Citrininė vištiena Piccata – paprastas džiaugsmas


Ši citrininė vištiena Piccata yra paprastas mūsų šeimos vakarienės receptas myli. Prie jo pridedamas paprastas padažas gaminamas iš kelių ingredientų, tačiau yra gilaus skonio ir pasižymi ryškiomis citrinų, kaparėlių ir šviežių petražolių natomis.

Vištiena Piccata virš makaronų tikrai patiks miniai!

Viršuje rodoma keptuvė, pilna vištienos piccataViršuje rodoma keptuvė, pilna vištienos piccata

Prisimenu, prieš daugelį metų mano brolis per šeimos susitikimą mums padarė nuostabią vištienos pikata. Jis netgi buvo nusipirkęs citrinos skonio makaronų, kad galėtų juos patiekti.

Prisiminimai apie tą šeimos valgį priverčia mano širdį jaustis pilna. Tikrai taip atsimena daugumą mano šeimos valgių – mano širdis ir pilvas pilnas, sėdžiu prie stalo su žmonėmis, kuriuos myliu.

Nekreipiau dėmesio į jį gaminant maistą, bet likau pagalvojęs, kad vištiena Piccata yra puikus patiekalas, dėl kurio vargsi. Bet, vaikinai, tai tiesiog netiesa.

Šis paprastas vištienos Piccata parodo, kad galite skaniai ir visai šeimai pavalgyti, kuris atrodo kaip prabanga, nereikalaujant daug priežiūros. Jei nerimaujate, kad jūsų vaikai to nevalgys, prašau jūsų pabandyti. Vaikai dažnai mus nustebina.

Kas yra vištiena Piccata

Vištiena Piccata yra itališko patiekalo versija Jungtinėse Amerikos Valstijose, paprastai gaminama iš veršienos, kuri buvo sumalta. Veršiena apibarstoma miltais ir kepama keptuvėje. Tada iš keptuvės lašelių su sultiniu ir šviežiomis citrinomis gaminamas gilus ir sodrus piccata padažas. Papildytas citrinų sultimis, kaparėliais ir petražolėmis, tai patiekalas, pasižymintis giliu paruduotos mėsos skoniu ir ryškiu citrinos, kaparėlių ir šviežių žolelių prieskoniu.

Man patinka, kad italai valgo kursuose. Yra toks maisto srautas, kuris prasideda lengviau ir baigiasi sodriais patiekalais. Mano močiutė laikėsi šios tradicijos savo mažoje Viskonsino virtuvėje, niekada nesėdėdama, o tik pridėdama lėkštes.

Vištiena Piccata priklausytų antrajam patiekalui po makaronų. Savo namuose šį patiekalą visiškai amerikonizuojame ir patiekiame tiesiai ant makaronų ir su vištiena.

vaizdas virš lėkštės, pilnos spagečių ir vištienos piccatavaizdas virš lėkštės, pilnos spagečių ir vištienos piccata

Kaip pasigaminti citrininės vištienos Piccata

Tai trumpa šio nesudėtingo patiekalo paruošimo apžvalga. Norėdami gauti visą ingredientų sąrašą ir visas instrukcijas, būtinai peržiūrėkite toliau pateiktą receptų kortelę.

  1. Pradėkite savo makaronus. Jei patiekiate tai su makaronais, prieš darydami ką nors kita, užvirkite vandenį. Tada gamindami vakarienę sudėkite makaronus, išvirkite ir nusausinkite.
  2. Paruoškite vištieną. Norėdami paruošti vištieną, nusausinkite. Tada pagardinkite druska, pipirais ir galiausiai lengvai apibarstykite miltais. (Gaminame vištienos kotletus, kaip juos pjaustyti žiūrėkite žemiau.)
  3. Keptuvėje apkepkite vištieną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kol jis pradės rūkyti. Tada sudėkite vištieną ir kepkite 4 minutes iš kiekvienos pusės. Dirbkite dalimis, į įkaitintą orkaitę dėkite vištieną, kai ji iškeps.
  4. Pakepinkite askaloninius česnakus ir česnakus. Į likusį aliejų sudėkite askaloninius česnakus ir česnakus ir pakepinkite, kol suminkštės, maždaug 2–3 minutes.
  5. Padarykite padažą. Supilkite vištienos sultinį ir citrinos griežinėlius, o keptuvės dugne išskobkite apskrudusius gabaliukus – jie pagilina padažo skonį. Užvirkite ir virkite, kol sutirštės, maždaug 8 minutes.
  6. Užbaik tai. Galiausiai supilkite citrinos sultis, kaparėlius ir lašinukus iš lėkštės su vištiena. Paragaukite ir nuspręskite, ar reikia papildomos druskos ir pipirų.

Mums patinka mūsų vištienos piccata su makaronais, bet jūs tikrai galite valgyti vištieną vieną arba su salotomis.

citrininės vištienos piccata gabalėlio vaizdas iš articitrininės vištienos piccata gabalėlio vaizdas iš arti

Vištienos kepimas iki galo

Svarbiausia, kad šis receptas būtų tobulas, yra neperkepti vištienos. Iš tikrųjų vištienai reikia tik 4 minučių iš kiekvienos pusės, darant prielaidą, kad vištienos krūtinėlės yra 1/4–1/2 colio storio. Vienas iš būdų įsitikinti, kad tai patikrinti naudojant momentinis skaitymas termometras.

TOP PICK

Šis momentinis termometras yra mano pasirinkimas!

Produkto vaizdasProdukto vaizdas

Kas yra kaparėliai?

Kaparėliai labai papildo šį paprastą patiekalą. Tai nesunokę žiedpumpuriai, kurie dažnai parduodami sūryme. Jų skonis ir tekstūra man šiek tiek primena alyvuoges, bet šiek tiek kitokio, gilesnio ir intensyvesnio skonio.

Mėgstu juos ant riestainių su rūkyta lašiša ir savo Puttanesca.

Jei nesate susipažinę su kaparėliais, raginčiau pasiimti buteliuką ir išbandyti šį receptą. Man patinka šio patiekalo skonis ir tekstūra.

keptuvės, pilnos lengvos vištienos piccata, vaizdas iš šonokeptuvės, pilnos lengvos vištienos piccata, vaizdas iš šono
Ar „Chicken Piccata“ galima pagaminti iš anksto?

Tai nėra receptas, kurį rekomenduočiau pasigaminti iš anksto. Kadangi svarbiausia yra kepti vištieną, kol ji bus baigta, ji išsausės.

Ar galiu palikti kaparėlius?

Nepatarčiau palikti kaparėlių. Manau, kad jie suteikia šiam patiekalui puikų skonio sluoksnį. Jei jūsų vaikai yra prieš juos, aš vis tiek juos naudočiau ir patiekčiau vištieną vaikams be jų.

Ar „Chicken Piccata“ yra be glitimo?

Ne, taip nėra. Net jei nuspręsite nepatiekti šio patiekalo prie makaronų, vis tiek bersite vištieną į miltus, o tai yra esminis šio recepto žingsnis.

lėkštės, pilnos spagečių ir vištienos piccata receptu, vaizdas iš šonolėkštės, pilnos spagečių ir vištienos piccata receptu, vaizdas iš šono

Ką patiekti su vištiena Piccata

Jei valgytumėte tai Italijoje, tai būtų veršiena, o ne vištiena ir būtų patiekiamas kaip antrasis patiekalas, o ne su makaronais. Be to, mes mėgstame vištienos piccata su makaronais. Bet čia yra keletas kitų variantų:

  • Padarykite šį receptą mažai angliavandenių. Turėtumėte nepamiršti, kad miltai, kuriuos dedate į vištieną, yra šio recepto pagrindas, tačiau norėdami sumažinti angliavandenių kiekį galite patiekti ant lovos. sutrintas kalafioras.
  • Ištempkite šį patiekalą, patiekdami jį su mano Cezario salotos.
  • Valgykite su šiais nuostabiais Skrudinti Briuselio kopūstai. Skonių derinys būtų puikus.

Jei gaminate šį skanų vištienos Piccata receptą ar bet kurį kitą mano receptą, palikite man komentarą ir praneškite, ką manote!

Paruošimas: 10 minučių

Virkite: 30 minučių

Iš viso: 40 minučių

Šis citrininės vištienos Piccata yra 30 minučių vakarienės receptas, kurį mėgsta mūsų šeima. Prie jo pridedamas paprastas padažas gaminamas iš kelių ingredientų, tačiau yra gilaus skonio ir pasižymi ryškiomis citrinų, kaparėlių ir šviežių petražolių natomis.

  • 1/2 puodelis universalūs miltai (60 gramų)
  • 2 svarų vištienos krūtinėlės supjaustyti kotletais – žingsnis po žingsnio nuotraukas rasite įraše (907,2 gramai)
  • druskos ir pipirų
  • 4 šaukštai daržovių aliejus
  • 1 askaloniniai česnakai malta
  • 1 česnako skiltelė malta
  • 1 puodelis mažai natrio turinčio vištienos sultinio (236,9 gramai)
  • 1 citrina supjaustyti pusmėnuliais
  • 1/4 puodelis šviežios citrinos sultys (59,14 ml)
  • 2 šaukštai kaparėliai
  • 3 šaukštai nesūdytas sviestas (42,4 gramo)
  • 2 šaukštai garbanotos petražolės malta
  • Jei patiekiate su makaronais, prieš darydami ką nors kita, paleiskite vandenį virti.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Farenheitą. Kol kepame vištieną, naudojame orkaitę, kad ji būtų šilta.

  • Suberkite miltus į negilų indą. Vištieną nusausinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite miltus, kad jie būtų lengvai padengti.

    2 svarai vištienos krūtinėlės, druskos ir pipirų, 1/2 puodelio universalių miltų

  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki rūkymo. Dirbdami partijomis, kepkite vištieną po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite į lėkštę ir pašaukite į orkaitę, kad sušiltų. (Žr. pastabą įraše apie perkepimą.)

    4 šaukštai augalinio aliejaus

  • Į keptuvėje likusį aliejų įpilkite askaloninius česnakus ir česnakus. Troškinkite 2–3 minutes arba kol suminkštės.

    1 askaloninis česnakas, 1 česnako skiltelė

  • Supilkite vištienos sultinį ir citrinos griežinėlius. Nubraukite visas parudavusias gabalėles. Troškinkite, kol padažas sutirštės, apie 8 minutes. Kaitra turi būti žema ir matysite mažus protrūkius burbuliukus.

    1 puodelis mažai natrio vištienos sultinio, 1 citrina

  • Įmaišykite citrinos sultis, kaparėlius ir visus lašelius iš vištienos lėkštės. Sumažinkite ugnį ir įmaišykite sviestą. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite petražoles. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

    1/4 puodelio šviežių citrinų sulčių, 2 šaukštai kaparėlių, 3 šaukštai nesūdyto sviesto, 2 šaukštai garbanotų petražolių

  • Šaukštu užpilkite padažo ant vištienos ir patiekite.

Kursas: Pagrindinis patiekalas

Virtuvė: Italų, Viduržemio jūros

keptuvės, pilnos lengvos vištienos piccata, vaizdas iš šonokeptuvės, pilnos lengvos vištienos piccata, vaizdas iš šono

ar tu tai padarei

Lengva vištiena Piccata

Ši lengva vištiena Piccata buvo pritaikyta Amerikos bandomojoje virtuvėje.



Source link

  • Susiję įrašai

    Naminės keptos cukraus spurgos

    Naminėse keptose cukraus spurgose yra kažkas neabejotinai ypatingo. Jie yra puikus saldumo ir sotumo balansas, lengvos, purios tekstūros, tirpstančios burnoje. Skirtingai nuo tradicinių keptų spurgų, šios keptos grožybės gaminamos naudojant…

    Įkelti Hashbrowns –

    Esu didžiulis pusryčių gerbėjas, ypač šeštadienio rytą, kai mano namuose viskas vyksta šiek tiek lėčiau. Tai pats tinkamiausias metas išlaužti „Blackstone“ kepsninę ir pasigaminti „Loaded Hashbrowns“! Loaded Hashbrowns – tai…

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Galbūt praleidote

    Naminės keptos cukraus spurgos

    • By admin
    • 12 rugsėjo, 2024
    • 1 views
    Naminės keptos cukraus spurgos

    Apsilankymas papasakoti savo draugams Šiaurės Skotsdeilyje, Arizonoje

    • By admin
    • 12 rugsėjo, 2024
    • 1 views
    Apsilankymas papasakoti savo draugams Šiaurės Skotsdeilyje, Arizonoje

    Įkelti Hashbrowns –

    • By admin
    • 11 rugsėjo, 2024
    • 2 views
    Įkelti Hashbrowns –

    Geriausias Saratoga Springsas su miksologu Michaelu Bohmu

    • By admin
    • 11 rugsėjo, 2024
    • 3 views
    Geriausias Saratoga Springsas su miksologu Michaelu Bohmu

    Rikotos mėsos kukuliai su traškiu užpilu

    • By admin
    • 10 rugsėjo, 2024
    • 4 views
    Rikotos mėsos kukuliai su traškiu užpilu

    GERIAUSI ryžių Krispie skanėstai

    • By admin
    • 10 rugsėjo, 2024
    • 3 views
    GERIAUSI ryžių Krispie skanėstai