Kokteilių baruose barmenai kuria savo klasikinius kokteilius.
Jie nori, kad jie būtų švieži ir jaudinantys. Siekdami kovoti su monotonija ir gėrimų gaminimo kartojimu metai iš metų, barmenai kuria gėrimus naudodami sezoninius ingredientus ir skonius bei prideda prie jų savo asmeninių vingių. Štai keletas populiarių gėrimų, kuriuos barmenai mėgsta maišyti ir kaip juos užsisakyti.
Kosmopolitas
Cosmopolitan yra martinio tipo kokteilis, kuris patiekiamas „aukštyn“ ir sukratomas į atšaldytą kokteilio taurę ar kupė. Pagrindiniai ingredientai yra degtinė / citrusinių vaisių degtinė, apelsinų likeris, šviežios laimo sultys ir spanguolių sulčių kokteilis. Kai tai daroma tinkamai su tinkamu spirito, likerio, modifikatoriaus ir sulčių santykiu, tai yra gerai subalansuotas rausvo atspalvio kokteilis. Norėdami jį pakeisti, naudokite aukščiausios kokybės ar kitokio skonio degtinę, pakeiskite spanguolių sultis į natūralias nesaldžias spanguolių sultis, kad sumažintumėte saldumą, arba naudokite kitas šviežias sultis, pavyzdžiui, apelsinų, greipfrutų ar granatų. Papuoškite įvairiais spalvingais vaisiais. Užsisakykite „Belvedere Cosmo, šviesioji spanguolė“.
Senamadiškas
Senamadiškas visada gerai maišomas „ant uolų“. Barmenams patinka jo universalumas, kuris suteikia daug variacijų ir kūrybiškumo. Tai paprastas gėrimas su minimaliomis sudedamosiomis dalimis, tačiau svarbiausia jį tinkamai išmaišyti. Kadangi tai yra viskio pagrindu ir dvasios į priekį, galima rinktis iš daugybės aukščiausios klasės viskio variantų, nesvarbu, ar tai būtų burbonas, ruginis, airiškas ar vietinis viskis. Eksperimentuokite su įvairiomis aromatinėmis trauktinėmis, pavyzdžiui, šokoladu, apelsinu ar Angostura, kad derintumėte su sumaišyto apelsino, cukraus kubelio ir Luxardo vyšnių garnyru. Išbandykite su sfera ar dideliu ledo kubeliu. Kad būtų šiek tiek saldesnis, įlašinkite šiek tiek Luxardo vyšnių sulčių. Rūkyta senamadiška, kas nors? Užsisakykite „Jefferson’s Ocean Bourbon Old Fashioned“.
Sazerac
„Sazerac“ yra tradicinis konjako pagrindu pagamintas kokteilis, kuris patiekiamas „aukštyn“ ir maišomas. Šiandien jis dažniausiai gaminamas su ruginiu viskiu. Galima pasiūlyti daug vietinių ruginių viskių. Naudojant lygias dalis konjako, ruginio viskio ar brendžio, galima gauti naują posūkį. Norėdami tai padaryti teisingai, naudokite absento skalavimo skystį, cukraus kubelius, Peychaud trauktinę ir citrinos gabalėlį. Nors Peychaud trauktinė yra standartinė, pabandykite naudoti kitas aromatines trauktinės ir kitokius „aukštyn“ stiklinius indus. Barmenams patinka jo skonio ir pateikimo unikalumas. Užsisakykite „Sazerac su Bulleit Rye“.
Negroni
Negroni – firminis Italijos kokteilis. Jame yra tik trys ingredientai: džinas, Campari ir saldus vermutas su apelsino žievele, patiekiama „aukštyn“ arba „ant uolų“. Yra daug smagių gėrimo variantų, kuriuos galima gaminti naudojant skirtingus džinus, statinėse brandintą džiną, pridedant prieskonių, tokių kaip kardamonas, ir pridedant apelsino žievelę. Šauni, nauja tendencija yra užpilti „Campari“ kava. Saldų vermutą galite pakeisti sausu vermutu, kad sukurtumėte White Negroni, arba džiną į burboną, kuris vadinamas Boulevardier. Užsisakykite „Negroni ant uolų“.
Margarita
„Margarita“ yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Jis gali būti patiekiamas „į viršų“, „ant uolų“ arba užšaldytas, su druska / cukrumi arba be jo. Puiki Margarita yra puikus saldaus ir rūgštaus balansas. Svarbiausia yra naudoti šviežią citrinų rūgštį kartu su Blanco tekila, triguba sekcija, šviežiomis laimo sultimis ir laimo garnyru. Yra daug skirtingų tekilų, įskaitant auksinę, sendintą tekilą ar aromatizuotą tekilą. Kai kurie barmenai eksperimentavo į tekilą įberdami čili pipirų arba sumaišydami jalapeno, kad ji būtų aštri. Įpylus kito likerio ar sulčių arba naudojant kitokias skonio druskas, pvz., chipotle, galite jį pakeisti. Užsisakykite „Casamigos Margarita ant uolų su druska“.