Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Šios česnako sviesto sutrintos bulvės yra nenugalimi! Traški išorė, minkšta ir sviestinė viduje, su sodriu česnakiniu sviestu ir daugybe parmezano. Lengvai pagaminamas ir tikrai taps garnyru prie bet kokio patiekalo!
Traškios česnakinės parmezano bulvės
Geras bulvių garnyras visada laimi, ir tai Lengvas česnakinių parmezano bulvių trintų receptas yra būtent tai, ko jums reikia. Šios bulvės yra traškios iš išorės, minkštos ir sviestinės viduje, o jose gausu česnakinio sviesto ir parmezano. Tiesą sakant, jie buvo tokie geri, kad aš pats beveik suvalgiau visą partiją.
Turiu daugybę bulvių receptų, bet trintos bulvės suteikia visiškai naują tekstūrą. Gaunate traškius kraštus, sodrų česnakinį sviestą ir kiekvieną kąsnį dengiantį sūrį – absoliuti bulvių tobulybė! Nepamirškite perskaityti toliau pateiktų patarimų, kad įsitikintumėte, jog jūsų bulvių trinkelės kiekvieną kartą išeis idealiai!
Kodėl man patinka šis receptas


- Tobula tekstūra. Išorė traški, vidus minkštas ir sviestinis. Tai tarsi geriausia iš abiejų pasaulių vienu kąsneliu.
- Pilnas skonio. Česnakinis sviestas suteikia sodraus, pikantiško skonio, o parmezanas prideda šio sūraus, umami gėrio. Kiekvienas kąsnelis trykšta skoniu!
- Taip lengva pagaminti. Virkite, sutrinkite ir kepkite. tai viskas! Tai itin paprastas procesas, kurio rezultatas – neįtikėtinai skanus garnyras. Niekada nelieka jokių likučių – visi grįžta sekundėms!
- Dera su viskuo. Šias bulves galiu derinti su beveik bet kuo – ar tai būtų kepta vištiena (pavyzdžiui, kepta vištiena su medaus česnaku), kepsnys (Skillet Garlic Butter Steak) ar net paprastos salotos (pvz., Graikiškos salotos), jos visada patiks.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Kūdikių bulvės
- Nesūdytas sviestas – jei turite tik sūdytą sviestą, naudokite jį – tiesiog nepamirškite sureguliuoti druskos kiekio recepte.
- Druska
- Česnakai
- Petražolės – galite jas pakeisti šviežiu baziliku, rozmarinu ar čiobreliais.
- Parmezano sūris
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Recepto variacijos
- Traškios trintos bulvės – Nėra česnako? Jokių problemų! Šios bulvės vis tiek suteikia traškų, auksinį gėrį, kurio trokštate. Paprasta, traški ir be galo skanu.
- Česnakinio pesto trintos bulvės – Ieškote kažko, kas turi puikų skonį? Šios bulvės, pasižyminčios česnakiniu pesto gėrimu, suteikia jums gaivaus, žolelių posūkio jūsų mėgstamai traškiai tekstūrai.
- Traškių bulvių rietuvės – Norite pakeisti dalykus? Sukraukite plonais griežinėliais pjaustytas bulves ir kepkite, kol išorė taps traški, o vidus – minkštas. Tai tarsi jūsų mėgstamiausia bulvių trintuvė, bet su smagiu, nauju posūkiu!
- Traškios lapinės bulvės – Ieškai kažko įdomesnio? Smulkiai supjaustykite bulves ir išdėliokite jas kaip lapus. Juos paskrudinkite ir jie taps tobulai auksiniai ir traškūs, suteikdami jums lengvą, subtilų traškėjimą su kiekvienu kąsniu.
Kaip pasigaminti česnako parmezano trintas bulves


Gerai, pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 400 °F (207 °C). Kol jis įkaista, paimkite puodą ir užpildykite jį vandeniu. Įberkite žiupsnelį druskos, tada įmeskite mažyčių bulvyčių. Leisk jiems virkite apie 10 minučių. Baigę nupilkite vandenį ir kol kas bulves atidėkite į šalį.
Gerai, dabar paimkite dubenį ir įmeskite sviesto, druskos, česnako ir kapotų petražolių. Gerai išmaišykite, kad viskas susimaišytų. Tada išklokite bulves ant kepimo skardos. Tada paimkite mažo puodo arba plokščiadugnio puodelio dugną ir švelniai sutrinkite kiekvieną bulvę – neišprotėkite, užtenka jas šiek tiek suploti. Dabar sutepkite tą česnakinio sviesto mišinį ant kiekvienos bulvės viršaus ir tada pabarstykite parmezano sūriu.
Pašaukite juos į orkaitę apie 20 minučių arba kol kraštai taps gražūs, traškūs ir auksinės rudos spalvos. Kai jie atrodys tobulai, išimkite juos ir iš karto patiekite. Norėsite jais mėgautis, kol jie karšti!
Traškių česnakinių parmezano trintų bulvių paslaptys
- Smulkindamas bulves, būtinai jas paspaudžiu tiek, kad būtų daugiau paviršiaus. Taip aš gaunu tuos auksinius, traškius kraštus, kurie yra geriausia dalis!
- Saugoju, kad verdant bulves neperkepčiau. Noriu, kad jie būtų minkšti, bet vis tiek pakankamai tvirti, kad sudaužytų ir nesuirtų. Taip pat būtinai juos gerai nusausinu, kad neužmirktų.
- Nelaikyk česnakinio sviesto! Visada gausiai tepu teptuku, kad bulvės sugertų visą tą sodrų, pikantišką gėrį. Rimtai, papildomas česnakas niekada nėra bloga idėja!
- Iškepus bulves papildomai apšlakstau šiek tiek česnakiniu sviestu, ant viršaus užbarstau šviežių petražolių. Tai paskutinis prisilietimas, kuris daro viską!
Dažnai užduodami klausimai
Taip. Jei norite, galite visiškai pakeisti russet arba Yukon Gold bulves. Tiesiog atminkite, kad jie gali užvirti šiek tiek ilgiau, todėl pagal poreikį pakoreguokite gaminimo laiką.
Jei mėgstate karštį, prieš tepdami bulves į česnakinį sviestą įmeskite raudonųjų pipirų dribsnių. Tai suteiks jiems puikų mažą smūgį!
Jei norite traškių kraštų, tiesiog paspauskite bulves tiek, kad būtų daugiau paviršiaus. O ir neperkraukite keptuvės – leiskite jiems kvėpuoti, kad jie tinkamai suskrustų!
Taip. Tiesiog išvirkite ir sutrinkite juos iš anksto, tada laikykite šaldytuve kelioms valandoms. Kai būsite pasiruošę gaminti, aptepkite česnakiniu sviestu ir parmezanu, pašaukite į orkaitę ir paskrudinkite.
Taip. Įkaitinkite keptuvę iki 400 °F (200 °C). Sudaužę bulves ir aptepę jas česnakiniu sviestu ir parmezanu, vienu sluoksniu sudėkite jas į oro gruzdintuvės krepšelį. Kepkite 10–12 minučių, kol jie taps traškūs ir auksinės spalvos, iki pusės apverskite, kad puikiai traškėtų!
Šis receptas yra tik 270 kalorijų vienoje porcijoje.


Ką patiekti su česnakiniu parmezanu trintomis bulvėmis
Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F (207°C). Puodą vandens užvirinkite. Įberkite druskos, tada virkite bulves 10 minučių. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
-
Dubenyje sumaišykite sviestą, druską, česnaką ir kapotas petražoles. Išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Išdėliokite bulves ant kepimo skardos. Naudodami nedidelio puodo arba plokščiadugnio puodelio dugną, kiekvieną bulvę švelniai išlyginkite. Kiekvienos bulvės viršų gausiai aptepkite česnako sviesto mišiniu, tada pabarstykite parmezano sūriu.
-
Kepkite 20 minučių arba tol, kol bulvių kraštai taps traškūs ir auksinės rudos spalvos. Išimkite iš orkaitės ir nedelsdami patiekite.
- Smulkindamas bulves, būtinai jas paspaudžiu tiek, kad būtų daugiau paviršiaus. Taip aš gaunu tuos auksinius, traškius kraštus, kurie yra geriausia dalis!
- Saugoju, kad verdant bulves neperkepčiau. Noriu, kad jie būtų minkšti, bet vis tiek pakankamai tvirti, kad sudaužytų ir nesuirtų. Taip pat būtinai juos gerai nusausinu, kad neužmirktų.
- Nelaikyk česnakinio sviesto! Visada gausiai tepu teptuku, kad bulvės sugertų visą tą sodrų, pikantišką gėrį. Rimtai, papildomas česnakas niekada nėra bloga idėja!
- Iškepus bulves papildomai apšlakstau šiek tiek česnakiniu sviestu, ant viršaus užbarstau šviežių petražolių. Tai paskutinis prisilietimas, kuris daro viską!
Patiekimas: 6žmonių, Kalorijos: 270kcal, Angliavandeniai: 32g, Baltymai: 8g, Riebalai: 12g, Sotieji riebalai: 7g, Cholesterolis: 32mg, Natris: 841mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 1g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.