Vasara yra gaivių, energingų ir sveikų patiekalų metas, todėl nėra nieko panašaus į gaivias salotas, kurios nugalėtų karštį. Vienas iš mano naujų mėgstamiausių, kuriame dera ir saldūs, ir pikantiški skoniai, yra spanguolių špinatų salotos.
Šias salotas radau kulinarinėje knygoje Špinatai žalialapėms sieloms: špinatų receptai, kaip valgyti žalumynus kai ieškojau naujų idėjų, kaip panaudoti turimus špinatus. Paaiškėjo, kad visus kitus ingredientus taip pat turėjau po ranka, be to, man nereikėjo važiuoti į parduotuvę!
Visi mylėjo Špinatų salotos su aviečių vinigretu kurią gaminau prieš porą savaičių, bet mano vyras sakė, kad šis jam patiko dar labiau. Tai nuostabu, dabar turiu dar vieną sveiką variantą, kaip šią vasarą jį pavaišinti ne tik mėsainiais ar kepsniais ant grotelių.
Spanguolių špinatų salotos yra universalus, kvapnus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis vasarai. Saldžių, pikantiškų ir aštrių elementų derinys daro jį maloniu miniai, nesvarbu, ar mėgaujatės juo namuose, ar daliniesi juo susibūrimo metu.
Išbandykite šį receptą ir patirkite puikų skonių derinį, dėl kurio šios salotos yra vasaros mėgstamiausios!
Kas yra spanguolių špinatų salotos?
Spanguolių špinatų salotos yra gaivus, maistingas ir kvapnus patiekalas, kuriame dera kūdikių špinatų lapai su džiovintomis spanguolėmis ir skrudintais riešutais, dažnai pekano riešutais arba graikiniai riešutai.
Salotos paprastai ruošiamos naminiu vinigretu, pagamintu iš alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, medaus ar klevų sirupo ir Dižono garstyčių, kurios suteikia aštraus ir šiek tiek saldaus skonio.
Šiomis salotomis galite mėgautis kaip lengvu patiekalu, garnyru arba ryškiu priedu prie iškylos ar kepsninės. Saldžių, pikantiškų ir traškių elementų derinys daro jį universaliu ir populiariu pasirinkimu, ypač šiltuoju metų laiku.
Ingridientai
- Sidro actas
- Sviestas
- Špinatai
- Sezamo sėklos, skrudintos
- baltasis cukrus
- paprika
- Daržovių aliejus
- Migdolai (blanširuoti ir susmulkinti)
- Džiovintos spanguolės
- Aguonos
- Susmulkintas svogūnas
- Baltojo vyno actas
Kaip pasigaminti spanguolių špinatų salotas
Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Keptuvėje pakepinkite migdolus.
Perkelkite į nedidelį dubenį.
Paimkite dubenį ir į jį sudėkite sėklas, augalinį aliejų, aguonas, sidro actą, cukrų, actą, papriką ir svogūną.
Į didelį dubenį sudėkite špinatus, migdolus ir spanguoles ir gerai išmaišykite.
Paruoštu užpilu apšlakstykite salotas prieš pat patiekiant. Švelniai išmeskite salotas, kad visi ingredientai būtų gerai padengti padažu.
Mėgaukitės skaniomis salotomis.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
- GreenPan keptuvė–GreenPan turi geriausias keptuves, sveikas nepridegančias ir tinkamas orkaitėje.
- Silikono plaktuvas– Šie plaktuvai puikiai veikia ir mano keptuvės nesubraižo.
Spanguolių špinatų salotos
Atraskite tobulą vasaros patiekalą pagal šį spanguolių špinatų salotų receptą. Šios salotos, užpildytos šviežiais špinatais, saldžiomis spanguolėmis ir gardžiu naminiu užpilu, yra gaivus, maistingas malonumas bet kokiam patiekalui.
- 1/3 puodelis Sidro actas
- 1 a.š. Sviestas
- Špinatai išskalauti ir suplėšyti
- 2 a.š. sezamo sėklos skrudinta
- 1/2 puodelis baltasis cukrus
- 1 šaukštelis. paprika
- 1/2 puodelis Daržovių aliejus
- 3/4 puodelis Migdolai blanširuotas ir susmulkintas
- 1 puodelis Džiovintos spanguolės
- 1 a.š. Aguonos
- 2 šaukštelis. Susmulkintas svogūnas
- 1/3 puodelis Baltojo vyno actas
-
Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Keptuvėje pakepinkite migdolus.
-
Perkelkite į nedidelį dubenį.
-
Paimkite dubenį ir į jį sudėkite sėklas, augalinį aliejų, aguonas, sidro actą, cukrų, actą, papriką ir svogūną.
-
Į didelį dubenį sudėkite špinatus, migdolus ir spanguoles ir gerai išmaišykite.
-
Paruoštu užpilu apšlakstykite salotas prieš pat patiekiant. Švelniai išmeskite salotas, kad visi ingredientai būtų gerai padengti padažu.
-
Mėgaukitės skaniomis salotomis.