Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Daržovių chow mein yra puikus greitas ir sveikas patiekalas, supakuotas su keptais makaronais ir šviežiomis daržovėmis. Tai Lengvas daržovių chow mein receptas susirenka vos per 15 minučiųtodėl tai puikiai tinka įtemptiems darbo vakarams!
Lengvas daržovių čiau mein receptas
Aš tai padariau daržovių chow mein receptas prieš kurį laiką, kai turėjau šiek tiek likusių makaronų iš savo Chow Mein recepto. Kitą dieną nusprendžiau juos paversti greitu ir skaniu daržovių patiekalu.
Daugelį mano receptų galima lengvai pritaikyti vegetarams – tiesiog pakeiskite mėsą į bet kokius jums patinkančius baltymus. Šiuo atveju vietoj mėsos naudojau grybus. Geriausia dalis? The chow mein padažas kuri viską sujungia su reikiamu skonio kiekiu. Prie to pridėjau šiek tiek česnakinio čili padažo.
Tai paprasta, skanu ir visiškai patenkinama – neabejotinai geriau nei išsinešti! Jei ieškote lengvo, daug daržovių prisotinto patiekalo, išbandykite – nenusivilsite! Būtinai peržiūrėkite toliau pateiktus mano patarimus ir gudrybes, kad daržovių maišymo makaronai būtų kuo geresni.
Kodėl man patinka šis receptas


- Vos per 15 minučių. Man patinka, kaip greitai ir lengvai paruošiamas šis receptas! Puikiai tinka toms dienoms, kai noriu ko nors greito, skanaus ir sotaus.
- Sveikas ir šviežias. Man patinka, kaip šiame recepte yra visų tų šviežių daržovių, tokių kaip grybai, kopūstai ir morkos. Tai puikus būdas gauti papildomų maistinių medžiagų nepažeidžiant skonio!
- Burnoje tirpstantis padažas. Chow mein padažas yra pikantiškas ir pilnas skonio, o česnakinis čili padažas suteikia jam puikų aštrumą. Tai viskas, ko aš trokštu makaronų patiekale!
- Puikiai tinka likučiams. Jei turiu makaronų ar daržovių likučių, šis patiekalas yra puikus būdas juos panaudoti! Ir kitą dieną jis toks pat skanus.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Kiaušinių makaronai – galite gauti šviežių kiaušinių makaronų arba sausų kiaušinių makaronų.
- Aliejus – naudokite augalinį arba rapsų aliejų.
- Česnakai
- Shiitake grybai – aš naudojau šviežius šitake grybus, bet šiam receptui galite naudoti bet kokius mėgstamus grybus. Jei ruošiatės su džiovintais šitake grybais, tiesiog pamirkykite juos šiltame vandenyje apie 30 minučių, kad suminkštėtų. Kai jie bus paruošti, išspauskite vandenį ir supjaustykite!
- Kopūstai ir morkos – galite sukeisti mėgstamas daržoves ar net pridėti augalinių baltymų. Pasirinkimas yra jūsų!
- Aš esu gluosnis
- Tamsus sojų gluosnis
- Cukrus
- Sezamo aliejus
- Vanduo
- Baltieji pipirai
- Druska
- Pupų daigai
- Svogūnėlis
- Česnakinis čili padažas – jei po ranka neturite česnakinio čili padažo, galite naudoti sriracha arba bet kokią mėgstamą čili pasta.
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Pirkinių vadovas: Chow Mein makaronai


Jei esate naujokas kinų virtuvės srityje, pirkti chow mein makaronus gali atrodyti šiek tiek sudėtinga. Rekomenduoju rinktis švieži makaronai kurie yra lengvai apibarstyti miltais ir nėra per sausi. Paprastai juos rasite Azijos rinkose, supakuotus į skaidrius plastikinius maišelius ir paženklintus kaip „garuose virtos chow mein“ arba tiesiog „cia mano.
Dėl Patarimo: Viršuje esančiame paveikslėlyje matysite dviejų skirtingų markių šviežių kiaušinių makaronus – vieną blyškiai geltoną, o kitą sodriai geltoną. Abu tinka šiam receptui, bet man asmeniškai labiau patinka dešinėje esantys, nes jie yra minkštesnės tekstūros.
Recepto variacijos
Štai keletas įdomių variantų, kuriuos galite išbandyti pagal mano receptą – tegul jis yra šviežias:
- Chow Mein: Klasika! Kiaušinių makaronai sumaišyti pikantiškame padaže, kuris visada džiugina minią.
- Vištienos Chow Mein: Jei trokštate ko nors sotaus, tai kaip tik jums. Švelni vištiena ir nuostabūs skoniai – tai puikus pasirinkimas.
- Kiaulienos čiau Mein: traškūs makaronai su sultinga kiauliena.
- Krevetės Chow Mein: Mėgsti jūros gėrybes? Iškeiskite krevetes į skanų skonį, suteikiantį tiek daug skonio.
- Panda Express Chow Mein Copycat: Trokštate to mėgstamiausio maisto išsinešimui? Praleiskite pristatymą ir pasigaminkite namuose – jums tai taip pat patiks!
- Honkongo Chow Mein: Tradiciškesnė versija su sodriu, pikantišku padažu, kuris tikrai pakelia viską aukštyn.
Kaip pasigaminti daržovių čiau meiną


Pirma, išvirti makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Tiesiog vykdykite nurodymus gale, ir viskas bus paruošta!
Padėkite savo wok arba keptuvę gražiai ir karštai ant stiprios ugnies. Kai jis įkaista, supilkite aliejų. Įmeskite česnaką ir maišykite, kol nuostabiai kvepės mesti grybus. Po to sudėkite kopūstą ir morkasir vis maišykite, kad iškeptų tolygiai.
Dabar išmeskite makaronus į wok arba keptuvę. Supilkite į sojos padažas, tamsus sojos padažas, cukrus, sezamo aliejus, vanduo, baltieji pipirai ir truputis druskos. Viską gerai išmaišykite ir maždaug minutę maišykite makaronus, kad šie skoniai susimaišytų.
Suberkite pupelių daigus ir viską gerai išmaišykite, kad susimaišytų. Kai jie šiek tiek iškeps, suberkite svogūnus ir dar kelis kartus pamaišykite. Tada išdėliokite ir iš karto patiekite su trupučiu česnakinio čili padažo ant šono, kad gautumėte papildomą efektą!
Tobulo daržovių čiau meino paslaptys
- Norėdami paruošti makaronus, juos gerai nuplaukite šaltu vandeniu, tada prieš gamindami nusausinkite. Kai kuriuos makaronus pirmiausia gali tekti mirkyti karštame vandenyje – tiesiog peržiūrėkite pakuotės instrukcijas, kad gautumėte geriausių rezultatų. O jei naudojate džiovintus kiaušinių makaronus, būtinai vadovaukitės pakuotės gale pateiktomis nuorodomis!
- Kai kepu, stengiuosi nedėti per daug ingredientų vienu metu. Jei tai padarysiu, daržovės ir makaronai gali išgaruoti, o ne traškėti. Kartais gaminu porcijomis, kad įsitikinčiau, jog viskas įgauna tokią gražią tekstūrą.
- Rekomenduočiau vengti vandeningų daržovių, tokių kaip agurkai, cukinijos ar pomidorai. Kepdami juos gali išsiskirti per daug drėgmės, todėl makaronai tampa permirkę, o ne traškūs. Geriausia naudoti daržoves, kurios gerai atlaiko kepimą, pavyzdžiui, grybus, kopūstus, morkas, paprikas ir sniego žirnelius. Tačiau nedvejodami būkite kūrybingi pasirinkdami!
- Jei turite porą kiniškų ilgų medinių lazdelių, būtinai naudokite jas vietoj mentelės. Jie puikiai tinka mėtyti makaronus jų nesulaužant, kad gaminant viskas būtų gražu ir nepažeista!
Dažnai užduodami klausimai
Skirtumas yra tai, kaip verdami makaronai! Peržiūrėkite mano Chow Mein vs Lo Mein įrašą, kad gautumėte visą informaciją!
absoliučiai! Iš anksto paruošti makaronus yra labai naudinga. Prieš pradėdami kepti, išvirkite ir nusausinkite, o jei laikote šaldytuve, apšlakstykite trupučiu aliejaus, kad nepriliptų.
Kad makaronai nesumirktų, kepkite juos maišydami ant stiprios ugnies ir neperpildykite keptuvės – tai labai svarbu! Be to, verdami makaronus, stenkitės jų nepervirti. Tiesiog vadovaukitės pakuotės instrukcijomis ir išskalaukite jas po šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte gaminimo procesą.
Tiesiog laikykite jį sandariame inde šaldytuve ir jis išliks geras iki 3 dienų. Prieš sandarindami būtinai leiskite jam visiškai atvėsti, kad išvengtumėte papildomos drėgmės.
Kai būsite pasiruošę šildyti, tiesiog paimkite keptuvę arba wok, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir įpilkite vandens arba trupučio aliejaus, kad makaronai atsipalaiduotų. Gerai plakite, kol viskas taps gražu ir karšta. Jei trūksta laiko, veikia ir mikrobangų krosnelė – tiesiog uždenkite ją, kad išlaikytumėte drėgmę, ir įpusėjus išmaišykite.
Šio recepto porcijoje yra 734 kalorijos.


Ką patiekti su daržovių čiau meinu
Šį patiekalą geriausia patiekti kaip užkandį. Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


- 8 uncijų (230 g) švieži kiaušinių makaronai , arba garuose virtas chow mein/ chow mein
- 3 šaukštai aliejus
- 3-4 gvazdikėliai česnako, smulkiai sumalti
- 6 švieži šitake grybai, supjaustyti smulkiais gabalėliais
- 2 uncijų (60 g) kopūstai, smulkiai supjaustyti
- 1/2 maža morka, nulupti ir supjaustyti plonomis juostelėmis
- 2 šaukštai Aš esu gluosnis
- 1/4 šaukštelis tamsus sojos padažas, dažymui, (neprivaloma)
- 1 šaukštas cukraus
- 1/2 šaukštelis sezamo aliejus
- 3 šaukštai vandens
- 3 brūkšneliai baltųjų pipirų miltelių
- druskos , paragauti
- 4 uncijų (120 g) pupelių daigai, nuplauti ir nusausinti
- 2 koteliai laiškinis svogūnas, supjaustyti 2 colių (5 cm) ilgio gabalėliais
- 1 šaukštas česnakinis čili padažas
Neleiskite ekranui užtemti
-
Paruoškite makaronus pagal pakuotės instrukcijas.
-
Įkaitinkite wok arba keptuvę ant stiprios ugnies. Kai įkaista, įpilkite aliejaus. Sudėkite česnaką ir pakepinkite, kol taps aromatingi, tada sudėkite grybus. Tada nuolat maišydami sudėkite kopūstus ir morkas.
-
Įdėkite makaronus į wok arba keptuvę, po to įpilkite sojos padažo, tamsaus sojų padažo, cukraus, sezamo aliejaus, vandens, baltųjų pipirų ir žiupsnelio druskos. Išmaišykite ir plakite makaronus apie 1 minutę.
-
Suberkite pupelių daigus ir išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Kai pupelių daigai išvirs, suberkite svogūnus ir dar keletą kartų pamaišykite. Išvalykite ir nedelsdami patiekite su česnakiniu čili padažu.
- Norėdami paruošti makaronus, juos gerai nuplaukite šaltu vandeniu, tada prieš gamindami nusausinkite. Kai kuriuos makaronus pirmiausia gali tekti mirkyti karštame vandenyje – tiesiog peržiūrėkite pakuotės instrukcijas, kad gautumėte geriausių rezultatų. O jei naudojate džiovintus kiaušinių makaronus, būtinai vadovaukitės pakuotės gale pateiktomis nuorodomis!
- Kai kepu, stengiuosi nedėti per daug ingredientų vienu metu. Jei tai padarysiu, daržovės ir makaronai gali išgaruoti, o ne traškėti. Kartais gaminu porcijomis, kad įsitikinčiau, jog viskas įgauna tokią gražią tekstūrą.
- Rekomenduočiau vengti vandeningų daržovių, tokių kaip agurkai, cukinijos ar pomidorai. Kepdami juos gali išsiskirti per daug drėgmės, todėl makaronai tampa permirkę, o ne traškūs. Geriausia naudoti daržoves, kurios gerai atlaiko kepimą, pavyzdžiui, grybus, kopūstus, morkas, paprikas ir sniego žirnelius. Tačiau nedvejodami būkite kūrybingi pasirinkdami!
- Jei turite porą kiniškų ilgų medinių lazdelių, būtinai naudokite jas vietoj mentelės. Jie puikiai tinka mėtyti makaronus jų nesulaužant, kad gaminant viskas būtų gražu ir nepažeista!
Patiekimas: 2žmonių, Kalorijos: 734kcal, Angliavandeniai: 103g, Baltymai: 22g, Riebalai: 28g, Sotieji riebalai: 3g, Polinesotieji riebalai: 8g, Mononesotieji riebalai: 15g, Transriebalai: 0.2g, Cholesterolis: 95mg, Natris: 1516 mmg, Kalis: 678mg, Pluoštas: 8g, Cukrus: 15g, Vitaminas A: 2778TV, Vitaminas C: 23mg, Kalcis: 90mg, Geležis: 4mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.