Teisingas Taro Roll – gyvenimo darbai


Šis Hakka taro ritinys yra mažai žinomas receptas, kurį galite pamatyti tik per Naujuosius Mėnulio metus. Julienned taro ir šiek tiek maltos mėsos sumaišoma su džiovintais grybais, džiovintomis krevetėmis, kiniška dešra ir žemės riešutais. Mišinys apvoliojamas tofu odoje, kad laikytųsi kartu, virinamas garuose ir kepamas keptuvėje iki traškumo.

Nors tai šiek tiek neaiškus ir nebūtinai patiekalas, kuris sulauks daug dėmesio, jis tiesiog skanus ir svarbus receptas, kurį reikia dokumentuoti.

Klasikinio Hakka recepto įrašymas

Jei jau kurį laiką sekate mūsų tinklaraštį, žinote, kad pateikiame labai platų kiniškų (ir ne kiniškų) receptų asortimentą.

Ypač mėgstu dalintis labai tradiciniais patiekalų receptais, kuriuos galbūt valgėte vos kelis kartus, kai senelis ar tėvas gamino ypatingoms progoms.

Daugelis šių receptų gali būti pamiršti, todėl jaučiu didelę atsakomybę dokumentuoti juos anglų kalba. Tai ne tik tam, kad užjūrio kinai galėtų juos prisiminti ir perduoti, bet ir pasidalinti skaniais naujais receptais su žmonėmis, kurie jų niekada nebandė!

Taigi, kaip ir visi, aš dažnai dairausi internete ir žiūriu daug maisto gaminimo vaizdo įrašų. Šiais metais Kinijos svetainėse mačiau kelis vaizdo įrašus, kuriuose parodyta, kaip pasigaminti šį Hakka Taro ritinį kinų Naujiesiems metams.

Hakka žmonės buvo kilę iš Kinijos centrinių lygumų, migruodami per Pietų Kiniją į tokias vietoves kaip Fujian, Guangdong, Guangxi ir Jiangxi, taip pat į kitus Kinijos ir užsienio regionus. Manoma, kad šiandien visame pasaulyje yra 80 milijonų Hakka kilmės žmonių!

Dalinamės keletu kitų Hakka patiekalų, tokių kaip Hakka įdarytas tofu, įdarytas kartaus melionas, rūgštinė slyvų antis, druskoje kepta vištiena ir kiaušiniai su konservuotais ridikėliais.

Mėgstu Hakka maistą, todėl nuolat ieškau naujų Hakka receptų. Nusprendžiau išbandyti šį receptą. Atlikę keletą bandymų ir pakeitimų, radome receptą, kurį mėgsta visa šeima. Paaiškėjo, kad tai tikrai patiko – net mano seneliui tai patinka!

Kas yra Taro?

Sara neseniai išleido įrašą apie taro. Štai trumpa santrauka: taro yra rudos, plaukuotos šakninės daržovės, kurių tekstūra panaši į bulvę. Jis turi skanų sviestinį skonį ir yra tiek didelio, tiek mažo.

Šiame recepte naudojame didesnį tarą, kurio tekstūra yra krakmolingesnė nei mažo taro, kuris yra lipnesnis. Neapdoroto taro naudojimas gali sudirginti jautrią odą, todėl lupdami ir pjaustydami galite mūvėti pirštines.

Manau, kad taro yra mėgstamas Hakka žmonių ingredientas, nes iš to regiono yra daug taro patiekalų. Receptai, tokie kaip mūsų garuose virta kiaulienos pilvas su Taro, Taro ryžiai, Troškinta antis su Taro ir Taro pyragas – visi yra susiję su Hakka virtuve. Yra ir daugiau, kurių dar nebandėme, pavyzdžiui, 客家算盘子 (kèjiā suànpán zǐ), kurie yra ant maišymo kepti gnocchi panašūs „abacus karoliukai“, pagaminti iš taro ir krakmolo.

Hakka Taro ritinio charakteristikos

Jei kada nors valgėte Taro pyragą, kitą kinų Naujųjų metų skanėstą, esate susipažinę su bendru šio patiekalo skonio profiliu.

Riešutinis taro dera su umami supakuotais pikantiškais elementais, įskaitant džiovintus šitake grybus, kinišką dešrą, žemės riešutus, maltą kiaulieną ir džiovintas krevetes. Pridėjus penkių prieskonių miltelių, suteikiamas unikalus kvapas.

Didžiausias skirtumas tarp šio taro ritinio ir taro pyrago yra tas, kad jame yra mažiau krakmolo, kuris jį suriša. Dėl to tikrai galite įvertinti taro skonį ir tekstūrą – minkštą, kreminį ir sviestinį.

malta kiauliena, susmulkinti svogūnai ir džiūvėsėlis

Labai plonas pupelių varškės odelės lapas sulaiko vyniotinį. (Panašus į mūsų vegetarišką antį – 素鸭). Garinate, supjaustykite ir kepkite, kol taps traškūs. Rezultatas – sudėtingas, tačiau pažįstamas ir guodžiantis užkandis.

Patiekite pusryčiams, kaip užkandį arba kaip vieną iš šventinių patiekalų, kuriuos patieksite savo 年夜饭 (nián yèfàn), tradiciniam Naujųjų metų išvakarių patiekalui. Mėgaukitės!

Recepto instrukcijos

Į didelį maišymo dubenį sudėkite taro, maltą kiaulieną (arba vištieną), grybus, žemės riešutus, džiovintas krevetes, dešrą, svogūnus, kiaušinį, druską, cukrų, penkių prieskonių miltelius, saldžiųjų bulvių krakmolą ir vandenį.

Gumine mentele gerai išmaišykite, kol viskas susimaišys į tirštą tešlą. Įdarą išlyginkite dubens apačioje, kad jis būtų lygus. Mentele padalykite ją į maždaug 4 lygias dalis.

Tofu odos lakštą supjaustykite į ketvirčius. Lakštas dažniausiai yra apskritas, todėl sulenkite per pusę ir supjaustykite virtuvinėmis žirklėmis, tada vėl perlenkite per pusę ir darykite tą patį. Jei tofu lakštas yra sausas ir lūžta bandant jį sulenkti, lengvai patepkite vandeniu, kad jis suminkštėtų.

Sulenkite nelygias puses, kad gautumėte stačiakampį. Kiekvienas atskiras ketvirtis turi būti maždaug 9 × 11 colių (23 × 28 cm).

užlenkite varškės odelės lakšto kraštus, kad susidarytų stačiakampis

Norėdami suvynioti, vieną porciją įdaro įdėkite į trumpąjį tofu odos ketvirčio galą, suspauskite jį į tvirtą rąstą, kuris ištempia tofu odos ilgį, maždaug 2 colių skersmens. Vėlgi, jei lapas yra sausas, galite jį nuvalyti vandeniu.

Tvirtai apvyniokite tofu odelę aplink įdaro žurnalą.

Padėkite jį siūle žemyn ant karščiui atsparaus indo, kuris tilps į jūsų wok garuose. Pakartokite su likusia pupelių varškės odele ir įdaru, suktinukus padėkite ant karščiui atsparios lėkštės, kad jie nesiliestų.

taro suktinukai lėkštėje

Paruoškite wok keptuvę su 2–3 colių (5–8 cm) garinimo grotele. Užpildykite pakankamai vandens, kad jis patektų tiesiai po stovu. Gaukite daugiau informacijos apie tai, kaip nustatyti garlaivį. Užvirinkite vandenį, padėkite indą ant grotelių ir uždenkite. Virkite garuose ant vidutinės-stiprios ugnies 35 minutes (periodiškai tikrinkite ir, jei reikia, įpilkite daugiau verdančio vandens).

Nukelkite nuo ugnies ir prieš pjaustydami leiskite suktinukams visiškai atvėsti (uždengtus). Supjaustykite ritinius nedideliu kampu į ½ colio (1,25 cm) storio gabalėlius.

Galite valgyti juos tokius, kokie yra, arba supjaustytus gabalėlius kepti aliejumi pateptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite keptuvėje maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės arba iki auksinės rudos spalvos.

Mėgaukitės!

Hakka kinų taro ritinys

Patarimas!

Šiuos suktinukus galite pagaminti iki 2 dienų, išvirti garuose ir šaldyti sandariame inde. Kai būsite pasiruošę juos valgyti, pakaitinkite garuose arba tiesiog supjaustykite ir kepkite.

Hakka Taro ritinys

Šis Hakka taro vyniotinis su malta mėsa, grybais, krevetėmis, kiniška dešra ir žemės riešutais yra mažai žinomas skanus receptas, kurį galite pamatyti tik per Mėnulio metus.

Hakka Taro Roll receptas

aptarnauja: 10

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

  • Į didelį maišymo dubenį supilkite taro, maltą kiaulieną (arba vištieną), grybus, žemės riešutus, krevetes, dešrą, svogūnus, kiaušinį, druską, cukrų, penkių prieskonių miltelius, saldžiųjų bulvių krakmolą ir vandenį. Gumine mentele gerai išmaišykite, kol viskas susimaišys į tirštą tešlą. Išlyginkite įdarą dubens apačioje, kad jis būtų lygus, ir mentele padalykite jį į maždaug 4 lygias dalis.

  • Tofu odos lakštą supjaustykite į ketvirčius. Jei tofu lakštas yra sausas ir lūžta bandant jį sulenkti, lengvai patepkite vandeniu, kad suminkštėtų. Sulenkite nelygias puses, kad gautumėte stačiakampį. Kiekvienas atskiras ketvirtis turi būti maždaug 9 × 11 colių (23 × 28 cm).

  • Norėdami suvynioti, vieną porciją įdaro įdėkite į trumpąjį tofu odos ketvirčio galą, suspauskite jį į tvirtą rąstą, kuris ištempia tofu odos ilgį, maždaug 2 colių skersmens. Tvirtai apvyniokite tofu odelę aplink įdaro rąstą ir siūle žemyn padėkite ant karščiui atsparaus indo, kuris tilps į jūsų wok keptuvę garuose. Pakartokite su likusia pupelių varškės odele ir įdaru, suktinukus padėkite ant karščiui atsparios lėkštės, kad jie nesiliestų.

  • Paruoškite wok keptuvę su 2–3 colių garinimo stovu ir pripildykite pakankamai vandens, kad patektų tiesiai po lentyna. Gaukite daugiau informacijos apie tai, kaip nustatyti garlaivį. Užvirinkite vandenį, padėkite indą ant grotelių, uždenkite ir virkite ant vidutinės-stiprios ugnies 35 minutes (periodiškai tikrinkite ir, jei reikia, įpilkite daugiau verdančio vandens).

  • Nukelkite nuo ugnies ir prieš pjaustydami leiskite suktinukams visiškai atvėsti (uždengtus). Supjaustykite ritinius nedideliu kampu į ½ colio (1,25 cm) storio gabalėlius. Galite valgyti juos tokius, kokie yra, arba apkepti supjaustytus gabaliukus aliejumi pateptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite keptuvėje maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės arba iki auksinės rudos spalvos.

Patarimai ir pastabos:

Šiuos suktinukus galite pagaminti iki 2 dienų, išvirti garuose ir šaldyti sandariame inde. Kai būsite pasiruošę juos valgyti, pakaitinkite garuose arba tiesiog supjaustykite ir kepkite.

mitybos faktai

Kalorijos: 239kcal (12 %) Angliavandeniai: 24g (8%) Baltymai: 14g (28 %) Riebalai: 10g (15 %) Sotieji riebalai: 3g (15 %) Polinesotieji riebalai: 2g Mononesotieji riebalai: 4g Trans riebalai: 0,002g Cholesterolis: 107mg (36 proc.) Natris: 613mg (26 %) Kalis: 502mg (14 %) Pluoštas: 3g (12 %) Cukrus: 1g (1 %) Vitaminas A: 97TV (2%) Vitaminas C: 4mg (5%) Kalcis: 76mg (8%) Geležis: 2mg (11 %)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Paklausiame Nate’o Wilsono apie „Bern’s Steak House“ Tampoje

Naminis Brownie Trapus –