Daugiau nei 165 metų paveldas patenka į kiekvieną butelį JP Wiser’s Whisky, kurį iki šiol gamina seniausia Kanados viskį gaminanti šeima ilgiausiai šalyje veikiančioje distiliavimo gamykloje „The Hiram Walker & Sons Distillery“.
Prašome Ginos Fossitt, „JP Wiser’s“ prekybos ir švietimo prekės ženklo vadovės, papasakoti mums daugiau apie kanadietišką viskį.
Papasakokite šiek tiek apie Wiser’s Whisky istoriją ir paveldą.
JP Wiser’s turi ilgą ir istoriją. Tai seniausia nuolat gaminama viskių šeima Kanadoje ir gaminama ilgiausiai veikiančioje Kanados distiliavimo gamykloje – The Hiram Walker & Sons Distillery. Pats JP Wiseris gimė Trentone, Niujorke. Jis persikėlė į Kanadą 1857 m., kad liktų Didžiosios Britanijos subjektas iki Amerikos pilietinio karo pradžios ir dirbtų savo dėdės spirito varykloje. Išpirkęs savo dėdę ir dėdės verslo partnerį, jis tapo vieninteliu spirito varyklos savininku.
Tačiau prieš dirbdamas distiliuotoju, JP Wiseris buvo Amerikos galvijų augintojas. Iš pradžių jis pradėjo dirbti spirito varykloje, kad užtikrintų, jog jo galvijai turėtų pakankamai aukštos kokybės grūdų. Tiesą sakant, jis laikomas galvijų prekybos pradininku, nes pirmasis eksportavo galvijus į Didžiąją Britaniją. Jam priklausė rančos visoje Šiaurės Amerikoje, įskaitant Ontariją, Teksasą, Kanzasą ir Floridą, ir buvo patyręs grynaveislis arklių augintojas. Jo sunkus darbas ir atsidavimas žemės ūkio pramonei padarė didelį poveikį tiek JAV, tiek Kanadai ir iki šiol tai daro per jo sukurtą viskio prekės ženklą.
Pakalbėkite su mumis apie prekės ženklo naujienas.
JP Wiser’s yra žinomas kaip tradicinis kanadietiško viskio stilius – lengvas, minkštas, lengvai geriamas. Prekės ženklas išaukštino šį stilių su JP Wiser’s 10 Year Old, suteikdamas viskio gėrėjams aukštos kokybės mažiausiai 10 metų brandintą viskį už prieinamą kainą, kad visi galėtų mėgautis. Ir nuo pat pristatymo jis buvo parvežtas į namus daug prestižinių apdovanojimų!
Ką norėtumėte, kad barmenai sužinotų apie Wiser’s Whisky?
JP Wiser’s yra geriausias tradicinis kanadietiško viskio stilius, kuris yra nesuprasta kategorija. Grūdai gaminami atskirai, o tai neįprasta amerikietiškame viskyje. 100 % kukurūzų viskis ir 100 % ruginis viskis, brandinami atskirai su galutiniu mišiniu iš naujo ąžuolo, vieną kartą naudotų burbono statinių ir daugkartinių Kanados statinių. Tai suteikia šiam tradiciniam stiliui sudėtingumo ir tekstūros.
Nėra daug vietų, kur ieškoti Kanados viskio išsilavinimo ir sužinoti daugiau apie šią kategoriją. Tai keičiame su Kanados viskio sertifikatu Eh, B, C – 13 valandų trukmės kursu, kuris suteikia barmenams visą kategoriją ir ekspertų sesijas, kad suprastų viskio gamybą, istoriją ir pritaikymą. Dabar turime daugiau nei 500 absolventų!
Pasikalbėkite su mumis apie pakuotę.
Naujoji „JP Wiser’s Deluxe“ ir „10 Year Old“ pakuotė sustiprina ir informuoja vartotoją, kad jie gauna viskį, kuris pirmauja ir kuris drąsiai ir užtikrintai stovi tarp savo viskio kolegų. Tačiau yra ir subtilių detalių, kurios pamėgdžioja JP Wiserio dvasią ir svarstymo bei darbo akimirkas, kurios būdingos kiekvienam deriniui. Paprasta, bet drąsi ir aukščiausios kokybės. Kaip ir viskis butelyje, jis pagamintas išmintingai.
Pakalbėkite su mumis apie kanadietiško viskio segmentą, kur, jūsų manymu, jis nukreiptas?
Pasaulinės viskio kategorijos auga, nes gomuriai plečiasi ir vartotojai tampa smalsesni. Ir JP Wiser’s nėra išimtis. Žmonės labiau domisi prekės ženklu ir kategorija, nei mes kada nors matėme. Turiu žmonių, kurie kiekvieną dieną kreipiasi dėl E, B, C sertifikato, apie tai, kokias knygas jie gali skaityti, ir apie vaizdo įrašus, kuriais galiu bendrinti, kad jie sužinotų daugiau! Tai jaudinantis laikas!
Viskio prekės ženklai diegia naujoves, siekdami pritraukti naujas viskio gėrėjų kartas, papasakokite daugiau.
Kanadietiško viskio gamybos stilius tinka naujovėms, todėl JP Wiser’s yra sukurtas taip, kad ir toliau kurtų įdomius viskius, kai gomuriai keičiasi iš kartos į kartą. Grūdai per visą brandinimo laikotarpį gaminami atskirai (Čia nėra košės!), daktaras Donas Livermoras ir jo komanda gali sukurti naujus skonių profilius po 10, 20, 30 metų. Paimkime, pavyzdžiui, vieną grūdą – kukurūzus… Hiram Walker komanda gali jį distiliuoti dviem kolonėlėmis, sukurdama labai lengvą ir minkštą viskį; jie gali jį distiliuoti vienoje kolonėlėje, išlaikydami daug didelių grūdų ir mielių savybių, arba naudoti kitus distiliavimo būdus.
Tada jie gali paimti šiuos skirtingus viskius ir brandinti juos skirtingose medienos rūšyse – visiškai naujas ąžuolas, suteikiantis daugiau karamelės ir vanilės natų, buvusios burbono statinės suteikia šiek tiek džiovintų vaisių natų, škotiškos Speyside statinės. Pagalvokite apie visus skirtingus skonių komponentus, kurie sensta sandėlyje ir kurie kada nors gali sukurti naują fantastišką mišinį! Ir tai tik vienas grūdas. Taip pat sensta rugiai, kviečiai, miežiai ir kai kurie salyklai. Daugiau nei 1,6 milijono barelių, paruoštų sukurti viskį naujoms viskio gėrėjų kartoms.
Kas laukia JP Wiser’s?
Vėliau šiais metais JP Wiser’s pristato naują dešimtmečio seriją, kuri tikrai pradžiugins! Pirmasis buvo distiliuotas devintajame dešimtmetyje. Viskis yra nuostabus, o pakuotė yra nuostabi. Labai džiaugiuosi visa serija.