Praėjusią savaitę turėjau bananų, kuriuos turėjau sunaudoti, ir norėjau kažko šiek tiek kitokio nei Klasikinė bananų duona ar net Mėlynių bananų duona.
Tikrai buvau kažko nusiteikęs šokolado taigi, kai radau šį receptą kulinarijos knygoje Maisto gaminimas su bananais: duona, pyragaičiai, pudingai ir kt. ir šokoladiniai bananiniai bandelės tikrai pataikė į vietą.
Šios bandelės išlaiko tobulą pusiausvyrą tarp natūralaus prinokusių bananų saldumo ir malonaus šokolado sodrumo. Nesvarbu, ar jūs jais mėgaujatės pusryčiaividurdienis užkandisarba desertasšokoladiniai bananų bandelės tikrai patenkins jūsų troškimą.
Šios bandelės yra neįtikėtinai universalios, todėl yra idealus pasirinkimas įvairioms progoms. Reikia greitų pusryčių keliaujant? Paimkite bandelę. Ieškote mielos popietės pasiėmimo? Šokolado bananų bandelė puikiai dera su kavos ar arbatos puodeliu. Planuojate patenkinti savo smaližius po vakarienės? Pašildykite bandelę ir mėgaukitės su stikline pieno arba šaukšteliu ledų.
Jie taip pat puikiai papildo priešpiečių dėžutes arba kaip apgalvota naminė dovana draugams ir šeimos nariams.
Mano vyras taip pat manė, kad jie buvo tikrai geri, bet sutinkame, kad jie būtų dar geresni su kapotais graikiniais riešutais, todėl turėsime tai išbandyti kitą kartą.
Kai kitą kartą turėsite pernokusių bananų, išbandykite šį receptą ir pasakykite man, ką manote!
Kas yra šokoladiniai bananų bandelės?
Šokoladiniai bananų bandelės yra keptas skanėstas, kuriame derinamas saldus, drėgnas prinokusių bananų skonis ir sodrus, dekadentiškas šokolado skonis. Šios bandelės paprastai gaminamos iš miltų, cukraus, kiaušinių, kepimo miltelių ir trintų bananų bei kakavos miltelių arba šokolado drožlių mišinio.
Bananai ne tik suteikia natūralaus saldumo, bet ir išlaiko bandeles drėgnas ir švelnias. Šokoladiniai bananų bandelės yra populiarus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiaiarba desertas, ir yra mėgstami dėl puikaus skonio ir malonios tekstūros.
Ingredientai
- Universalūs miltai
- Kepimo milteliai
- Kepimo soda
- Druska
- Granuliuotas cukrus
- Nesaldinti kakavos milteliai
- Prinokę bananai, sutrinti
- Kiaušiniai
- Augalinis aliejus
- nenugriebtas pienas
- Vanilės ekstraktas
Kaip pasigaminti šokoladinius bananų bandeles
Įkaitinkite orkaitę iki 400°. Apipurkškite 12 puodelių bandelių formą nepridegančiu kepimo purškalu arba išklokite popieriniais įdėklais.
Į maišymo dubenį suberkite universalius miltus, kepimo miltelius, soda, druską, granuliuotą cukrų ir kakavos miltelius. Maišykite, kol susimaišys.
Į atskirą dubenį supilkite bananus, kiaušinius, augalinį aliejų, pieną ir vanilės ekstraktą.
Plakite iki vientisos masės ir sudėkite į sausus ingredientus. Maišykite tik tol, kol tešla sudrėkins ir susimaišys.
Šaukštu supilkite tešlą į bandeles, užpildydami jas maždaug 2/3.
Kepkite 15 minučių arba tol, kol į bandelių centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Išimkite bandeles iš orkaitės. Blynus atvėsinkite keptuvėje 5 minutes.
Išimkite bandeles iš formos ir patiekite šiltas arba kambario temperatūros.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
- „Farberware“ bandelių skarda–ši neprideganti bandelių keptuvė puikiai tinka bandelėms, keksiukams arba mini keksams ir troškiniams gaminti.
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
- Silikoninis maišymo šaukštas– Puikūs šaukštai, kad nepridegančios keptuvės nesubraižytų.
Šokoladiniai bananų bandelės
Mėgaukitės sodriais ir drėgnais šių šokoladinių bananų bandelių skoniais – puikus prinokusių bananų ir dekadentiško šokolado mišinys. Lengvai pagaminamos ir nenugalimos, šios bandelės idealiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar desertui.
- 1 1/4 puodeliai universalūs miltai
- 1 šaukštelis. kepimo milteliai
- 1/2 šaukštelis. kepimo soda
- 1/4 šaukštelis. druskos
- 3/4 puodelis granuliuoto cukraus
- 1/4 puodelis nesaldinti kakavos milteliai
- 3 mažų prinokusių bananų sutrinti
- 2 kiaušiniai
- 2 vb. augalinis aliejus
- 2 vb. nenugriebto pieno
- 1 šaukštelis. vanilės ekstraktas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°. Apipurkškite 12 puodelių bandelių formą nepridegančiu kepimo purškalu arba išklokite popieriniais įdėklais.
-
Į maišymo dubenį suberkite universalius miltus, kepimo miltelius, soda, druską, granuliuotą cukrų ir kakavos miltelius. Maišykite, kol susimaišys.
-
Į atskirą dubenį supilkite bananus, kiaušinius, augalinį aliejų, pieną ir vanilės ekstraktą.
-
Plakite iki vientisos masės ir sudėkite į sausus ingredientus. Maišykite tik tol, kol tešla sudrėkins ir susimaišys.
-
Šaukštu supilkite tešlą į bandeles, užpildydami jas maždaug 2/3.
-
Kepkite 15 minučių arba tol, kol į bandelių centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
-
Išimkite bandeles iš orkaitės. Blynus atvėsinkite keptuvėje 5 minutes.
-
Išimkite bandeles iš formos ir patiekite šiltas arba kambario temperatūros.