Dar kartą turėjau prinokusių bananų, kurių nenorėjau švaistyti, ir turiu šią kulinarijos knygą „Garimas su bananais: duona, pyragaičiai, pudingai ir dar daugiau! ir kadangi šokoladinių bananų bandelių receptas buvo toks hitas, pamaniau, kad tai būtų gera vieta rasti kitą receptą.
Kai nusprendžiau išbandyti šį receptą, mums vėl kilo karščio banga. Kai šilumos indeksas viršija 100°, sugalvojau, kad tai gaminsiu Traeger, o ne šildysiu namus. Bananinė migdolų duona jau yra skanus skanėstas, tačiau gaminant ją ant Traeger kepsninės ji pakyla į visiškai naują lygį!
Dūminis medienos granulių skonis suteikia duonai unikalaus gylio, papildydamas natūralų bananų saldumą ir migdolų riešutų skonį.
Manau, kad mano vyras pasitenkintų, jei tik toliau gaminčiau klasikinę bananų duoną, ir, nors ir man patinka šis receptas, kartais noriu kažko šiek tiek kitokio.
Man patiko ši duona, ji labai panaši į bananų duoną, su kuria mes užaugome, bet traškumą sukelia kapotų migdolų, o ne graikinių riešutų, skonis buvo nuostabus!
Bananų migdolų duona yra puikus klasikinio bananų duonos recepto posūkis, siūlantis skonių ir tekstūrų balansą, kuris tikrai paliks įspūdį.
Taigi, kai kitą kartą atsidursite su prisirpusių bananų keke, išbandykite šį riešutinį, sveiką variantą.
Kas yra bananų migdolų duona?
Bananų migdolų duona yra greitos duonos rūšis, gaminama iš prinokusių bananų košės ir smulkintų migdolų, kad būtų suteikta tekstūra. Jame derinamas saldus, sodrus bananų skonis su riešutiniu migdolų skoniu, todėl gaunama drėgna, šiek tiek tiršta duona su maloniu traškumu.
Paprastai duona ruošiama naudojant tokius ingredientus kaip miltai, cukrus, kiaušiniai, sviestas arba aliejus, kepimo milteliai arba soda, o kartais ir prieskoniai, pavyzdžiui, cinamonas ar vanilė. Kai kuriuose variantuose gali būti papildomų ingredientų, pvz., šokolado drožlių, džiovintų vaisių arba ant viršaus užtepta migdolų glaisto.
Bananinė migdolų duona puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar desertui, puikiai dera su kava ar arbata.
Ingredientai
- Sutrintas prinokęs bananas
- Granuliuotas cukrus
- Šviesiai rudas cukrus
- Augalinis aliejus
- Kiaušiniai
- Vanilės ekstraktas
- Universalūs miltai
- Kepimo soda
- Kepimo milteliai
- Druska
- Susmulkintų migdolų
Kaip pasigaminti bananų migdolų duoną
Įkaitinkite orkaitę iki 350°. Apipurkškite 9 ″ x 5 ″ kepimo skardą nepridegančiu kepimo purškalu.
Į maišymo dubenį įpilkite bananų, granuliuoto cukraus, rudojo cukraus, augalinio aliejaus, kiaušinių ir vanilės ekstrakto. Plakite, kol tešla gerai susimaišys.
Suberkite universalius miltus, soda, kepimo miltelius, druską ir migdolus. Maišykite tik tol, kol tešla sudrėkins ir susimaišys.
Šaukštu supilkite tešlą į paruoštą skardą.
Kepkite 50 minučių arba tol, kol į duonos centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
Išimkite duoną iš orkaitės.
Atvėsinkite duoną keptuvėje 10 minučių.
Išimkite duoną iš keptuvės ir visiškai atvėsinkite prieš pjaustydami.
Šio recepto įrankiai
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Ketaus duonos keptuvė – Ketaus duonos keptuvės tolygiai įkaitina duoną ir suteikia gražią aukso rudą plutą.
- Silikono plaktuvas– Šie plaktuvai puikiai veikia ir mano keptuvės nesubraižo.
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
- Traeger Pro Grill – Tai geriausias malkomis kūrenamas grilis, padėsiantis jums sukurti nuostabius ir nepamirštamus patiekalus!
Bananų migdolų duona
Mėgaukitės gardžiu prinokusių bananų ir traškių migdolų deriniu pagal šį lengvai pagaminamą bananų migdolų duonos receptą. Puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar desertui, drėgnas, kvapnus ir tikrai taps šeimos mėgstamiausiu!
- 2 puodeliai sutrintas prinokęs bananas
- 1/2 puodelis granuliuoto cukraus
- 1/2 puodelis šviesiai rudojo cukraus
- 1/2 puodelis augalinis aliejus
- 3 kiaušiniai
- 1 šaukštelis. vanilės ekstraktas
- 2 puodeliai universalūs miltai
- 1 šaukštelis. kepimo soda
- 1/2 šaukštelis. kepimo milteliai
- 1/2 šaukštelis. druskos
- 1 1/2 puodeliai kapotų migdolų
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°. Apipurkškite 9 ″ x 5 ″ kepimo skardą nepridegančiu kepimo purškalu.
-
Į maišymo dubenį įpilkite bananų, granuliuoto cukraus, rudojo cukraus, augalinio aliejaus, kiaušinių ir vanilės ekstrakto. Plakite, kol tešla gerai susimaišys.
-
Suberkite universalius miltus, soda, kepimo miltelius, druską ir migdolus. Maišykite tik tol, kol tešla sudrėkins ir susimaišys.
-
Supilkite tešlą į paruoštą skardą.
-
Kepkite 50 minučių arba tol, kol į duonos centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
-
Išimkite duoną iš orkaitės.
-
Atvėsinkite duoną keptuvėje 10 minučių.
-
Išimkite duoną iš keptuvės ir visiškai atvėsinkite prieš pjaustydami.