4 kokteiliai iš Bacan Guaro


2024 m. liepos mėn. JAV rinkai pristatytas „Bacan Guaro“ iš naujo apibrėžia „aguardiente“ su nauju, šiuolaikišku šios tradicinės Pietų Amerikos dvasios posūkiu.

Sukurta iš ekologiškų ingredientų, ši veganiška ir košerinė dvasia ne tik pakelia kategoriją, bet ir švenčia svetingumo bei įtraukumo vertybes.

Bėgant metams Bacan Guaro vienas iš įkūrėjų Ricardo March dažnai keliaudavo į savo žmonos gimtąją šalį Kolumbiją, kur atrado neišnaudotą tautos mylimos dvasios potencialą. Vietoje žinomas kaip guaro, aguardiente užima ypatingą vietą Kolumbijos kultūroje ir simbolizuoja svetingumą, šventę ir bendruomenę. Įkvėptas savo reikšmės, March nusprendė šią puoselėjamą tradiciją pristatyti pasaulinei auditorijai.

Bacan yra dviejų skirtingų stiprumų, 24% ir 29% ABV, su dideliais skirtumais. „Bacan 24“ aromate susilieja saldūs anyžiai ir subtilus citrusinių vaisių atspalvis. Dvasia pasižymi šilko glotnumu su juodu saldymedžiu ir subtiliais žolelių ir gėlių sluoksniais, o po to tvyro prieskoniai. „Bacan 29“ siūlo anyžių, juodųjų pipirų ir rozmarino natas. Anyžių skonis tęsiasi, jį papildo švelnios citrusinių vaisių ir imbiero natos su švaria, gaivinančia apdaila.

Bacan Guaro yra universalus spiritas, kuris šviečia ir pats savaime, ir kaip pagrindinis kokteilių ingredientas. Jo unikalus skonio profilis puikiai dera su įvairiais ingredientais, todėl jis yra idealus pagrindas kuriant kūrybingus gėrimų receptus. Čia yra keturi „Bacan Guaro“ kokteiliai, kuriuos būtina sumaišyti ir mėgautis!









Guarorita Pa’ Šiuo metu


pateikė Gabe Urrutia



Ingredientai


  • 2 uncijos. Bacan Guaro 24%
  • 1 oz. Laimo sultys
  • ½ uncijos. Plotis Kings Green
  • ½ uncijos. Tikra mango tyrelė
  • ½ uncijos. Agavos nektaras



Pasiruošimas

  1. Paruoškite dvigubą stiklinę su Tajín apvadu.
  2. Suplakite visus ingredientus su ledu, kol gerai atšals.
  3. Perkoškite į paruoštą stiklinę ant šviežio ledo.
  4. Jei naudojate, papuoškite dehidratuotomis kalkių kalkėmis ir mango griežinėliu, apibarstytu Tajín.










Bacanas ir kava


pateikė Gabe Urrutia



Ingredientai


  • 1 ½ uncijos. Bacan Guaro 24%
  • 1 oz. Šalto alaus koncentratas
  • ½ uncijos. Kavos likeris
  • ½ uncijos. Paprastas sirupas



Pasiruošimas

  1. Suplakite visus ingredientus su ledu, kol gerai atšals ir suputos.
  2. Nukoškite į kupė stiklinę.
  3. Viršuje su kokoso putomis*.
  4. Papuoškite 3 kavos pupelėmis.

* Kokoso putos


Ingredientai


  • ¼ puodelio kokosų pieno
  • ½ uncijos. Agavos nektaras

Pasiruošimas


  1. Plakite rankiniu plakikliu 2–3 minutes arba tol, kol suputos.










Ličiai Guaro


pateikė Miguel Angel Martinez



Ingredientai


  • 2 uncijos. Bacan Guaro 29%
  • 1 oz. Laimo sultys
  • 1 oz. Paprastas sirupas
  • 1 ½ uncijos. Ličių vanduo
  • 3 mėtų lapai
  • Tonizuojantis vanduo



Pasiruošimas

  1. Paruoškite didelę vyno taurę su ledu.
  2. Į plaktuvą su ledu sudėkite visus ingredientus, išskyrus tonikinį vandenį.
  3. Gerai suplakti.
  4. Du kartus perkoškite į paruoštą stiklinę ir užpilkite toniku vandeniu.
  5. Papuoškite dviem ličių riešutais ir mėtomis, įsriegtais ant kokteilių rinkiklio.










Bacanas senamadiškas


pateikė Gabe Urrutia



Ingredientai


  • 2 uncijos. Bacan Guaro 29%
  • ½ uncijos. Bananų sirupas
  • 2 brūkšniai Angostura Bitters
  • 2 brūkšniai Orange Bitters



Pasiruošimas

  1. Sudėkite visus ingredientus į maišymo stiklinę ir sumaišykite su ledu, kad praskiestumėte.
  2. Per 2×2 ledo kubelį perkoškite į mažo rutulio stiklinę.
  3. Papuoškite sriegdami apelsiną ir kokteilinę vyšnią.




Source link

Daugiau iš autoriaus

Candy Cane plakta grietinėlė –

2 klasikiniai Angostura Bitters kokteiliai Naujųjų metų proga