XO padažą ir svogūnus. Kruopščiai pamaišydami pakepinkite. Druska pagal skonį ir patiekite.
Patarimai ir pastabos:
Paruošimo laikas neapima lipnių ryžių mirkymo laiko.
mitybos faktai
Kalorijos: 301kcal (15 %) Angliavandeniai: 45g (15 %) Baltymai: 6g (12 %) Riebalai: 10g (15 %) Sotieji riebalai: 1g (5%) Polinesotieji riebalai: 3g Mononesotieji riebalai: 6g Trans riebalai: 0,04g Natris: 412mg (17 %) Kalis: 224mg (6 proc.) Pluoštas: 3g (12 %) Cukrus: 3g (3 proc.) Vitaminas A: 225TV (5%) Vitaminas C: 13mg (16 %) Kalcis: 25mg (3 proc.) Geležis: 1mg (6 proc.)